Levante – Atlético 0:0 (odl.) | Sevilla – Elche 0:0 (odl.) | Huesca – Cádiz 0:2 (kon.)
Granada – Alavés 2:1 (kon.) | Real Betis – Valladolid 2:0 (kon.) | Real Sociedad – Real Madrid 0:0 (kon.)
konec
Granada CF
2:1 (1:1)
Deportivo Alavés
Neděle 20.09.2020, 18:30 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • Španělská LaLiga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Granady, která svého soupeře dokázala porazit výsledkem 2:1. Úvod druhého poločasu nám nepřinesl nic moc zajímavého, naopak jsme sledovali celkem dost osobních soubojů. První vyloženou šanci druhého poločasu měli na svědomí hosté, Méndez jí nedokázal zužitkovat, což bylo osudné. O pár desítek vteřin později se totiž Granada dostala zpět do vedení, což udržela až do konečného hvizdu. (20:26:17)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:0. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 7:12.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Do konce tohoto zápasu skutečně nezbývá moc času, s domácím celkem to vypadá dobře. Alavés se ještě pokouší koncovku zápasu pořádně zdramatizovat.
     
    90+4
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Navarro, který sympaticky zakončoval pod břevno. Silva si s tímto pokusem dokázal nadvakrát poradit.
     
    90+4
    Pacheco znovu posílal míč za středový kruh, jenomže tam se v osobním souboji dokázal prosadit domácí Díaz, kterému se přesto nepovedlo rozehrát nejpřesněji.
     
    90+2
    Deportivo Alavés se ve druhé minutě nastaveného času sice usadil na polovině soupeře, jenomže Navarro byl vytlačen zpět. Granada CF se brání skutečně vzorově.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o sedm minut.
     
    90
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Luis Milla, přichází Víctor Díaz.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, nyní se vhazuje z pravé strany. Foulquier nikam nespěchá, sudí ho na to přesto upozornil.
     
    88
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Edgar Méndez, přichází John Guidetti.
     
    88
    Granada se navíc celkem pohodlně dostala na druhou stranu, kde rozjela kombinaci. Domácím to pochopitelně vyhovuje, směrem dopředu potřebuje hrát soupeř.
     
    87
    Přihrávka na Molinu byla přeci jenom o něco delší, než by domácí forvard potřeboval, k míči se tak pro změnu dostal brankář Pacheco, který ihned rozehrál.
     
    86
    Po jednom ze soubojů se na zemi ocitl také Joselu, avšak sudí nechal pokračovat ve hře. Hostující celek se nakonec sám vytlačil na vlastní obrannou polovinu.
     
    85
    Střídající Sainz celkem překvapivě došel až k hranici velkého vápna, odkud se pokoušel zakončit pravou nohou. Do dráhy letu míče se ale připletl protihráč.
     
    84
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Roberto Soldado, přichází Jorge Molina.
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Darwin Machís, přichází Sánchez.
     
    83
    Situace mohla být pro domácí veselejší. Kenedy se totiž za pokutovým územím dokázal uvolnit k přízemnímu zakončení, které prosvištělo vedle zadní tyče.
     
    82
    Po dlouhé době se k rozehrávce dostal také domácí brankář Silva, který pochopitelně nikam nespěchal. Jeho vysoký nákop navíc přesně našel hlavu Soldada.
     
    81
    Alavés se po rozehrávce vydal na druhou stranu, kde centrem naslepo zkoušel oslovit své spoluhráče Duarte, který ovšem našel pouze kopačku Foulquiera.

    David Suchý

    Branky: 7. Soldado (Machís), 79. Machís – 22. Joselu

    Karty:   24. Méndez (DAL), 26. Battaglia (DAL), 49. Lejeune (DAL)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:0. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 7:12.
    Granada CF: Rui Silva – Foulquier, D. Duarte, J. Vallejo, Neva – Gonalons, Milla (90. Díaz) – Machís (84. Sánchez), Y. Herrera (64. Kenedy), Puertas (64. Montoro) – Soldado (C) (84. J. Molina).
    Náhradníci: A. Escandell, Andorinha – Azeez, Díaz, Antoñín, Kenedy, Quini, Soro, Vico, Sánchez, Montoro, J. Molina.

    Deportivo Alavés: F. Pacheco (C) – Laguardia, Ely (46. Navarro), Lejeune – Méndez (88. Guidetti), Mahmoud (46. R. Duarte), Battaglia, Pons, Rioja (72. Sainz) – Joselu, Deyverson.
    Náhradníci: Castro, Sivera – Martín, Blanco, R. Duarte, Guidetti, García Peréz, Navarro, López, Sainz.

    Rozhodčí: Del Cerro – Preito, García
    thejrc.org