Akademici Plzeň – BO Ostrava 3:5 (kon.) | Engineers Prague – Riders Univerzita Pardubice 4:2 (kon.) | HC MUNI – North wings Ústí 6:4 (kon.)
konec
HC MUNI
6:4 (1:2, 2:2, 3:0)
HC North Wings Ústí nad Labem
Středa 30.09.2020, 20:00 • Hokejové haly dětí a mládeže, Brno • Univerzitní liga ledního hokeje • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Zdravím vás u prvního kola Univerzitní ligy ledního hokeje. Společně se zaměříme na souboj týmů HC MUNI a HC North Wings Ústí nad Labem.
     
    Domácí tým změnil před sezónou svůj název logo, dresy i barvy. Do nové sezóny vstupuje pod kratším HC MUNI a přidává se modrá barva, pro Masarykovu univerzitu typická. Loni se Brňané umístili na pěkném druhém místě, letošní přípravu ale neměli nejlepší. Pro hostující celek se bude jednat o velkou premiéru. "Severní křídla" jsou totiž novým klubem a v Univerzitní lize ledního hokeje ji tak čeká vůbec první zápas. Uvidíme, jak se jim na ledě brněnské Masarykovy univerzity bude dařit.
     
    Úvodní sestavy:

    HC MUNI: Král (Tichon) – Kučera, Bláha, Grman, Věžník, Gonos, Grygera, Polesný – Matov, Říčka, Biolek, Svatuška, Vaverka, Pavel, Jakubec, Kadlic, Tomaník, Strakoš, Florek, Račický

    HC North Wings Ústí nad Labem: Skokan – Šebesta, Jarý P., Balcar, France, Petržílka – Pšenička, Jarý T., Dytrych, Tůma, Kuchař, Amirov, Jindra, Sajdl, Brandner

    Rozhodčí: Maršálek – Smetková, Viskot.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Úvodní vhazování zápasu se podařilo vyhrát hostujícím hokejistům. Po dvou neúspěšných vstupech do útočného pásma je pískán ofsajd North Wings.
     
    00:43
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! Neuběhla ani minuta a domácí tým se ujímá vedení. Po vyhraném vhazování na obranné modré čáře se Brňané vydali rychle dopředu a svou akci zakončili úvodním gólem zápasu. Po přihrávce Grygery se prosadil PATRIK MATOV. Asistence: Jan Grygera.
     
    01:05
    Masarykova univerzita povzbuzena prvním gólem se znovu dostala do útočného pásma a gólman hostů Skokan musí být napozoru.
     
    01:26
    A další práce pro hostujícího gólmana. Tentokrát si poradil se střelou od modré čáry a přerušil hru.
     
    02:01
    Hostům se konečně podařilo dostat ze svého pásma a vydali se dopředu. Ke střele se ale nedostali, protože je brněnská obrana dokázala rychle zbavit kotouče.
     
    03:02
    Hra se po vhazování v pásmu Severočechů přesunula před Krále. Hosté se pokusili o střelu od modré, ta byla ale sražena a kotouč skončil pouze v rohu kluziště.
     
    04:40
    Delší pasáž bez přerušení ukončuje hvizdem píšťalky až rozhodčí, který ztratil puk z dohledu u mantinelu v pásmu hostů. Bude se vhazovat na modré čáře.
     
    04:56
    Domácí hokejisté jsou zatím aktivnějším týmem. Brankář Skokan musel likvidovat další střelu, jeho protějšek zatím prakticky žádnou práci neměl.
     
    05:30
    Na druhé straně se pokusil přihrát před bránu Sajdl, to se mu ale nepovedlo. Tomáš Račický se následně snažil stahovačkou překonat obránce a dostat se do mezikruží. Bránící hráč byl ale na svém místě.
     
    06:33
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem (Jindra – 2 min.).
     
    07:28
    Brňané se sice první minutu své přesilové hry drželi v útočném pásmu, nic velkého ale nevymysleli a Skokan v klidu zasahuje.
     
    07:59
    Hosté se osvobozují a MUNI tak musí začít znovu ze svého pásma.
     
    08:24
    Další zákrok Skokana, tentokrát po střele z pravé strany kluziště z pohledu střelce. Znovu byl pozorný.
     
    08:29
    A další práce pro brankáře Ústí, musel zasáhnout proti střele od modré okamžitě po vhazování. Domácí přesilová hra už se chýlí ke konci.
     
    08:33
    Hosté v plném počtu.
     
