Mountfield HK – Liberec 4:3 (2:1 po s.n.) | Pardubice – Zlín 0:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 4:2 (kon.)
po s.n. (2:1)
Mountfield HK
4:3 (0:0, 0:1, 3:2 - 0:0)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 27.09.2020, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Kelly KLÍMA - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Mountfield HK. Autorem vítězné branky Hradce je KELLY KLÍMA, který unesl v 5. sérii tíhu odpovědnosti a pěknou ranou pod břevno zajistil domácím dva body za výhru 4:3 v nájezdech.
     
    65:00
    Michal Birner nebude moci zasáhnout do nájezdů, byl totiž vyloučen za hákování!
     
    64:36
    Hradecká lajna rychlíků teď pořádně vaří vodu v libereckém brankovišti, Jordann Perret netrefil odkrytou bránu! K tomu všemu Lvi vybojovali ponechanou výhodu!
     
    61:52
    Liberečtí se drží neustále na puku, Michal Birner navíc trefil tyč! Poskakující kotouč pak ze vzduchu shrábl do lapačky Marek Mazanec.
     
    58:11
    Od brusle jednoho z hradeckých beků se kotouč odrazil k Mazancovi, který si jej všiml a vyrazil, vzápětí ale musel ještě rychle po černé pryži skočit před dojíždějícím Lencem!
     
    57:56
    Tygři by rádi rozhodli ještě v základní hrací době, Petr Jelínek teď zblízka nepříjemně nahrnul kotouč do Mazancova brankoviště!
    56:31 Michal BULÍŘ - 3:3
     
    56:31
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři proměnili své urputné snahy ve třetí branku a tři a půl minuty před třetí sirénou máme znovu vyrovnaný stav! Radan Lenc vystřelil z mezikruží na hůl MICHALA BULÍŘE, který letící kotouč těsně před Mazancem tečoval – 3:3. Asistence: Radan Lenc, Michal Birner.
     
    53:59
    Tohle byla hodně zajímavá situace! Kotouč vystřelený z pravého kruhu se totiž nějakým způsobem záhadně odrazil a mířil k hradecké bráně, kde trefil tyč!
    50:34 Jakub LEV - 3:2
     
    50:34
    Hradec právě vstřelil branku!
    A Mountfield otáčí skóre duelu a poprvé se dnes ujímá vedení! Vladimír Růžička našel ze středního pásma krásnou křižnou nahrávkou hůl JAKUBA LVA, který měl před sebou volnou dálnici. Nad pravým kruhem napřáhl až ke stropu haly a poslal bombu do vzdálenějšího vinglu – 2:3. Asistence: Vladimír Růžička, Filip Hronek.
     
    48:12
    Další parádní akce Hradeckých! Filip Hronek našel před bránou Jordanna Perreta, který tentokrát zblízka na Kváču nevyzrál. Pokračovat budeme po komerční pauze!
    47:19 Radek SMOLEŇÁK - 2:2
     
    47:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale ani vedení Tygrů tentokrát trvalo jen krátce! Aleš Jergl nejprve přestřelil, hned z další akce se však domácím zadařilo. Jeremie Blain poslal od pravého mantinelu kotouč k bližší tyči, kde úřadoval RADEK SMOLEŇÁK, který propasíroval puk do sítě – 2:2. Asistence: Jeremie Blain, Lukáš Cingel.
    46:10 Michal BIRNER - 1:2
     
    46:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Vyrovnaný stav dlouho nevydržel, Liberec využil hradeckého zaváhání a je znovu ve vedení! Radan Lenc si zpoza brány všiml, že od MICHALA BIRNERA na chvíli odstoupil bránící hráč. Poslal mu tedy touš na osu hřiště a Birner neomylně zavěsil – 1:2. Assitence: Radan Lenc, Michal Bulíř.
    41:50 Aleš JERGL - 1:1
     
    41:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dvakrát se Liberečtí neprosadili, na druhé straně se ale Hradci zadařilo a máme vyrovnáno! Filip Hronek poslal ze souboje puk ALEŠI JERGLOVI, který měl na levém křídle ještě volného spoluhráče, vzal ale odpovědnost na sebe, prudkým zabrzděním se zbavil soupeře a poté nechytatelně zavěsil pod horní tyč – 1:1. Asistence: Filip Hronek, Lukáš Cingel.
     
    39:17
    Petr Zámorský prověřil Kváčovu pozornost rychlou střelou z protiútoku, chvíli nato se dostal ještě do role nahrávače. Ani jeho spoluhráčovi se však nepovedlo přesně zakončit, s dorážkou neuspěl ani Radek Smoleňák!
     
    38:13
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ladislav Šmíd – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Kelly Klíma – 2 min., sekání).
     
    36:34
    Jan Šír fauloval v útočném pásmu, na trestnou lavici odešel za pozdní dohrání. Východočeši tak mají k dispozici reparát přesilové hry.
     
    33:22
    Tomáš Havlín nedovoleně dohrál souboj u mantinelu a je potrestán za držení, Lvi tak budou moci srovnat po komerční pauze gólový krok z přesilovky.
     
