Přerov – Kolín 4:5 (po pr.) | Vsetín – Kladno 4:3 (po pr.) | Litoměřice – Šumperk 5:3 (kon.)
Slavia – Sokolov 3:2 (po pr.) | Poruba 2011 – Kadaň 11:1 (kon.) | Havířov – Prostějov 4:1 (kon.)
Jihlava – Ústí n/L 5:1 (kon.)
po prodl.
HC ZUBR Přerov
4:5 (2:2, 1:1, 1:1 - 0:1)
SC Marimex Kolín
Sobota 19.09.2020, 17:00 • MEO Aréna, Přerov • Chance liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:20 Jakub PETRŽILKA - 4:5
     
    64:20
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Kolín si z Hané odveze dva body. Kozlové se usadili u přerovské brány a kotouč dostal mezi kruhy od Husy JAKUB PETRŽILKA. Hostující forvard s číslem 14 pak nekompromisně napálil kotouč do odkryté brány. Asistence: Jakub Husa, Lukáš Krejčík.
     
    63:56
    Velká šance hostů. Zprava se před Hufa protáhl Petržilka a naštěstí pro Přerov bekhendem zamířil mimo.
     
    62:50
    Ve velké šanci se ocitl Zbořil, ovšem cestu, kterou měl volnou k bráně, nevyužil. Sejpal jeho střelu tahem zachytil na své hrudi.
     
    60:19
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Zdeněk Král – 2 min., sekání).
    59:57 Lukáš BLAHA - 4:4
     
    59:57
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Risk bez brankáře Kolínu vyšel. Kozlové zatlačili Zubry u jejich brány a 3,5 sekundy před koncem vyrovnávají. Kotouč zblízka napálil za Hufa LUKÁŠ BLAHA. Na hostující střídačce vypukla velká a pochopitelná radost. Asistence: Jakub Muška, Zdeněk Král.
     
    59:40
    Kolín to zkouší bez brankáře!
     
    58:18
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Roman Pšurný – 2 min., sekání).
     
    58:18
    Hosté si berou oddechový čas.
     
    58:00
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny.
    56:44 Roman PŠURNÝ - 4:3
     
    56:44
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubrům se nyní vyplatil jejich velký důraz do brány. Před Sejpalem vznikla velká „trma vrma", v níž se nejlépe zorientoval ROMAN PŠURNÝ a zblízka zametl kotouč do sítě. Přerov se tak počtvrté v utkání ujímá vedení. Asistence: Filip Král, Tomáš Doležal.
     
    54:29
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Radek Číp – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Martin Štohanzl – 2 min., hrubost).
     
    46:49
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Matěj Svoboda – 2 min., sekání).
     
    44:00
    Obrovská šance Zubrů! Sám na brankáře jel Hejcman, ovšem s bekhendovým blafákem neuspěl. Sejpal se dobře natáhl betonem, kterým kotouč zastavil.
     
    42:48
    Třetí přerovský útok nyní pořádně zahrozil. Svobodovi zakončení nevyšlo, po střele se nicméně natáhl Ryšavý. Puk ovšem dokázal zastavit před ním stojící obránce Kolína.
     
    41:21
    Další pohotové zákroky kolínského brankáře. Na zadní mantinel vyrazil pokus Dostálka, pak si pokryl další nevyzpytatelnou střelu Zubrů.
     
    40:53
    Spolupráce Dostálka s Pšurným mohla opět přinést přerovský gól. Kolínský obránce sice sáhl do kotouče, ovšem Pšurný ho přesto obdržel. Jeho střelu s vypětím všech sil vykopl Sejpal betonem.
    39:12 Jakub HUSA - 3:3
     
    39:12
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Hosté to nyní sehráli náramně. Při brejku tří proti dvěma si domácí obranu vykombinovali. Pas křížem od Šafránka nejprve na levý kruh obdržel Krejčík. Ten viděl u pravé tyče zcela volného JAKUBA HUSU, a proto mu přihrál. Bek Kolína zakončoval do prázdné branky, Huf se jen podíval, jak Kozlové skórují. Asistence: Lukáš Krejčík, Zdeněk Král.
     
    38:21
    Velmi ošidná skrumáž se nyní vytvořila před Hufem. Kozlové tlačili, tlačili, ale kotouč do branky nedotlačili. Huf se vleže roztáhl na brankovišti a nekapituloval. Následně došlo k posunutí přerovské brány. Sudí přerušili hru a jeden z nich rozpažil na znamení, že Kolínští branky nedosáhli.
     
