Nice – PSG 0:3 (kon.) | Brest – Lorient 3:2 (kon.) | Méty – Remeš 2:1 (kon.)
Montpellier – Angers 4:1 (kon.) | Štrasburk – Dijon 1:0 (kon.) | Nantes – Saint-Étienne 2:2 (kon.)
Marseille – Lille 1:1 (kon.)
konec
Olympique Marseille
1:1 (0:0)
Lille OSC
Neděle 20.09.2020, 21:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:57:31)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 2 – 7
    Střely mimo: 6 – 6
    Rohové kopy: 5 – 4
    Ofsajdy: 0 – 5
    Fauly: 12 – 18
    Žluté karty: 3 – 3.
     
    Domácí Olympique podruhé v řadě nevyhrál a do nadcházejícího pátého kola půjde ze sedmé příčky. Tým z Lille nebyl daleko od toho, aby se bodově dotáhl na první místo, jenže inkasovaný gól z konce zápasu ho poslal až na pátou pozici.
     
    Druhý poločas nechal zapomenut na první polovinu, ve které se nestalo prakticky nic. Atraktivní momenty přišly s aktivitou Lille spojenou s gólem Araúja. „Dogy“ následně pokračovaly v tlaku, ale gólovou radost z potřebného zásahu jim hned ve dvou případech vzala trefená branková konstrukce. Marseille se zmohla k odporu až nějakých dvacet minut před koncem a v závěru byla přece jenom odměněna vyrovnáním z hlavy střídajícího Germaina.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Marley Aké měl hodně prostoru na levé straně. Vedle vápna si ještě přehodil míč na pravačku, jenže finální centr hrozivě přetáhl do zámezí.
     
    90+2
    Klasická kosa Celika proti Sakajovi. Olympique dostal k dispozici standardku z levé strany, ovšem Samsonův centr Germaina tentokrát nenašel.
     
    90+1
    Zdá se, že žádnému z týmů bod za remízu nestačí. Na vstřelení rozhodující trefy mají oba celky tři nastavené minuty.
     
    90
    Bamba rozdal míč doleva na Reinilda, který odcentroval do kapsy za obranu, ale Wahovi přece jenom chyběl půlkrok k tomu, aby mohl z jedničky pálit mezi tyče.
     
    89
    Renato Sanches se kvůli útočnému faulu nedostal přes Álvara Gonzáleze do možného úniku. Na druhé straně si proti Fontemu stejně počínal Aké.
     
    88
    Domácí kapitán Steve Mandanda byl připravený na Soumarého střelu z dálky, takže si vystačil s naprosto rutinním zákrokem.
     
    87
    Srážka Kamary a Soumarého byla posouzena jako faul na domácího záložníka. Marseille rázem cítí šanci na všechny tři body!
    85. Valère GERMAIN - 1:1
     
    85
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Mike Maignan třetí čisté konto neudrží, domácí pět minut před koncem vyrovnávají na 1:1! Ze Sakajova centru na obsazeného Akého resultoval rohový kop a Sansonův centr z pravé strany. Ten letěl na bližší tyč, kde VALERE GERMAIN přehlavičkoval Sanchese a prudkou hlavičkou nedal hostujícímu brankáři šanci zakročit.
     
    84
    Sarr zpackal zpracování běžné přihrávky k postranní čáře. Reinildo zadarmo získal autové vhazování, které však sám pokazil.
     
    82
    Drobné nepochopení Reinilda a Bamby. Naštěstí pro Lille k němu došlo na útočné polovině, takže výsledkem je odkop od Mandandovy branky.
     
    81
    Bouna Sarr chytil míč u pravé lajny, kde se pak snažil udělat místo k centru, ovšem Reinildo ho dokázal skvěle uhlídat. Navíc získal faul.
     
    80
    Takovýto vstup do utkání si Renato Sanches asi nepředstavoval. Jen pár vteřin na hřišti mu stačilo k nechtěnému zisku žluté karty.

    Michal Břuchanský

    Branky: 85. Germain (M. Sanson) – 47. Araújo (Bamba)

    Karty:   21. Nagatomo (OMA), 58. Thauvin (OMA), 65. Álvaro González (OMA) – 50. André (LIL), 58. D. Bradarić (LIL), 80. Sanches (LIL)


    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 12:18.
    Olympique Marseille: Mandanda (C) – Sakaj, Álvaro González, Ćaleta-Car, Nagatomo (60. B. Sarr) – Rongier (71. Gueye), Kamara, M. Sanson – Thauvin (71. Germain), Benedetto (78. Aké), Payet (72. Radonjić).
    Náhradníci: Pelé – Aké, Balerdi, Germain, Gueye, Maxime López, Radonjić, B. Sarr, Strootman.

    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte (C), Botman, D. Bradarić (65. Reinildo) – Araújo (72. Ikoné), André, Soumaré, Bamba – B. Yılmaz (78. Sanches), David (79. Weah).
    Náhradníci: Chevalier – Djaló, Ikoné, Lihadji, Reinildo, Pied, Sanches, Weah, Yazıcı.

    Rozhodčí: El Hadj – Rahmouni, Hebrard
    thejrc.org