    33:14
    Aleš Jergl nejprve schoval střelu za protihráče a poté se probil ještě k dorážkám, Petr Kváča ale zůstal nepřekonán!
     
    30:08
    Tygři jsou v plném počtu a začíná jejich přesilovka pět na tři!
     
    29:48
    Vladimír Růžička za soupeřovou bránou podrazil protihráče a už je za katrem, Liberec má teď přesilovku čtyři na tři!
     
    29:06
    Poměr sil na ledě se srovná, Radek Smoleňák jde totiž pykat za vysokou hůl.
     
    28:33
    Tohle už byla několikátá tygří šance v oslabení dnešního duelu! Tomáš Filippi uháněl na Mazance úplně sám, stáhl si kotouč do bekhendu, nakonec ale narazil na brankářův beton.
     
    28:01
    Jaroslav Vlach vyfasoval trest za nedovolené bránění, domácí tak mají možnost srovnat z přesilovky.
     
    26:58
    Jakub Orsava mohl brzy vyrovnat, z modré čáry si sjel k pravému kruhu a tvrdě vystřelil, v cestě však stál hostující gólman.
    26:07 Jiří PRŮŽEK - 0:1
     
    26:07
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tomuhle se říká blesková akce, Liberečtí otevírají skóre akcí přímo z vhazování! Dávid Gríger po vyhraném buly poslal touš přímo JIŘÍMU PRŮŽKOVI, který se nad ničím nerozmýšlel a pod Mazancovým betonem poslal kotouč do sítě – 0:1. Asistence: Dávid Gríger.
     
    26:05
    Dávid Gríger se dokázal nacpat za hradeckého beka, zpracovat nahrávku a před Mazancem vystřelit, přízemní pokus ale dokázal domácí brankář schovat pod výstrojí! Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    23:02
    Jeremie Blain nedovoleně bránil soupeře, kterého navezl do brankové konstrukce. Odpyká si tak dvě minuty, po které budou mít Bílí Tygři přesilovou hru.
     
    18:59
    Jakub Lev si odpyká trest za faul kolenem, kterým poslal k ledu Tomáše Hanouska. Liberec si tak v závěru třetiny zahraje přesilovku.
     
    18:29
    Jordann Perret se po pěkné nahrávce na levý kruh ocitl díky své rychlosti před Kváčou s dostatkem prostoru, střela se ale odrazila jenom do rohu!
     
    12:43
    Potrestaným hráčem je Jaroslav Vlach, který obdržel dvě minuty za hákování. Hradecká početní převaha začne po komerční přestávce.
     
    07:27
    Od modré lajny tvrdě vypálil Ladislav Šmíd a po jeho ráně se strhla ještě salva dorážek, ani jedna ale v síti neskončila!
     
    06:29
    Mislav Rosandič se z pozice beka probojoval až před bránu a předvedl nebezpečné zakončení, při kterém rozhodčí viděli faul Marka Mazance, když při zákroku vyjel z brány. Hradecký gólman je potrestán dvěma minutami za podrážení, trest za něj odsedí Radek Smoleňák.
     
    05:03
    Petr Jelínek vypálil a Jan Šír se dostal hned ke dvojici dorážek, Marek Mazanec se však roztáhl na čáře a puk mezi svou výstrojí nepropustil!
     
    01:43
    A radovat se teď mohli v oslabení Tygři, Radan Lenc však při samostatném úniku nevyzrál kličkou na Mazance, který jeho úmysly přečetl!
     
    01:05
    Vladimír Růžička pálil z mezikruží a jeho rána vypadala velmi slibně, Petr Kváča ale za záda nepustil.
     
    00:51
    Hradečtí hokejisté si zahrají přesilovou hru, za sekání je vyloučen Michal Birner.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 42. Jergl (Hronek, Cingel), 48. Smoleňák (Blain, Cingel), 51. Lev (V. Růžička, Hronek), rozh. náj. Kelly Klíma – 27. Průžek (Gríger), 47. Birner (Lenc, Bulíř), 57. Bulíř (Lenc, Birner)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Radan Lenc (LIB)
    0:0   Jakub Orsava (HKM)
    2. série:
    0:1   Dávid Gríger (LIB)
    0:1   Aleš Jergl (HKM)
    3. série:
    0:1   Tomáš Filippi (LIB)
    1:1   Vladimír Růžička (HKM)
    4. série:
    1:1   Michal Bulíř (LIB)
    1:1   Lukáš Cingel (HKM)
    5. série:
    1:1   Petr Jelínek (LIB)
    2:1   Kelly Klíma (HKM)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Zámorský, Nedomlel (A), Blain, Hronek, F. Pavlík (A), Šalda, R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Orsava – Kelly Klíma, V. Růžička, J. Sklenář – Lev, Kevin Klíma, Perret – Jergl, Koukal, R. Pavlík.
    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Knot, Šmíd (A), T. Hanousek, Rosandić, Havlín, Derner – Lenc, Bulíř, Birner (A) – Gríger, Filippi, Průžek – M. Zachar, P. Jelínek (C), Šír – Rychlovský, Najman, J. Vlach.

    Rozhodčí: Kika, Micka – Hlavatý, Lederer

    Diváci: 1000
    ocianews.com