Warriors Brno – Poruba 2011 2:4 (kon.) | Přerov – Technika Brno 7:2 (kon.) | Ústí n/L – Chrudim 0:0 (odl.)
Kobra – Havlíčkův Brod 2:4 (kon.) | HK MD Šumperk – Vsetín 1:5 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
7:2 (3:1, 4:0, 0:1)
Technika Hockey Brno
Pátek 02.10.2020, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • DHL Extraliga juniorů • 5. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný páteční podvečer z přerovské MEO Arény! V rámci pátého kola Extraligy juniorů se tu utkají týmy HC ZUBR Přerov a Technika Hockey Brno.
     
    Technika Hockey Brno
    Technika je v tabulce východní skupiny juniorské extraligy zatím poslední. Ve třech zápasech nezískala ani bod. Svěřenci trenérů Jiřího Recha, Zdeňka Balabána a Zdeňka Zechmeistra nejprve těsně podlehli Porubě (1:2), následně vysoko prohráli se Vsetínem (2:7) a Šumperkem (1:6). Ve všech třech případech přitom Jihomoravané nastoupili v domácím prostředí. Jejich městské derby proti Warriors Brno bylo kvůli koronavirové nákaze v týmu soupeře odloženo.
     
    HC ZUBR Přerov
    Přerovu v pořadí východní skupiny druhé nejvyšší soutěže juniorů aktuálně patří třetí místo. Nutno však podoktnout, že výběr trenérů Pavla Neumana a Petra Dočkala ještě neodehrál zápasy prvních dvou kol proti Vsetínu a Warriors Brno. V dalších dvou utkáních Zubři nezaváhali. Na ledě šumperských Mladých Draků zvítězili vysoko 5:0, v Porubě pak uspěli 6:3. Proti Technice je v letošní extraligové sezoně čeká domácí premiéra. Kanadské bodování přerovského týmu zatím vede útočník Patrik Kleniar (2+2).
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Horák (Hanáček) – Gréč (C), T. Hanák, Šabršula, Němec, Billa, Holík – Mynář, Petr, R. Kolařík – Šilhavý, Fencl (A), Šimanský (A) – Dobša, Rozsahegyi, Brázda – Prísažný, Hradil, Kleniar

    Technika Hockey Brno: Šembera (Skoupý) – Vacek, Fornál, Oujeský, R. Fojt, Svoboda, Holcman, L. Fojt – Novosedlík, Lajoš, Hubáček (A) – Nerad, Švarcberger (C), Adam – Procházka, Kelbl, Brůžek – Čoupek, Vrána

    Rozhodčí: Vaněk – Kučera, Novák.
     
    Domácí Přerov nastoupí ve žlutomodrých dresech, hosté z Brna v černobílých dresech.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu, utkání za malou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly vyhráli Zubři. Kotouč však zanedlouho popadla Technika, ovšem dlouho ho neudržela. Ve středním pásmu zůstal po střetu ležet jeden z domácích hráčů. Nakonec se sám zvedl a v předklonu odjel na střídačku.
     
    00:24
    Po buly ve středním pásmu se k puku dostali hosté, k brance Přerova ale vyslali jen lehké a nepřesné nahození. Tím jejich akce skončila.
     
    01:02
    Zubrům se dvakrát nepovedlo vyslat dlouhou a přesnou přihrávku z obranného do útočného pásma. Začínat tak musejí opět od své klece.
     
    01:37
    Technika chvíli svírala Zubry v jejich obranném pásmu, ale o žádný pořádný tlak se nejednalo. Domácí beci si dokázali poradit.
     
    02:05
    Hosté zkoušeli k přerovské bráně nahazovat dlouhé pasy, ovšem při jednom z nich se dopustili icingu a hra se tak stěhuje k jejich kleci.
     
    02:10
    Přerov vyhrál buly a od modré čáry nahodil kotouč obránce Holík. Šembera puk dobře viděl a betony ho vyrazil do rohu kluziště.
     
    02:43
    Přerov nadále držel útočné pásmo a napadal hráče Brna, kteří s problémy operovali s pukem. K další střele už se ale Hanáci nedostali.
     
    02:53
    Technika se pokusila o rychlý průnik, jeden z jejích útočníků si ale počínal tak důrazně, že upadl a posunul bránu Přerova. Hra se tak přerušuje.
     
