Mladá Boleslav – Jablonec 2:0 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
2:0 (1:0)
FK Jablonec
Pondělí 21.09.2020, 18:00 • Lokotrans Aréna, Mladá Boleslav • FORTUNA:LIGA • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Po reprezentační přestávce je na programu čtvrté kolo české nejvyšší soutěže a v tomto online přenosu se blíže podíváme na dohrávku mezi Mladou Boleslaví a Jabloncem. V Lokotrans Aréně je výkop naplánován na 18:00.
     
    FK Mladá Boleslav

    Loni si Mladá Boleslav nevedla vůbec špatně a i přes nevydařenou jarní část nakonec bojovala o Evropskou ligu. Během krátké přestávky se vedení snažilo vhodně posílit a na soupisku byl zapsán třeba odchovanec Ondřej Zahustel, Václav Drchal či Davis Ikaunieks. Start do nového ročníku se však Středočechům hrubě nepovedl a ve třech úvodních kolech nebodovala, takže momentálně se nachází na úplném dně ligové tabulky. Los jim hned v prvním přiřkl Bohemians, tedy tým, přes který dokázali svěřenci kouče Webera přejít v posledním play-off. Klokani se ale svému soupeři dokonale pomstili a modro-bílí odjížděli s čtyřbrankovým debaklem. O týden později přijel do Boleslavi Zlín a také ševci si z tohoto mače odnesli všechny tři body. Pořádnou ostudu si navíc uřízli také příznivci domácího celku, za které musel klub kvůli rasistickým pokřikům zaplatit pokutu ve výši 150 tisíc korun. Výsledkově nejvyrovnanější utkání sehráli Středočeši paradoxně proti Plzni, nicméně ani na západě Čech jim pšenka nekvetla a byla z toho těsná prohra 1:2. Vedení samozřejmě není s těmito výsledky spokojeno, a proto po startu ligy přivedlo dvě posily. Tou první se stal útočník Michal Škoda a tou druhou slovenský defenzivní univerzál Róbert Mazáň.
     
    FK Jablonec

    Jablonec byl v minulém ročníku o něco málo úspěšnější než jeho dnešní soupeř a díky čtvrtému se do předkola Evropské ligy dostal. Během léta Severočeši mocně posilovali a do svého kádru přivedli několik velmi zajímavých jmen. Zmiňme například bývalého reprezentanta Václava Pilaře, v minulé sezoně skvěle pálícího Ivana Schranze nebo středního záložníka Roberta Hrubého. Tento zápas bude pak hodně pikantní pro Tomáše Ladru, jenž je odchovancem mladoboleslavského klubu a ještě na jaře hájil jeho barvy. Vstup do FORTUNA:LIGY měli zeleno-bílí velmi dobrý a ve třech kolech nastřádali sedm bodů. První kolo sehrála Radova družina doma proti nováčkovi z Pardubic, a přestože nepodala úplně optimální výkon, tak nakonec slavila těsnou výhru 1:0. Druhé utkání sehrál Jablonec na půdě kousavého Slovácka a z Uherského Hradiště si odvezl velmi cenný bod. Výsledkově nejlepší bylo poslední kolo, v jehož rámci Severočeši díky silné čtvrthodince ve druhém poločase zdolali ostravský Baník 2:0. Otázkou ale zůstává, jak si Jablonec povede v lize po vyřazení z kvalifikace o evropské poháry. Minulý týden totiž ztratil slibně rozehrané utkání proti Dunajské Stredě a nakonec padl 3:5 po prodloužení.
     
    Poslední vzájemné ligové utkání

    13.12. 2019 – FK Mladá Boleslav – FK Jablonec 2:3

    Branky: 20. Bucha (Mešanović), 71. Mešanović (Bucha) – 9. Doležal (Jovović), 17. Doležal (Jovović), 37. Jovović (Doležal)

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Jakub Klíma, Tatajev, Pudil (46. Fulnek), Křapka (70. Pech) – Budínský, Hubínek, Matějovský (C), Bucha – Mešanović, Ladra (62. Jiří Klíma).

    FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Jugas, Břečka, Krob – V. Kubista, Považanec – Pleštil (68. Hämäläinen), T. Pilík (90. Plechatý), Jovović (79. R. Acosta) – Doležal (C).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Mikulec – Jakub Klíma, Tatajev, Křapka – Zahustel, Túlio, Budínský (C), Mazáň – Mašek, Fulnek – Drchal.
    Náhradníci: Markovič – Gabriel, Michal Škoda, Douděra, Kulhánek, Janošek, Angelozzi.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Libor Holík, Martinec, V. Kubista, Podaný – Haitl, Hübschman (C), Považanec, Zelený – Schranz, Čvančara.
    Náhradníci: Hanuš – Štěpánek, Jeřábek, Pilař, Doležal, Pleštil, Jovović.