    33:52
    Pšurný si všiml mezi kruhy volného Dvořáka, jeho pokus ale Sejpal zlikvidoval betony.
     
    32:13
    Kotouč poskakoval v blízkosti kolínské branky velmi nebezpečně. Sejpal možná ani neví, jak nekapituloval. V jednu chvíli vůbec neměl přehled o puku, který se naštěstí pro Kolín zastavil na jeho betonu. U levé tyče pak vychytal Hejcmana.
     
    30:34
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Václav Jankovský – 5 min., krosček + osobní trest do konce utkání, krosček). Trest odpyká Matěj Hasil.
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Jakub Husa – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Matěj Svoboda – 2+2 min, hrubost).
     
    30:34
    Jankovský za svůj nepřiměřený zákrok dostal trest na pět minut a do konce utkání.
     
    29:21
    Dvořák vyhrál buly a po něm okamžitě pálil z levé strany Dobiáš. Sejpal se musel pořádně natáhnout, aby kotouč chytil do své lapačky.
     
    26:26
    Rychlá kolínská souhra, brejk a dost možná pravá tyč. Mašín, který v minulosti hrál i za Přerov, vyslal jedovatou střelu, kterou Huf vyrazil zřejmě právě na vnější stranu brankové konstrukce.
     
    22:47
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Lukáš Blaha – 2 min., krosček).
     
    22:20
    Na pravém kruhu nasměroval puk na bránu Semirád a kotouč orazítkoval levou tyč přerovské klece! Na druhé straně nebezpečně tečoval Královo nahození Ryšavý, kotouč šel těsně vedle, možná i lízl tyčku. Z mého pohledu to přes těla hráčů nebylo dobře vidět.
     
    22:00
    Kolínští se ve třech pohybovali v těsné blízkosti přerovské klece a vznikla z toho velká možnost. Přihrávku zpoza branky obdržel Mašín a svou střelu na první tyč nasměroval do Hufovy masky. Domácí brankář pak signalizoval, že je otřesen a hra se přerušuje.
    20:58 Roman PŠURNÝ - 3:2
     
    20:58
    Přerov právě vstřelil branku!
    Přerov se hned zkraje druhé třetiny dočkal velké šance, kterou nepohrdl. Dostálek z levého křídla našel najetého zcela volného ROMANA PŠURNÉHO, který se ocitl tváří v tvář Sejpalovi. Kolínského gólmana si položil a poté z blafáku zakončil nad jeho ležící tělo. Asistence: Vlastimil Dostálek. Tomáš Doležal.
     
    19:05
    Běží poslední minuta první třetiny.
    18:05 Lukáš KREJČÍK - 2:2
     
    18:05
    Kozlové právě vstřelili branku!
    V MEO Aréně je podruhé v utkání vyrovnáno. Kolínští si najeli do brejku tří proti dvěma. Kotouč se nejprve doklouzal mezi kruhy na Petržilku. Ten se prodral přes beka před Hufa, ovšem místo střely ještě kotouč nasměroval k levé tyči, kde číhal LUKÁŠ KREJČÍK. Zkušený útočník měl dost prostoru na to, aby uklidil kotouč do volné části branky. Huf nemohl přemístění se k levé tyči stihnout. Asistence: Jakub Petržilka, Jakub Muška.
     
    17:04
    Král už mohl střílet, místo toho ale nahrál doleva na Svobodu, jenž mohl završit hattrick. Jeho střela z levého kruhu se však za Sejpalova záda nedostala. Kolínská obrana situaci ustála bez úhony.
     
    16:42
    K Sílovi se dostal kotouč a hostující útočník měl před sebou z velké části odkrytou bránu. Huf chvíli vůbec nevěděl, kde je puk. Zjistil to, až když ho Síla trefil do betonů. Teď nebyli Kozlové daleko od vyrovnání.
     
    16:16
    Krásná akce Přerova a ještě lepší zákrok Sejpala. Lehce zprava se středem hřiště protáhl přes obránce Číp a ujížděl vstříc bráně. Jejího strážce chtěl přelstít střelou na lapačku, ovšem Sejpal vytáhl povedený semafor a připsal si výborný zákrok.
     
    13:09
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Miroslav Kukla – 2 min., sekání).
     