    03:14
    Rozhodčí nejprve signalizoval, že bude vylučovat. Vzápětí ale svůj verdikt odvolal. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    03:18
    Technika vyhrála buly, ovšem kotouč pouze odpálila k přerovské brance. Černé pryže se tak chopili domácí, leč nic pořádného s ní nevymysleli.
     
    04:03
    To už však nyní neplatilo. Na bránu se chvíli řítil Šimanský, jeden z obránců hostujícího celku jej však v poslední chvíli dokázal obrat o kotouč. Přerovský forvard tak nakonec nezakončil, byť si už už chystal kotouč ke střele.
     
    04:43
    Přerov pronikl do útočné třetiny a vynutil si buly u branky Šembery.
     
    04:54
    K brankáři Techniky doklouzal kotouč a u levé tyči jej vkleče pro jistotu přikryl vyrážečkou. Další buly v útočném pásmu domácích.
     
    05:11
    Hosté se pokusili o rychlou protiakci. Novosedlík bekhendem nahodil kotouč k Horákovi, který ho před dojíždějícími hráči Techniky raději schoval do své moci.
     
    05:28
    Kolařík vypálil z volného prostoru nad kruhy tahem, ovšem hostující klec minul.
     
    05:40
    Technika právě vstřelila branku!
    Jihomoravané se dostávají do vedení. RADOVAN FOJT projel lehce zprava až před přerovskou klec, kde zvolil zakončení bekhendem. Kotouč opřel o horní tyčku, od níž se kus černé gumy odrazil za záda bezmocného Horáka. Asistence: Lukáš Lajoš.
     
    06:37
    Přerov se pokusil rychle odpovědět a jeho první útok rozpoutal před Šemberou pořádný tlak. Kolařík dokonce z pravé strany orazítkoval tyčku! Zubři si následně vynutili faul a budou hrát přesilovku.
     
    06:37
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (Adam – 2 min., hákování).
     
    06:46
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři pohotově využívají početní převahu a vyrovnávají skóre utkání. Domácí vyhráli buly v útočném pásmu, což byl základ úspěchu. Šimanský poté vyslal chytré nahození, které za záda brankáře Šembery do odkryté části klece účelně tečoval PETR MYNÁŘ. Asistence: David Šimanský, Jakub Němec.
     
    07:30
    Přerov je po vyrovnání při chuti. Fencl nyní objel bránu a zasunoval kotouč u přední tyče. Šembera měl co dělat, aby neinkasoval. Po puku se musel natáhnout, schovat ho do výstroje a přerušit hru.
     
    07:59
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Šilhavý – 2 min., nedovolené bránění).
     
    08:10
    Gréč se dostal k puku, ovšem než ho stačil vyhodit, přišel o něj. Nebezpečí před brankou Horáka ale následně dobrým obranným zákrokem zažehnal jiný přerovský obránce – Němec. Zubři poté vytlačili svého soupeře do střední třetiny a tam byl jeden z nich faulován. Poměr sil na ledě se vyrovná.
     
    08:45
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (Novosedlík – 2 min., podrážení).
     
    08:51
    Přerov vyhrál buly v útočném pásmu a Šabršula okamžitě střílel od modré čáry. Šembera v pádu kontroloval kotouč, který po teči doputoval mimo hostující klec.
     
    09:24
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí skóre. Přerovští využili chyby brankáře Techniky Šembery, který neudržel ve své moci pokus z hole Hradila. Volného odraženého puku si pak všiml VIKTOR ŠABRŠULA, který ho dojel a z ostrého úhlu s pomocí odrazu od Šemberovy výstroje dostal za brankovou čáru. Asistence: Radim Hradil.
     
    10:39
    Domácí jsou kompletní a mají možnost zkrácené přesilovky.
     
    10:54
    Zkrácenou početní výhodu však Zubři nevyužili. Do hry už se vrátil i hráč Techniky. Následně se píská ofsajd domácího celku.
     
    11:31
    Před branku si od zadního hrazení najel Kolařík a zkoušel střílet bekhendem k přední tyči. Jeho pokus ale nebyl přesný, navíc Šembera klečel přesně tam, kde klečet měl.
     
