Benevento – Inter 2:5 (kon.) | Udinese – Spezia 0:2 (kon.) | Lazio – Atalanta BC 1:4 (kon.)
konec
Udinese Calcio
0:2 (0:1)
Spezia Calcio
Středa 30.09.2020, 18:00 • Dacia Arena • Italská Serie A • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí celkem překvapivým vítězstvím Spezie, která svého soupeře dokázala porazit poměrem 2:0. Udinese mělo celý druhý poločas výrazně navrch, hostující celek navíc více než dvacet minut hry hrál v početní nevýhodě. Domácí mužstvo si vypracovalo obrovský tlak, největší šance ovšem skončila pouze na tyči, Udinese se vyrovnat nepovedlo. Spezia dnes nepředvedla nic světoborného, naopak v poslední minutě nastaveného času dokázalo zvýšit vedení. (19:53:37)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 14:16.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. Andrej GALABINOV - 0:2
     
    90+5
    Spezia právě vstřelila branku!
    To jsou věci, hosté totiž v samotném závěru rozhodují o svém vítězství! Udinese totiž vrhlo zbytky sil do jedné z posledních útočných akcí, která se vůbec nepovedla. Obrana tak u středového kruhu nechala naprosto volného ANDREJE GALABINOVA, kterému adresoval velice přesnou nahrávku brankář Rafael. Hostující forvard v úniku zakončil přesně mezi nohy.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Diego Farias (ASD Spezia Calcio 2008).
     
    90+3
    Už je to hodně křečovité. Domácí se sice snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, avšak další centr skončil u Rafaela, kterému se povedlo vyboxovat.
     
    90+2
    Udinese stále kombinuje v těsné blízkosti pokutového území. Rafael musel před malým momentem znovu zasahovat, tentokráte zneškodnil ránu k levé tyči.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Udinese má na vyrovnání málo času. Ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Tentokráte z útočné poloviny měl možnost rozehrávat Becao, kterým dalším centrem dokázal oslovit Lasagneho. Ten prodlužoval za sebe na kolegu Forestieriho.
     
    87
    Udinese mělo možnost zahrávat standardku, která nebyla vůbec špatná. V šestnáctce si totiž našel prostor Nestorovski, jehož hlavička putovala metr vedle tyče.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Juan Ramos (ASD Spezia Calcio 2008).
     
    85
    Po prudkém odkopu se do hlavičkového souboje dostával hostující Erlić, který ovšem neměl proti De Maiovi sebemenší šanci. Posléze na zemi skončil domácí Matos.
     
    83
    Rafael si dával s odkopem od své branky celkem dost načas, což se domácím pochopitelně nelíbilo. Hlavní sudí tuto prodlevu nechal bez jakéhokoliv povšimnutí.
     
    82
    Prudké přenesení hry ještě zkoušel hlavou vrátit do pokutového území domácí ter Avest, který ovšem našel pouze hlavu připraveného Chabota, jenž odvracel.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka, Udinese se krátí čas na případné vyrovnání. I tak musíme dodat, že Spezia to bude mít hodně sloižté.
     
    80
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí nevýrazně hrající De Paul, který své zakončení poslal vysoko nad břevno hostující branky. Rafael tak bude vykopávat.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Salva Ferrer (ASD Spezia Calcio 2008).

    David Suchý

    Branky: 29. Galabinov (E. Gyasi), 90+5. Galabinov (Rafael)

    Karty:   39. Terzi (SPZ), 79. Ferrer (SPZ), 86. Ramos (SPZ), 90+4. Farias (SPZ)   65. Terzi (SPZ)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 14:16.
    Udinese Calcio: Musso – Becao, De Maio, Samir (78. Matos) – ter Avest, de Paul, Palumbo (56. Forestieri), Coulibaly, Zeegelaar (64. Ouwejan) – Lasagna (C), Okaka (64. Nestorovski).
    Náhradníci: Gasparini, Nicolas – Prödl, Ouwejan, Battistella, Nestorovski, Matos, Forestieri, Mićin.

    Spezia Calcio: Zoet (64. Rafael) – Ferrer, Chabot, Terzi (C), Ramos – Deiola (52. Bartolomei), M. Ricci, Maggiore (67. Pobega) – D. Verde (67. Farias), Galabinov, E. Gyasi (67. Erlić).
    Náhradníci: Krapikas, Rafael – Marchizza, Agoume, Agudelo, Sala, Erlić, Pobega, Mora, Farias, Piccoli, Bartolomei.

    Rozhodčí: Prontera – Valeriani, Ruggieri
    thejrc.org