Kazaň – Ufa 4:1 (kon.) | Kunlun – Jekatěrinburg 2:5 (kon.) | N.Novgorod – Čerepovec 3:4 (po pr.)
Soči – Jaroslavl 0:0 (odl.) | Spartak Moskva – Petrohrad 0:2 (kon.) | Viťaz – Čeljabinsk 1:3 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Traktor Čeljabinsk
Čtvrtek 17.09.2020, 18:30 • Ledovyj dvorec Viťaz, Podolsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu nejlepší evropské hokejové a klubové soutěže – Kontinentální hokejové ligy. Ve čtvrtek od 18:30 se proti sobě utkají dva týmy, kterým se zatím aktuálně příliš nedaří. V tabulce Západní konference akutálně devátý HC Viťaz Moskevská oblast nastoupí proti sedmému celku Východní konference Traktoru Čeljabinsk.
     
    HC Viťaz Moskevská oblast:
    Že by se týmu z Podolsku na začátku soutěže dařilo, o tom lze úspěšně polemizovat. Důkazem je pouze jedna výhra v základní hrací době a jedna za dva body, přičemž tyto dva úspěchy se výrazně kříží se třemi prohrami. Tým hlavního trenéra Michaila Kravce, jenž má na své soupisce také šest cizinců včetně českého obránce Jakuba Jeřábka, tak určitě bude doufat v lepší následující zápasy. Zároveň je třeba říct, že dvě porážky byly pouze rozdílem jedné branky.

    Poslední utkání Viťazu:
    Viťaz – Dinamo Minsk 2:4
    Viťaz – Čerepovec 2:1 pr.
    Riga – Viťaz 4:3
    Nižněkamsk Viťaz 4:3
    Kazaň – Viťaz 0:4.
     
    Traktor Čeljabinsk:
    Ani Čeljabinsk na tom není úplně dobře, ačkoliv v porovnání s Viťazem je v tabulce konference o dvě příčky výše. Aktuálně patří Traktoru sedmé místo s dvěma výhrami za tři body a třemi porážkami, z toho jedna byla za bod. Hlavní trenér Anvar Gatijatulin a celá jeho družina se ale mohou odrazit od posledního zápasu, kdy Traktor ukončil dvě porážky v řadě a vyhrál. Na soupisce Traktoru najdeme hned devět cizinců, z toho hned tři české hráče – Tomáše Hyku a Lukáše Sedláka, což jsou útočníci, a gólmana Romana Willa.

    Poslední zápasy Traktoru:
    Spartak – Traktor 1:2
    Jaroslavl – Čeljabinsk 2:1
    Čeljabinsk – Soči 2:3 pr.
    Čeljabinsk – Kunlun 3:1
    Čeljabinsk – Jekatěrinburg 1:3.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Viťaz – Čeljabinsk 3:1
    Čeljabinsk – Viťaz 2:4
    Čeljabinsk – Viťaz 2:3
    Viťaz – Čeljabinsk 3:4 pr.
    Viťaz – Čeljabinsk 4:5.
     
    Československá stopa v týmech:
    Jakub Jeřábek (VTZ): 5 zápasů, 1 bod (0+1)
    Roman Will (CLJ): 3 zápasy, 1 výhra, 90,2% úsp., 1,98 pr. gólů
    Tomáš Hyka (CLJ): 5 zápasů, 3 body (0+3)
    Lukáš Sedlák (CLJ): 5 zápasů, 2 body (1+1).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Viťaz Moskevská oblast: Kočetkov (I. Ježov) – Jeřábek (A), Pylenkov, Hultström, Voronkov, Golovkov (A), Borodkin, Vorobej, Pautov – Daugavinš, Danforth, Tedenby – Laričev, Grebenščikov, Malychin – Lugin, Arťuchin (C), Mojsejev – Ivanjuženkov, Smolin, Bardakov.