    11:53
    Zubři se pokusili rychle otočit hru, ovšem na modré čáře narazili na pozorné obránce hostujícího týmu.
     
    12:08
    Rozhodčí píská postavení mimo hru u domácích.
     
    12:22
    Do zakončení se na pravém kruhu tlačil Brázda, ovšem soupeřovi hráči jej do něj nakonec nepustili. Na druhé straně střílel křížem nepřesně Brůžek.
     
    13:31
    Nahození Techniky do útočného pásma neprošlo a zmocnili se ho Zubři.
     
    13:51
    Rozehrávka ale následně nevyšla ani domácím, hosté tak začínali od své brány. Dál než k obranné modré čáře se ale s kotoučem nedostali. Přerovští se pak ale vystavili do ofsajdu.
     
    14:30
    Hosté na chvíli operovali v útočném pásmu, domácí obránci ale vyjetí zpoza brány jednomu z Jihomoravanů nedovolili. Na druhé straně střílel z pravé strany Rozsahegyi, Šembera kotouč vyrazil k zadnímu mantinelu.
     
    15:47
    Přerovští se zmocnili kotouče ve středním pásmu a Kleniar nabral rychlost a dral se do zakončení. Jeho střelu z pravé strany Šembera v pokleku zachytil. Buly v útočném pásmu Přerova.
     
    15:47
    Přerov právě vstřelil branku!
    Třetí přesný úder v podání Přerovanů! Od modré čáry vyslal ostré nahození kapitán domácích Gréč. Před brankou do dráhy kotouče vložil svou hůl Prísažný a Šembera puk s vypětím všech sil vyrazil betonem před sebe. K dorážce se však dostal VLADIMÍR BRÁZDA a uklidil černou pryž do odkryté části klece. Šembera se už natahoval marně. Asistence: Andrej Prísažný, Matyáš Gréč.
     
    16:59
    Nebezpečnou střelu vyslal z mezikruží zápěstím Dobša, Šembera kotouč mířící k pravé tyči s vypětím všech sil vytěsnil mimo.
     
    18:01
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (R. Kolařík – 2 min., držení).
     
    18:38
    Technika zatlačila domácí u jejich klece. Kotouč se pohyboval v blízkosti Horáka, ten nicméně zasahovat nemusel. Nad pravým kruhem poté vypálil Fornál, Fencl ránu v pokleku obětavě zblokoval. Další Fornálův pokus šel mimo. Fencl pak rybičkou vleže vypíchl kotouč a zmařil další útočné snažení Brňanů.
     
    19:20
    Kotouč teď po tlaku hostů v útočném pásmu vyplaval přímo před bránu, kde se k zakončení prodral Radovan Fojt. Ve vyložené šanci ale selhal, branku Přerova přestřelil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu je minulostí. Skóre otevřeli hosté z Brna, když se po nájezdu lehce zprava prosadil Radovan Fojt. Domácí Zubři ale zanedlouho odpověděli a poté navíc průběžný stav dokázali i otočit. Šemberu překonali Petr Mynář, Viktor Šabršula a Vladimír Brázda. Po první části tak Hanáci vedou 3:1. Druhé dějství začne zhruba v 18:46.
     
    Oba celky se vracejí na hrací plochu, za malou chvíli začne druhá třetina utkání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Domácí obranou projel obránce Fornál a jeho střela zamířila těsně vedle přerovské klece. Fornál se pak dral ještě k dorážce, ovšem tu klečící Horák u levé tyče nedopustil.
     
    21:11
    Přerovští rychle pronikli do útočného pásma a po zakončení jednoho z nich kotouč levou tyčku Šemberovy klece o několik decimetrů minul.
     
    21:36
    Právě jsem dostal informaci, že oficiální zápis o utkání se potýká s technickými problémy. Veškeré náležité údaje tak budeme postupně doplňovat, jak to bude možné.
     
    22:02
    Na obou stranách ledové plochy teď byly k vidění sebevědomé průniky. S oběma si ale obránci dokázali poradit.
     
    22:32
    Po levé straně se prohnal Šilhavý, Šembera jeho vydatný pokus vyrazil hrudí mimo.
     
