Sparta – Svarog Teplice 2:3 (kon.) | Rapid Ústí n/L – Interobal Plzeň 2:16 (kon.) | Slavia – Ž. Vlci Brno 7:1 (kon.)
Olympik Mělník – České Budějovice 5:4 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
7:1 (1:0)
Žabinští Vlci Brno
Pondělí 28.09.2020, 20:00 • SH Eden • 1. Futsal liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Děkujeme vám za sledování dnešního zajímavého utkání, které nakonec Slavia zvládla po dobře zvládnuté pasáži od osmadvacáté minuty, kdy se slávisté do konce zápasu dokázali prosadit ještě šestkrát. Vlci korigovali ve třiatřicáté minutě brankou kapitána Hansla. (22:49:54)
     
    Konec zápasu.
     
    40
    Michal Mezník ztratil míč na útočné polovině a zakončovat mohl v úniku Leovski, jeho střelu zastavil Pšurný. Na druhé straně neuspěl ani kapitán Hansl.
     
    39
    Aktivita od obou týmů trochu opadla, Slavia si hýčká vysokého vedení. Utkání se dohrává. Slavia dokázala v polovině druhého poločasu svého soupeře zlomit.
     
    38
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pěkná rozehrávka domácích futsalistů. Po dvojím hraní Žabinských Vlků si balon vyměnili Zdeněk Sláma se zakončujícím RADIMEM ZÁRUBOU, který se prosadil podruhé v dnešním zápase – 7:1. Asistence: Zdeněk Sláma.
     
    Stav akumulovaných faulů: 2:2
     
    37
    Oddechový čas pro domácí.
     
    37
    Pěknou akci nyní předvedly obě strany. Nejprve Slavia zakončovala Hruškou po akci Záruby s Křemenem. Na druhé straně dvakrát vystřelil Dominik Havlín. Marek Karpiak dokázal zasáhnout.
     
    36
    Slavia právě vstřelila branku!
    Po diskutabilním zákroku Michala Kratochvíla rozehrál standardní situaci přesně RADIM ZÁRUBA, který přízemní technickou střelou nachytal Jaroslava Pšurného v brance Žabinských Vlků – 6:1. Bez asistence.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Michal Kratochvíl (Žabinští Vlci Brno).
     
    36
    Slavia právě vstřelila branku!
    Jan Křemen vyslal téměř z poloviny hřiště dělovku, která skončila rohem. Ten rozehrál Radim Záruba přesně do brankoviště na odskočeného DAVIDA JOŠTA, který rozvlnil brněnskou síť popáté – 5:1. Asistence: Radim Záruba.
     
    35
    Slavia ovšem velice rychle otočila hru a znovu kombinuje na polovině Brna. Jan Křemen poslal před branku další míč, který však dokázal odvrátit Martin Hanuš.
     
    34
    Žabinští Vlci vycítili šanci na zdramatizování dnešního střetnutí a nyní Slavii tlačí. Dominik Havlín se ani nyní nedokázal prosadit do sešívané branky.
     
    33
    Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
    Také hosté se mohou radovat z branky střelené v hale v Edenu. Rychlou akci zakončil po pasu od Michala Mezníka podél Marka Karpiaka LADISLAV HANSL – 4:1! Asistence: Michal Mezník.
     
    32
    Slavia právě vstřelila branku!
    Nástřel Zdeňka Slámy si do vlastní branky srazil DOMINIK HAVLÍN – 4:0. Bez asistence.
     
    32
    Zdeněk Sláma dnes znovu ve střeleckém zakončení. Ani tentokrát mu nebylo přáno a tvrdá střela zamířila do tyče.
     
    31
    Zdeněk Sláma vysunul Davida Jošta, kterému ještě nabíhal Igor Leovski. Jošt se rozhodl pro individuální zakončení. Brankář Jaroslav Pšurný si připsal další zásah.
     
    30
    Ladislav Hansl se snažil zaútočit po pravé straně. Přítrž jeho snaze ovšem učinil rázným odkopem na tribunu Igor Leovski.
     
    30
    Slavia právě vstřelila branku!
    Třetí branka v síti Žabinských Vlků. Igor Leovski roztáhl hru do levé strany na FILIPA VAKTORA, který si navedl míč před branku a s pomocí teče bránícího hráče překonal Jaroslava Pšurného – 3:0. Asistence: Igor Leovski.
     
