BO Ostrava – Black Dogs Budweis 3:4 (kon.)
konec
BO Ostrava Vítkovice Steel
3:4 (2:4, 1:0, 0:0)
Black Dogs Budweis
Středa 23.09.2020, 20:00Tipsport UNI CUP
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (22:11:20)
     
    Je konec! Radovat se mohou hokejisté Black Dogs, kteří vítězí v Tipsport UNI CUPu těsně 4:3! Nutno však podotknout, že v utkání byli lepším týmem a jejich výhra je naprosto zasloužená. Kaňkou bude zranění Jiřího Kubeše, který se snad dá brzy do kupy. V poslední periodě jsme branku neviděli, a tak Jihočeši rozhodli o své výhře již v první periodě. Vítězný gól má nakonec na svědomí Albert Hrůša.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:36
    Jen několik milimetrů chybělo Jihočechům k tomu, aby trefili prázdnou branku! To byl opravdu malý kousek, nyní je tak odpískáno jen zakázané uvolnění.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny! Báňská univerzita navíc hraje bez gólmana, takže v šesti!
     
    58:25
    Mohlo být rozhodnuto, ale není! Budějovice uvolnily jednoho hráče do samostatného úniku, ale jeho střela zápěstím šla nakonec těsně vedle branky!
     
    57:39
    Hokejisté v bílém už musí vrhnout všechny své síly do útoku, zatímco ti v černém se už budou jen bránit. Nyní navíc Budějovice zahrály jen na icing.
     
    57:03
    Hostující útočník zachytil nepřesnou rozehrávku ve středním pásmu, a tak to zkusil jeden na jednoho. Nakonec vyslal stelu přes obránce, ale ta šla nad.
     
    56:30
    Nyní se však po opravdu dlouhé době přerušilo, když se Black Dogs nepovedla rozehrávka, která skončila jen na zakázaném uvolnění.
     
    55:58
    Jonáš Kronus dostal přihrávku křížem, ale neměl to na střelu z první, což pro něj byla škoda. Každopádně se nepřerušuje a čas plyne opravdu velmi rychle.
     
    55:15
    To byla velká šance na straně Jihočechů! Tomáš Vochozka si sjel na přihrávku před branku, ale jeho teč šla těsně vedle branku!
     
    54:36
    Nyní se přece jen Ostrava dostal do pásma, kde se hnala k odraženému puku. Dobrou práci odvedl obránce Budějovic, který šanci stihl zamezit v poslední chvíli.
     
    53:48
    Poslední třetina se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Báňská univerzita nadále prohrává o jednu branku a nemůže se dostat do nějakého tlaku.
     
    53:11
    Po delší době se nám hra zase přerušila. Vítkovice to zkusily takovým centrem před banku, avšak Svoboda má puk ve výstroji, Buly bude po jeho levici.
     
    52:32
    Na druhé straně se musel mít také gólman na pozoru. Rána od mantinelu mířila dobře na přední tyč, ale Ovčaři tam žádné místo nenechal, ani na puk.
     
    51:44
    Přesto mohlo z ničeho nic přijít srovnání! Dominik Ficek dostal přihrávku k tyči, kde asi dvakrát dorážel, ale Ivo Svoboda svůj beton udržel na ledě a puk před brankovou čárou!
     
    51:08
    Hokejovou krásu ovšem na ledě zatím opravdu nevidíme. Je to spíše boj a spousta útoků končí dříve, než vlastně pořádně začne.
     
    50:31
    Tomáš Novák se nám také z pozice třináctého útočníka podíval na led. Byl to on, kdo nyní vypálil z vrcholku kruhu, ovšem gólman Ovčaři má puk ve výstroji.
     
    49:53
    No, do konce této periody nám chybí posledních deset minut a Budějovice nadále vedou o jednu branku! Jsou tedy velmi blízko k vítězství v poháru!
     
    49:12
    Avšak nyní se jim to po pár pokusech povedlo. K odraženému kotouči se dostal osamocený hráč Báňské univerzity, jehož rána z první šla do brankáře.
     
