Dukla Praha – Líšeň 2:2 (kon.) | Chrudim – Varnsdorf 2:0 (kon.) | Vyšehrad – Ústí n. L. 1:3 (kon.)
konec
FC Slavoj Vyšehrad
1:3 (1:1)
FK VIAGEM Ústí nad Labem
Sobota 03.10.2020, 16:00 • Stadion Evžena Rošického (Strahov), Praha 6 • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     

    FC Slavoj Vyšehrad:
    Po loňské poměrně úspěšné sezoně ve druhé nejvyšší soutěži se letos Vyšehradu ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE příliš nedaří. Sezonu zahájil dvěma porážkami shodně 0:3 v pražských derby s Duklou a Žižkovem, než si vinou zdravotní situace musel vybrat takřka čtyřtýdenní volno, po němž poměrně překvapivě obral o body do té doby naprosto stoprocentní Hradec Králové. S ním remizoval 0:0, tato plichta je však dosud jediným bodem na kontě nuselského klubu, a ten se tak nachází na předběžně sestupové patnácté příčce. Pozornější čtenář si pak mohl povšimnout, že Pražané jsou majitelé jedné nelichotivé kuriozity – jako jediný tým soutěže totiž ještě nedokázali vstřelit ani jeden jediný gól. Ono asi není moc divu, v kádru jim totiž chybí osmnáctiletý kanonýr Tomáš Čvančara, jenž loni nasázel při hostování z Jablonce hned třináct branek, přesně čtvrtinu všech tref Vyšehradu v lize a poháru. Tým z hlavního města ostatně i letos tvoří z významné části zapůjčení mladíci, mezi nimi je například i čtyřiadvacetiletá jednička mezi třemi tyčemi Martin Otáhal. Vzadu vše jistí zkušený tandem Vojtěch ŠanderaMilan Nitrianský (se čtyřmi góly druhý nejlepší střelec týmu v loňské sezoně), zahrozit by pak mohla zejména ofenzivní posila z Táborska Pavel Vandas či dvojice čerstvých dvacátníků v záloze Adam AlexandrDominik Kříž.
     

    FK Ústí nad Labem:
    Severočeši rozhodně můžou být s dosavadním průběhem ročníku podstatně spokojenější, hoví si na pátém místě, když v pěti utkáních dokázali dohromady vybojovat osm bodů díky dvěma výhrám a dvěma remízám; jedinou porážku zatím zaznamenali na hřišti Vlašimi, kde prohráli spíše hokejovým poměrem 2:5. Nutno však dodat, že zatím měli Ústečtí celkem jednoduchý los, papírově nejnáročnějším soupeřem pro ně byla aktuálně šestá Jihlava a sedmý Varnsdorf, zatímco jejich dnešní soupeř ve všech třech svých zápasech nastoupil proti týmům z elitní čtyřky tabulky (tedy z pozic nad Ústím). Kupředu velice mladý tým (pouze jeden hráč v kádru je starší dvaceti sedmi let – konkrétně třicetiletý záložník a kapitán Jan Peterka) žene zejména Slovák Marián Tvrdoň, jenž hned třikrát vychytal čisté konto, či se dvěma přesnými trefami nejlepší střelec týmu Václav Prošek. V posledním utkání s Chrudimí se pak o jedinou branku Army postaral teprve sedmnáctiletý Adam Čičovský, pro kterého to byla vůbec první trefa v seniorském fotbalu a který zatím dostává hodně prostoru na hřišti, ještě nevynechal ani jednu minutu. I toho se vyplatí v duelu s Vyšehradem sledovat.
     
    Zdravím všechny příznivce sportu a fotbalu zvlášť!

    Méně než půlhodina nás dělí od startu utkání mezi Vyšehradem a Ústím nad Labem. Domácí se na strahovském stadionu představí poprvé po šesti týdnech a budou bojovat o svou první výhru v letošním ročníku, nebudou to mít však jednoduché, Arma totiž aktuálně hájí pátou příčku v tabulce, a Pražané tak zatím ve všech čtyř svých dosavadních duelech narazili na tým z elitní pětky soutěže.
     
    Počasí je pro hráče poměrně příznivé, na rozdíl od dřívějších dnů se trochu oteplilo a ani oni, ani fanoušci tak dnes rozhodně mrznout nebudou. Fouká slabý příjemný vánek, který rozhání jinak skoro až dusné podmínky, na nebi oblačno, tudíž žádné ostré slunce do očí... Zkrátka ideální fotbalové počasí.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – Šandera, Nitrianský, Kubala, Košút – Drobílek, Alexandr, M. Černý (C), Januška, Kříž – Vandas.
    Náhradníci: Babka – Burda, T. Jablonský, Galuška, Vaněk, Králíček, Laňka.

