Michalovce – Banská Bystrica 1:2 (kon.) | Poprad – Detva 4:0 (kon.) | Topoľčany – HC Slovan 2:5 (kon.)
Nitra – Trenčín 6:3 (kon.)
konec
HK Poprad
4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
HK Detva
sk Úterý 22.09.2020, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Kaufland Super Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z prvého vzájomného štvrťfinálového duelu Tipsport Kaufland Cup-u, v ktorom na seba narazia aj HK Poprad a HC 07 WPC Koliba Detva. Stretnutie má plánovaný začiatok o 18:00.

    Popradskí hokejisti boli vo východoslovenskej skupine C viac-menej suverénni. Stratili iba jeden bod, keďže v prvom skupinovom zápase Košice zdolali až po predĺžení 4:3. Následne zvíťazili v Michalovciach 0:2 a skupinovú fázu zakončili hladkým víťazstvom nad Spišskou Novou Vsou 1:6. S ôsmimi bodmi a skóre 12:4 teda vyhrali C skupinu pred druhými Michalovcami s piatimi bodmi.

    Detviansky klub pôsobil v skupine A spoločne s Banskou Bystricou, Martinom a Liptovským Mikulášom. Detva na úvod Kaufland Cup-u zdolala po predĺžení Martin 3:4, následne výhrou 5:4 po nájazdoch prekvapila Banskú Bystricu a základnú skupinu zakončila víťazstvom 2:1 nad Liptovským Mikulášom. Detvania v základnej skupine obsadili konečné 2. miesto so ziskom 6 bodov za sedembodovou Banskou Bystricou.

    Posledný vzájomný zápas medzi Detvou a Popradom sa odohral ešte 21. januára 2020 v minulej tipsportligovej sezóne. Poprad vtedy triumfoval na ľade Detvy 3:5.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Drgoň, Brejčák, Ulrych, Dalhuisen, Hudec, Erving, Česánek – Svitana, Skokan, Haščák – Mešár, Preisinger, Handlovský – Matúš Paločko, Zagrapan, Lušňák – Matej Paločko, Bjalončík, Šotek – Dzivjak

    HC 07 WPC Koliba Detva: Petrík (Sholl) – Jendroľ, F. Fekiač, Rais, Golian, Korím, Turan, Rymsha, Gachulinec – Ščurko, V. Fekiač, Žilka – Sýkora, Čacho, Charbonneau – Ľupták, Klíma, Nauš – Cox, Valent, Gašpar

    Rozhodca: Snášel, Orolin – Šoltés, Stanzel.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:44
    Po úvodnom buly hokejisti oboch tímov búchali o ľad hokejkami na vyriešenie kompenzácie pre športové kluby zasiahnuté pandémiou koronavírusu.
     
    01:28
    Ščurko nahadzoval puk do útočného pásma, nemal však spoluhráčov na pomoc, keďže práve v tej chvíli odišli striedať.
     
    02:24
    Brankár Vošvrda chcel urýchlene rozohrať puk z obranného pásma, pre jeho tím to však znamená zakázané uvoľnenie, keďže si to nik nespracoval.
     
    02:38
    Medzi kruhy s pukom zamieril Tomáš Klíma, ktorý si vytvoril streleckú pozíciu a podarilo sa mu aj ohroziť bránu. Vošvrda stál na svojom mieste a reagoval včas.
     
    03:18
    Erving sa v obrannom pásme vyhol protihráčovi. Posunul puk na krídlo, kde mal Mateja Paločka. Ten už v strednom pásme s prihrávkou bol nepresný.
     
    03:52
    Spoza ľavého kruhu nahadzoval puk na bránku Valent. Vošvrda mal pred sebou obrancov, ktorí mu dokázali pomôcť a letiaci puk zblokovať.
     
    04:24
    Šotek sa pohyboval s pukom za bránkou. Proti nemu vyrazila dvojica protihráčov a z tejto ťažkej situácie už nenašiel východisko.
     
