Jekatěrinburg – Omsk 4:3 (po pr.) | Čeljabinsk – Chabarovsk 5:0 (kon.) | Kazaň – Soči 5:3 (kon.)
Dynamo Moskva – Spartak Moskva 5:0 (kon.) | Petrohrad – N.Novgorod 2:1 (kon.)
po prodl.
Avtomobilist Jekatěrinburg
4:3 (0:0, 1:1, 2:2 - 1:0)
Avangard Omsk
Neděle 20.09.2020, 14:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (16:29:57)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK) 32 zákroků, 3 góly, 91,43%

    Jiří Sekáč (OMS) 0+1, 0 střel, čas na ledě 19:39
     
    Dnešní utkání sledovalo 2750 diváků.
     
    Střely na branku: 24 – 35
     
    Je dobojováno. Utkání nakonec přineslo šest branek, čtyři padly ve třetí třetině. Blízko vítězství byli hosté, ale domácí stihli v závěru vyrovnat a vynutili si tak nastavenou hrací dobu. Ve třetí minutě prodloužení pak zápas rozhodl Alexej Makejev, který Garipova prostřelil z bekhendu mezi jeho betony. Domácí si tak zapsali dva body do tabulky, Omsk odjede s bodem jedním.
     
    Konec zápasu.
    62:56 Alexej MAKEJEV - 4:3
     
    62:56
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Jde rozhodnuto. Pavel Dacjuk zpětnou přihrávkou našel mezi kruhy ALEXEJE MAKEJEVA, jenž si sjel blíže hostující brance a z bekhendové pozice pak dostal puk za záda Garipova – 4:3. Domácí si tak vybojovali dva body, hosté poté jeden. Asistence: Pavel Dacjuk a Charles Genoway.
     
    61:55
    Akce na obou stranách, ale oba brankáři byli znovu pozorní a nepustili puk za svá záda.
     
    61:18
    Sergej Šumakov neudržel puk v útočném pásmu, poté ho sebrali domácí a na druhé straně střílel Sexton, ale proti němu vytasil dobrý zákrok Garipov.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba neurčila vítěze a utkání tak dojde do prodloužení. Pokud ani to nerozuzlí osud tohoto duelu, půjde se do samostatných nájezdů.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:49
    Poté musel zakročit domácí brankář Kovář, když na něho jedovku vyslal Nikita Komarov. Hra je přerušena a ještě se bude vhazovat před domácí klecí.
     
    59:14
    Svižná rána Makejeva skončila na obraně hostů a ti hned pádili na druhou stranu.
     
    58:47
    Hraje se nahoru dolů, oba celky se snaží rozhodnout ještě v základní hrací době. Puk je v pásmu domácích a bude se vhazovat před Kovářem.
     
    58:01
    Dan Sexton se dostal do samostatného úniku a bekhendem pak nevyzrál na hostujícího brankáře. Moc nechybělo a mohlo být rozhodnuto!
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
    57:03 Stanislav BOČAROV - 3:3
     
    57:03
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Znovu je vyrovnáno a domácí si dost možná vynutili nastavenou hrací dobu. STANISLAV BOČAROV vyslal letící střelu na Garipova, který ji srazil ramenem, ale puk se nakonec stočil a skončil za brankovou čárou – 3:3. Asistence: Nikita Trjamkin.
     
    56:37
    Domácí se urputně snaží o vyrovnání. Hosté však hrají jednoduše, hned odpalují puky z pásma a do žádné akce se už příliš neženou.
     
    55:57
    Kovář se musel mít na pozoru, po střele Kirilla Semjonova puk zachytil a poslal zpět na hokejky spoluhráčů, kteří míří do akce.
     
    55:20
    Domácí se uhnízdili v pásmu hostů, ale brzy o puk přišli a hosté ho poslali šikovně do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    54:47
    Corban Knight měl na holi hattrick. Jeho střela z levé strany ale skončila jen na Kovářovi. Byla však rozhodně z kategorie těch nebezpečných.
     
    53:25
    Jegor Činachov nezachytil puk u modré čáry a hosté ho ztratili. Do akce na druhé straně se pak dostali zase hráči Jekatěrinburgu, ale pokus Ilji Ovčinnikova skončil jen vedle omské branky.
     