    48:34
    Ovčaři zachytil daleké nahození hokejistů v černém. Jelikož nebyl napadán, mohl zase rychle rozehrát. Vítkovice mají však obrovské problémy s přechodem do útočného pásma.
     
    48:01
    Hra se nám přerušila, ale vylučovat se tentokrát nebude. Rozhodčí nejspíše jen ztratili touš ze svého pohledu, následuje buly na obranné modré Vítkovic.
     
    47:26
    Ondřej Kosina je na ledě!
     
    46:43
    Avšak nyní jsou již Jihočeši znovu v útočném pásmu, kde se rozestavěli a kombinují. Každopádně po dalším souboji u mantinelu je puk znovu vyhozen.
     
    46:08
    Budějovice musely zase začít s atakem od svého gólmana, ale ani jejich další přechod nebyl úspěšný. Byl zastaven, načež domácí touš vyhodili.
     
    45:26
    Vyloučení v týmu BO Ostrava Vítkovice Steel (Ondřej Kosina – 2 min., sevření puku rukou).
     
    45:14
    Viděli jsme znovu hráče v černém dresu, který se hnal do útoku jeden na jednoho. Jeho rána ovšem byla sražena soupeřem jen do rohu kluziště.
     
    44:28
    Jinak to ale zatím vypadá, že hokejisté v černém mají zápas celkem pod kontrolou. Viděli jsme navíc jejich další šanci, která ztroskotala na Ovčařim.
     
    43:49
    Jihočeši drží kotouč na svých hokejkách, ale přechod do útoku jim tentokrát nevyšel. Vlastně jen odevzdali kotouč a budou se muset stáhnout do obrany.
     
    43:18
    A po dlouhé době můžeme znovu pokračovat v utkání. Celkem dlouho trvalo, než ledaři přišli na ledovou plochu, ale nyní se už konečně hraje.
     
    42:58
    Jiří Kubeš nakonec odjíždí bez helmy a v předklonu. Na ledě je dokonce nějaká krev, uvidíme, jestli tento hráč z Českých Budějovic ještě zasáhne do zápasu.
     
    42:58
    Jiří Kubeš si jako první našel odražený kotouč, načež to zkusil na bližší tyčku, ale tam místo nebylo. Následně byl však nepříjemně sražen na led a zůstává ležet. Je k němu volán i lékařský dozor...
     
    42:20
    Hokejisté v černém se znovu udrželi v útočném pásmu, a tak si gólman Vítkovic musel připsat další úspěšný zákrok, po kterém je opět hra přerušena.
     
    41:54
    Ostrava toho směrem dopředu zatím moc nepředvedla. Nyní se navíc musela bránit, ale pro Ovčařiho tato střela od mantinelu nebyla žádným problémem.
     
    41:13
    Jihočeši zahráli jen na zakázané uvolnění, a tak se vhazovalo v jejich obranném pásmu. Nemuseli jim to však vadit, jelikož se velmi brzo osvobodili.
     
    40:45
    A už je před námi poslední perioda dnešního utkání! Budějovice nadále vedou o jednu branku, avšak to rozhodně není nijaký velký náskok.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Již jsou za námi dvě periody dnešního utkání, po kterých nadále budou spokojenější hokejisté v černých dresech, jelikož vedou o gól. Druhá perioda nám nepřinesla moc zajímavý hokej, byl to spíše boj o střední pásmo. Přesto se Ostrava dostala ke snížení stavu, když přečíslení proměnil Petr Ščurek.

    Další třetina začne přibližně v 21:32.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
    38:11 ŠČUREK - 3:4
     
    38:11
    Tým BO Ostrava právě vstřelil branku! Domácí hráči znovu předvedli rychlou akci, po které dostali kotouč těsně za brankovou čáru! Jako poslední se puku dotkl PETR ŠČUREK, jenž vrátil Báňskou univerzitu do hry. Asistence: Marek Kovalski a David Sysala.
     
    37:08
    Jakub Hudec je na ledě!
     