    Rozhodčí: Pavel Královec – Tomáš Mokrusch, Jaroslav Poživil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Arbitr Královec poprvé foukl do píšťalky, jdeme na to! Výkopu se ujali fotbalisté Mladé Boleslavi, kteří dnes nastupují v bílých dresech. Jejich soupeř pak bude hrát v černé sadě.
     
    2
    Drchal udržel míč ve středu hřiště a poté hledal rozběhnutého Zahustela, jenž ale nedokázal jeho pas zastihnout na hrací ploše.
     
    3
    Dopředu se poprvé vydali také hosté. Jejich akce se odehrávala na levé straně a po obranném zákroku Klímy budou svěřenci trenéra Rady vhazovat.
     
    4
    A následně Zahustel nedovoleně atakoval Podaného, takže z toho bude volný přímý kop pro Jablonec.
     
    5
    Exekuce se ujal Tomáš Hübschmann, jehož nepovedený centr odvrátil na přední tyči stojící Mašek.
     
    6
    Považanec si potáhl míč středem hřiště a poté zkusil štěstí ze střední vzdálenosti, jenže Mikulcovu svatyni o pořádný kus přestřelil.
     
    7
    Túlio krásným bochánkem vyslal dopředu Maška, který byl ovšem tísněn Martincem a s jeho slabým zakončením si Hrubý bez problémů poradil.
     
    8
    Momentálně sledujeme spíše bojovný fotbal okolo půlící čáry a ani jeden z celků se nedokáže usadit na útočné polovině.
     
    9
    Drchal byl poslán k zemi Holíkem a domácí se dožadovali odpískání faulu. Hlavní sudí sice nedovolený zákrok neodpískal, nicméně i tak bude Boleslav vhazovat.
     
    10
    Dobrou práci na zemi odvedl Tatajev, jenž čistým skluzem odzbrojil rozběhnutého Schranze.
     
    11
    Za obranou Jablonce se zjevil osamocený Fulnek, kterému byl ale nakonec správně odmáván ofsajd.
     
    12
    Haitl velmi svižně postupoval do šestnáctky a nebýt obranného zákroku pozorného Křapky, hostující křídelník by šel ze strany sám na bránu.
    12. První náznak Jablonce
     
    13
    O chvilku později přišel do vápna velmi dobrý centr od Holíka, avšak Mikulec si dokázal s vypětím všech sil stáhnout míč ze vzduchu pro sebe.
     
    14
    Maškovi sjel balon po noze a jeho nabídka se stočila na bránu. Hrubý se však stačil vrátit a udržel míč před brankovou čárou.
     
    15
    Po několika odrazech se k zakončení dostal Mašek, jenž ovšem v pádu poslal balon přímo do rukavic Vlastimila Hrubého.
     
    16
    Zelený si zabíhal za obranu na pas Považance, avšak míč před ním stačil odvrátit vracející se Zahustel.
     
    17
    Nebezpečně vypadající centr Holíka odhlavičkoval do autu Tatajev, bude z toho první rohový kop pro Jablonec.
     
    18
    Nabídka Hübschmana propadla přes několik hráčů na přední tyči a balon poté z nebezpečného prostoru odkopl Jakub Klíma.
     
    19
    Defenziva Středočechů má v posledních okamžicích plné ruce práce, nicméně zatím si se všemi útočnými výpady Jablonce dokázala poradit.
     
    20
    Túlio nadýchaným centrem našel hlavu Maška, jenže ten nedokázal zamířit přesně.
     
    21
    Po velkém nedorozumění v obraně domácích postupoval Čvančara sám na Mikulce, ovšem boleslavský brankář jeho přízemní zakončení dokázal vykopnout nohou.
    21. Haitlův únik
     
    22
    Budínský hledal od rohového praporku Tatajeva, před kterým však stačil míč odvrátil Hübschman.
     
    23
    Túlio při odkopu dojel Podaného a hra byla přerušena. V tomto případě se rozhodně dala udělit žlutá karta.
     
    24
    Křapka se v souboji srazil s Haitlem a na hrací plochu byli okamžitě přivoláni zdravotníci obou týmů.
     
    25
    Zdá se ale, že ani jeden z fotbalistů neutrpěl nějaké vážnější zranění, takže oba budou moct pokračovat v zápase.
     
    26
    Domácí se mohli vydat do rychlého brejku po pravé straně, jenže skvělým návratem se prezentoval Považanec, který čistým skluzem zastavil Zahustela.
     