    52:59
    Hráči Omsku drží puk na svých hokejkách a směřují ho opět do útočného pásma. Hru tak drží co nejdále od branky Emila Garipova.
     
    52:48
    Další komerční pauza.
    51:25 Alexej JEMELIN - 2:3
     
    51:25
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hosté podruhé v zápase vedou. Semjonov nabil ALEXEJI JEMELINOVI na pravý kruh a druhý jmenovaný pak svižnou střelou nedal Kovářovi vůbec žádnou šanci a doslova ho propálil – 2:3. Asistence: Kirill Semjonov.
     
    51:02
    Nikita Komarov šel za kotoučem, jenž zůstal u branky Kováře, ale nakonec to nestihl. Omsk tak puk ztrácí.
     
    50:58
    Zakázané uvolnění domácích a hra se stěhuje znovu před Jakuba Kováře. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    50:12
    Oliwer Kaski napřáhl na vrcholu levého kruhu, jeho rána prosvištěla až před Kováře, kde ho poslala pryč obrana Avtomobilistu. Nicméně hosté stále svého soupeře svírají v jeho teritoriu.
     
    49:30
    Chvíli pak zatápěli obraně Omsku i Emilu Garipovovi, ale hosté tuto akci ustáli a teď spěchají okamžitě do pásma Jekatěrinburgu.
     
    49:04
    Nyní jsou na koni hráči Omsku a hned po vhazování se dostali znovu před branku soupeře, ale domácí zachytili puk a hned s ním zamířili na opačnou stranu.
    47:45 Corban KNIGHT - 2:2
     
    47:45
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hosté opět rychle využívají přesilovou hru a je vyrovnáno. CORBAN KNIGHT clonil před Kovářem a poté zblízka prostrčil kotouč za jeho záda – 2:2. Podruhé v utkání se tak začíná zase znovu od začátku. Asistence: Alexandr Chochlačov.
     
    47:36
    Následuje další komerční přestávka.
     
    47:36
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Georgij Bělousov.
     
    46:40
    Denis Zernov švihl na pravé straně do puku, ten zaletěl před Kováře a český brankář pak vyrazil kotouč do bezpečí.
     
    46:06
    Nikita Trjamkin z prostoru mezi kruhy nasměroval kotouč před Garipova, ten ho vyrazil před sebe a následně pak do akce šli hosté. Jenže před Kovářem byli hodně nepřesní.
     
    45:34
    Jekatěrinburg je v plném počtu.
     
    44:55
    Alexandr Chochlačov z pravého kruhu poslal pozdrav pro Jakuba Kováře, ten uspěl a znovu se jeho celek osvobozuje vyhozením puku až před Emila Garipova.
     
    44:30
    Alexej Běreglazov pálil od modré čáry, jeho pokus ale srazila obrana domácích do bezpečí a následně pak se Jekatěrinburg osvobodil.
     
    43:44
    Hosté mají šanci srovnat s domácími krok. Mají k dispozici totiž přesilovou hru.
     
    43:34
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Alexej Vasilevskij – 2 min., krosček).
     
    43:21
    Nyní jsou to hosté, kdo musí dohánět jednobrankové manko. Sice se teď dostali do menšího tlaku před Jakubem Kovářem, jejich střela ale šla mimo jeho tři tyče.
    42:11 Charles GENOWAY - 2:1
     
    42:11
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté strhávají vedení na svou stranu. Kulikov nabil CHARLESI GENOWAYOVI na modrou čáru a ten skrze obranu hostů prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 2:1. Asistence: Pavel Kulikov.
     
    41:41
    Pavel Dacjuk dostal přihrávku těsně před Garipova, jeho sklepnutí však hostující brankář pokryl. Následně pak se domácí dostali k dalšímu pokusu, ale i další střelu Garipov lapil.
     
    40:55
    Na druhé straně se v útočném pásmu uhnízdili hosté, na Kováře šla střela z pravé strany, ale dokázal si s ní poradit.
     