    36:52
    Radek Rolínek měl na hokejce pátou branku svého týmu! Zůstal před bránou úplně sám, ale jeho rána z první značně přeletěla branku gólmana Vítkovic.
     
    36:17
    Filip Dýrr se už pomalu ale jistě hnal sám na gólmana. Nedokázal si ovšem kotouč zpracovat, a ten se mu tak zamotal pod brusle. To by byla jinak velká možnost.
     
    35:36
    České Budějovice znovu musely začít útok až od Svobody. Nyní se však znovu usadily v pásmu, Nemělo to ale dlouhého trvání, Ostrava touš vyhodila.
     
    35:08
    Vyloučení v týmu BO Ostrava Vítkovice Steel (Jakub Hudec – 2 min., krosček).
     
    35:08
    Jihočeši pokračovali ve své akci v útočném pásmu, kde se dostal ke střeleckému pokusu z kruhu Radek Rolínek. Jeho ránu gólman udržel ve výstroji.
     
    34:59
    Viliam Béreš je na ledě!
     
    34:25
    A to nakonec nebyla vůbec špatná šance! Ovčaři totiž vyrazil touš jen před sebe, kde následně vznikla mela a viděli jsme dvě dorážky. Ani jedna z nich ovšem nerozsvítila červené světlo v bráně.
     
    33:57
    Budějovice se zatím nemohou usadit v pásmu, jelikož Ostrava vyhazuje jeden kotouč za druhým. Nyní se však konečně Jihočeši prokousali až do pásma.
     
    33:23
    Black Dogs měli dnes k dispozici vlastně dvě přesilové hry a obě se jim podařilo využít. Udrží si stoprocentní úspěšnost i nadále? To se brzy dozvíme.
     
    32:59
    Vyloučení v týmu BO Ostrava Vítkovice Steel (Viliam Béreš – 2 min., sekání).
     
    32:30
    Hra nám v prostřední části plyne opravdu bleskovým tempem, jelikož se přerušuje opravdu minimálně. My však uvidíme po dlouhé době krátké vyloučení.
     
    31:45
    Ostravané to zkusili dlouhou přihrávkou na útočnou modrou, která nebyla špatná. "Domácí" hráč ovšem nedokázal kotouč zpracovat, a tak je po šanci.
     
    31:13
    Vítkovice se prezentovaly ojedinělou útočnou akcí, která však nevedla ani k přesnému zakončení. Na druhé straně byli Jihočeši vyhnáni z útočného pásma.
     
    30:42
    U kotouče se navíc nadále drží hokejisté v černých dresech. Ti nyní předvedli rychlou akci, po které drží kotouč někde ve své výstroji Ovčaři.
     
    30:00
    Je za námi polovina druhé části, tím pádem také polovina dnešního utkání. Snad se brzy dočkáme nějaké branky, první perioda byla rozhodně zajímavější.
     
    29:22
    Zase se nám po nějaké chvíli přerušila hra. Znovu za to mohl Svoboda, který podržel touš v lapačce. Následovat bude vhazování po jeho levé ruce.
     
    28:51
    Hokejisté v černém se museli pro kotouč vrátit do středního pásma, ovšem nyní už jsou zase v tom útočném. Branky se však v této třetině nemůžeme dočkat.
     
    28:09
    Vítkovice mají celkem značné problémy v obranné pásmu, přesto nepouštějí své soupeře do nějaké větší šance. Jihočeši jsou však nadále aktivnější.
     
    27:27
    Až nyní se po dlouhé době přerušilo. Prsty v tom měl znovu Gřesík. Jeho ránu sice gólman jen vyrazil, ovšem následnou ránu má Ivo Svoboda v lapačce.
     
    26:58
    České Budějovice se drží v útočném pásmu, ale spíše jezdí s pukem okolo mantinelu. Celkem dlouho už se nepřerušovalo a druhá třetina plyne velmi rychle.
     