    27
    O chvilku později to byl ale právě Zahustel, kdo nedovolil hostům jít do šance.
     
    27
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vojtěch Kubista, přichází Michal Jeřábek.
     
    29
    Obrana Boleslavi zapomněla v šestnáctce na Schranze a ten pálil z otočky. Do dráhy letu se vrhl Křapka, od kterého se míč odrazil daleko od Mikulcovy pokladnice.
     
    30
    Křapka byl dohrán u postranní čáry a následně se hodně divil, že sudí Královec signalizoval aut pro Jablonec.
     
    30
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Mladá Boleslav se po půl hodině hry dostává do vedení! ONDŘEJ ZAHUSTEL prodloužil za sebe nákop Tatajeva a poté si seběhl do vápna na přihrávku Drchala. Boleslavský záložník se ocitl sám před bránou a střelou na zadní tyč propálil Hrubého.
    30. Ondřej ZAHUSTEL - 1:0
     
    32
    Domácí jsou při chuti a nyní se za odraženým balonem dravě hnal Fulnek, kterého ovšem tělem odstavil Podaný. Jablonec bude vhazovat.
     
    33
    Aktivní Fulnek tentokráte míč získal a poté pálil na zadní tyč, avšak Hrubého svatyni o pár decimetrů minul.
    33. Fulnekova střela na zadní tyč
     
    34
    Čvančara ve sprinterském souboji předčil Tatajeva a dostal se do velké šance, jenže jeho pokus nakonec prolétl těsně kolem pravé tyč domácí brány.
    34. Čvančarova příležitost
     
    36
    Žlutou kartu dostává Jakub Fulnek (FK Mladá Boleslav).
     
    36
    Mašek potáhl balon do šestnáctky a poté ho poslal pod sebe na Drchala, ale ten nedokázal zakončit přesně.
     
    37
    Jablonec se pak vydal do brejku a Mikulec vyběhl hodně daleko ze své brány, aby odkopl míč před Schranzem. I tak by ale případný gól neplatil, neboť slovenský útočník se zapomněl v ofsajdu.
     
    38
    Boleslav je po úvodní brance daleko odvážnější a dokáže si vytvářet zajímavé šance. Nyní Fulnekovi chyběl jen kousek k tomu, aby doskočil na další nabídku Maška.
    38. Maškova pobídka pro Fulneka
     
    39
    Považanec ve středu hřiště udržel balon a poté byl faulován, Severočeši tak mohou v klidu rozehrávat.
     
    40
    Čvančara se odhodlal k velkému sólu a stopku mu až v pokutovém území vystavil Tatajev.
     
    41
    Hübschmanova rána zpoza šestnáctky byla zblokována jedním z fotbalistů v bílém, takže z toho bude roh pro hosty.
     
    42
    Ten se však Jablonci příliš nepovedl a defenziva domácích si celkem v pohodě poradila.
     
    43
    Považanec si všiml rozběhnutého Haitla a hned mu také adresoval svůj pas. Ten byl ale příliš dlouhý a mladý záložník hostů neměl šanci ho zachytit.
     
    44
    Na trávníku zůstal ležet Tomáš Čvančara, jenž se ale po chvíli zvedl a vypadá to, že bude v pořádku.
     
    45
    Čvančara se se štěstím dostal přes Tatajeva a poté odcentroval před bránu, kde si míč pro sebe uzmul gólman Mikulec.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena jedna minuta.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi úvodní dějství dnešního zápasu mezi Mlado Boleslaví a Jabloncem a domácí po něm vedou 1:0. V úvodu utkání jsme sledovali spíše bojovný fotbal ve středu hřiště, nicméně i tak se hosté mohli dostat do vedení. Po chybě jednoho z obránců Středočechů šel sám na bránu Čvančara, jenž ovšem na Mikulce nevyzrál. O pár chvil později si první velkou šanci vytvořili také domácí a hned z toho byla branka, po přiťuknutí Drchala se trefil Zahustel. Již zmíněný Čvančara měl poté ještě jednu dobrou šanci, nicméně tentokrát bránu minul.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ani jeden z trenérů neudělal během přestávky žádnou změnu. Uvidíme, zda Jablonec dokáže s tímto mačem ještě něco udělat.
     