    40:19
    Emil Garipov hned na začátku třetí třetiny zapsal zákrok proti jedovce Alexeje Vasilevského a poté nechal hru přerušit. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 13 – 23
     
    Také druhé dějství je u konce. V něm už padly dvě branky. Nejprve se do vedení dostali hosté, když Corban Knight využil přesilovou hru. Jenže domácí dokázali na inkasovanou branku odpovědět, když vyrovnal Michail Mamkin. Ještě nás čeká hodně zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 15:38.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Mamkin zakončoval mezi kruhy a proti jeho pokusu zakročil Garipov. Ten poté zastavil další pokus soupeře a udržel tak remízový stav.
     
    39:20
    Jiří Sekáč se natlačil před Kováře, ale kotouč, který na něho mířil, mu jen přeskočil hokejku. Následně místo zpracování přišla ztráta a do akce jde rychle Jekatěrinburg.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:31
    Kirill Semjonov se pokusil zachytit kotouč, který mířil před Jakuba Kováře, ale to se mu nepovedlo a akce Omsku poté také končí.
     
    37:56
    Zakázané uvolnění Omsku a hra se stěhuje před Garipova. Vhazovat se bude před jeho brankou.
     
    37:07
    Pavel Dacjuk vytáhl kotouč z pásma Avtomobilistu a poté se před Garipovem dostal k zakončení Alexej Makejev, ale Garipov se nedal obelstít a připsal další zákrok.
     
    36:32
    Jiří Sekáč pomáhal obraně Omsku, aby se domácí celek nedostal do ohrožení Garipovovy branky. Nicméně stále Jekatěrinburg svírá svého soupeře v jeho obranném pásmu.
     
    36:15
    Alexej Potapov vyslal na Kováře další nebezpečný pokus, který končí na jeho betonech. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    35:55
    Dan Sexton nezachytil kotouč v obranném pásmu a domácí se museli vracet zpět do obrany, neboť hosté velmi rychle postupovali do útočné třetiny.
     
    35:19
    Nikita Komarov šel za odraženým kotoučem před brankou Jakuba Kováře, ale nakonec se mu to nepovedlo. Domácí hráči pak otočili hru a na Garipova pak nevyzráli.
     
    35:05
    Alexej Makejev byl dalším domácím hráčem, který se dokázal dostat ke střele před Garipovem, ale jeho svižný pokus skončil jen na obraně Omsku.
     
    34:08
    Následuje další komerční přestávka.
     
    34:08
    Domácí ožili a hned se dostali znovu do další akce, ale pokus Petera Hollanda se neujal.
    32:12 Michail MAMKIN - 1:1
     
    32:12
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Od zadního mantinelu nasměroval puk na pravou stranu Geoff Platt a poté MICHAIL MAMKIN pořádnou jedovkou dokázal Emila Garipova prostřelit z prostoru nad pravým kruhem – 1:1. Začíná se znovu od začátku. Asistence: Geoff Platt a Vjačeslav Litovčenko.
     
    31:25
    Jiří Sekáč dostal puk do prostoru mezi kruhy, nepovedlo se mu ho lépe zpracovat a následně zakončení mu pak nevyšlo vůbec. Puk mají domácí a spěchají před Garipova.
     
    30:33
    Kirill Gotovec nahodil puk z obranné třetiny před útočnou modrou čáru. Následně pak si ho převzal Jegor Činachov. Jeho nájezd před Kováře si však pohlídal Maxim Berezin.
     
    30:01
    Polovina základní hrací doby je minulostí, hosté stále vedou rozdílem jediné přesné trefy. Do akce si to namířili hokejisté Jekatěrinburgu, ale před Garipovem byli bezzubí.
     
    29:20
    Nikita Komarov moc dobře nezpracoval kotouč a ten v obranné třetině Omsku získal domácí celek, který se však před Garipovem nedokázal prosadit. Hned na to pak Omští zase otáčejí hru před Jakuba Kováře.
     
    28:24
    Vjačeslav Litovčenko zpětnou přihrávkou poslal kotouč do předbrankového prostoru, ale tam se nejlépe orientoval jeden z beků Omsku a dostal puk pod kontrolu.
     
    27:50
    Avangard Omsk je v plném počtu.
     
