Kazaň – Ufa 4:1 (kon.) | Kunlun – Jekatěrinburg 2:5 (kon.) | N.Novgorod – Čerepovec 3:4 (po pr.)
Soči – Jaroslavl 0:0 (odl.) | Spartak Moskva – Petrohrad 0:2 (kon.) | Viťaz – Čeljabinsk 1:3 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Traktor Čeljabinsk
Čtvrtek 17.09.2020, 18:30 • Ledovyj dvorec Viťaz, Podolsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:47
    Roman Will se nyní před svojí klecí naprosto skvěle roztáhl proti zakončení Kasparse Daugavinše, který jej tváří v tvář nepřekonal. Další výborný zákrok českého muže v masce.
    53:45 Pontus ÄBERG - 1:3
     
    53:45
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    O osudu zápasu je zřejmě definitivně rozhodnuto, byť v hokeji a v KHL zvlášť je možné úplně všechno. Akce na dva tři doteky, žádné složité vymýšlení. Manuchov dal puk na levou stranu pro Polygalova. Ten si počkal, než mu na osu hřiště přijede PONTUS ÄBERG a následně mu dal přesnou přihrávku, kterou švédský forvard využil k patrně rozhodujícímu náskoku. Asistence: Igor Polygalov, Roman Manuchov.
    50:19 Vitalij KRAVCOV - 1:2
     
    50:19
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Této brance se jistě dalo předejít a na paškále domácích bude zřejmě Danila Mojsejev. Ten nejprve nepřesně rozehrál, nicméně potenciální neštěstí bylo ještě zažehnáno pukem za brankou Viťazu. Kotouč se po nahození Hyky dostal před Kočetkova, kde si jej vzal Mojsejev, jenže opět přišel o kotouč. Dobrým napadáním ho získal VITALIJ KRAVCOV, který si posunul pryž doleva a rychlým zakončením kolem vyrážečky nedal brankáři šanci. Bez asistence.
     
    45:45
    Možná i pod vlivem předešlých okamžiků už nyní sudí vylučují i na druhé straně. Trestaným hráčem je Lukáš Sedlák, který míří za katr kvůli sekání. Bude se hrát téměř minut čtyři na čtyři.
     
    44:36
    Domácí tým se nyní zlobí a ochozy také. Předešlý zákrok byl posouzen jako čistý, naopak teď jde ven domácí útočník Ivan Laričev za vysokou hůl proti soupeři. Ta ale byla naprosto jasná, dlužno říct.
     
    43:23
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Artjom Ivanjuženkov – 5 min., hrubost + 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Oleg Jevenko – 5 min., hrubost + 2 min., krosček).
     
    32:18
    Mattias Tedenby byl ale poté ústřední postavou další akce, kdy využil své rychlosti, natlačil se před obránce a zkoušel na Willa další kličku ze svého portfoila, avšak ani tentokrát neuspěl!
     
    29:58
    Kaspars Daugavinš (VTZ) ve středním pásmu podrazil Piluta a odměnou mu jsou dvě trestné minuty, klasifikace činu podrážení.
     
    27:38
    Kočetkov nyní sebral Hykovi radost z gólu! Český útočník těžil z krásné krosové nahrávky napříč pásmem na levou tyč, kde byl zcela volný. Fedotov se přesouval společně s kotoučem, Hyka naopak střílel po zpracování do gólmanova protipohybu. Ale trefil pouze hruď domácího brankáře!
     
    23:39
    Fjodor Malychin (VTZ) sice natlačil na mantinel soupeře, ten mu ale dokázal ujet a Malychin se tak musel odhodlat k taktickému zastavení. Za podrážení už míří na trestnou.
    19:24 Kaspars DAUGAVINŠ - 1:1
     
    19:24
    Viťaz právě vstřelil branku!
    36 sekund před koncem se nakonec domácí zaslouženě dočkali a srovnávají! Ke KASPARSI DAUGAVINŠOVI se odrazil kotouč po střele útočníka Lugina z mezikruží a tak zkušený hráč, jakým Daugavinš bezesporu je, neměl problém s tím, aby puk zametl do odkryté klece, na tohle byl už Will krátký – 1:1! Asistence doplníme.
     
    18:00
    Tlačenice před brankou po střele Jeřábka od modré, na ledě se ocitl na chvíli i hostující gólman, kotouč nakonec ale za brankovou čáru nedošel!
     
    17:17
    Pontus Äberg (CLJ) dal u domácí střídačky pořádnou hrazdu Laričevovi, za což dostává menší trest a Viťaz má druhou přesilovku v zápase.
    13:45 Vitalij KRAVCOV - 0:1
     
    13:45
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Ledový palác v Podolsku se ponořil do hlubokého ticha, protože tohle je pořádný pohlavek jako od Miroslava Macka! VITALIJ KRAVCOV dokázal využít chyby jednoho z vracejících se obránců, který si před rozjetým útočníkem nedokázal pokrýt puk a daroval mu jej. Kravcov se tak následně vydal do brejku, který proměnil mezi betony domácího brankáře – 0:1! Bez asistence.
    05:40 Tedenby nedotáhl do konce svůj průnik
     
    05:40
    Roman Will za to pořádně v úvodních minutách bere a jenom díky němu je stav bezbrankový! Mattias Tedenby vlétl do mezery mezi rozestupujícími se beky Traktoru a na Willa zkoušel dlouhou forhendovou kličku, kterou však hostující gólman výborně vybral betonem a ve spolupráci s obranou pokryl i nepříjemné dorážky!
     
    05:17
    Po komerční přestávce přijde první přesilovka. Dmitrij Ogurcov (CLJ) byl v souboji za vlastní brankou nesmlouvavý, avšak za svoji tvrdost dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    02:55
    Další těžký zákrok českého gólmana! Na levém křídle se uvolnil Bardakov a z hranice levého kruhu vyslal křižnou střelu po ledě, kterou však dokázal Will špičkou betonu vytěsnit!

    Tomáš Lysý

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 20. Daugavinš (Lugin) – 14. Kravcov, 51. Kravcov, 54. Äberg (Polygalov, Manuchov)


    HC Viťaz Moskevská oblast: Kočetkov (I. Ježov) – Jeřábek (A), Pylenkov, Hultström, Voronkov, Golovkov (A), Borodkin, Vorobej, Pautov – Daugavinš, Danforth, Tedenby – Laričev, Grebenščikov, Malychin – Lugin, Arťuchin (C), Mojsejev – Ivanjuženkov, Smolin, Bardakov.
    Traktor Čeljabinsk: Will (Fedotov) – Bailen (A), Karpuchin, Pilut, Manuchov, Jasinskij, Ogurcov, Kirpičnikov, Jevenko – Sedlák (A), Hyka, Kravcov – Byvalcev, Kalinin (C), Äberg – Polygalov, Avcin, Kosov – A. Lazarev, A. Michejev, Šarov.

    Rozhodčí: Raming, Morozov – Novikov, Sysujev (všichni RUS)

    Diváci: 1000
    thejrc.org