    28
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tlak domácího celku kulminoval a Slavia se nakonec dostává do dvoubrankového vedení. JAN KŘEMEN si po rohovém kopu dorazil svou vlastní střelu, která mířila do tyče. Dorážka trefila znovu tyčku, ale tentokrát již skončila v síti – 2:0. Bez asistence.
     
    28
    První akumulovaný faul ve druhém poločase míří na konto Slavie. Michal Kratochvíl byl na polovině hřiště faulován Radimem Zárubou.
     
    27
    Radim Zárubu obral o míč Martina Chrousta, následnou střelou, kterou se snažil obstřelit brankáře Pšurného, rozvlnil pouze ochrannou síť za brankou Brna.
     
    27
    Ladislav Hansl se dostal do slibné pozice! Brankář Marek Karpiak ho ale dokázal v bezprostřední blízkosti vychytat. Sledujeme atraktivní futsal, kde šance střídá šanci.
     
    26
    Jan Křemen se pěkně uvolnil do střelecké pozice, ale nakonec zvolil ještě přihrávku na Filipa Hrušku, který však nedokázal usměrnit míč do branky!
     
    26
    Radim Záruba nyní klasicky provedl míč přes polovinu hřiště. Český reprezentant se poté snažil předložit míč k dorážce Janu Homolovi, ale další český reprezentant se nedokázal prosadit.
     
    25
    Žabinští Vlci se pokusili o rychlý brejk, který však rázným způsobem utnul Jan Homola. Z další akce pak Martin Hanuš trefil pouze boční síť. Vypadá to, že se hosté začínají osmělovat.
     
    24
    Dominik Havlín se už dostával přes bránícího Igora Leovského, makedonský reprezentant se ale dokázal vrátit do obranného postavení a odvrátil kulatý nesmysl na roh.
     
    24
    Filip Vaktor se na pravé straně odhodlal k tvrdé ráně, která však skončila pouze na tyči. Jaroslav Pšurný v hostující brance si zřejmě hodně oddechl.
     
    23
    Chráscina se v obranné fázi nedomluvil s Kratochvílem a vznikla z toho ztráta míče brněnského celku. Slavia však tohoto zaváhání nevyužila.
     
    23
    Igor Leovski připravil střeleckou parketu pro Filipa Vaktora, který však zamířil vysoko nad branku.
     
    22
    David Jošt vybojoval balon na Michalu Kratochvílovi, ale následně se trefil pouze do vyběhnuvšího brankáře Žabinských Vlků.
     
    22
    Zdeněk Sláma nechal pouze vyniknout přízemní střelou brankáře Jaroslava Pšurného. Hosté jsou pod tlakem, ale zatím nechybují.
     
    21
    Dominiku Havlínovi se zakončit přes bránícího Zdeňka Slámu nepodařilo. Sešívaní jsou však nadále aktivnějším celkem. Nyní po přihrávce Vaktora zakončoval David Jošt do břevna.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    Oba týmy jsou na hrací ploše, za chvíli nám začne druhé dějství dnešního utkání.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:55.
     
    Máme za sebou první polovinu dnešního střetnutí. Slavia se dostala po brance Filipa Vaktora do vedení, které bude trvat minimálně do začátku druhého poločasu. Hosté jsou ale zatím velice nepříjemným celkem a do jejich obranného bloku se Slavia dostává velice těžko.
     
    20
    První poločas skončil.
     
    20
    Hosté teď dlouhé vteřiny kombinovali a nepouštěli sešívané futsalisty k míči. Nakonec balon vybojoval Jan Křemen. Sešívaní následně zamířili do nadějného brejku, který po přihrávce Křemena zakončil Filip Hruška pouze do Cenka.
     
    Stav akumulovaných faulů: 3:3
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    19
    Hosté nyní mají trochu hluchou pasáž a odevzdávají míče Slavii. Domácí si s tím zatím nedokáží poradit. Rozdíl ve skóre je tak stále jednobrankový.
     
    18
    Čeněk Cenek nyní nechal zakončit Radima Zárubu, který se pokusil o zakončení lobem. Brankář Jaroslav Pšurný se nenechal překvapit, ani překonat.
     
    18
    Pěkná střela Jana Křemena mířila do horních pater branky. Dobrým zákrokem se prezentoval Ladislav Hansl, který vyhlavičkoval balon na rohový kop.
     
    17
    Nástřel Radima Záruby nedokázal usměrnit do branky Jan Homola. Rána z futsalky Záruby však byla velká, takže pozice Homoly byla velice složitá.
     