    27:27
    Další výhoz kotouče až před Jakuba Kováře a Jekatěrinburg musí další přesilovkovou akci zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    26:49
    Bočarov převzal přihrávku od Dana Sextona a poté vystřelil zblízka, ovšem Emil Garipov pohotovým zákrokem zastavil akci soupeře a hra je přerušena.
     
    26:32
    Jenže se tak nestalo, ztratili puk a hned ho hosté poslali až před Jakuba Kováře a pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    26:04
    Peter Holland sjel s kotoučem do útočného pásma a domácí tak mohou roztáhnout přesilovkovou akci.
     
    25:50
    Domácí mají ideální příležitost dostat se k vyrovnání. Zahrají si přesilovou hru při vyloučení hostujícího Čisťakova, který se provinil podrážením.
     
    25:50
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Semjon Čisťakov – 2 min., podrážení).
     
    25:11
    Michail Mamkin dostal přihrávku na modrou čáru a poté střelou z první poslal kotouč na Emila Garipova, ale ten ho vyrazil do bezpečí.
     
    24:36
    Denis Zernov se neprosadil před Jakubem Kovářem, ale donutil ho zastavit hru. Vhazovat se tak bude před domácí brankou a hosté pásmo udrželi.
     
    23:58
    Hosté vyvinuli další aktivitu před Jakubem Kovářem, tomu ale tentokráte pomohla obrana Jekatěrinburgu a nemusel zasahovat.
     
    23:11
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    22:34
    Hosté se znovu dostali před branku soupeře, kde chvíli kombinovali a Jakub Kovář musel být znovu ve střehu. Ve skrumáži před jeho klecí se nejlépe zorientoval on a hru poté přerušil.
    21:11 Corban KNIGHT - 0:1
     
    21:11
    Avangard právě vstřelil branku!
    Bleskově využitá přesilová hra Omsku a hosté jdou do vedení. Z prostoru mezi kruhy se nemýlil tvrdou ránou CORBAN KNIGHT a jeho svižné pohotové zakončení pak končí až za Jakubem Kovářem – 0:1. Asistence: Jiří Sekáč a Alexandr Chochlačov.
     
    20:31
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Anatolij Golyšev – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    20:25
    U puku jsou domácí hráči a hned se tlačí před branku Omsku. Po chvilce střílel Brooks Macek a po jeho střele zakročil brankář Emil Garipov.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 6 – 13
     
    První třetina je minulostí. Sice jsme neviděli ani jednu branku, ale hrál se svižný hokej na obou stranách. Střelecky více aktivní ale byli přeci jen hosté, kteří mnohdy Jakubu Kovářovi motali hlavu svými nebezpečnými pokusy. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně ve 14:46.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Sekáč vybojoval kotouč před vlastním brankářem a poté ho dostal na druhou stranu, ale před svým českým kolegou v brance Jekatěrinburgu se neprosadil.
     
    19:31
    Geoff Platt si nabruslil podél pravého mantinelu do útočného pásma a poté vystřelil z úhlu. Proti jeho projektilu pozorně zakročil Emil Garipov.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:34
    Corban Knight napřáhl ke střele od modré čáry, jeho pokus vyrazil Kovář do bezpečí a do akce tak míří zase domácí celek.
     
    17:55
    Kirill Semjonov si pohrál s pukem a poté ho z dálky poslal na Kováře, který připsal další jistý zákrok, který byl ale z kategorie těch lehčích. Přesto radši hru zastavil.
     
    17:35
    Od vlastní branky šli do akce zase po delší době domácí hokejisté, Alexej Makejev ale nedokázal z prostoru mezi kruhy zakončit více přesně.
     
    16:51
    A opět Jegor Činachov a jeho střela z otočky. Neskutečné, jak se Kovář v brance opět přesunul a pokryl místo u své levé tyče.
     
    16:34
    Jegor Činachov v obrovské šanci nezakončil mezi tři tyče a Jakub Kovář opět drží svůj tým. Domácí jsou nyní doslova pod tlakem.
     
    16:07
    Šaripzjanov zblízka pálil na Kováře, ten opět kryje další pokus svého soupeře.
     