    05:00
    Založenie nového útoku zo strany detvianskych hokejistov v týchto chvíľach bolo veľmi nepresné. Končí sa to zakázaným uvoľnením.
     
    05:33
    Preisinger nemal v strednom pásme komu prihrávať, tak to dával naslepo. Puku sa ujal Ščurko a okamžite chcel otočiť hru.
     
    05:58
    Do útočného pásma si šikovne nakorčuľoval Andrej Golian. Obranca Detvy potom dostal krížnu prihrávku a strieľal spoza ľavého kruhu. Vošvrda bol opäť pripravený.
     
    06:04
    Po vyhratom buly sa hostia ihneď ujali puku. Ďalšiu strelu tentokrát spomedzi kruhov poslal na bránu Jonathan Charbonneau. Jeho pokus opäť popradský gólman zastavil.
     
    06:36
    Matej Paločko vykorčuľoval s pukom po pravom krídle. Obišiel bránu, mal to z ľavého kruhu na bekhend a vyskúšal. Triafal však mimo.
     
    07:04
    Brejčák nabíjal medzi kruhy Bjalončíkovi, ktorý to skúsil strelou z prvej. Petrík sa natiahol, zasiahnuť však nepresnú strelu nemusel.
     
    07:41
    Vhadzovanie v obrannom pásme sa po tečovanom puku von z ihriska bude opakovať.
     
    08:12
    Domáci získali útočné pásmo. Skokan premiešaval puk za bránou, napokon cez spoluhráča poslal puk na modrú k Haščákovi. Jeho následná strela mierila bezpečne do náručia detvianskeho brankára.
     
    08:57
    V útočnom pásme Popradu sa snažili presadiť domáci hráči. Od modrej to strelou skúšal Hudec, mieril však mimo brány.
     
    09:30
    Vylučuje sa po prvákrát v stretnutí. Daniel Gachulinec si odpyká dve minúty za hákovanie.
     
    09:53
    Popradčania po vyhratom vhadzovaní ihneď rozbehli kolotoč. Na ľavom kruhu si našiel pozíciu Haščák, strieľal z prvej a Sholl musel ihneď zasiahnuť.
     
    10:26
    Popradčania opäť po buly rozbehli svoju presilovku. Spoza pravého kruhu strieľal Svitana, Sholl vyrážal pred seba a Preisinger sa snažil dorážať. Detvianski hráči mu stihli vypichnúť puk.
     
    11:27
    Druhá popradská presilovková formácia sa v útočnom pásme dlho neohriala, domáci boli poslaní preč z pásma.
     
    12:08
    Popradská presilovka je už minulosťou a v tejto chvíli sa domáci previnili icingom, hra sa teda sťahuje do ich pásma.
     
    12:57
    Popradčania šikovne a rýchlo prenikli cez stredné pásmo. Nakorčuľovaný Patrik Svitana si spracoval puk na krídle, pokračoval do pásma a z pravého kruhu vystrelil. Gólman Sholl predviedol veľmi rýchlu lapačku.
     
    13:47
    Detva po chvíľkovej odmlke zapríčinenej hrou v oslabení bola opäť v útočnej tretine. Od modrej to delovkou skúsil Rymsha, strela bola zblokovaná.
     
    14:08
    Drgoň je s pukom za vlastnou bránou a čaká na nových spoluhráčov zo striedačky.
     
    14:36
    Presilovku bude hrať opäť Poprad. Viktor Fekiač je na dve minúty vylúčený za hákovanie.
     
    15:14
    Popradčania po vyhratom buly boli s pukom v pásme. Haščák to trochu skomplikoval, musel urýchlene nahadzovať preč. Medzi kruhmi však Svitana puk nespracoval.
     
    15:32
    Patrik Svitana bol vzápätí v dobrej pozícii na pravom kruhu. Strelu mu však zblokovali a následne sa hostia bezpečne oslobodili.
     
    16:12
    Dalhuisen pálil prudko od modrej, Sholl úspešne zasiahol. Následne popradský obranca poslal od modrej ďalšiu tvrdú strelu, ktorú gólman Detvy znovu zachytil a teraz aj podržal.
     