    12:42
    Velká šance Kozlů a v ní Jankovský. Kolínští jeli při brejku tři na dva a zkušený útočník, který dříve nastupoval za Slavii Praha či Porubu, obdržel nahrávku do druhé vlny. Hufa ovšem nepřekonal, domácí brankář si proti střelci povyjel a puk mířící ho horní části klece ramenem vytěsnil mimo.
     
    11:28
    Dostálek se zmocnil odraženého kotouče a z rohu útočného pásma poslal nahrávku k modré čáře na Filipa Krále. Ten ještě vybídl ke střele lépe postaveného Dluhoše. Jeho rána se zastavila o chumel těl před Sejpalem, kde Dostálkovi scházelo málo, aby kotouč zametl do sítě.
     
    09:37
    Ryšavý ve středním pásmu vystihl rozehrávku Kolína a vydal se na samostatný průnik. Díky svému důrazu obešel na pravém křídle bránícího soupeře a protáhl se až před Sejpala. Proti němu se chtěl blýsknout kličkou á la Forsberg, nicméně jej nerozhýbal a puk skončil Sejpalově betonu.
    07:07 Matěj SVOBODA - 2:1
     
    07:07
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí si berou vedení zpátky. Druhou branku zapisuje MATĚJ SVOBODA. Ten jel znovu sám na brankáře a znovu se nemýlil. Tentokrát po nahrávce od Ryšavého poslal Sejpala k levé tyči a zavěsil do jeho protipohybu pod horní tyčku. Asistence: Matěj Svoboda, Tomáš Dřímal.
    04:09 David ŠAFRÁNEK - 1:1
     
    04:09
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Zubři pykají za chybu v obraně. Nehlídaný na Hufa se řítil DAVID ŠAFRÁNEK, jenž sice napoprvé neuspěl a domácí brankář skvěle zakročil. Zkušený Šafránek nicméně dostal ještě možnost dorážky, ze které už se mu povedlo vyrovnat. Asistence: Václav Jankovský, Jakub Husa.
     
    03:23
    Dvě velké možnosti Přerova. Doležal si nejprve všiml povyjetého Zbořila, jehož ránu ze solidní pozice Sejpal vyrazil. Zbořil si poté pro puk dojel a zpoza branky nahrál k pravé tyči na číhajícího Dostálka. Ten střílel rychle, Sejpal se ovšem ještě rychleji přemístil a zaznamenal výborný zákrok.
    01:47 Matěj SVOBODA - 1:0
     
    01:47
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají skóre. Sám na brankáře se řítil MATĚJ SVOBODA a nemýlil se. Přerovský útočník se rozhodl pro blafák do forhendu, kterým si Sejpala položil, a pak už jen zasunul puk do odkryté brány. Vyzdvihnout je třeba také nahrávku Dvořáka, který Svobodu do úniku z pravé strany poslal. Asistence: Filip Dvořák, Martin Ryšavý.
     
    00:58
    První šance utkání a v ní Zubři. Odražený puk se po akci Krále dostal na levý kruh, odkud zakončoval Hejcman. Sejpal se natáhl a v pádu na led kotouč betonem vyrazil.
    Marken.cz

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 2. Matěj Svoboda (F. Dvořák, Ryšavý), 8. Matěj Svoboda (Ryšavý, Dřímal), 21. Pšurný (Dostálek, T. Doležal), 57. Pšurný (F. Král, T. Doležal) – 5. Šafránek (Jankovský, Husa), 19. L. Krejčík (Petržilka, Muška), 40. Husa (L. Krejčík, Z. Král), 60. Blaha (Muška, Z. Král), 65. Petržilka (Husa, L. Krejčík)


    HC ZUBR Přerov: Huf (Holík) – Dluhoš, F. Král, Zbořil (A), Kučeřík, Dřímal, Gréč – Dostálek, Pšurný (A), T. Doležal (C) – Číp, Hejcman, Dobiáš – Ryšavý, F. Dvořák, Matěj Svoboda – Indrák, Dobša.
    SC Marimex Kolín: Sejpal (O. Martínek) – Kukla, Husa, Muška, Blaha, Zdeněk, Váchal, Barták – Z. Král, Šafránek (C), Jankovský – Petržilka, Zumr, L. Krejčík (A) – Síla, Štohanzl, Mašín – Kozák, Semirád, Hasil.

    Rozhodčí: Kašík, Nikola – Měkýš, Kučera

    Diváci: 613
    thejrc.org