    Traktor Čeljabinsk: Will (Fedotov) – Bailen (A), Karpuchin, Pilut, Manuchov, Jasinskij, Ogurcov, Kirpičnikov, Jevenko – Sedlák (A), Hyka, Kravcov – Byvalcev, Kalinin (C), Äberg – Polygalov, Avcin, Kosov – A. Lazarev, A. Michejev, Šarov.

    Rozhodčí: Raming, Morozov – Novikov, Sysujev (všichni RUS).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Domácí nahodili okamžitě do útočného pásma, kde si prvními přihrávkami vytvořili tlak, Čeljabinsk kontroval jednoduchým vyhozením na icing.
     
    00:37
    Nápor Viťazu pokračuje, tentokrát byl do hry zapojen i gólman Will, který si nadvakrát poradil se střelou Voronkova od modré a přerušuje raději hru.
     
    01:01
    Jevgenij Arťuchin, kapitán domácích, přišel o kotouč ve vlastním pásmu čelem k brance, což udělalo oprávněně vrásky kouči Viťazu. Pro Arťuchina ale hrálo to, že mu pomohl spoluhráč a z této nebezpečné situace tak vyklouzli snadno.
     
    01:47
    Pjotr Kočetkov nepředvedl zcela přesvědčivou rozehrávku, i to však ale ve finále hrálo roli, neboť hostující obranná dvojice na modré propadla a následoval brejk Viťazu, který zblízka zakončoval Fjodor Malychin. Ale jenom do Romana Willa v bráně Traktoru.
     
    02:55
    Další těžký zákrok českého gólmana! Na levém křídle se uvolnil Bardakov a z hranice levého kruhu vyslal křižnou střelu po ledě, kterou však dokázal Will špičkou betonu vytěsnit!
     
    03:41
    Sedlák vyvezl puk až za branku Viťazu, kde byl ale zdvojen, neměl komu nahrát, a proto o puk zase přišel. Hrajeme však dlouho bez přerušení, už půjdeme skoro na tři minuty čistého času.
     
    04:41
    Sergej Kalinin dostal nahrávku na paty, proto nestřílel tak, jak by si přál. Nakonec z toho byl takový propagační pokus na domácí kasu, který nepředstavoval pro Kočetkova žádné nebezpečí.
     
    05:17
    Po komerční přestávce přijde první přesilovka. Dmitrij Ogurcov (CLJ) byl v souboji za vlastní brankou nesmlouvavý, avšak za svoji tvrdost dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    05:23
    Po vyhraném buly u vlastní branky však hosté vyhazují.
     
    05:40
    Roman Will za to pořádně v úvodních minutách bere a jenom díky němu je stav bezbrankový! Mattias Tedenby vlétl do mezery mezi rozestupujícími se beky Traktoru a na Willa zkoušel dlouhou forhendovou kličku, kterou však hostující gólman výborně vybral betonem a ve spolupráci s obranou pokryl i nepříjemné dorážky!
    05:40 Tedenby nedotáhl do konce svůj průnik
     
    06:41
    Přesilovka však jinak stojí za nic, ze strany Viťazu. Domácí se nedokázali trvaleji usadit v pásmu a Ogurcov zanedlouho bude v klidu naskakovat do hry.
     
    07:28
    První početní výhoda zápasu se tak zapsala do kolonky neúspěšných. Viťaz ale nepolevuje z nastaveného tempa a Čeljabinsk nemá prakticky žádnou možnost na zlepšení své hry.
     
    07:58
    Arťom Borodkin dostal křížem nabito na modrou a přišla střela golfem, která úspěch neslavila. Místo puku totiž Borodkin trefil ledovou plochu a svůj nástroj přelomil vejpůl. Hosté ale vyhazují opět jenom na icing.
     
    08:59
    Devět minut zápasu pryč a je znát, že se hraje v abnormálně rychlém tempu. Minimum přerušení a hokej se na poměry KHL průběžně zapisuje do těch koukatelnějších.
     