    16:45
    Záver hry v oslabení už hostia zvládli a puk poslali pomaličky preč aspoň do stredného pásma. Potrebovali už kompletne prestriedať.
     
    17:11
    Šikovná krížna prihrávka Valenta dorazila pred bránku, kam už mal namierené Cox. Puk však nestihol zasiahnuť.
     
    17:42
    Ervingova rozohrávka vôbec nebola dobrá, čo sa snažil ihneď využiť Charbonneau, ktorý zachytil puk. Posielal ho naslepo spätne na pravý kruh, tam už sa však vrátili domáci.
     
    18:12
    V závere prvej tretiny bude hrať Poprad opäť presilovku. Dominik Jendroľ dostáva dve minúty za držanie a Viliam Čacho 10 minút za nešportové správanie.
     
    18:40
    Strela Zagrapana tesne spoza pravého kruhu bola ešte tečovaná hosťujúcim Žilkom, Shollovi to pomohlo, keďže puk spomalil.
     
    19:12
    Domáci sa opäť nasťahovali, Dalhuisen strieľal spoza ľavého kruhu, mieril to však iba do betónov Sholla.
     
    19:52
    Svitanova strela od modrej bola zrazená, v závere tretiny sa hostia oslobodzujú.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná dvadsaťminútovka sa niesla najmä v znamení popradských presiloviek. Domáci však nedokázali využiť ani jednu, hostia statočne bránili. So skrátenou pár sekundovou presilovkou začne Poprad druhú tretinu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Popradčania začali druhú tretinu s veľmi krátkou presilovkou, stihli sa dostať len do pásma, i keď ho o pár sekúnd hneď stratili.
     
    20:47
    Haščák so Skokanom bojovali za bránku o puk, detvianski hokejisti ich však dokázali prekabátiť.
     
    21:11
    Do protiútoku vyrazila dvojica hostí. Sýkora sa snažil prenášať puk na pravý kruh Charbonneauovi, neposlal mu však presnú prihrávku.
     
    22:00
    Dalhuisenova rozohrávka vôbec presná nebola, zakázané uvoľnenie však z toho nie je.
     
    22:30
    Ulrych prienikovou prihrávkou našiel Zagrapana, ktorý za ľavým kruhom prenechal Lušňákovi. Lušňákova koncovka švihom letela priamo do stredu tela Tomasa Sholla.
     
    22:52
    Erving si spracoval krížnu prihrávku, následne nahadzoval na bránku, ale gólman Sholl úspešne zasiahol.
     
    23:16
    Jeden z domácich hráčov zahral v útočnom pásme vysokou hokejkou, hra bola prerušená a vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    23:34
    Ofenzívu sa rozhodol podporiť Oliver Turan, ktorý prekorčuľoval s pukom po ľavom krídle a strieľal z kruhu. Mieril však mimo.
     
    23:43
    Sledujeme prvé vylúčenie na strane domáceho Popradu. Dávid Skokan dostáva dve minúty za hru vysokou hokejkou a 10 minút za nešportové správanie.
     
    24:27
    Detvanom pomaly uplynula minúta z ich oslabenia a zatiaľ to zo strany hostí nie je veľmi dobrá hra, poriadne neboli v útočnom pásme.
     
    24:58
    Haščák získal puk v obrannej tretine, prenechal ho Zagrapanovi a domáci získavajú ďalšie cenné sekundy.
     
    25:18
    Poprad to teraz neurobil dobre. Dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade dostáva popradská hráčska lavica.
     
    25:42
    Hostia majú k dispozícii len skrátenú presilovku o dvoch hráčov. Po vyhratom buly od modrej pálil Matúš Rais, Vošvrda úspešne zasiahol.
     
    25:54
    Domáci vyhrali buly, Dalhuisen poslal puk preč a už je z toho oslabenie len o jedného hráča.
     
    26:09
    Do dobrej pozície vyslal Sýkora Klímu. Tomáš Klíma sa uvoľnil pred bránkoviskom, zakončoval z prvej, mieril to však ponad bránu.
     