    FK Ústí nad Labem: Tvrdoň – Hudec, Chodora, Písačka – M. Bílek, J. Peterka (C), Emmer, Čičovský – Prošek, Bazal, Kušej.
    Náhradníci: D. Němec – Brak, Koubek, Jakš, Hampl.

    Rozhodčí: Matějček – Novák, Vodrážka.
     
    Na hřiště již vcházejí všichni důležití aktéři dnešního duelu, jako první tedy na pažit vstupuje hostující Ústí. Za malý okamžik začínáme.
     
    Vyšehrad nastupuje klasicky ve svých modrých dresech, Severočeši zvolili fosforeskující žlutou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí vykopávají.
     
    1
    Ale záhy přichází o míč, Ústečtí zkouší projít po pravém křídle.
     
    2
    Bazal neprošel přes obranu domácích a s balónem se poprvé potkává Otáhal, na toho čeká výkop od branky.
     
    3
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    Parádní důraz domácího kapitána Černého ústí v úvodní branku zápasu! Černý v levém rohu obral o míč dvojici soupeřů, načež Dominik Kříž centroval přímo na FILIPA DROBÍLKA, který napálil míč po zemi do sítě.
     
    5
    Na druhé straně Prošek hlavičkoval pouze do náruče Otáhala.
     
    6
    A opět důrazný Černý, jeho práce je dnes vynikající. Tentokrát je z toho roh.
     
    7
    Kubalův centr nakonec našel dobíhajícího Nitrianského, ten ale netrefil balón dle představ.
     
    7
    Otáhal byl u míče dříve než sprintující Bazal a akce hostí končí nezdarem.
     
    8
    Bílek nadvakrát hledal někoho ze spoluhráčů na hraně vápna, místo nich ale přihrával pouze na hráče v modrém.
     
    9
    Kušej to zkoušel z otočky, svou střelu ovšem poslal dobrý metr vedle pravé tyče.
     
    10
    Čičovský trochu zbrkle přihrával z první dozadu a jen napálil balón mimo hru, vhazují tak domácí a v poměrně nebezpečné lokaci.
     
    11
    Ústí však šlo do rychlého protiútoku, tentokrát byl adresátem dlouhého míče do běhu na levé straně Prošek. I nyní byl ale rychlejší gólman domácích.
     
    12
    Volný kop Vyšehradu z pravé strany končí jen na hlavě Bazala, Kubala však dokázal svou prací získat míč zpět a nakonec i vybojovat roh.
     
    13
    Po něm se k míči dostal Januška, napálil ovšem jen před ním stojícího obránce.
     
    13
    A znovu brejk Ústí, ten vedl Vasil Kušej a v přečíslení dva na jednoho hledal svého spoluhráče dobíhajícího na pravé straně. Svůj centr ale poslal přímo do náruče Otáhala a celým hřištěm se ozvalo pouze Kušejovo zklamané zvolání.
     
    14
    Menší překopávaná mezi gólmany, ten hostující si vyskočil na Januškův roh a hned posílal svůj tým do útoku, jenže to trochu přehnal se sílou a jen nahrál svému brankářskému kolegovi na druhé straně.
     
    15
    Bazal byl na pravé straně na hraně ofsajdu, ovšem udržel se ještě v rámci pravidel a hned centroval doprostřed vápna. Tam ale číhali Pražané.
     
    17
    Černý zleva hodně přepálil své spoluhráče a poslal míč až ke druhé lajně, kde už stál Chodora.
     
    18
    Hra se už dobrou minutu drží u levého obranného praporku z pohledu Tvrdoně, oba celky se střídají v tom, kdo zrovna vhazuje.
     
    19
    A konečně se nám to trochu vyjasňuje, po práci Peterky získavají hosté možnost volného kopu.
     
    20
    Spolupráce Černého a Kříže dnes Vyšehradu klape, tentokrát centroval druhý jmenovaný, leč opět příliš daleko.
     
    21
    Ústečí zatím kombinují pouze ve vlastní polovině, záloha domácích kvalitě forčekuje.
     
    22
    Bílek hledal nabíhajícího Bazala, trochu zbrkle ale poslal balón místo do hřiště mimo něj a jeho kouč ho velice hlasitě nepochválil.
     