    17
    Slavia svou aktivitou si vybojovala na hostech další nedovolený zákrok, sešívaní budou rozehrávat od pravé postranní čáry. Uvidíme, jestli celek Davida Filingera připraví nějaký zajímavý signál.
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    17
    Jaroslav Pšurný se vytáhl s fantastickým zákrokem, kdy vytáhl střelu Igora Leovského, který si míč navedl na osu hřiště, a poté poslal velice nepříjemnou ránu.
     
    Stav akumulovaných faulů : 3:2
     
    16
    Žlutou kartu dostává Dominik Havlín (Žabinští Vlci Brno).
     
    16
    David Jošt účinně napadal rozehrávku Brna a brankář Pšurný se dostal do velkých problémů a na poslední chvílí zachránil balon před brankovou čárou.
     
    15
    Zdeněk Sláma potvrdil své kvality a levačkou namířil míč nechytatelně pro brankáře Pšurného. Martin Hanuš však dokázal míč na brankové čáře vykopnout!
     
    14
    Filip Vaktor se snažil prostřelit obranný blok z levé strany. Michal Kratochvíl dokázal míč srazit za postranní čáru. Sešívaní budou muset znovu hrát do zhuštěné obrany Brna.
     
    13
    Zdeněk Sláma zahrál na útočné polovině po sražené střele rukou, Slavia si tak připisuje třetí akumulovaný faul. Hosté mají na kontě akumulovaný faul pouze jeden.
     
    12
    Dominik Havlín mířil do rychlého brejku, pivota Žabinských Vlků si ale dokázal dobře nabrat Jan Křemen, který si připsal velice důležitý obranný zákrok.
     
    12
    Jan Křemen naložil dlouhý míč dopředu na Davida Jošta, ten se však nedokázal vytočit do střelecké pozice.
     
    11
    Další přesný zásah pro brankáře celku z Brna. Radim Záruba, tedy hráč, který v Brně dlouho působil, nastřelil svou bombou pouze Jaroslava Pšurného.
     
    10
    Jan Křemen vybojoval na vlastní polovině míč, když dobře předskočil Havlína. Následnou přímočarou akcí vybídl k zakončení Hrušku, který na dlouhou nohu nechal vyniknout Pšurného.
     
    10
    Do nadějného brejku po ztrátě Slavie mířil Martin Chroust. Střela bodlem však skončila nad brankou. Hosté ale zatím předvádějí velice sympatický výkon.
     
    9
    Slavia nyní po rozehrávce od postranní čáry nastřelila tyč. Tvrdá rána Radima Záruby trochu překvapila brankáře Pšurného, ten ale zasahovat nemusel.
     
    8
    Petr Starý vybojoval na Radimu Zárubovi míč a spěchal vstříc brance Slavie. Karpiak jeho střelu vyrazil do vzduchu. Padající míč následně dokázal odhlavičkovat sám gólman Slavie do bezpečí.
     
    7
    Jan Homola na polovině hřiště ztratil v těžké pozici balon a do rychlého kontru, a zároveň přečíslení mířil Dominik Havlín. Radim Záruba ho stíhal, ale Havlín dokázal vystřelit. Zakončení skončilo mimo branku.
     
    6
    Slavia právě vstřelila branku!
    Nyní sešívaní získali míč na útočné polovině. Igor Leovski z osy hřiště přihrál do levé strany úplně volnému FILIPU VAKTOROVI, který se dokázal trefit kolem brankáře Pšurného a otevřel skóre dnešního zápasu – 1:0. Asistence: Igor Leovski.
     
    6
    Igor Leovski si hledal palebnou pozici na útočné polovině, obránci ho ale dokázali dobře vytlačit.
     
    5
    Martin Hanuš se po rohovém kopu opřel do míče z voleje. Střela ale zamířila pouze do sítě za brankou. Karpiak tentokrát zasahovat nemusel.
     
    5
    Petr Starý si vymodlil faul na útočné polovině. Filip Vaktor si nepočínal příliš zkušeně a hosté budou moct rozehrávat na polovině Slavie.
     
    4
    Výbornou střelu nyní z první vyslal na Karpiaka Petr Starý. Projektil, který mířil do šibenice, dokázal s velkými obtížemi brankář Karpiak vytěsnit na roh.
     
    4
    Slávisté i Vlci obměnili své sestavy na hrací ploše. Filip Vaktor byl nyní faulován u pravé lajny hostujícím Havlínem.
     
    3
    Ladislav Hansl na polovině hřiště obral o míč Radima Zárubu, nakonec ale míč skončil až v zámezí. Domácí budou pokračovat u balonu.
     