    26:32
    Presilovky Detvy bude pokračovať. Za podrazenie je na dve minúty vylúčený Mike Dalhuisen.
     
    26:50
    Detvianske založenie útoku po Svitanovom brejku sa neskončilo úspešne, puk mieril do stredného pásma a hostia musia začať prakticky odznova.
     
    27:30
    Poprad dal gól!
    Domáci idú do vedenia vo vlastnom oslabení. Kamzíci prebrali puk v obrannom pásme, LUKÁŠ HANDLOVSKÝ vykorčuľoval po ľavom krídle. Mal na opačnej strane spoluhráča v prečíslení dvoch proti jednému, no rozhodol sa sám strieľať a ponad vyrážačku prekonal Sholla.
    Asistencie: Matúš Paločko, Marek Zagrapan.
     
    28:02
    A mohlo to byť vedenie už o dva góly. Bjalončíkovi sa ukázal pred bránkoviskom voľný Matej Paločko, strela mu však nesadla, i keď bol neohrozený v podstate sám pred bránkou.
     
    28:34
    Domáci hokejisti prečkali aj toto ďalšie oslabenie o dvoch hráčov. Detva nevyužila pár ponúknutých presiloviek.
     
    29:11
    Po strele Viktora Fekiača sa puk od zadného mantinelu nepríjemne odrazil pred bránku. Ocitol sa tam Ščurko, ktorý chcel dorážať, ale domáci rýchlo upratali puk preč.
     
    30:11
    Z otočky nahadzoval puk z pravého kruhu Rastislav Gašpar. Strela letela na hokejku Vošvrdu, ktorý bezpečne vyrazil.
     
    30:24
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti pridávajú v krátkom čase druhý gól. V defenzíve Detvy nastala diera. Mešár postupoval po pravom krídle, ponúkal pred bránku voľnému Preisingerovi, ktorý sa však neulakomil, pristavil dozadu LUKÁŠOVI HANDLOVSKÉMU a ten chladnokrvne zakončil.
    Asistencie: Miroslav Preisinger, Filip Mešár.
     
    31:44
    Domáci sú zjavne pri chuti. Ďalší zaujímavý protiútok podnikli opäť. Matej Paločko prihrávkou na pravé krídlo dával puk Šotekovi, ktorý zakončoval švihom a Sholl musel byť veľmi rýchly.
     
    32:43
    Dobrú možnosť na zníženie mal Rastislav Gašpar. V prečíslení dvoch proti jednému napokon zakončoval sám. Postupoval až pred Vošvrdu, miešal, miešal, no napokon zakončoval iba do roztiahnutého betónu.
     
    33:16
    Hra sa nám zaujímavo rozprúdila. Videli sme ďalší rýchly útok na opačnej strane. Spomedzi kruhov zakončoval Erving, strela bola tečovaná a letela vedľa.
     
    33:49
    V ďalšej ofenzívnej akcii bol zakomponovaný Peter Valent, ktorý strieľal spoza obrancu z pravého kruhu. Zakončenie bolo však zrazené.
     
    34:48
    Spoza ľavého kruhu sa rozhodol páliť Ján Sýkora. Jeho koncovka však letela vedľa. Následne hostia získali puk v pásme znovu a od modrej to skúšal Rais. Pálil priamo do lapačky Vošvrdu.
     
    36:20
    Do koncovky sa chcel prebojovať aktívny Gašpar, medzi kruhmi však popradský obranca zastavil jeho pohyb.
     
    36:21
    Poprad získava presilovú hru. Ján Sýkora si odsedí trest pre hráčsku lavicu za príliš veľa hráčov na ľade.
     
    36:48
    Bude z toho dvojnásobná presilovka pre Poprad. Andrej Golian je na dve minúty vylúčený za držanie.
     
    37:06
    Svitana krížnou prihrávkou popred medzikružie našiel Haščáka, ktorý pálil, mieril to však len do Sholla.
     
