Aston Villa – Sheffield Utd. 1:0 (kon.) | Wolverhampton – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Aston Villa FC
1:0 (0:0)
Sheffield United
Pondělí 21.09.2020, 19:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Aston Villy, která doslova vydřela vítězství poměrem 1:0. Domácí celek si hned od úvodních vteřin druhého poločasu vypracoval velký tlak, který ovšem dlouhou dobu nepřinášel vyložené šance. Jedna z nich přišla po necelé hodině hry, kdy se o jedinou branku zápasu postaral domácí Konsa. Sheffield po inkasované brance otevřel obranu, což přineslo další šance soupeře, avšak žádnou trefu jsme už neviděli. (20:54:27)
     
    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 10:1. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:12.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Grealish se dostal do další solidní šance, avšak ani tentokráte nenašel recept.
     
    90+2
    Již nám běží druhá minuta nastaveného času, domácím se daří držet míč daleko od svého pokutového území. Sheffield tak zřejmě z tohoto zápasu odjede bez bodu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí stále vedou nejtěsnějším možným způsobem. Zcela určitě přijde na řadu nastavený čas.
     
    87
    Rychlá kombinace domácích nakonec přinesla nabídku směrem za šestnáctku. Tam se k ráně dostal McGinn, jehož pokus ale netrefil hostující svatyni.
     
    86
    McBurniemu se sice povedlo uspět ve vzdušném souboji, avšak prodlužoval do země nikoho. To domácím vyhovuje, kombinací totiž nasbírali cenné vteřinky.
     
    85
    Cash si nebral servítky, naopak se po zisku míče rozhodl pro dalekonosný odkop, který se ovšem snesl mimo hrací plochu. Autové vhazování tak obstará Stevens.
     
    84
    V krátkém časovém sledu tu máme další žlutou kartu, tentokráte jí za taktický zákrok vyfasoval domácí McGinn, který raději překazil rodící se akci soupeře.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Matthew Cash (Aston Villa FC).
     
    83
    Grealish je v tomto duelu střelecky aktivní, tentokráte výrazně ohrozil hostující branku. Jeho přízemní rána proletěla vedle tyče, Ramsdale se pouze ohlédl.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá posledních deset minut, ještě nás čeká hektická koncovka. Aston Villa stále vede o jednu branku, což je hodně ošidné vedení.
     
    81
    Nekompromisním způsobem to uvnitř pokutového území vyřešil Konsa, který si u postranní lajny všiml hlásícího se Cashe, jenž po chvilkovém driblinku vracel.
     
    80
    Na opačné straně se neohroženým způsobem dostal do šestnáctky nevýrazný Burke, který ještě zkoušel nahrát pod sebe, kde číhal dobíhající forvard Trézéguet.
     
    79
    Na opačné straně se ovšem útočná dvojice nedokázala prosadit, na řadu tak přišel protiútok Aston Villy. McGinn na levém křídle oslovil Grealishe, který vracel.
     
    78
    Ramsdale se při předchozím zakončením pouze prolétl vzduchem, nakonec se padajícího míče vůbec nedotkl. Hostující brankář navíc ihned obstaral odkop od branky.

    David Suchý

    Branky: 63. Konsa (Mings)

    Karty:   33. Targett (ASV), 83. Cash (ASV), 84. J. McGinn (ASV) – 10. Lundstram (SHU)   12. Egan (SHU)

    Neproměněná penalta: 36. Lundstram (SHU), brankář E. Martínez zneškodnil


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 10:1. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:12.
    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash, Konsa, Mings, Targett – Hourihane (62. Davis), Douglas Luiz, J. McGinn – Trézéguet, Watkins, Grealish (C).
    Náhradníci: Steer – Davis, El Ghazi, A. Almuhammadí, Hause, Nakamba, N. Taylor.

    Sheffield United: Ramsdale – Basham (68. McBurnie), Egan (C), O'Connell – Baldock, Lundstram, S. Berge, Fleck (63. Osborn), E. Stevens – McGoldrick (31. Ampadu), Burke.
    Náhradníci: Foderingham – Ampadu, Norwood, McBurnie, Osborn, Robinson, Sharp.

    Rozhodčí: Scott – Smart, Eaton
    ocianews.com