Martin – Banská Bystrica 4:6 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:6 (0:2, 2:1, 2:3)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pondělí 14.09.2020, 18:00 • Martinské hokejové centrum • Kaufland Super Cup • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Norbert Javorčík (tréner HC 05 Banská Bystrica): "Z nášho pohľadu sa jednalo o výborný zápas v rámci prípravy, povedal by som, že až dramatický do samotného záveru. Veľmi dobrý z pohľadu mnohých herných situácií, ktoré sme si mali možnosť nacvičiť či vyskúšať z pohľadu aktuálneho stavu. Určite sme chceli oveľa viac z našej strany kontrolovať hru. Napríklad sme za určitého stavu mohli viackrát odskočiť súperovi na väčší rozdiel, hra v oslabení nás ale často dokázala dostať do situácie, kedy sa o výsledok bojovalo a nedokázali sme tak prevziať kontrolu nad zápasom."

    Miroslav Mosnár (tréner HK Martin): "Prvú tretinu sme mali problém adaptovať sa na rýchlosť, aj keď tam boli nastrelené žŕdky. Súper bol agresívnejší smerom do bránky, aktívnejší v koncovke. V druhej tretine sme sa dostali do hry zásluhou presilových hier. Strelili sme dva góly a dokázali sme vyrovnať skóre. Hráči si viac začali veriť, cítili aj podporu zo strany divákov. Tretia tretina ukázala, že súper je viac priamočiarejší, čo v našej hre chýba. Hráčom sme túto potrebu prízvukovali, musia si ju však nastaviť sami vo svojich hlavách."

    Ivan Ďatelinka (obranca HC 05 Banská Bystrica): "Nezačali sme určite zle, viedli sme 2:0. Veľmi sympatická hra Martina nám ale skomplikovala cestu za víťazstvom. Veľa síl nás stáli početné vylúčenia na našej strane. Problémy sme ale zvládli a doviedli zápas do víťazného konca. Sme určite radi, že postupujeme ďalej. Je to ale len príprava, nie je čas na emócie. Našej hre dávame potrebný tvar, učíme sa. Tréneri naďalej dávajú priestor novým hráčom, skúšajú zloženia formácií. Nacvičujeme si prejav počas presilových hier a hry v oslabení. Tento čas chceme využiť čo najaktívnejšie. Do Martina sa vždy rád vraciam, nie iba v pozícii súpera. Vstupom na ľadovú plochu sa mi vracajú spomienky. Zažil som tu veľmi pekné roky. Škoda len, že na zápasy nemôže chodiť viac divákov, aby si užili tieto chvíle so svojimi hráčmi. Pohár je určite príležitosťou pre fanúšikov prvoligových tímov, aby si užili zápasy s vyššie postavenými tímami. V Martine nikdy nechýbala divácka kulisa, či už počas prípravy alebo počas sezóny. Práve na toto teraz najviac dopláca šport."

    Branislav Bernát (brankár HK Martin): "Banskej Bystrici sme určite boli vyrovnaným súperom. Úvodná tretina bola určite rozlietaná aj keď so situáciou sa lepšie vysporiadal hosťujúci tím. V druhej tretine nám pomohli presilové hry, konečne sa nám podarilo skórovať. Vďaka vyrovnávajúcemu gólu prostrednú časť hry hodnotím veľmi pozitívne. V tretej tretine sme už boli oveľa aktívnejší, súper bol ale mimoriadne efektívny. Štvrtý gól padol prakticky z ničoho, nahodili puk, ktorý dorazili. Piaty gól pramenil z chyby pri preberaní hráčov, pričom šiesty by som pripísal na svoje konto, keďže mi puk prepadol. Takýto stav sa už ťažko doháňa. Sme určite veľmi sklamaní po súbojoch s Extraligistami. Ak by nás rozstrieľali, pravdepodobne by sme si to tak nebrali. Všetky tri stretnutia boli naozaj vyrovnané, chýbalo len veľmi málo, aby sme postúpili ďalej. Určite ale boli vítaným spestrením prípravy ako takej. V príprave sa striedame spolu s Paľom Maťovčíkom, s ktorým sme vytvorili vyrovnanú brankársku dvojicu. Tréner nám obom verí, pričom dúfame, že to takto bude pokračovať aj v sezóne, čo sa týka výkonov. Škoda len opatrení, ktoré zabránili divákom vidieť tieto zápasy vo vyššom počte. Atmosféra by určite bola ešte lepšia keďže nás fanúšikovia dokážu hnať dopredu a dostať z nás maximum. I napriek nízkemu počtu fanúšikov ich bolo počuť. Za normálnych okolností ich je tu minimálne trikrát toľko." (22:44:42)
     
    Napokon k ďalšej sérii nájazdov neprichádza. Tie sa končia za stavu 1:1.
     