    26:06
    Hokejista Black Dogs byl nyní zády k útočnému pásmu, a tak raději nahrál do toho obranného. Tam obránce počkal a oba týmy mají na ledě čerstvé síly.
     
    25:25
    Oba týmy mají nyní značné problémy s přechodem středního pásma. Většina útoků končí tam, případně je touš odpálen zpět do daného obranného pásma.
     
    24:48
    David Gřesík vyslal další projektil ze své hole, a to od modré čáry. Jeho rána tentokrát nebyla rozhodně přesná, ani Svoboda svým výskokem ji nechytil.
     
    24:04
    Na druhé straně jsou zase v akci Jihočeši. Ti ovšem o kotouč hlavně bojují a nemohou se dostat do nějaké zajímavější šance, nakonec o puk i přišli.
     
    23:25
    Filip Dýrr si sjel před branku, kam také mířil nahozený kotouč z rohu kluziště. Domácí hráč ovšem tento puk nedokázal trefit, a ten tak jen proletěl.
     
    22:47
    Lukáš Prášek sebral kotouč a řítil se s ním podél mantinelu skrze střední pásmo. Následně chtěl nahrát na někoho ze spoluhráčů, ale jeho pas nebyl přesný.
     
    22:05
    Kdyby se počítalo, kdo má vyšší držení puku, vítěz by byl jasný. Byly by jím České Budějovice, které nadále pokračují ve velmi aktivním a dobrém výkonu.
     
    21:18
    Vítkovice znovu předvedly další rychlou akci, ovšem Svoboda mohl zůstat celkem v klidu. Přední tyč měl ucpanou, tudy puk projít rozhodně nemohl.
     
    20:48
    Vladimír Hanus dostal nabito na modrou, odkud vyslal bombu z první. Na jeho pokus ovšem Ovčaři viděl, a tak ji bez potíží vyrazil vyrážečkou do rohu.
     
    20:13
    A už se zase hraje! Ve značně lepší výchozí pozici jsou hráči z jižních Čech. Ovšem Vítkovice hodně spoléhají na rychlé protiútoky, ještě to bude drama.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne ve 20:49.
     
    Je za námi první třetina dnešního utkání, která přinesla rovnou pět branek! Celkem brzy byl vyloučen David Svoboda do konce utkání a Ostrava využila své početní výhody. David Gřesík se totiž prosadil střelou od mantinelu. Netrvalo to však dlouho a Budějovice srovnaly, když využily početní výhodu pět na tři zásluhou Pavla Grauera. Jihočeši navíc využili i pokračující přesilovku, když svůj tým dostal do vedení Radek Sitter. Báňská univerzita ovšem srovnala, když se povedenou tečí prosadil Ondřej Kosina. Black Dogs si však vzali své vedení zpět, když se ještě trefili Tomáš Vochozka a Albert Hrůša.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:34
    Do konce periody nám chybí posledních pár vteřin. Domácí předvedli chybu v útočném pásmu, ale důležitý zákrok betonem ještě předvedl brankář Ovčaři.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:22
    Hráči v bílých dresech se ještě snaží snížit stav dnešního utkání na rozdíl jedné branky, ale soupeř jejich nátlaku odolal. Na druhou stranu se ženou Black Dogs.
    16:16 HRŮŠA - 2:4
     
    16:16
    Tým BLACK DOGS Budweis právě vstřelil branku!
    Jihočeši se v tomto utkání dostávají do dvoubrankového vedení! První střelu sice ještě Ovčaři vyrazil, jenže k odraženému kotouči si sjel ALBERT HRŮŠA, jenž prostřelil gólmana Vítkovic. Asistence: Šimon Masopust a Jonáš Kronus.
     