    09:56
    Střely na branku: 7 – 1
     
    10:22
    Tedenby už opět startoval do brejkové situace a měl myšlenky na lepší zakončení situace, než jaké nastalo. Tentokrát se nedostal ani ke střele, neboť jej čistě odzbrojil Jevenko.
     
    11:06
    Další dlouhá pasáž je za námi, Kočetkov si v pauze čichá čpavku po zákroku proti Šarovově střele z pravého kruhu. Po komerční přestávce vstoupíme do další části svižné hokejové periody.
     
    11:19
    Čeljabinsk po dlouhé době sevřel Viťaz v pásmu a motal hlavy domácí pětici. Po nevynucené chybě jednoho z beků ale následovalo přečíslení 3 na 2, které zakončoval Smolin, avšak jenom do Willa.
     
    12:28
    Alexandr Avcin předvedl dobrou techniku, zbavil se totiž pomocí kliček hned tří obránců a zatáhl tím snadno hru do nebezpečného předbrankového prostoru Podolsku. Přes posledního obránce ale již neprošel...
     
    13:45
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Ledový palác v Podolsku se ponořil do hlubokého ticha, protože tohle je pořádný pohlavek jako od Miroslava Macka! VITALIJ KRAVCOV dokázal využít chyby jednoho z vracejících se obránců, který si před rozjetým útočníkem nedokázal pokrýt puk a daroval mu jej. Kravcov se tak následně vydal do brejku, který proměnil mezi betony domácího brankáře – 0:1! Bez asistence.
    13:45 Vitalij KRAVCOV - 0:1
     
    15:49
    Hostům rázem začalo chutnat a do zakončení se zleva tlačil Kosov, zezadu byl ale sražen na led a očekávalo se odpískání faulu. To ale nepřichází a v přerušené hře musí dvojice sudích vysvětlovat střídačce Traktoru, proč tomu bylo.
     
    16:13
    Chyby ale přichází na obou stranách. Hráči Traktoru se na útočné modré nedohodli a pustili dva domácí hráče do přečíslení proti jedinému obránci Čeljabinsku. Řešení situace bylo však z domácí strany špatné, slabou střelu vykryl Will.
     
    17:17
    Pontus Äberg (CLJ) dal u domácí střídačky pořádnou hrazdu Laričevovi, za což dostává menší trest a Viťaz má druhou přesilovku v zápase.
     
    18:00
    Tlačenice před brankou po střele Jeřábka od modré, na ledě se ocitl na chvíli i hostující gólman, kotouč nakonec ale za brankovou čáru nedošel!
     
    18:54
    Závěr druhé přesilovky byl už o poznání lepší pro domácí, jenže stále čekají na jakýkoliv gólový zásah.
     
    19:24
    Viťaz právě vstřelil branku!
    36 sekund před koncem se nakonec domácí zaslouženě dočkali a srovnávají! Ke KASPARSI DAUGAVINŠOVI se odrazil kotouč po střele útočníka Lugina z mezikruží a tak zkušený hráč, jakým Daugavinš bezesporu je, neměl problém s tím, aby puk zametl do odkryté klece, na tohle byl už Will krátký – 1:1! Asistence doplníme.
    19:24 Kaspars DAUGAVINŠ - 1:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina dynamického zápasu je pryč a ve zběsilém tempu jsme se nakonec dočkali dvou gólů, každý padl na jedné straně. Ale vedení Čeljabinsku čekal málokdo, neboť domácí jasně udávali směr zápasu a vypadalo to, že je jenom otázka času, než skórují.

    Po chybě obránce ale Vitalij Kravcov úspěšně proměnil nabídnutý brejk a podolským stadionem se ozýval pískot. Srovnat se povedlo až v čase 19:24 po dorážce Kasparse Daugavinše.
     