    09:03
    Tým North Wings právě vstřelil branku!
    A z ničeho nic máme vyrovnáno. Hosté se vydali do útočné třetiny a z jedné ze svých prvních střel na bránu dokázali vydolovat i svůj první gól! Gólmana Krále překvapivě prostřelil LUKÁŠ SAJDL. Asistence: Martin Kuchař.
     
    09:32
    Zakázané uvolnění Brňanů vrací hru před Krále.
     
    10:23
    Tentokrát naopak vyhodili přes všechny čáry puk hostující hokejisté. Pískáno je tak zakázané uvolnění.
     
    11:12
    Domácí ze svého pobytu v útočném pásmu nic nevybojovali, ani hostům se však nezadařilo. Přihrávka na pravé křídlo byla nepřesná.
     
    11:42
    Král musel být ve střehu. Jan Tůma na něj totiž vystřelil z levého kruhu bekhendem. Domácí gólman dokázal sklapnout své betony včas.
     
    11:52
    Další zakázané uvolnění North Wings.
     
    13:00
    Brňané jsou i v další části první třetiny aktivnějším týmem, Jejich snažení ovšem zatím k ničemu nevede a skóre je vyrovnané.
     
    13:50
    Štěpán Kučera dvakrát napřáhl na modré čáře, ani jedna jedna střela ale úspěšná nebyla.
     
    14:13
    Tým North Wings právě vstřelil branku!
    O chvíli později pak Kučera klopí hlavu ve svém obranném pásmu. Soupeř totiž obrací skóre. MARTIN KUCHAŘ přejel s pukem přes modrou čáru, sjel si blíže k bráně a vzápětí skvělou střelou vymetl horní růžek brány. Asistence: Famil Amirov, Lukáš Sajdl.
     
    16:00
    Domácí družina tak má na čem pracovat. V zápase má sice více ze hry, jsou to ovšem hosté, kteří překlopili skóre na svou stranu...
     
    16:39
    Nyní hledal Kuchař zpětnou přihrávkou zpoza brány nejspíše Sajdla. Ten ale před Králem připraven nebyl a puk si tak převzala obrana.
     
    16:53
    Restaurací nad ledovou plochou se sice proneslo "Hezky!", rozhodčí ovšem rozpažil. Jeden z domácích totiž s největší pravděpodobností nastřelil tyč brány soupeře.
     
    17:23
    Práce pro Krále. Se střelou z větší vzdálenosti si poradil zákrokem vyrážečkou.
     
    17:50
    Vyloučení v týmu HC MUNI (Věžník – 2 min.).
     
    18:16
    Tomáš Jarý dostal skrz celé pásmo nabito na levý kruh, odkud vyslal na bránu jedovku z první. Král se ovšem dokázal rychle přesunout a zkrotit puk na své hrudi.
     
    19:06
    Domácím se nyní daří držet soupeře daleko od své brány. Dvakrát totiž kotouč vyhodili směrem ke Skokanovi.
     
    19:50
    Teď se Král jednom ohlédl, puk totiž o kousek minul jeho levou tyč.
     
    19:55
    V závěru třetiny zaútočil na hattrick Kuchař, s jeho střelou z levého kruhu ale neměl brankář Brna velké problémy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina utkání končí. Domácí tým do ní vstoupil velmi dobře a již v první minutě po trefě Patrika Matova vedl 1:0. I nadále měl více ze hry, jenže zničehonic vyrovnal Martin Kuchař. Stejný útočník pak dokázal povedenou střelou do šibenice otočit skóre. Uvidíme, co nám přinese druhé dějství dnešního střetnutí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Hostujícím hokejistům se podařilo uspět i na prvním vhazování ve druhé třetině. Následně se vydali dopředu a ohrozili brankáře Krále, ten byl tentokrát připravený.
     
    20:39
    Tým North Wings právě vstřelil branku!
    Severní křídla oplácí svému soupeři gól v první minutě třetiny a odskakují již do dvoubrankového náskoku. PATRIK BALCAR napřáhl na modré čáře a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Martin Kuchař, Lukáš Sajdl.
     
    21:25
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! Brňané však brzy odpovídají a znovu se dostávají na dostřel. TOMÁŠ RAČICKÝ najížděl na bránu z levé strany a překonal gólmana střelou po ledě mezi betony. Asistence: Jan Gonos.
     