    Dírer neprekonáva brankára. Vybíralovi to takisto nevyšlo.
     
    Nauš vyrovnáva pomedzi nohy. Lunter do brankára.
     
    Bartovi skĺzol puk. Winquist napálil puk do brankára.
     
    Paulíny skúšal prekvapiť brankára. Vašaš vedľa bránky.
     
    Poliaček nepremieňa. Mistele otvára skóre strelou popod brankára.
     
    Nasledovať budú ešte doplnkové samostatné nájazdy. Začínať budú domáci.
     
    Martin podľahol Banskej Bystrici 4:6. Góly: 27. Poliaček (Paulíny, Burzík), 28. Ligas (Pokrivčák, Dírer), 42. Dvořák (Paulíny), 57. Dírer (Nauš, Barto) – 8. Vybíral (Vašaš), 12. Sojka (Fafrák, Faško), 35. Ďatelinka (Winquist), 45. Vybíral (Giertl), 49. Mistele (Winquist, Ďatelinka), 59. Mistele (Welsh, Sloboda).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:48
    Ďatelinka poslal puk vedľa bránky. Blíži sa záver stretnutia.
     
    59:26
    Michal Murček (MAR) inkasuje dve minúty za hákovanie.
     
    58:44
    Domáci už vedia, že dnes to na body s Banskou Bystricou nebude. Pomaly sa tak lúčia s Pohárom.
     
    58:03
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia teraz prekorčuľovali domácich a MATT MISTELE nadvihnutou strelou prekonáva Bernáta po asistenciách Nicka Welsha a Mareka Slobodu.
     
    57:28
    Poliaček nemôže potiahnuť akciu po pravej strane. Nemá pred sebou voľný priestor.
     
    56:57
    Hostia sa chcú zbaviť puku za každú cenu. Winquist ho poslal takmer na striedačku.
     
    56:23
    Martin dal gól!
    V poslednej sekunde využitá presilová hra. Tomáš Nauš na kolenách dokázal prihrať MATEJOVI DÍREROVI, ktorý trafil odkrytú časť bránky. Druhú asistenciu si pripisuje Martin Barto.
     
    55:49
    Poliaček zostal nepovšimnutý zo strany spoluhráčov. Opäť tak ľahko vyhodený puk zo strany hostí.
     
    55:36
    Ligasova nepresná prihrávka. Domáci prichádzajú o útočné pásmo.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 27. Poliaček (Paulíny, Burzík), 28. Ligas (Pokrivčák, Dírer), 42. Dvořák (Paulíny), 57. Dírer (Nauš, Barto) – 8. Vybíral (Vašaš), 12. Sojka (Fafrák, Faško), 35. Ďatelinka (Winquist), 45. Vybíral (Giertl), 49. Mistele (Winquist, Ďatelinka), 59. Mistele (Welsh, Sloboda)


    HK VITAR Martin: Bernát (Maťovčík) – Lavička, Ligas – Dvořák, Babka – Burzík, Bakala – Melcher, Murček, Poliaček – Nauš T., Barto, Paulíny – Smidžár, Dírer, Pokrivčák – Kočalka, Grega, Rešetár
    HC´ 05 Banská Bystrica: Gajan (Rabčan) – Ďatelinka, Welsh – Žiak, Demo – Zubák, Petrinec – Roman – Mistele, Winquist, Sloboda – Kabáč, Češík, Fafrák – Faško, Sojka, Lunter – Vybíral, Giertl, Vašaš

    Rozhodčí: Valach, Vido – Durmis, Hajnik, Kontšek (inštruktor)

    Diváci: 350
    ocianews.com