    Další třetina začne přibližně ve 19:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Druhá třetina začíná, úvodní buly vyhráli sice domácí, po pár sekundách ale kotouč ztratili a Čeljabinsk tak má právo prvního útoku.
     
    20:48
    Těsný ofsajd je důvodem, proč raketový nástup Traktoru do třetiny náhle končí. Protesty obránců na tom nic nezmění, hra je vykázána do středního pásma.
     
    21:56
    V současné době to jsou domácí, kteří jsou pod tlakem ve své třetině. Zakázaná uvolnění tvoří jako Dominik Feri žluté vykřičníky a rozhodně si takový vstup nepřáli.
     
    22:35
    Sledujeme však oboustranně nepřesnou hru, tentokrát vytvořili icing pro změnu hosté.
     
    22:49
    Daugavinšova tažená střela z levého kruhu byla přizvednuta obráncem Traktoru mimo dosah branky a přímo do ochranné sítě nad Willovou brankou. Proto se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    22:56
    Alexej Byvalcev přechod do útoku zpackal, jel tak pomalu, až jej dvojice spoluhráčů z útočné letky zcela přebruslila a Byvalcev byl rázem dva metry za nimi na hranici modré. Ofsajd.
     
    23:32
    Traktor hraje ve výhodě, zahraje si tak první přesilovou hru v zápase. Zřejmě se jedná o dozvuk nějakého osobního souboje.
     
    23:39
    Fjodor Malychin (VTZ) sice natlačil na mantinel soupeře, ten mu ale dokázal ujet a Malychin se tak musel odhodlat k taktickému zastavení. Za podrážení už míří na trestnou.
     
    24:27
    Početní výhoda zatím hostům dobře sedí, dokázali si kombinací vytvořit střelecké příležitosti, které ale nejsou využity, vše končí na pozorném Kočetkovovi.
     
    25:26
    Blesková přihrávka kolmo na osu, kde byl na pravém kruhu připraven ke střele Polygalov. Střelu však nevyslal tak rychle, jak by si přál a Fedotov stihl do pokusu vrazit svůj beton.
     
    25:50
    Domácí si nejhorší chvíle přečkali a mohou se bránit pokračujícímu tlaku hostí v plném počtu. V rohu navíc zůstal po nepříjemném souboji ležet Pautov.
     
    26:02
    Až zákrokem domácího gólmana došlo k přerušení hry a nařízení komerční přestávky. Pautov se zvedá a není v plánu dodatečné trestání Michejeva za souboj.
     
    26:42
    Äberg obloučkem přes napadajícího protihráče dokázal najít před brankou Polygalova, který si s nastalou situací nedokázal poradit a napálil puk hodně mimo dosah tří tyčí.
     
    27:38
    Kočetkov nyní sebral Hykovi radost z gólu! Český útočník těžil z krásné krosové nahrávky napříč pásmem na levou tyč, kde byl zcela volný. Fedotov se přesouval společně s kotoučem, Hyka naopak střílel po zpracování do gólmanova protipohybu. Ale trefil pouze hruď domácího brankáře!
     
    28:40
    Hra se momentálně přelévá ze strany na stranu jako rozlité pivo ve vlaku. Ani jeden tým se nedokáže dostat do souvislé převahy, nicméně se dostáváme tam, kde jsme byli na začátku zápasu. Dlouhé pasáže bez přerušení.
     
    29:12
    Těsně předtím, než hosté vyhodili na icing, měl Jeřábek střelu z pravého kruhu, tu ale nasměroval pouze do gólmana Willa.
     
    29:58
    Kaspars Daugavinš (VTZ) ve středním pásmu podrazil Piluta a odměnou mu jsou dvě trestné minuty, klasifikace činu podrážení.
     
    30:22
    Lawrence Pilut dostal pobídku zpoza branky, vypustil proto z nápřahu tvrdou střelu, kterou ale zakončil jenom do prvního bránícího hráče. Nápor Traktoru ale pokračuje dále.
     