    23
    A po faulu Kušeje na Černého si zase chvíli zakopou Pražané.
     
    24
    Kušej si sice hezky nabíhal, stál však dobré tři metry v ofsajdu a pomeznímu sudímu hned vystřelila pravice s praporkem vzhůru.
     
    25
    A to stejné se teď opakovalo i na druhé straně, kde byl Drobílek o krok příliš rychlý.
     
    26
    Zničehonic se k balónu dostal Václav Prošek a prosprintoval až do vápna, kde si nádherně pohrál s vybíhajícím Otáhalem. Bohužel pro hosty však Prošek neudržel stabilitu a z pádu nedokázal vměstnat svou střelu do zívající brány.
     
    27
    A znovu Václav Prošek, tentokrát se sám prokličkoval skrz obranu Vyšehradu až před Otáhala a i když už mířil mezi tři tyče, zapomněl, že v tomto prostoru stojí právě domácí brankář, který neměl problém Proškův pokus zlikvidovat.
     
    28
    Po delší době první přerušení, na trávníku zůstal po souboji chvíli na čtyřech Drobílek, utkání však dohraje.
     
    28
    Peterka krásně našel nabíhajícího Bazala na pravé straně, ten po chvíli zamířil k zemi a reklamoval faul, hlavní sudí mu ale striktně naznačil, aby se zvedal. Bazal z toho sice radost neměl, ale co jiného mohl dělat.
     
    29
    Ústí se však usazuje u branky Vyšehradu.
     
    30
    Čičovský si dvakrát vyměnil míč s Kušejem, který zaběhl do vápna a po menším kontaktu se soupeřem letěl k zemi, i tentokrát však rozhodčí nepostřehl nic, co by mělo být v rozporu z pravidly a penaltu nenařizuje.
     
    31
    Prošek z pravé strany čechral svůj volný kop na kraj malého vápna, kde nejvýše vyskočil kapitán Jan Peterka. Jeho hlavička ale jen proskotačila kolem vzdálenější tyče.
     
    33
    Januškův centr proplachtil doslova milimetry od hlavy Pavla Vandase, po cestě jej však lehce vychýlil jeden z hostujících beků a je z toho roh pro Vyšehrad.
     
    34
    Ten domácí rozehráli nakrátko, ovšem záhy se dopustili ofenzivního faulu a mají proteď smůlu.
     
    35
    Pražané pomalu postupují doslova po pravé lajně, čeká je již čtvrté vhazování během pár desítek sekund, za tu dobu se však posunuli o dobrých čtyřicet metrů.
     
    36
    A centr z pravé strany končí pouze v náruči Tvrdoně.
     
    37
    Bílek posílal hezký balón po čáře, ani Bazal, ani Emmer se však nedokázali procpat přes své bránící protihráče.
     
    38
    Emmer i faulovaný dokázal prostrčit do běhu na Čičovského, ten si ale nahrávku nezpracoval dobře a když zkoušel hledat Kušeje, přihrával jen do prázdného prostoru.
     
    39
    Po další nejasnosti v ústecké rozehrávce měli domácí další šanci z rohu, Tvrdoň ovšem znovu situaci zachránil.
     
    40
    Čičovský patičkou hledal někoho ze svých spoluhráčů, to se mu ale nepovedlo. Záhy se pak Bílek dopustil přílišného důrazu proti Černému a akce hostí končí.
     
    41
    Košút z dálky posílal vzdušný míč na Vandase, tomu ovšem pomezní sudí mává postavení mimo hru.
     
    42
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Při rychlém brejku Ústí propadli domácí stopeři, kteří nechali nehlídaného JOSEFA BAZALA. Bazalovi spoluhráči si toho všimli a poslali mu nádherný míč, po kterém se hostující devatenáctka octla dobrých sedm metrů za obranou Vyšehradu a v souboji jeden na jednoho s Otáhalem už nezaváhala.
     
    44
    Na zemi zůstává v nepříjemnostech ležet Januška, který schytal nešťastný úder do obličeje.
     
    45
    Domácí hráč je ale nakonec v pořádku a i hlavní sudí zůstává v klidu, pouze si promluvil s faulujícím protihráčem, žlutý kartonek nechává v kapse.
     
    45+1
    A právě Januška ještě nadvakrát centroval z rohu, ani jednou se ale k míči nedostal nikdo z hráčů v modrém.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První třičtvrtě hodiny je za námi a všech dvaadvacet bojovníků odchází do šaten za vyrovnaného skóre 1:1. Už ve třetí minutě otevřel gólový účet z vlastně první akce utkání domácí Filip Drobílek, hosté se však postupně vymaňovali z vyšehradského sevření a ke konci poločasu to byli už oni, kdo měl v zápase navrch. A právě to těsně před hvizdem sudího přetavil ve vyrovnávací branku Josef Bazal.
     