    23:00
    Z pravého kruhu pálil do horní části brány Kleniar, brankář hostů včas dokázal vytrčit svou lapačku, v níž kotouč schoval. Hra se přerušuje, buly v útočném pásmu Přerova.
     
    23:35
    Po vyhraném vhazování pálil od modré čáry Gréč, Šembera pumelici vytěsnil před sebe. K dorážkám už se domácí hráči nedostali.
     
    24:14
    K bráně Přerova se z pravé strany tlačil Brůžek, ovšem domácí zadák jej do šance svým tělem nepustil. Na druhé straně dotíral na Šemberu u pravé tyče Šimanský, gólman Techniky si ale se střelou i následnými dorážkami útočníka Zubrů dokázal betonem přitisklým k tyči poradit.
     
    24:46
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká R. Kolařík.
     
    25:05
    Po vyhraném buly to od modré čáry zkusil švihem Novosedlík, Horák kotouč vytěsnil výstrojí do rohu kluziště.
     
    25:18
    Další zakončení z hole Fornála Horák v pokleku schoval ve výstroji. Hráči Techniky si pak počínali až příliš důrazně a zbytečně na domácího brankáře dotírali. Jeden z nich za to dostane dvě minuty.
     
    25:18
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (R. Fojt – 2 min., hrubost).
     
    25:52
    Lajoš měl dost prostoru ke střele od pravého mantinelu, ovšem příklepem nemířil vůbec přesně. Na druhé straně se rýsoval přerovský brejk, který ale hráči Techniky dokázali včas zastavit.
     
    26:42
    Vacek od modré čáry nahodil puk směrem k Horákovi. Ten vyrážel před sebe, k dalším pokusům už se hosté nedostali a Zubři vyvezli kotouč mimo obrannou třetinu.
     
    27:26
    Šembera vyjel daleko ze své klece, aby zažehnal rodící se šanci Přerova. Vše úspěšně zvládl a už je zpět v prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    27:49
    Důrazný průnik z levé strany předvedl Fencl. Přerovský útočník se natlačil až před bránu, ovšem tam tísněný kotouč za záda brankáře nezametl. Hráči Techniky poté trochu ztratili nervy a jeden z nich při odchodu na střídačku pořádně práskl vrátky.
     
    28:32
    Billa se dostal ke kotouči u levého mantinelu, leč rána příklepem mu vůbec nesedla. K ohrožení branky Techniky tak nedošlo.
     
    29:29
    Prísažný měl dost prostoru kolem sebe, a proto pořádně prověřil Šemberovu pozornost. K dorážce se následně dostal další přerovský hráč, ovšem u bližší tyče neuspěl. Šembera měl beton k tyči dobře přitisknutý. Vyložená šance se poté naskytla jednomu ze Zubrů na levém kruhu. Po křížné ráně se však natáhl Šembera a chytil ji do lapačky.
     
    30:29
    Domácí Zubři sevřeli Techniku u její klece, hosté se osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    30:51
    Zubři měli ponechanou výhodu a Dobša obdržel kotouč z levé strany. Nezištně ho vzápětí ještě přepustil vedle sebe na zcela volného Kolaříka, který však odkrytou bránu v obrovské možnosti minul. To je velká škoda pro Přerov!
     
    31:08
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (Vacek – 2 min., podrážení).
     
    31:54
    Nad kruhy vyslal střelu tahem obránce Němec, kotouč skončil tečovaný v rohu kluziště. Navíc rozhodčí pískají postavení útočícího hráče v brankovišti, hra se tak přesune do středního pásma.
     
    32:18
    Holík si z pravé strany najel na modrou čáru, odkud vyslal nebezpečnou ránu švihem. Před Šemberou byl chumel těl, kotouč si ale nakonec dokázal najít a v pokleku ho zachytit do klína.
     
    32:31
    Zubři opět kombinovali v útočném pásmu. Fencl vypálil zleva na přední tyč, kde si Šembera dokázal vše pohlídat a kotouč vyrazit betonem mimo.
     
    32:52
    Přerov právě vstřelil branku!
    Z další přesilovkové možnosti ale už domácí skórují. Rozsahegyi poslal kotouč z levé strany před bránu, kam si najel RADIM KOLAŘÍK. Útočník Zubrů volil zakončení do horní části branky, a jelikož Šembera šel dolů – na led, nemýlil se. Puk zapadl pod břevno. Asistence: András Rozsahegyi, Tomáš Hanák.
     