    30:59
    Ještě necelá minuta zbývá domácím v oslabení, respektive hostům v přesilovce, jak chcete. Čeljabinsk se po vyhození Viťazu dostal zpátky před branku a kombinuje.
     
    31:51
    Po zákroku Kočetkova a rychlé rozehře měli ještě domácí současně s koncem oslabení minišanci, střela Tedenbyho ale skončila jenom na betonech Willa.
     
    32:18
    Mattias Tedenby byl ale poté ústřední postavou další akce, kdy využil své rychlosti, natlačil se před obránce a zkoušel na Willa další kličku ze svého portfoila, avšak ani tentokrát neuspěl!
     
    32:20
    V komerční přestávce je nabízen pohled na prořídlé tribuny. Na nich hrají prim maskoti Viťazu, každý z nich symbolizuje ruskou pohádkovou postavu. Nechybí tak například Mrazík nebo medvědice Máša.
     
    32:43
    Po osobním souboji, který chtěl Voronkov ukončit střelou od prken na branku Traktoru, zůstal kotouč v neměnném pohybu, hole obou soků však vylétly vysoko do vzduchu. Poměrně úsměvná situace.
     
    34:13
    Vitalij Kravcov se dostával na kotouč, který vyplaval zpoza branky, těsně před ním se však vynořil Hultström a čistou hrou tělem odstavil hostujícího útočníka a střelce prvního gólu.
     
    35:02
    Lukáš Sedlák se zlobí na Karpuchina, který nevyužil Sedlákova lepšího postavení a rozhodl se střílet z poměrně nevýhodné pozice na branku. S tímhle pokusem nemohl mít výborně chytající Kočetkov problém. A také neměl.
     
    36:04
    Pilut se rozhodl ukázat něco ze své technické vybavenosti a proháčkoval se středem přes dva beky, až se dostal do zakončení z levého kruhu. Ale jeho střela neměla razanci, tudíž domácí brankář v pohodě kryl.
     
    37:13
    Icing hostující strany stěhuje hru zase zpět před branku Romana Willa. I on dnes chytá dobré utkání, oproti první periodě má rozhodně méně práce.
     
    37:37
    Justin Danforth se nakonec natlačil před obránce Čeljabinsku a získal tím kotouč. Po přihrávce se následně nabízel v předbrankovém prostoru na teč, ale letící puk nezasáhnul.
     
    38:28
    Posouváme se do konce druhé třetiny, Viťaz v posledních minutách přebral iniciativu a tvoří hru, obrana Traktoru zatím odolává a po zisku puku se pokouší zakládat brejky.
     
    39:33
    Po odpískaném zakázaném uvolnění hostující straně došlo ke strkanici na středovém kruhu, ale nebylo to nic, za co je potřeba trestat. Navíc došlo poté k uznání chyby čárového a vhazuje se na středovém kruhu.
     
    39:46
    Z otočky v tísni zkoušel střílet Kalinin, nicméně mimo. Více nám toho druhá třetina zřejmě už nenabídne.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina taktéž napsala svůj příběh, který byl ale velice slabý. Pryč byly šance a tempo z první periody, hrál se zcela vyrovnaný hokej s minimem zásadních šancí. Čeljabinsk vstoupil do druhé dvacetiminutovky o hodně lépe, nepokračoval ve svém mizerném výkonu z první třetiny. Viťaz naopak polevil, nedokázal udržet své nasazení. Remíza 1:1 je tak po dvou třetinách naprosto zasloužená.
     
    Aktéři zápasu již pomalu vyjíždějí na ledovou plochu. V následujících zhruba 35 minutách se dozvíme, zda jeden z týmů bude brát výhru v základní hrací době či nikoliv.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Daugavinš byl sice na buly úspěšnější než Polygalov, ale rozehrávka Viťazu končí na zakázaném uvolnění.
     
    40:25
    Justin Danforth číhal před brankou na přihrávku zpoza klece od spoluhráče, leč puk se k němu těsně nedostal.
     