    15:45
    Zatím se v první třetině celkem často přerušuje, na druhou stranu jsme viděli už pět branek! Těsně vedou Budějovice, ale vše se ještě může změnit.
    15:07 VOCHOZKA - 2:3
     
    15:07
    Tým BLACK DOGS Budweis právě vstřelil branku!
    Neskutečná přestřelka v první periodě, snad to bude pokračovat! Po chybě Ostravy se do dobré pozice dostal TOMÁŠ VOCHOZKA, který střelou zápěstím rozvlnil síť. Asistence: Jan Prokop.
    13:59 KOSINA - 2:2
     
    13:59
    Tým BO Ostrava právě vstřelil branku! Jenže k tomu stačí jedna povedená akce a je srovnáno! Budějovická obrana byla hodně otevřená, když si před branku sjel ONDŘEJ KOSINA, který dostal přihrávku a svou tečí nedal gólmanovi šanci. Asistence: Dominik Pawliczek.
     
    13:29
    Hokejisté v černém navíc zatím působí na kluzišti lepším dojmem než jejich dnešní soupeř. Ten nejspíše bude mít hodně práce, aby alespoň srovnal stav.
     
    13:00
    Do konce první periody nám chybí přesně sedm minut a v současné době jsou rozhodně spokojenější hráči z jihočeské metropole, kteří vedou o jednu branku.
    11:47 SITTER - 1:2
     
    11:47
    Tým BLACK DOGS Budweis právě vstřelil branku!
    Podaří! Využita je i přesilová hra pět na čtyři, po které jdou Budějovice poprvé do vedení! Jakub Šafář posunul kotouč křižnou přihrávkou na Tomáše Vochozku, do jehož rány ještě sáhl RADEK SITTER, který prostřelil přesouvajícího se gólmana! Asistence: Tomáš Vochozka a Jakub Šafář.
     
    11:21
    Black Dogs navíc nadále hrají početní výhodu, která bude trvat ještě něco málo přes minutu, podaří se jim zvrátit stav dnešního utkání a půjdou do vedení?
    10:59 GRAUER - 1:1
     
    10:59
    Tým BLACK DOGS Budweis právě vstřelil branku!
    Hokejisté v černém srovnávají stav dnešního utkání, když využívají početní výhodu pět na tři! PAVEL GRAUER dostal přihrávku na modrou, odkud vymetl pavučiny! Asistence: Jakub Šuhaj.
     
    10:48
    Budějovice hrají v pěti!
     
    10:24
    Vyloučení v týmu BO Ostrava Vítkovice Steel (Jakub Baca – 2 min., podrážení).
     
    09:56
    Je za námi téměř polovina první periody, po které vedou hokejisté z Moravskoslezského kraje. Nyní se hraje ve čtyřech na obou stranách, využije toho někdo?
     
    09:12
    Vyloučení v týmu BO Ostrava Vítkovice Steel (Moravčík – 2 min., krosček).
    09:03 GŘESÍK - 1:0
     
    09:03
    Tým BO Ostrava právě vstřelil branku! Je to využitá přesilová hra, Vítkovice vedou o jednu branku! Navíc početní výhoda nadále pokračuje. Sysala posunul kotouč na levou stranu, kde byl DAVID GŘESÍK, jenž střelou od mantinelu trochu překvapil gólmana. Asistence: David Sysala.
     
    08:13
    Petr Ščurek to nevymýšlel vůbec špatně. Sjel si od mantinelu blíže k modré, odkud hledal šikovným pasem někoho ze spoluhráčů. Na něj byla přihrávka moc dlouhá.
     
    07:33
    Nyní se hráčům z Báňské univerzity nepovedla rozehrávka, a tak se hra zase vrátí do jejich obranného pásma. Je jim totiž pískáno jen zakázané uvolnění.
     
    07:06
    Jihočeši se zatím brání bez větších problémů, dokonce vybojovali vhazování v útočném pásmu. Každopádně před námi je ještě značná část přesilovky.
     
    06:22
    České Budějovice zatím působily o něco lepším dojmem, ale nyní se budou muset bránit dlouhému oslabení. Navíc jim ze sestavy celkem záhy vypadl hráč.
     
    05:48
    Vyloučení v týmu Black Dogs Budweis (David Svoboda – 5 min., zásah do hlavy nebo krku + osobní trest do konce utkání, zásah do hlavy nebo krku).
     