    47
    Jablonec se rychle vydal dopředu po levé straně, avšak akce Podaného se s úspěchem nepotkala.
     
    48
    Za dlouhým balonem Považance se hnal Čvančara a Mazáň měl co dělat, aby ho udržel na zádech. Nakonec to však zvládl a Boleslav bude vhazovat.
     
    49
    Drchalovi odskočil míč při zpracování a poté ještě fauloval Haitla, bude z toho volný přímý kop pro hosty.
     
    50
    Ten rozehráli hráči v černých dresech na krátkou vzdálenost a nakonec vypálil Haitl, jenž ale bránu netrefil.
     
    51
    Po několika nepřesnostech ve středu pole se balon dostal k Hübschmanovi, který raději nahrál dozadu na Hrubého.
     
    51
    Drchal si píchl balon okolo Martince a ten ho zastavil jen za cenu faulu, který byl navíc oceněn žlutou kartou.
     
    52
    Mašek rozehrál standardní situace na Lukáše Budínského, jehož technický pokus vytěsnil Hrubý na tyč!
     
    53
    Holík se nyní unáhlil s centrem a kapitán Jablonce Hübschman mu velmi důrazně domluvil, neboť tato situace se rozhodně dala vyřešit lépe.
     
    54
    Zahustel si zkušeně došel pro faul a získal pro svůj tým další volný přímý kop.
     
    55
    Z něj se nic nenarodilo a naopak hosté mohli z brejku zahrozit, ovšem na dobrý centr Haitla nikdo nedosáhl.
     
    56
    Křapka u půlící čáry dohrál Schranze a arbitr Královec mu dal poté jasně najevo, že příště bude podobné zákroky trestat žlutou kartou.
     
    57
    Hübschman parádním pasem vyslal do šance Holíka, kterému ale nevyšel první dotek podle představ a pro míč si poté došel Mikulec.
     
    58
    Čvančara si tentokráte seběhl k postranní čáře a odtamtud nabízel míč do šestnáctky, kde byl ale nejvýše Tatajev.
     
    59
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Václav Drchal, přichází Michal Škoda.
     
    60
    Fulnek se sice nedokázal prosadit přes Zeleného, nicméně po zákroku na jaře ještě boleslavského fotbalisty budou domácí vhazovat.
     
    61
    Zahustel hned hledal vytáhlého Škodu a jeho zakončení z krkolomné pozice prolétlo kolem levé tyče.
     
    62
    Mikulec dnes již poněkolikáté vyběhl mimo vápna a zmařil akci Jablonce. Mladý brankář Středočechů si dnes počíná velmi sebevědomě.
     
    63
    Fulnek nedokázal odklidit balon do bezpečí a poté po centru Zeleného hlavičkoval Schranz, který ovšem Mikulce pořádně neprověřil.
     
    64
    Budínský to zkusil ze střední vzdálenosti, ale trefil jen před sebou stojícího Martince.
     
    65
    Křapka si dobře pokryl míč před Čvančarou a nechal balon doletět do autu, Mikulec bude vykopávat od své brány.
     
    66
    Také Vlastimil Hrubý nyní pomohl své defenzivě, když vystartoval proti nákopu Tatajeva a poté uklidil míč do bezpečí.
     
    67
    Na hrací ploše se toho v posledních okamžicích moc neděje. Dá se očekávat, že trenér Rada brzy sáhne do sestavy.
     
    68
    Škoda sklepl balon pro Túlia a ten to zkusil zpoza vápna. Jeho rána nebyla vůbec špatná, nicméně cestu mezi tři tyče si nenašla.
    68. Túliova jedovka
     
    69
    Jeřábek zezadu atakoval Škodu a ten se poroučel k zemi, nicméně hra pokračuje dál.
     
    70
    Souboj těchto dvou hráčů se opakoval také o chvilku později a tentokráte je pískáno. Míč do hry uvede Antonín Křapka.
     
    71
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Ivan Schranz, přichází Martin Doležal.
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Patrik Haitl, přichází Dominik Pleštil.
     
    72
    Budínský nastartoval Fulneka a ten pak hledal ve vápně číhajícího Škodu, avšak ten byl dobře pokryt Martincem.
     
    73
    Mladá Boleslav dnes zatím podává velmi soustředěný výkon a tvrdě si jde za vítězstvím. Dotáhnou svěřenci kouče Webera tento zápas do zdárného konce?
     
    74
    Domácí se ale teď stáhli hodně hluboko a vysvobozením pro ně byl nedovolený zákrok Považance na Škodu.
     
    75
    Pleštil si píchl míč okolo Mazáně a poté ho nabízel na zadní tyč, kde se ale nenacházel nikdo v černém.
     
    76
    Do konce zápasu nám zbývá zhruba čtvrt hodiny a hosté stále o gól prohrávají. Uvidíme, zda se dokážou ještě vzchopit.
     