    23:24
    Skóre se nám tak hned v úvodních minutách prostřední dvacetiminutovky posunulo o jeden gól na obou stranách. Rozdíl mezi týmy ovšem zůstává stejný...
     
    23:55
    Svatuška se pokoušel z blízkosti překonat Skokana. To se mu nepodařilo a a ani jeho následná dorážka nebyla úspěšná.
     
    24:56
    Zakázané uvolnění domácích hokejistů.
     
    25:05
    Tým North Wings právě vstřelil branku!
    Severočeši přidávají už svůj čtvrtý gól. Po vyhraném vhazování v útočném pásmu prostřelil gólmana Krále střelou od pravého mantinelu FAMIL AMIROV. Na jeho zakončení mu nahrával dnes již čtyřbodový Martin Kuchař!
     
    26:11
    Brňané znovu vyhazují jen na zakázaném uvolnění.
     
    27:17
    Šebesta dokázal znovu vybojovat puk ve svém obranném pásmu a zkusil jej odpálit do středního pásma. Svým baseballovým úderem sice trefil jen Račického, puk se ale odrazil na hůl jeho spoluhráče.
     
    27:59
    Rozhodčí nyní vykázal domácí pětici z útočného pásma pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    28:38
    Pavel Tomaník nabruslil do útočného pásma, objel bránu a z otočky se pokusil najít některého ze svých spoluhráčů. Puk ovšem jen odevzdal soupeřům.
     
    30:40
    Domácí si na chvíli usadili v útočném pásmu, k ničemu jejich snaha ovšem nevedla a u puku jsou opět hosté.
     
    31:23
    MUNI se znovu dopustila icingu a hra se tak stěhuje před brankáře Krále.
     
    32:05
    Jan Gonos se dokázal pěkně prokličkovat až na levý kruh a dokonce i v pádu zakončit. Jeho přízemní střela o kousek minula vzdálenější tyč brány.
     
    33:59
    Matov dokázal přebruslit obránce a pokusil se nahrnout puk před bránu. Tentýž bránící hráč do jeho pokusu ale vložil hůl a jeho přihrávku překazil.
     
    34:13
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem (Sajdl – 2 min., podrážení).
     
    35:03
    Martin Biolek si sjel na vrchol kruhu a vyslal puk na bránu. Skokan by, připraven a vykopl střelu levým betonem.
     
    35:53
    Hostující čtveřice se dvakrát v poměrně krátkém sledu dostává ze svého obranného pásma.
     
    36:13
    Hosté v plném počtu.
     
    37:26
    Tomaník dostal dobrou přihrávku na útočnou modrou, nerozhodl se ovšem sám tlačit do zakončení, ale ještě hledal Svatušku. Střelu hráče s číslem 17 dokázal gólman zkrotit.
     
    37:30
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! Brňané se znovu dostávají na rozdíl jediné branky! Střelu Davida Polesného od modré čáry usměrnil za záda Skokana TADEÁŠ JAKUBEC. Asistence: David Polesný, Vojtěch Kadlic.
     
    38:55
    Pro Brňany je to tak v závěru druhé části povzbuzení. Nyní se znovu vhazuje v jejich útočném pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda zápasu končí a hráči odcházejí do kabin za stejného rozdílu ve skóre. Změna oproti přestávce první je v tom, že oba týmy vstřelili v poslední části dva góly. Velmi dobře se zatím daří útočníkovi hostů Martinu Kuchařovi, který jeden gól vstřelil a u třech dalších si připsal primární asistenci.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Na úvod třetí dvacetiminutovky jsme byli svědky zakázaného uvolnění hostů.
     
    41:38
    Rána z nápřahu Petržilky od modré se odrazila až od zadního mantinelu, brankář Král tedy nemusel zasahovat.
     
    42:23
    Tentokrát už Král být v pozoru musel. S poměrně slabou střelou od mantinelu ale neměl problém a puk odrazil vyrážečkou.
     
    43:12
    Další zákrok pro brněnského brankáře. Tentokrát ukryl do lapačky střelu Pšeničky z levého křídla.
     
    44:12
    Jan Kalus nechal dvakrát v řadě kotouč za sebou v obranném pásmu. Ani jednou toho však hosté nevyužili a domácí útočník tak mohl odjet směr brána soupeře.
     
    45:20
    Jeden z bránících hráčů hostů sice upadl, ničemu to ale nakonec nevadilo, protože se MUNI ke střele nedostala.
     
    45:52
    Další souboj Pšeničky s Králem a znovu byl úspěšnější domácí gólman po zákroku lapačkou.
     