    2
    Dobrými výkony si vybojoval místo v základní čtveřici Filip Hruška. Silný pivot si dokáže udělat prostor na brankovišti Vlků. Nyní z toho mohl profitovat Homola, jeho jedovku Pšurný vytěsnil.
     
    1
    Na druhé straně zahrozil nejlepší střelec Vlků Dominik Havlín. Marek Karpiak ale včas vyběhl a dokázal střelci z Brna zmenšit úhel.
     
    1
    Utkání nám začalo, Slavia se ihned pustila do útočení a Jan Homola zakončoval po přihrávce Hrušky z pravé strany. Brankář Pšurný míč nohou vyrazil.
     
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky nastupují na hrací plochu, nic nebrání začátku dnešního zápasu. Hosty dorazilo do Edenu podpořit i několik fanoušků z Brna.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Karpiak (Žežulka, Vondráček) – Vaktor, Jošt, Leovski, Hruška, Sláma, Plíšek, Homola (C), Záruba, Křemen, Pytlíček, Trajhan

    Žabinští Vlci Brno: Pšurný (Večeřa) – Chroust, Kratochvíl, Lange, Starý, Hansl, Mezník, Cenek, Havlín, Hanuš, Hromek, Chráscina

    Rozhodčí: Nagy, Milner – Řeháček.
     
    Ohlasy před utkáním:

    David Filinger (trenér SK Slavia Praha): „Neměli jsme na tréninku reprezentanty, ale věřím, že se stihneme dobře připravit a dokážeme zopakovat stejně zodpovědný výkon jako v Českých Budějovicích – takový, který bude mít znovu kvalitní parametry a bude na soupeře platit. Základem je proměňovat šance, vyvarovat se chyb v defenzívě a dostat zápas co nejrychleji pod kontrolu.“

    Michal Letzel (prezident Žabinští Vlci Brno): „Teplice, Chrudim, Slavia – los nás v prvních třech kolech vůbec nešetřil a připravil nám prvoligovou zatěžkávací zkoušku téměř maximální. První dva domácí zápasy máme za sebou, a i když jsme v nich dle papírových předpokladů nebodovali, podali jsme vcelku solidní výkony. V pondělí se bude jednat o naší premiéru v pozici hostujícího týmu, takže uvidíme jak se dokážeme srovnat i s tímto aspektem. Každopádně chceme odehrát další kvalitní zápas."

    zdroj: www.futsalliga.cz
     

    ŽABINŠTÍ VLCI BRNO


    Brňané přijíždějí do Prahy po dvou velice těžkých zápasech. V prvním kole podlehli Moravané doma Svarogu Teplice 5:7. I druhé utkání sehráli Vlci doma, avšak i Chrudim byla nad síly výběru trenéra Odehnala. Přesto nováček 1. FUTSAL ligy překvapil zajímavými výkony. Brněnský celek táhne střelecky Dominik Havlín, který se již prosadil čtyřikrát.

     

    SK SLAVIA PRAHA


    Sešívaní futsalisté vstoupili do nové sezony dvěma výhrami. Nejprve si svěřenci trenéra Filingera poradili doma s Olympikem Mělník 9:3. Následně na palubovce na jihu Čech přehráli Dynamo České Budějovice 10:1. Na čele tabulky produktivity celé soutěže je dvojice Radim Záruba (5+2) a Jan Homola (1+5).

     
    Pěkný večer z pražského Edenu! Třetí kolo 1. FUTSAL ligy se již rozběhlo a bude pokračovat i v pondělí. Domácí SK Slavia Praha přivítá na vlastní palubovce ve Vršovicích celek Žabinští Vlci Brno.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Martin Kamenik

    Branky: 6. Vaktor (Leovski), 28. Křemen, 30. Vaktor (Leovski), 32. Havlín (vla.), 36. Jošt (Záruba), 36. Záruba, 38. Záruba (Sláma) – 33. Hansl (Mezník)

    Karty:   16. Havlín (ZVB), 36. Kratochvíl (ZVB)


    SK Slavia Praha: Karpiak (Žežulka, Vondráček) – Vaktor, Jošt, Leovski, Hruška, Sláma, Plíšek, Homola (C), Záruba, Křemen, Pytlíček, Trajhan
    Žabinští Vlci Brno: Pšurný (Večeřa) – Chroust, Kratochvíl, Lange, Starý, Hansl, Mezník, Cenek, Havlín, Hanuš, Hromek, Chráscina

    Rozhodčí: Nagy, Milner – Řeháček

    Diváci: 110
    thejrc.org