    37:45
    Poprad dal gól!
    Kamzíci využívajú dvojnásobnú presilovku a zvyšujú svoj náskok. Haščákova krížna prihrávka našla na bránkovej čiare Skokana, ktorý to nabil za pravý kruh ADAMOVI DRGOŇOVI a jeho strela príklepom prekĺzla cez Sholla.
    Asistencie: Dávid Skokan, Marcel Haščák.
     
    38:11
    Poprad má k dispozícii ešte kratšiu presilovku o jedného hráča. Handlovský získal pásmo, vystrelil, mieril však na zadný mantinel.
     
    38:48
    Detva oslabenie o jedného hráča už prečkala bez inkasovaného gólu, opäť sa hrá v plnom počte na oboch stranách.
     
    39:16
    Do útočného pásma smeroval s pukom Rymsha, jeho nahodený puk z kruhu však šiel iba na zadný mantinel.
     
    39:46
    Popradčania získali pásmo, Ulrych nahadzoval na bránku od modrej čiary, gólman Sholl bol v zákroku úspešný.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sme videli tri góly, všetky v sieti Sholla. Dvojgólové vedenie zabezpečil Popradčanom zásahmi z 28. a 31. minúty Handlovský a na 3:0 zvyšoval v 38. minúte Drgoň. Poprad teda po 40 minútach nad Detvou vedie 3:0.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:49
    Do útočného pásma sa pretlačil Ladislav Ščurko, ktorý to skúšal strelou spoza ľavého kruhu. Jeho pokus však bol zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    41:27
    Aktívny bol aj Viliam Čacho, ktorý prekorčuľoval cez popradského obrancu, dostal sa medzi kruhy a bekhendom vystrelil. Mieril to však iba na Vošvrdu, ktorý vyrážal.
     
    42:21
    Dalhuisen vypálil od modrej čiary. Sholl situáciu mal pod kontrolou, i keď až tak dobre cez cloniaceho domáceho hráča nevidel. Stihol zasiahnuť betónom.
     
    42:42
    Hra sa presunula na opačnú stranu a spoza ľavého kruhu to skúšal Rastislav Gašpar. Švihom namieril priamo na hruď Vošvrdovi.
     
    43:12
    Detva zvýšila ofenzívnu aktivitu. O ďalšiu strelu sa postaral Valent, ktorý si spracoval prihrávku Gašpara spoza bránky. Bekhendom zakončoval však priamo do Vošvrdovej lapačky.
     
    43:28
    Jakub Žilka oslabuje svoj tím. Dostáva dve minúty za seknutie a Poprad bude hrať v početnej výhode.
     
    43:41
    Skokan posúval pred bránku Haščákovi, ktorý strieľal z ľavého kruhu. Puk sa od Shollovej vyrážačky odrazil do vzduchu a Preisinger ho zovrel rukou.
     
    44:32
    Od modrej čiary prišla nahodená strela z hokejky Haščáka, ktorú však Sholl okamžite skryl pod svojimi betónmi.
     
    45:08
    Zagrapan nahadzoval puk z pravého kruhu. Matúš Paločko operoval pred bránkou, nedokázal však tečovať.
     
    45:58
    Žilka sa po naskočení na ľadovú plochu ihneď zapojil do útočnej akcie. Strieľal spomedzi kruhov, namieril to však na zadný mantinel.
     
    46:41
    Domáci držali puk pri mantineli v útočnom pásme, hostia však dokázali získať puk a aj ho poslať aspoň do stredného pásma.
     
    47:52
    Brejčák nepustil puk z rohu klziska len tak zadarmo, Nauš sa poriadne natrápil, aby ho vydoloval.
     
    48:47
    Po zakázanom uvoľnení v podaní Detvy sa buly presúva pred gólmana Tomasa Sholla.
     
    49:04
    Detva získava presilovku a môže sa ešte vrátiť do zápasu. Dávid Skokan dostáva dve minúty za krosček.
     
    50:02
    Úvodnú minútu presilovej hry hostia premárnili. Nezískali vôbec útočné pásmo, domáci úspešne bránia modrú čiaru.
     