    34:06
    Domácí táhli rychlou protiakci a vezli další nebezpečí pro bránu Techniky. Ránu Hradila nakonec Šembera dokázal udržet ve výstroji a v pokleku zasáhl.
     
    34:16
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři nyní Techniku přehrávají a nese jim to ovoce v podobě dalšího gólu. Hradil nahrál na Šilhavého, jehož střelu Šembera neudržel a od jeho betonu šel puk zpátky do hřiště. U kotouče byl pak nejrychleji ze všech PATRIK KLENIAR, který najetý zametl touš do volné části klece. Asistence: Michal Šilhavý, Radim Hradil.
     
    35:47
    Na levé straně se ocitl nehlídaný Mynář. Měl tak dost času na to, aby si zpracoval kotouč a přehodil si ho z bekhendu na forhendovou stranu hole. Následně zamířil na přední tyč, ovšem Šembera dokázal místo mezi rukou a tělem ucpat včas, puk zachytil a nekapituloval.
     
    36:10
    Přerov stále pokračuje v tlaku v útočném pásmu. Brněnské obraně nyní zatopila první formace.
     
    36:15
    Hosté tlaku a šestému inkasovanému gólu zatím odolávají. Šembera schoval do lapačky nahození, které šlo od jednoho z obránců zpoza pravého kruhu.
     
    36:53
    Přerov na ledě dominuje a Šembera se musí neustále ohánět. Brankář Techniky Brno klouže od tyčky k tyčce, puk za svá záda zatím nepustil. Buly v útočném pásmu Zubrů.
     
    37:06
    Na nahrávku z rohu kluziště si najel Rozsahegyi, Šembera dokázal pohotově zareagovat a kotouč betonem vytrčeným do strany vytěsnil před sebe.
     
    37:08
    Přerov právě vstřelil branku!
    Akce domácího celku nicméně pokračovala a je z ní šestý gól v síti Techniky. Po zakončení Rozsahegyiho přiťukl Fencl puk RADIMU KOLAŘÍKOVI, který z otočky zamířil přesně k tyči mimo dosah Šembery. Ten se natahoval, seč mohl, ale marně. Asistence: Jan Fencl, András Rozsahegyi.
     
    37:44
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Kleniar – 2 min., sekání).
     
    38:17
    Přerov právě vstřelil branku!
    Hanáci se prosazují i ve vlastním oslabení a vedou již o šest gólů – 7:1. Obráncům Techniky Brno ujel JAN FENCL a nabruslil si až před Šemberu. Proti němu vytáhl ze svého repertoáru bekhendový blafák, který umístil k levé tyči. Šembera tam sice v pádu směřoval se svou vyrážečkou, ovšem byl pomalejší, než přerovský útočník. Bez asistence.
     
    39:18
    Běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:38
    Hosté jsou i v přesilovce úplně bezzubí a nemohou se dostat do žádného tlaku v útočnému pásmu.
     
    39:47
    Přerov hraje v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina utkání je minulostí. Její převážnou část byl na ledě pouze jeden tým – Přerov. Zubři Techniku mačkali jako citron a vytěžili z toho čtyři přesné zásahy. Dvakrát skóroval Radim Kolařík, po jedné trefě přidali Patrik Kleniar a Jan Fencl. Zubři si tak do třetí periody ponesou velmi pohodlný náskok šesti gólů. Nad brněnským soupeřem momentálně vedou 7:1. Třetí třetina začne zhruba v 19:26.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu HC ZUBR Přerov: ze hřiště odchází Horák, přichází Hanáček.
     
    40:32
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (R. Fojt – 2 min., podrážení).
     
    40:40
    Hosté se dokázali rychle osvobodit a vyhodili kotouč až k přerovské bráně. Domácí tak musejí začínat zase odznova.
     
    41:23
    Holík nahazoval kotouč od modré čáry, ten byl ale tečovaný a k brněnské brance se vůbec nedostal. Místo toho skončil v rohu kluziště.
     
    41:40
    Po puku se před bránou natahoval volný Mynář, Šembera byl ale rychlejší a kotouč rychle přikryl svým vymrštěným tělem.
     