    Severočeši jsou již na hřišti, domácí je budou následovat za malý moment... To znamená jen to, že za chvilku nám začne druhý poločas!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    A Vasil Kušej zahajuje druhý poločas.
     
    47
    Ale první akce Ústí končí nezdarem, ztroskotala na kapitánovi Václavu Černém.
     
    47
    Dopředu bleskově sprintoval mladičký Adam Čičovský, který si nakonec doběhl až do zakončení, svůj pokus ale poslal o pár centimetrů vedle vzdálenější tyče. Škoda, kdyby zamířil o něco lépe, byl by Otáhal bez šance.
     
    48
    Černý opět zastavuje průstup hostí.
     
    49
    Kušej sváděl sprinterský souboj s Košútem, než jsme se však mohli dozvědět výsledek, ozval se hvizd hlavního sudího, ten s odkazem na svého asistenta hlásí ofsajd útočníka Severočechů.
     
    50
    Volný kop z dálky se domácím nepovedli a Ústí hned spěchalo do brejku, v něm ale Proška zastavil nádherným skluzem Šandera.
     
    51
    A na druhé straně pálil těsně zpoza vápna Kříž, trefil ovšem jen náruč Tvrdoně.
     
    52
    Peterka po rychle zahraném autu čechral míč za obranu, kam sprintoval Bazal. Hostující křídelník ale nebyl u balónu dříve, než si jej stáhl ze vzduchu Otáhal.
     
    53
    Rychle zahraný volný kop poslal úplně za hostující obranu Drobílka, k jeho velkému zklamání stála ale domácí sedmička v těsném ofsajdu.
     
    55
    První střídání utkání a hned dvojité. Ze hry odchází Filip Drobílek (VYS) a Dominik Kříž (VYS), ty nahrazuje Denis Laňka a Petr Galuška.
     
    56
    Na hřiště ještě v průběhu střídání vběhl zdravotník, na trávníku zůstali ležet zástupci obou týmů. Oba nešťastníci jsou ale po menším ošetření v pořádku, patrně tam byl nepříjemný kontakt v oblasti obličeje.
     
    57
    Vasil Kušej dostal krásný míč mezi dva obránce a mohl pálit z puntíku, balón si ale zpracoval mizerně a jen ho lehce ťuknul přímo Otáhalovi do rukou.
     
    58
    A skrze mraky vysvitlo sluníčko, mezitím hosté připravují své první střídání.
     
    58
    Prošek musel uklidnit hru a poslat až k vlastnímu brankáři.
     
    59
    Laňkův padáček na Alexandra byl moc dlouhý.
     
    60
    A avizované střídání Ústí je tu, ze hry odchází Jakub Emmer (UNL) a přichází Matěj Koubek.
     
    60
    Bílek hledal dlouhým centrem až na druhé straně nabíhajícího Proška, tomu ale míč uhlavičkoval Šandera.
     
    62
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    A hosté otáčí skóre zápasu! Krásný vstup na hřiště pro MATĚJE KOUBKA, nepřesnou rozehrávku Vyšehradu zastavil Bazal a bleskově poslal právě na Koubka. Ten si míč zpracoval a z levé strany zkušeně zatočil balón ke vzdálenější tyči.
     
    65
    A poprvé se žlutí, barevný kartónek vidí Petr Galuška (VYS), který byl v souboji moc pozdě a za svůj šlapák nemohl čekat o moc jiný výsledek.
     
    66
    Laňka nakonec neprošel přes přesilu soupeřů, vybojoval ale alespoň aut z pravé strany.
     
    67
    Černý se trochu omylem přimotal do nepřesné střely Galušky, ale nakonec jedině dobře, dokázal totiž balón ztečovat směrem na Tvrdoně, který měl co dělat, aby jej udržel před čárou.
     
    68
    Hosté mohli hrozit z rohu, dopouštějí se ale ofenzivního faulu.
     
    69
    Bazal se po přihrávce od Koubka hezky motal na kraji vápna a udržel od sebe hned tři soupeře, jeho následnému zakončení ale trochu přebývala snaha, a balón tak míří vysoko nad.
     
    71
    A žlutou kartu vidí i hosté, konkrétně Matyáš Písačka (UNL), který skoro až ragbisticky složil uvolňujícího se Vandase.
     