    05:19
    Radek Rolínek ukázal dobrou práci v útočném pásmu, kde odhadl odraz kotouče, čímž udržel svůj tým v pásmu. Následně jsme viděli obrovský závar před Ovčařim, ale Jihočeši nedokázali dostat puk až za brankovou čáru!
     
    04:44
    Hra se po nějaké době přesune také před Svobodu. Tentokrát se zakázaným uvolněním ukázali Black Dogs, takže hra se vrátí k nim do obranného pásma.
     
    04:15
    Vladimír Hanus si jako první dojel pro kotouč do vlastního obranného pásma, kam ho soupeři vyhodili. Může tak rozjet dlouhý pasem další akci "hostí".
     
    03:48
    Budějovice chtěly předvést rychlý přechod do útoku, ovšem ten byl celkem brzy zastaven. Jeden z jejich týmu byl moc rychlý, a tak je pískán ofsajd.
     
    03:23
    Viděli jsme nahození v podání Jihočechů, které Ovčaři schoval pod lapačku a nechal raději přerušit hru. Poté byl ještě osprchován, ale vylučovat se nebude.
     
    02:35
    Hokejisté v bílých dresech měli menší talk v útočném pásmu, ale nakonec toho nijak nedokázali využít. Budou však moci začít další atak od své branky.
     
    01:55
    Jenže Vítkovicím to nemuselo vůbec vadit, jelikož jsou to nyní ony, kdo jsou v útočném pásmu. Vyslaly zatím střelu od modré, kterou Svoboda vyrazil před sebe.
     
    01:25
    Ostravanům se nepovedla dlouhá přihrávka, a tak se hra vrátí před jejich gólmana. Po zakázaném uvolnění bude vhazování po levé ruce Ovčařiho.
     
    00:18
    A už se hraje! Dnes se rozhodne o tom, kdo vyhraje Tipsport UNI CUP. Tým, který je dnes psaný jako domácí hraje v bílém, Budějovice hrají v černém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    BO Ostrava Vítkovice Steel: Ovčaři (Vedra) – Ficek, Ščurek, Gřesík, Szturc, Štěpán, Hranoš, Hudec, Baca (C) – Smrčka, Fejko, Dýrr – Kovalski, Sysala, Gelnar – Kosina, Pawliczek, Moravčík – Bereš, Bernát, Žídek.

    Black Dogs Budweis: I. Svoboda (Spáčil) – Krtek, Hanus, Kubeš, Hrůša, D. Svoboda, Grauer – Vochozka (A), Koupal (A), Prokop – Sitter (C), Šuhaj, Kronus – Rolínek, Šafář, Prášek – Dvořák, Masopust, Kaisler – Novák.

    Rozhodčí: Veselý – Kis, Lučan.
    Dnes je na řadě finále Tipsport UNI CUPu!
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního finále Tipsport UNI CUPu! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Ostravou a Black Dogs. Úvodní buly je naplánováno na 20:00 a my budeme u toho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 10. Gřesík (Sysala), 14. Kosina (Pawliczek), 39. Ščurek (Kovalski, Sysala) – 11. Grauer (Šuhaj), 12. Sitter (Vochozka, Šafář), 16. Vochozka (Prokop), 17. Hrůša (Masopust, Kronus)


    BO Ostrava Vítkovice Steel: Ovčaři (Vedra) – Ficek, Ščurek, Gřesík, Szturc, Štěpán, Hranoš, Hudec, Baca (C) – Smrčka, Fejko, Dýrr – Kovalski, Sysala, Gelnar – Kosina, Pawliczek, Moravčík – Bereš, Bernát, Žídek.
    Black Dogs Budweis: I. Svoboda (Spáčil) – Krtek, Hanus, Kubeš, Hrůša, D. Svoboda, Grauer – Vochozka (A), Koupal (A), Prokop – Sitter (C), Šuhaj, Kronus – Rolínek, Šafář, Prášek – Dvořák, Masopust, Kaisler – Novák.

    Rozhodčí: Veselý – Kis, Lučan
    thejrc.org