    15:01
    Garipov natáhl hůl a srazil kotouč po střele Makejeva před sebe, poté si ho převzal jeden z beků Omsku a na opačné straně se pak zrodila šance Avangardu, kterou opět kryje Jakub Kovář.
     
    14:29
    Alexej Potapov poslal dalekonosnou přihrávku na pravou stranu útočného pásma, ale tam Andrej Stas neuspěl proti pohotovému Jakubu Kovářovi.
     
    14:03
    Následovala akce Jekatěrinburgu a i po ní hru hostující brankář zastavil.
     
    13:53
    Jakub Kovář jistil kotouč, na který si najížděl Jegor Činachov a raději před ním kryje puk pod lapačku a hra je přerušena. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    13:07
    Brooks Macek podél pravého mantinelu zavezl puk před branku Garipova, ale nedostal se k přesnému pasu na najíždějícího Pavla Kulikova.
     
    12:27
    Geoff Platt se natlačil až před Emila Garipova, poté před ním sklepl puk po přihrávce Pavla Dacjuka, ale ani tato nebezpečná akce se na straně Jekatěrinburgu nepovedla.
     
    11:51
    Anatolij Golyšev si sjel mezi kruhy a klepl si o přihrávku, ale ta nepřišla. Následně pak si kotouč převzali hosté a znovu míří rychle do útočného pásma.
     
    11:46
    Následuje další komerční přestávka.
     
    11:26
    Dan Sexton poslal do mezikruží přízemní přihrávku a tam se dostával ke střele Brooks Macek, ale jen promáchl. Po dalším pokusu Jekatěrinburgu pak zasáhl Garipov a zastavil hru.
     
    10:51
    Corban Knight zachytil puk u modré čáry v obranné třetině, poté ho hosté po vystřídání dostali do útočného pásma, kde ale okamžitě puk ztratili.
     
    10:11
    Jegor Činachov se rozjel do útočného pásma a z prostoru mezi kruhy svou střelou ohrozil českého brankáře Jakuba Kováře, ale i ten si mezi třemi tyčemi poradil.
     
    09:41
    Ovšem domácí se znovu dostali celkem lehce do útočného pásma a zahrozili před Garipovem, hostující gólman si ale zase počínal velmi dobře.
     
    09:01
    Omsk je v plném počtu.
     
    08:55
    Trjamkinova střela byla také zablokována a Omsk znovu posílá puk až před Kováře a už to vypadá, že Avangard tohle oslabení zvládne.
     
    08:12
    No a nyní musel Garipov být hodně pozorný ve svém brankovišti, když nadvakrát likvidoval pokus domácích. Následně pak se hosté znovu osvobozují.
     
    07:24
    Domácí mají jako první k dispozici přesilovou hru a už se usadili před Emilem Garipovem. PO pokusu Geoffa Platta pak puk končí u obrany Omsku a ta ho posílá až před Jakuba Kováře.
     
    07:01
    Následuje první komerční přestávka.
     
    07:01
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Andrej Stas – 2 min., krosček).
     
    06:24
    Corban Knight na druhé straně švihl do puku, ten srazila obrana Jekatěrinburgu mimo, ale hosté se k němu dostali a následně pak střílel Komarov, vše ale jistí Kovář.
     
    05:33
    Michail Mamkin tvrdou ránou dostal puk před Garipova, tam ho tečoval jeho spoluhráč, ovšem brankář Omsku byl připraven a vytěsnil touš do rohu kluziště.
     
    04:46
    Charles Genoway převzal puk v obranném pásmu, zatáhl ho do středu pole. Následná další akce Jekatěrinburgu ale končí ztrátou kotouče.
     
    04:05
    Stanislav Bočarov si nabruslil do prostoru mezi kruhy, jeho přízemní pokus šel mezi tři omské tyče, ale tam byl připraven Emil Garipov a jeho zákrok betonem.
     
    03:36
    Hosté se dostali do zajímavé pozice, po jejich pokusu zakročil pozorný Jakub Kovář a znovu tak kryje nebezpečnou akci svého soupeře.
     
    02:46
    Vjačeslav Litovčenko dostal nabito na pravý kruh, jeho svižná rána pak skončila na bekovi Osmku. Avangard pak záhy otáčí hru na opačnou stranu.
     