    41:15
    Laričev v souboji za brankou neuspěl proti Pilutovi, tedy obránci Traktoru. Ovšem domácí plejeři vstoupili do závěrečné části výrazně aktivněji.
     
    41:49
    Linus Hultström má kotouč za brankou a čeká, až mu spoluhráči vystřídají.
     
    43:15
    Bardakov byl tím, kdo rozehrál před brankou Traktoru pořádný kolotoč. Ten nakonec končí faulem a bitkou.
     
    43:20
    Artjom Ivanjuženkov šel do pěstního souboje s Olegem Jevenkem, který byl nakonec úspěšnější pro druhého jmenovaného – obránce Traktoru. Oba dva už jdou za katr. K tomu bylo ještě signalizované vyloučení dalšího hráče.
     
    43:23
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Artjom Ivanjuženkov – 5 min., hrubost + 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Oleg Jevenko – 5 min., hrubost + 2 min., krosček).
     
    43:49
    Na ledě v útočném pásmu zůstává ležet domácí hráč Daniil Pylenkov, jenž dostal tedy pořádný strom od zřejmě Tomáše Hyky. Otázka bude, zda šlo o nedovolený zákrok nebo o čistý hit.
     
    44:36
    Domácí tým se nyní zlobí a ochozy také. Předešlý zákrok byl posouzen jako čistý, naopak teď jde ven domácí útočník Ivan Laričev za vysokou hůl proti soupeři. Ta ale byla naprosto jasná, dlužno říct.
     
    44:55
    Domácí se úspěšně osvobozují.
     
    45:17
    Lawrence Pilut zachytil puk na modré, udělal dva rychlé kroky a dostal se až mezi kruhy. Jeho ránu jistí Kočetkov, jenž poté likviduje i dorážku Kalinina.
     
    45:45
    Možná i pod vlivem předešlých okamžiků už nyní sudí vylučují i na druhé straně. Trestaným hráčem je Lukáš Sedlák, který míří za katr kvůli sekání. Bude se hrát téměř minut čtyři na čtyři.
     
    46:36
    Domácí ekipa hraje v pěti, Ivan Laričev je opět na ledové ploše. Rozbíhá se výrazně zkrácená přesilovka Viťazu.
     
    47:45
    Ani tak brankovou úrodu nepřinesla, po delší odmlce se tak hraje v pěti na obou stranách.
     
    48:21
    Po krátké komerční přestávce bude následovat buly po pravici domácího brankáře.
     
    48:33
    Úspěšnější byli domácí a i zásluhou Laričeva, který nosí na dresu číslo 68, rozjíždí další atak.
     
    48:55
    Dvě nepřesnosti na obou stranách a ve středním pásmu vznikla klasická trma-vrma ve stylu kdo bude první u puku.
     
    50:19
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Této brance se jistě dalo předejít a na paškále domácích bude zřejmě Danila Mojsejev. Ten nejprve nepřesně rozehrál, nicméně potenciální neštěstí bylo ještě zažehnáno pukem za brankou Viťazu. Kotouč se po nahození Hyky dostal před Kočetkova, kde si jej vzal Mojsejev, jenže opět přišel o kotouč. Dobrým napadáním ho získal VITALIJ KRAVCOV, který si posunul pryž doleva a rychlým zakončením kolem vyrážečky nedal brankáři šanci. Bez asistence.
    50:19 Vitalij KRAVCOV - 1:2
     
    52:11
    Traktor se rázem prezentuje výbornou defenzívní činností a přes útočnou modrou se hráči Viťazu jen těžko dostávají.
     