    41:50
    Odražený kotouč poslal zblízka na Šemberu Šimanský, gólman Techniky byl ale dobře postavený a puk v pokleku vyrazil ramenem mimo. Úspěšné pak nebyly ani přerovské dorážky.
     
    41:59
    Buly ve středním pásmu.
     
    42:22
    Přerovští opět svírali Techniku u její klece. K žádné střele ale nedošlo, brněnská čtveřice dokázala vše ustát.
     
    42:45
    Technika hraje v plném počtu, nicméně Šembera nyní musel na led a připsal si další zákrok. Buly v útočném pásmu Přerova.
     
    43:04
    Vydatnou ránu tahem si z levé strany připsal Šilhavý, brankář hostů kotouč vyrazil částí své výstroje k zadnímu mantinelu.
     
    44:28
    Technika operovala v útočném pásmu, ovšem náhradnímu brankáři Zubrů Petru Hanáčkovi, který na třetí třetinu vystřídal svého kolegu Tomáše Horáka, žádnou práci nepřidělala.
     
    45:21
    Dobrý průnik Šimanského. Domácí útočník si z pravé strany nabruslil před bránu, jeho bekhendový pokus Šembera v pokleku betonem vyrazil mimo.
     
    45:42
    Z levé strany mířil do horní části klece Rozsahegyi, jeden z bránících hráčů Techniky kotouč ještě v poslední chvíli tečoval a ten tak skončil v ochranné síti.
     
    46:33
    Lajoš se pohybem dostal kousek od bránícího hráče Zubrů a mohl tak vystřelit. Hanáček kotouč dobře viděl a betonem ho vyrazil do rohu obranné třetiny domácích.
     
    47:31
    Útok hostů skončil bekhendovým zakončením po ledě v podání padajícího Adama, Hanáček kotouč betonem srazil mimo a veškeré nebezpečí tak zažehnal. Zanedlouho musel řešit další velkou možnost Techniky, betonem si u pravé tyče pokryl střelu zblízka od důrazného Čoupka.
     
    48:24
    Zubři se nechtějí nechat zahanbit. Nejprve Techniku zamkli před její bránou, poté mohli potrestat chybu v brněnské obraně. Sám na Šemberu po ní postupoval Šilhavý, ale v osudové chvíli přestřelil.
     
    49:30
    Dobrý přerovský presink. Domácí zachytili kotouč na útočné modré čáře a Holíkova střela z těchto míst proletěla vedle levé tyče brněnské brány. Odraženou černou pryž od zadního hrazení si poté našel Hradil, ovšem beton ležícího brankáře hostujícího celku obhodit nedokázal.
     
    50:10
    Zubři znovu sebrali Technice puk v jejím obranném pásmu, ovšem při útočném snažení se nyní dopustili útočného faulu.
     
    50:10
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Mynář – 2 min., nedovolené bránění).
     
    50:39
    Technika se usadila v útočném pásmu a Novosedlík z pravé strany obloučkem zazvonil na pravou tyč. Akce hostů pak chvíli pokračovala a následně se Zubři dopustili dalšího prohřešku proti pravidlům. Minutu a 23 sekund se tak domácí budou bránit ve třech.
     
    50:47
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Němec – 2 min., hákování).
     
    51:19
    Velmi obětavý zákrok nyní předvedl přerovský útočník Radim Hradil. Nohou zablokoval tvrdou ránu jednoho z hostů a Technika poté přišla o útočné pásmo. Hradil se s potížemi dobelhal na střídačku.
     
    52:02
    Z pravého kruhu vypálil najetý Brůžek, Hanáček puk vyrazil hrudí před sebe.
     
    52:25
    Zubři se už brání ve čtyřech.
     
    52:42
    Velká možnost Zubrů v oslabení a v ní Petr. Přerovský útočník zakončoval zblízka k levé tyči, ovšem těsně minul. Teď nebyli Hanáci daleko od osmé trefy.
     
    53:22
    Domácí tým hraje v plném počtu.
     
    53:42
    Utkání v MEO Aréně sleduje 85 diváků.
     
    53:52
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    54:30
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (R. Kolařík – 2 min., podrážení).
     