    71
    Písačka si trochu koleduje, teď nehezky naskočil do zad Galušky, který se s velice hlasitým vulgarismem skácel k zemi. Ale co si budeme, jeden se mu nemůže za jeho slovník ani trochu divit.
     
    72
    Bazal se na kraji vápna přerazil o míč, nakonec jej sice udržel, ale z rychlého brejku se vytratila ona rychlost a Ústí musí začínat víceméně odznova.
     
    73
    Januškova přihrávka trefila pouze nohy Chodory.
     
    75
    Čičovský našel krásně Kušeje, který z otočky pálil. Rozhodčí však mává ofsajd a Kušeje to ani mrzet nemusí, stejně přestřelil.
     
    75
    Tak nakonec změna při třetím střídání domácích, rozhodčí sice před dvěma minutami přerušil hru a čtvrtý sudí signalizoval výměnu Janušky, nakonec ale domácí šestadvactíka zůstala na hřišti a o chvíli později se ze hry pakuje Tomáš Košút (VYS). Příchod Králíčka zůstává beze změny.
     
    77
    Bazal po pravé straně neprošel přes Alexandra, smutnit ale nemusí, vybojoval rohový kop.
     
    79
    Ústečtí nakonec zahrávali rohové kopy dva, oba však skončili pouze na hlavách hráčů Vyšehradu.
     
    80
    Na druhé straně centroval z pravé strany Laňka, nezaznamenal ale o nic úspěchu víc než jeho soupeři.
     
    80
    Chodora si udělal dobrý den z Janušky, jeho následný pas do běhu Kušeje ale končí na kopačkách Laňky.
     
    81
    Hosté střídají podruhé, ze hry odchází dnes velice aktivní Josef Bazal (UNL), kterého nahrazuje na posledních zhruba deset minut Petr Hampl.
     
    84
    A žlutou kartu vidí i Daniel Chodora (UNL), který na hranici poloviny hodně tvrdě zastavil soupeře.
     
    84
    Vyšehrad toho využívá k dalšímu střídání, ze hry odchází Pavel Vandas (VYS) a nahrazuje jej Tomáš Jablonský.
     
    86
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    A je definitivně rozhodnuto. K míči se dostal VASIL KUŠEJ, který konečně zlomil svou střeleckou smůlu, když z pravého rohu velkého vápna napálil nechytatelnou pumelici ke vzdálenější tyči.
     
    86
    Domácí se ale nevzdávají, Galuškovu střelu zastavil za cenu skoro zlomení vlastní nohy Chodora.
     
    87
    Hosté také mění síly na hřišti, pažit opouští Václav Prošek (UNL) a posledních pár okamžiků za něj dokroutí Karel Jakš.
     
    88
    Nepříjemný souboj s Matějem Koubkem (UNL) odskákal Januška, první jmenovaný si vysloužil kus žlutého papíru.
     
    89
    Králíček nasadil vlastní zdraví zbytečně, jeho náběh nebyl v souladu s pravidly a píská se ofsajd.
     
    90
    Sudí nastavuje dvě minuty.
     
    90+1
    A ještě jedna žlutá karta padne, za dohru souboje ji vidí Vasil Kušel (UNL).
     
    90+2
    Hosté už jen v klidu dohrávají na soupeřově polovině.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    A je dohráno, Ústí nad Labem zvládlo druhý poločas už bez problémů a po přesných trefách Koubka, jenž se prosadil sotva tři minuty po příchodu do hry, a Kušeje potvrdilo roli favorita výhrou 3:1. Na počtenou se s vámi loučí David Sokol. (17:52:40)

    David Sokol

    Branky: 3. Drobílek – 42. Bazal, 62. Koubek, 86. Kušej

    Karty:   65. Galuška (VYS) – 71. Písačka (UNL), 84. Chodora (UNL), 88. Koubek (UNL), 90+1. Kušej (UNL)


    FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – Šandera, Nitrianský, Kubala, Košút (75. Králíček) – Drobílek (55. Laňka), Alexandr, M. Černý (C), Januška, Kříž (55. Galuška) – Vandas (84. T. Jablonský).
    Náhradníci: Babka – Burda, T. Jablonský, Galuška, Vaněk, Králíček, Laňka.

    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Tvrdoň – Hudec, Chodora, Písačka, M. Bílek – J. Peterka (C), Emmer (60. Koubek), Čičovský, Prošek (87. Jakš) – Bazal (81. Hampl), Kušej.
    Náhradníci: D. Němec – Brak, Koubek, Jakš, Hampl.

    Rozhodčí: Matějček – Novák, Vodrážka
    thejrc.org