    53:45
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    O osudu zápasu je zřejmě definitivně rozhodnuto, byť v hokeji a v KHL zvlášť je možné úplně všechno. Akce na dva tři doteky, žádné složité vymýšlení. Manuchov dal puk na levou stranu pro Polygalova. Ten si počkal, než mu na osu hřiště přijede PONTUS ÄBERG a následně mu dal přesnou přihrávku, kterou švédský forvard využil k patrně rozhodujícímu náskoku. Asistence: Igor Polygalov, Roman Manuchov.
    53:45 Pontus ÄBERG - 1:3
     
    54:36
    Ačkoliv se domácí ještě snaží s výsledkem něco udělat, což je pochopitelné, naráží na zformovanou obranu Traktoru.
     
    56:29
    A když už se jim podaří ohrozit branku soupeře, jako nyní, tak je na místě jistý Roman Will. Český gólman musel nyní čelit nepřehledné situaci před svojí klecí, ale až na střelu Daugavinše je dnes neprůstřelný.
     
    57:20
    Otázkou je, zda se Viťaz ještě odhodlá ke hře bez gólmana. Zatím to tak nevypadá.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a řekl bych, že i celého mače.
     
    58:47
    Roman Will se nyní před svojí klecí naprosto skvěle roztáhl proti zakončení Kasparse Daugavinše, který jej tváří v tvář nepřekonal. Další výborný zákrok českého muže v masce.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina zápasu rozhodla o tom, že Traktor Čeljabinsk srovnává bilanci letošní sezony na tři výhry a tři porážky. Ale postupně. Na úvodní gól Vitalije Kravcova ze čtrnácté minuty odpověděl v poslední minutě první části Kaspars Daugavinš. Stav 1:1 vydržel až do padesáté minuty, nedlouho před rozhodující brankou oba týmy neproměnily přesilovou hru. V čase 50:19 po dvojím zaváhání útočníka domácích Mojsejeva vrátil hostům vedení Vitalij Kravcov, jenž měl tentokrát prostě svůj den. Za tři a půl minuty hosté pojistili rychlou kombinační akcí svoje vedení a na konečných 3:1 upravil Pontus Äberg.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-3
    Střely na branku: 36-31
    Zákroky gólmanů: 28-35
    Vyhraná buly: 24-25
    Zblokované střely: 12-20
    Hity: 20-14.
     
    Československá stopa v utkání:
    Jakub Jeřábek (VTZ): 0+0, 3 střely, čas na ledě 21:17
    Roman Will (CLJ): 1 obdržený gól, 97,22% úspěšnost zákroků
    Tomáš Hyka (CLJ): 0+0, 3 střely, čas na ledě: 18:38
    Lukáš Sedlák (CLJ): 0+0, 1 střela, čas na ledě: 17:57.
     
    S konstatováním, že Traktor Čeljabinsk i díky dvěma brankám ve třetí třetině vyhrává na ledě Viťazu 3:1 a zapisuje tak třetí výhru v sezoně, se s Vámi loučí a hezký večer přejí Tomášové Kalas a Lysý. (21:12:34)

    Tomáš Lysý

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 20. Daugavinš (Lugin) – 14. Kravcov, 51. Kravcov, 54. Äberg (Polygalov, Manuchov)


    HC Viťaz Moskevská oblast: Kočetkov (I. Ježov) – Jeřábek (A), Pylenkov, Hultström, Voronkov, Golovkov (A), Borodkin, Vorobej, Pautov – Daugavinš, Danforth, Tedenby – Laričev, Grebenščikov, Malychin – Lugin, Arťuchin (C), Mojsejev – Ivanjuženkov, Smolin, Bardakov.
    Traktor Čeljabinsk: Will (Fedotov) – Bailen (A), Karpuchin, Pilut, Manuchov, Jasinskij, Ogurcov, Kirpičnikov, Jevenko – Sedlák (A), Hyka, Kravcov – Byvalcev, Kalinin (C), Äberg – Polygalov, Avcin, Kosov – A. Lazarev, A. Michejev, Šarov.

    Rozhodčí: Raming, Morozov – Novikov, Sysujev (všichni RUS)

    Diváci: 1000
    thejrc.org