Jaroslavl – Jokerit 2:3 (kon.) | Nižněkamsk – Ufa 1:4 (kon.) | Viťaz – Riga 6:1 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Dinamo Riga
Sobota 03.10.2020, 16:00 • Ledovyj dvorec Viťaz • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:07
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Obrovská destrukce Dinama v závěru třetiny pokračuje. Celá akce zprvu nevypadala úplně nebezpečně, tím spíše, když Laričev měl před sebou spoluhráče a zatáhl puk až moc na pravý kruh. Jenže odtud přihrál krásně bekhendem před branku na ARŤOMA IVANJUŽENKOVA, na jehož bránění hosté zcela zapomněli. Domácímu křídlu jen stačilo nastavit puk a je z toho třetí gól během čtyř minut v síti Rigy. Asistence: Ivan Laričev, Vitalij Popov.
    56:14 Kaspars DAUGAVINŠ - 5:1
     
    56:14
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Rozklad Dinama pokračuje. Galimov si vyjel za branku, aby ztlumil nahozený puk a poslal ho po prknech na pravou stranu pro spoluhráče. Jenže hosté ho ztratili a Tedenby jej rychle posunul mezi kruhy na KASPARSE DAUGAVINŠE, který dnes dává ke dvěma asistencím i druhou branku. Asistence: Mattias Tedenby.
    55:04 Pavel VARFOLOMEJEV - 4:1
     
    55:04
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Přesilová hra je využitá a Viťaz pečetí dva body z dnešního mače. Pylenkov dostal puk na modrou a z osy hřiště vypálili pořádnou pumelici. Tu sice Galimov přes tečujícího Daugavinše výborně pokryl levým betonem, ale nemohl dělat nic víc než vyrazit puk před sebe. Nepokrytý PAVEL VARFOLEMEJEV se k němu dostal jako první, rychle vystřelil a byť si gólman Dinama opět sáhl na puk, ten nakonec doklouzal těsně za čáru. Asistence: Kaspars Daugavinš, Daniil Pylenkov.
    36:10 Linus HULTSTRÖM - 3:1
     
    36:10
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Nyní musíme smeknout před forvardem Malychinem, který získal na vrcholu levého kruhu puk a byl faulovaný. Nicméně nespadl a chtěl ještě hrát, proto v kleče na ledě posunul puk pro LINUSE HULTSTRÖMA, který se do něj opřel a tvrdý projektil skončil v levé šibenici. Asistence: Fjodor Malychin, Pavel Varfolomejev.
    30:32 Justin DANFORTH - 2:1
     
    30:32
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Branka nakonec platí. Rozhodčí správně rozhodl, že se o úmysl nejednalo. Daugavinš projel s pukem po levé straně do pásma a poslal na pravou stranu střílený pas, kdy se puk od brusle JUSTINA DANFORTHA odrazil za záda bezmocného Proskurjakova. Asistence: Kaspars Daugavinš, Mattias Tedenby.
    07:21 Lauris DARZINŠ - 1:1
     
    07:21
    Riga právě vstřelila branku!
    Odpověď hostí přichází ale hned za 62 sekund! Indrašis se dostal mezi kruhy k puku po tom, co ho domácí ztratili na útočné modré. Jeho ránu z kruhů ještě Ježov vyrazil, ale bleskurychlý LAURIS DARZINŠ se objevil před klecí a pohotovou dorážkou zblízka se nemýlil. Asistence: Miks Indrašis.
    06:19 Kaspars DAUGAVINŠ - 1:0
     
    06:19
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení. Celou akci rozjel Tedenby, který posunul puk na Danfortha. Ten jej za branou obětavě vyrovnal a ještě jej dokázal vyvézt do lepší pozice. Poté předal kotouč mezi kruhy, kde byl volný KASPARS DAUGAVINŠ a jeden z lídrů Viťazu posílá svůj tým do vedení. Asistence: Justin Danforth, Mattias Tedenby.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 7. Daugavinš (Danforth, Tedenby), 31. Danforth (Daugavinš, Tedenby), 37. Hultström (Malychin, Varfolomejev), 56. Varfolomejev (Daugavinš, Pylenkov), 57. Daugavinš (Tedenby), 60. Ivanjuženkov (Laričev, V. Popov) – 8. Darzinš (Indrašis)


    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Todykov) – Pylenkov, Vorobej, Katičev (A), Hultström, Golovkov (C), Borodkin, Pautov – Daugavinš (A), Danforth, Tedenby – Grebenščikov, Varfolomejev, Malychin – Děrgačov, Bardakov, Mojsejev – V. Popov, Smolin, Laričev – Ivanjuženkov.
    Dinamo Riga: Proskurjakov (41. S. Galimov) – Jaks, Vitásek, Maione, Ošenieks, Tumanovs, Sund, Mamčics – Darzinš (C), Z. Mitchell (A), Indrašis (A) – Gračjov, P. Černov, Stoljarov – Dzierkals, Millers, Prohorenkovs – Gegeris, Komarek, Bucenieks – Krastenbergs.

    Rozhodčí: Alexej Vasiljev, Viktor Spirin – Alexander Zacharenkov, Alexander Nikolajev
    thejrc.org