    46:24
    Věžník poslal "svíci" do pásma soupeře, kotouč dlouho padal a nakonec skončil na hokejkách hráčů Ústí nad Labem.
     
    46:53
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem (Šebesta – 2 min., nedovolené bránění).
     
    47:02
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! Domácí hokejisté využívají přesilovou hru již po několika sekundách a je tak vyrovnáno! Martin Biolek přihrál ADAMU STRAKOŠOVI a ten smazal náskok soupeře. Začínáme znovu od nuly. Asistence: Martin Biolek, David Polesný.
     
    48:49
    Hosté tak ztratili svůj dvoubrankový náskok a čeká je ještě těžké boj o body. Jedenáct minut před koncem je skóre vyrovnané a psychickou výhodu na své straně mělo být Brno.
     
    49:17
    Král nyní nevěděl, jestli má puk pod kontrolou. Nakonec to ale vypadalo, že kotouč trefil jednoho z blokujících hráčů.
     
    49:27
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! A obrat Brňanů je na světě! Domácí hokejisté se znovu vydali do útočného pásma a tentokrát slaví vedoucí branku. MATĚJ FLOREK se ukázal jako správný kapitán a po pasu Kadlice poslal svůj tým do vedení. Asistence: Vojtěch Kadlic.
     
    50:43
    Pro Ústí nad Labem je to momentálně pochopitelně těžké. Nyní také jeho hráči vyhazují pouze na zakázané uvolnění.
     
    51:30
    Brněnský celek nepolevuje v ofenzivě a brankář North Wings musí být neustále ve střehu. Nyní se přerušuje hra po jeho zákroku.
     
    52:26
    Hostující kapitán Patrik Balcar si sjel do dobré pozice na levé kruh, odkud také zakončil. Král byl ale připraven a puk udržel ve své výstrojí.
     
    53:05
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem (Šebesta – 2 min.).
     
    54:09
    Brněnská pětice kombinovala déle než minutu v útočném pásmu a svoji akci zakončili i střelou. Skokan ale stále drží šance svého týmu na bodový zisk.
     
    55:05
    Hosté v plném počtu.
     
    55:21
    Zakázané uvolnění Masarykovy univerzity.
     
    56:10
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! Domácí jsou zase o gól blíže k vítězství. ŠTĚPÁN KUČERA měl lepší rychlost než obránce, objel jej a najížděl sám na bránu. Nakonec si poradil i s brankářem a je to o dva góly pro MUNI. Asistence: Patrik Matov, Jan Grygera.
     
    57:35
    Hostům již dochází čas na zdramatizování závěru a nyní se navíc dopustili zakázaného uvolnění.
     
    59:15
    Bláhovi se puk zamotal mezi bruslemi a pak jej odpálil jen k protihráči. Ten ale provázal nejlepší čas na střelu a nakonec ani nezakončil.
     
    59:25
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem (Kuchař – 2 min.).
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Brňané ukázali ve třetí třetině obrat z 3:4 na 6:3 a nakonec tak slaví zisk tří bodů. Hosté neoředvedli ve svém prvním zápase v soutěži špatný výkon, na bodový zisk to ale v závěru nestačilo.
     
    Ode mne je to již vše. Přeji pěkný večer a u dalšího sportovního utkání zase na počtenou. (22:14:20)
    Marken.cz

    Filip Krůza

    Branky a nahrávky: 1. Matov (Grygera), 22. Račický (Gonos), 38. Jakubec (Polesný, Kadlic), 48. Strakoš (Biolek, Polesný), 50. Florek (Kadlic), 57. Kučera (Matov, Grygera) – 10. Sajdl (Kuchař), 15. Kuchař (Amirov, Sajdl), 21. Balcar (Kuchař, Sajdl), 26. Amirov (Kuchař)


    HC MUNI: Král (Tichon) – Kučera, Bláha, Grman, Věžník, Gonos, Grygera, Polesný – Matov, Říčka, Biolek, Svatuška, Vaverka, Pavel, Jakubec, Kadlic, Tomaník, Strakoš, Florek, Račický
    HC North Wings Ústí nad Labem: Skokan – Šebesta, Jarý P., Balcar, France, Petržílka – Pšenička, Jarý T., Dytrych, Tůma, Kuchař, Amirov, Jindra, Sajdl, Brandner

    Rozhodčí: Maršálek – Smetková, Viskot
    thejrc.org