    50:38
    Z ľavého kruhu sa k strele dostal River Rymsha, jeho strelecký pokus nebol presný a hneď nato sa domáci znovu oslobodili.
     
    51:01
    Svitana v závere oslabenia svojho tímu dokázal zaútočiť. Potiahol si puk po krídle, strieľal z pravého kruhu, triafal však vedľa.
     
    51:48
    Poprad prečkal oslabenie bez väčších problémov. Domáci sú momentálne na puku, rozohrávajú z obranného pásma.
     
    52:23
    Od modrej čiary tvrdo pálil Turan, jeho pokus letel mimo priestoru bránky.
     
    52:53
    Marek Zagrapan to teraz urobil veľmi šikovne. Na ľavom kruhu sa jednoduchým posunutím puku medzi korčule zbavil Turana a strieľal. Sholl však okamžite predviedol výborný zákrok lapačkou.
     
    54:01
    Štvorica domácich hráčov vyrazila dopredu, nebola však z toho žiadna dobrá šanca, Detvania sa rýchlo v obrane zorganizovali.
     
    54:46
    Trochu riskantne to teraz v obrannom pásme rozohrali domáci, Detvania však chybu nevyužili.
     
    54:59
    Poprad dal gól!
    Vyzerá to tak, že Poprad už päť minút pred koncom pečatí svoje víťazstvo v zápase, to by sa muselo stať niečo mimoriadne. Skokan potiahol puk po pravom krídle, natlačil sa pred bránku a z bránkovej čiary bekhendom jednou rukou posunul na MARCELA HAŠČÁKA, ktorý zblízka nezaváhal.
    Asistencie: Dávid Skokan, Patrik Svitana.
     
    55:44
    Detva získava presilovú hru. Lukáš Handlovský dostáva dve minúty za hákovanie a 10 minút aj za nešportové správanie.
     
    56:38
    Hostia sú usadení v útočnom pásme, zatiaľ sa im však nedarí výraznejšie presadiť.
     
    56:55
    Po strele Gachulinca od modrej čiary Vošvrda nevedel, kde má puk, napokon sa mu ho podarilo aj s pomocou spoluhráčov dostať preč spred bránkoviska.
     
    57:19
    Blíži sa záver oslabenia domácich, Popradčania majú puk pod kontrolou za vlastnou bránkou, Detvania striedajú.
     
    57:52
    V závere tretej tretiny získava Poprad presilovku. Oliver Turan dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    58:49
    Detvania sa oslobodzujú, Poprad už sa asi nikam nebude ponáhľať.
     
    59:20
    Dalhuisen pálil od modrej čiary, Sholl zasiahol bezpečne a zastavil puk betónmi.
     
    Koniec zápasu.
     
    V poslednej dvadsaťminútovke Popradčania bezproblémovo kontrolovali dej a napokon ešte pridali jeden zásah. Na konečných 4:0 pre Poprad uzavrel v 55. minúte Haščák. Odvetný zápas tohto štvrťfinále sa odohrá vo štvrtok na ľade Detvy, lepšiu východiskovú pozíciu majú kamzíci. (20:15:09)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 28. Handlovský (Matúš Paločko, Zagrapan), 31. Handlovský (Preisinger, Mešár), 38. Drgoň (Skokan, Haščák), 55. Haščák (Skokan, Svitana)


    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Drgoň, Brejčák, Ulrych, Dalhuisen, Hudec, Erving, Česánek – Svitana, Skokan, Haščák – Mešár, Preisinger, Handlovský – Matúš Paločko, Zagrapan, Lušňák – Matej Paločko, Bjalončík, Šotek – Dzivjak
    HK Detva: Sholl (Petrík) – Jendroľ, F. Fekiač, Rais, Golian, Korím, Turan, Rymsha, Gachulinec – Ščurko, V. Fekiač, Žilka – Sýkora, Čacho, Charbonneau – Ľupták, Klíma, Nauš – Cox, Valent, Gašpar

    Rozhodčí: Snášel, Orolin – Šoltés, Stanzel
    thejrc.org