    54:38
    Petr unikal ve vlastním oslabení a už už se rýsovala další šance Přerova. Brněnští hráči ji ale uťali obranným zákrokem u pravého mantinelu.
     
    55:16
    Technika nyní nezvládla přechod přes útočnou modrou čáru a rozhodčí píská ofsajd.
     
    56:02
    Zubři nepouštějí Techniku do kombinace v útočném pásmu a v klidu se brání.
     
    56:28
    Teď se hostům průnik k brance Hanáčka přece jen povedl, ovšem se střelou z levé strany si hbitý přerovský gólman dokázal poradit.
     
    57:00
    Brno přesilovku nevyužilo, Zubři jsou kompletní.
     
    57:10
    Dlouhý pas v podání jednoho z domácích hráčů dojel až za branku Šembery, rozhodčí domácím píská zakázané uvolnění.
     
    57:40
    Pěkně tvrdou ránu vyslal po zisku odraženého kotouče přímo před bránou Brázda. Jeho pokus byl ale moc vysoký a skončil na zadním tvrzeném skle.
     
    58:10
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:15
    Buly v útočném pásmu Zubrů.
     
    58:22
    Po vyhraném vhazování pálil příklepem tvrdě Kleniar, Šembera si včas dokázal kleknout a kotouč vytěsnil mimo svou klec.
     
    58:39
    Znovu musel hostující brankář zasahovat, Přerov si tak útočné pásmo ještě minimálně na chvíli podrží.
     
    58:59
    Technika právě vstřelila branku!
    Domácí brankář Petr Hanáček si nyní vybral slabší chvilku. Po ledě k němu doputoval kotouč, který chtěl svou širokou holí rozehrát. Naneštěstí pro sebe i svůj tým ale trefil jen dojíždějícího hráče Techniky MARTINA ADAMA. Od jeho nohy se kotouč odrazil přímo na bránu a mezi Hanáčkovými betony prošel až do sítě. Bez asistence.
     
    59:20
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (Adam – 2 min., hákování).
     
    59:35
    Šimanský vyslal na hranici pravého kruhu nepříliš povedenou ránu příklepem. Hostující brankář ji ale tečoval do ochranné sítě, takže se bude vhazovat v útočném pásmu Přerova.
     
    59:54
    Jeden z domácích jel sám na bránu, zřejmě to byl Hradil. Šembera jej sice vychytal, ovšem pak zcela nesmyslně vyrážečkou napadl dojíždějícího Mynáře. Vyrážečkou vyslal směrem k útočníkovi Přerova několik úderů a rozhodčí mu za to musí udělit trest.
     
    59:54
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (Šembera – 2 min., hrubost). Trest odpyká Brůžek.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce. Přerov zcela zaslouženě vítězí nad Technikou Brno 7:2. Zubři byli po většinu zápasu lepším týmem. Šance si vypracovali i ve třetí třetině, ovšem osmou ani žádnou další branku už nepřidali. Po chybě střídajícího brankáře Hanáčka se prosadili pouze hosté, kteří ale konečný výsledek jen zkorigovali.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký páteční večer. (20:13:03)
    GSA

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 7. Mynář (Šimanský, Němec), 10. Šabršula (Hradil), 16. Brázda (Prísažný, Gréč), 33. R. Kolařík (Rozsahegyi, T. Hanák), 35. Kleniar (Šilhavý, Hradil), 38. R. Kolařík (Fencl, Rozsahegyi), 39. Fencl – 6. R. Fojt (Lajoš), 59. Adam


    HC ZUBR Přerov: Horák (41. Hanáček) – Gréč (C), T. Hanák, Šabršula, Němec, Billa, Holík – Mynář, Petr, R. Kolařík – Šilhavý, Fencl (A), Šimanský (A) – Dobša, Rozsahegyi, Brázda – Prísažný, Hradil, Kleniar
    Technika Hockey Brno: Šembera (Skoupý) – Vacek, Fornál, Oujeský, R. Fojt, Svoboda, Holcman, L. Fojt – Novosedlík, Lajoš, Hubáček (A) – Nerad, Švarcberger (C), Adam – Procházka, Kelbl, Brůžek – Čoupek, Vrána

    Rozhodčí: Vaněk – Kučera, Novák

    Diváci: 85
    thejrc.org