    02:18
    Hraje se svižně na obou stranách, znovu se prezentovali domácí dobrou útočnou akcí, která však opět končí zmarem.
     
    00:58
    Damir Šaripzjanov vyslal střelu od modré čáry, ta proskákala až před Jakuba Kováře, ale ten si poradil a zapsal první zákrok. Hra je poté přerušena.
     
    00:18
    Domácí se hned natlačili před hostující branku, ale jejich rychlý pohyb v pásmu nakonec znamenal ztrátu kotouče a do akce jdou hosté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků jsou na ledové ploše, vyslechneme si ruskou hymnu a poté už bude moci utkání začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Trjamkin (A), Alexej Vasilevskij, Mamkin, Ch. Genoway, Berezin, Arzamascev, Salov – Dacjuk (C), Golyšev, Makejev – Sexton, Macek, Holland (A) – Bělousov, P. Kulikov, Bočarov – Platt, Litovčenko, Ovčinnikov – Protapovič.

    Avangard Omsk: Garipov (Bobkov) – Šaripzjanov, Jemelin (C), Čisťakov, Kaski, Běreglazov, Gotovec, Solovjov – Knight, Boucher, Sekáč (A) – N. Komarov, Šumakov, K. Semjonov – Zernov, Činachov, Chochlačov – Stas (A), Dědunov, Kablukov – A. Potapov.

    Rozhodčí: Kulakov, Fraňo – Gorděnko, Sysujev.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Sekáč (OMS) – 7 zápasů, 2 góly, 2 asistence
    Jakub Kovář (JEK) – 5 zápasů, 95,33%
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v uplynulé sezóně utkaly čtyřikrát. Třikrát vyhrál Jekatěrinburg a jednou pak Omsk. Hosté tak svému soupeři mají dnes co vracet.
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Domácí Avtomobilist je na tom o něco hůře, ale také prožívá parádní vstup do nového ročníku. Jekatěrinburg v šesti zápasech získal jedenáct bodů a patří mu čtvrtá pozice Východní konference. Jediný bod dosud ztratil v domácím souboji s Torpedem, který prohrál po nájezdech. Od té doby ale zvítězil v Nižněkamsku i proti Kunlunu. Nejproduktivnějším hráčem Sexton s osmi kanadskými body.
     
    Avangard Omsk

    Hostující Omsk zatím prožívá fantastický vstup do nového ročníku Kontinentální hokejové ligy. Po sedmi odehraných zápasech má na svém kontě dvanáct bodů a patří mu první příčka Východní konference. Omsk si jedinou porážku připsal v duelu na ledě Ufy. Od té doby ale doma přehrál Petrohrad a zvítězil také na ledě Něftěchimiku Nižněkamsk. Nejproduktivnějším hráčem je Tolčinskij se sedmi body.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání KHL mezi Avtomobilistem Jekatěrinburg a Avangardem Omsk. Duel začíná ve 14 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 33. Mamkin (Platt, Litovčenko), 43. Ch. Genoway (P. Kulikov), 58. Bočarov (Trjamkin), 63. Makejev (Dacjuk, Ch. Genoway) – 22. Knight (Sekáč, Chochlačov), 48. Knight (Chochlačov), 52. Jemelin (K. Semjonov)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Trjamkin (A), Alexej Vasilevskij, Mamkin, Ch. Genoway, Berezin, Arzamascev, Salov – Dacjuk (C), Golyšev, Makejev – Sexton, Macek, Holland (A) – Bělousov, P. Kulikov, Bočarov – Platt, Litovčenko, Ovčinnikov – Protapovič.
    Avangard Omsk: Garipov (Bobkov) – Šaripzjanov, Jemelin (C), Čisťakov, Kaski, Běreglazov, Gotovec, Solovjov – Knight, Boucher, Sekáč (A) – N. Komarov, Šumakov, K. Semjonov – Zernov, Činachov, Chochlačov – Stas (A), Dědunov, Kablukov – A. Potapov.

    Rozhodčí: Kulakov, Fraňo – Gorděnko, Sysujev

    Diváci: 2750
    thejrc.org