    77
    Velmi dobře si počínal Mazáň. Slovenský bek si počkal, až se k němu přiblíží Čvančara, a poté odrazem od svého soupeře poslal balon do autu.
     
    78
    Túlio si znovu tělem pokryl míč a Boleslav může i nadále kombinovat. Je jasné, že Středočeši dopředu spěchat nebudou.
     
    79
    Fulnek se vydal s Maškem do situace dvou proti dvěma. Druhý jmenovaný nakonec zakončoval levačkou a Hrubý jeho pokus vytěsnil na roh.
     
    80
    Po rohovém kopu mohli jít hosté do protiútoku, jenže Pleštil dostal přihrávku na paty a obrana Boleslavi se pak už stihla vrátit.
     
    81
    Budínský dlouho váhal s nahrávkou a nakonec byl donucen poslat balon dozadu na Křapku. To však domácím rozhodně nevadí.
     
    82
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Tomáš Hübschman, přichází Vladimir Jovović.
     
    83
    Jeřábek poslal míč na Hrubého a ten ho chytil do ruky. Vypadalo to na malou domů, nicméně sudí Královec nechal hru běžet dál.
     
    84
    V pokutovém území Jablonce byli dva útočníci proti jednomu obránci, avšak Fulnekova nabídka nenašla ani jednoho hráče v bílém.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Michal Škoda (FK Mladá Boleslav).
     
    85
    Boleslav se nyní bude spoléhat na důrazného Škodu, který by měl udržet míč vepředu. Zatím se mu to ale příliš nedaří.
     
    86
    Budínský posílal balon na zadní tyč na Fulneka, ale tomu přeci jen pár kroků chybělo.
     
    86
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto! Michal Škoda dostal na levé straně spoustu prostoru a poté nadýchaným centrem našel DOMINIKA MAŠKA, který nasměroval balon přesně k levé tyči. Vlastimil Hrubý byl v tomto případě téměř bez šance.
    86. Dominik MAŠEK - 2:0
     
    87
    Dnešnímu utkání přihlíží 1265 diváků.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Tomáš Čvančara (FK Jablonec).
     
    89
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Dominik Mašek, přichází David Douděra.
     
    90
    Zelený si v souboji s Tatajevem pomohl nedovoleným způsobem a byl mu odpískán faul.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby byli nastaveny tři minuty.
     
    90+2
    Jablonec teď už posílá všechny balony do šestnáctky. Nyní ale znovu zaúřadoval Mikulec, jenž vyboxoval míč do bezpečí.
     
    90+3
    Túlio nakopl balon dopředu a nebýt rychlého návratu Jovoviće, Škoda by postupoval do slibné šance.
     
    90+3
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Lukáš Budínský, přichází Šimon Gabriel.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec a Boleslav poráží Jablonec 2:0. Také druhý poločas byl hodně bojovný, nicméně domácí byli přeci jen trochu nebezpečnější. Pojistky se ale dočkali až v závěru, kdy se po krásném centru Škody trefil Mašek. Pro Středočechy se jedná o první bodový zisk v sezoně a je jasné, že se odlepí ode dna ligové tabulky. (20:00:10)

    Jáchym Tůma


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 30. Zahustel (Drchal), 86. Mašek (Michal Škoda)

    Karty:   36. Fulnek (MBL), 84. Michal Škoda (MBL) – 51. Martinec (JAB), 88. Čvančara (JAB)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:8.
    FK Mladá Boleslav: Mikulec – Jakub Klíma, Tatajev, Křapka – Zahustel, Túlio, Budínský (C) (90+3. Gabriel), Mazáň – Mašek (89. Douděra), Fulnek – Drchal (59. Michal Škoda).
    Náhradníci: Markovič – Gabriel, Michal Škoda, Douděra, Kulhánek, Janošek, Angelozzi.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Libor Holík, Martinec, V. Kubista (27. Jeřábek), Podaný – Haitl (71. Pleštil), Hübschman (C) (82. Jovović), Považanec, Zelený – Schranz (71. Doležal), Čvančara.
    Náhradníci: Hanuš – Štěpánek, Jeřábek, Pilař, Doležal, Pleštil, Jovović.

    Rozhodčí: Pavel Královec – Tomáš Mokrusch, Jaroslav Poživil

    Diváci: 1265
    thejrc.org