Přerov – Vítkovice 3:4 (kon.) | Chomutov – Hvězda Praha 0:0 (odl.) | Kometa Brno – Poruba 7:4 (kon.)
K. Vary – PZ Kladno 5:1 (kon.) | Havířov – Olomouc 3:1 (kon.) | Plzeň – Hvězda Praha 7:3 (kon.)
Havlíčkův Brod – Tábor 0:7 (kon.) | Kobra – Mountfield HK 2:9 (kon.) | HC Litvínov – Třemošná 0:0 (odl.)
Jihlava – Sparta 5:3 (kon.) | Zlín – Třinec 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Kladno 0:0 (odl.)
Motor ČB – Technika Brno 0:0 (odl.)
konec
HC Kobra Praha
2:9 (1:3, 0:4, 1:2)
Mountfield HK
Sobota 03.10.2020, 15:00 • Zimní stadion Kobra, Praha 4-Braník • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím u předehrávky 24. kola Extraligy dorostu. Pouhý týden po prvním vzájemném střetu se na Braník, kde hraje doma HC Kobra Praha vydá Mountfield HK. Z prvního klání si Hradec odvezl výhru 7:3. Jak tomu bude nyní?
     
    Braničtí stále čekají na svůj první bodový zisk v této sezoně. Zatím mají za sebou dva domácí a dva venkovní duely, vždy se ovšem ze zisku třech bodů radoval soupeř. Poprvé to byl Havlíčkův Brod, který Kobru na jejím ledě porazil těsně 3:2. Poté Jihlava, ta doma rozstřílela soupeře z Prahy vysoko 16:2. Jako další byl již zmíněný první zápas s Hradcem Králové, který Východočeši vyhráli 7:3 a naposledy Kobra prohrála na ledě Techniky Brno, tentokrát 4:6.
     
    Hradeckým se daleko více daří na venkovních kluzištích než doma. O tom svědčí i fakt, že jediné výhry, které Mountfield dosud v této sezoně bral, byly z Tábora a právě z Kobry. Kdežto doma nestačil nejdříve na Spartu, té podlehl těsně 1:2, pak na Slavii, 3:5, a v posledním klání na Duklu Jihlava, která zvítězila v přestřelce 10:7.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Iliev (Pejšová) – Novák, Šeba, Chytil, Nácovský, Seidler – Šrámek, Holec, Příhoda, Halfar (C), Bauer, Judiak, Kovář, Uhlík, Čečetka.

    Mountfield HK: Lequin (Kasal) – Fiala, Žaba, Kulhánek, Řehák, Červenka, Mráz – Koblížek (A), Gaspar (C), Sláma, Šimek, Souček, Giesl (A), Brožek, Král, Gedeon, Klíma.

    Rozhodčí: Velčovský – Svobodová, Teršíp..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Hradečtí se ihned po buly vydali do útočného pásma, kde si rychle přihrávají, vystřelit na Ilieva ale zatím nedokázali.
     
    01:04
    Jan Halfar se pokusil o vyhození kotouče podél mantinelu. Trefil ale pouze Matyáše Slámu a Mountfield tak nadále mohl zůstat v útočném pásmu.
     
    01:40
    Přes dvojici hradeckých obránců se pokusil propasírovat kotouč na branku Max Šrámek. To se mu sice nepovedlo, a hosté se zmocnili puku, přesto se nějakou dobu nemohli probít ven z vlastní třetiny.
     
    02:45
    Napětí na kobří branku uvolnil Samuel Uhlík posunutím puku podél mantinelu. Hradečtí se tak znovu musí dostat zpět od branky Andrého Lequina.
     
    03:36
    Hosté se vydali do přečíslení dva na jednoho. Od mantinelu poslal Matyáš Sláma kotouč do mezikruží na Jiřího Klímu a ten se z těsné blízkosti pokusil překonal Ilieva. Gólman Kobry ale včas vyrazil.
     
    04:33
    Hradec právě vstřelil branku!
    Vzápětí se ale přeci jen Hradec dostává do vedení! Rychlou kombinaci v útočném pásmu po delším tlaku na branky Kobry úspěšně zakončil LUKÁŠ KOBLÍŽEK. Asistence: Lukáš Souček a David Brožek.
     
    05:13
    Kobra právě vstřelila branku!
    Kobra ovšem celkem rychle odpovídá! Chaosu před brankou Lequina nejlépe využil MAX ŠRÁMEK, který přesně umístil kotouč k pravé tyči hradecké klece a vrací svůj tým do hry. Asistence: Vojtěch Příhoda.
     
    06:08
    Snahu o vyjetí ven ze třetiny měl Štefan Judiak. Ve středním pásmu mu ale cestu zkřížil Filip Žaba, ten následně i útočícího hráče Kobry obral o puk a vyslal svůj tým do protiakce zpět k Ilievovi.
     
    07:16
    Nepřesná přihrávka Hradeckých po modré umožnila Adamu Čečetkovi rychlé vyjetí na opačný konec ledové plochy. Obranné pásmo si ale Mountfield pohlídal a celkem bez obtíží si získal kotouč pro sebe.
     
    08:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté se opět ujímají vedení! Dosti dlouho si přihrávali po obvodu třetiny, až se k brance přiblížil MATÚŠ GEDEON a poslal puk přesně k levé tyči branky Nikoly Ilieva. Asistence: Jiří Klíma a Filip Žaba.
     
    09:22
    Dost dlouho otálel se střelou Ondřej Holec. Tak dlouho, že s pukem zajel až do rohu a tam nedokázal vyhrát souboj s hradeckým obráncem.
     
    09:57
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (David Novák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:17
    Hradci se zatím v této přesilovce daří držet v útočném pásmu. Gólman Iliev tak musí být neustále ve střehu, hosté zkouší střílet zejména od modré.
     
    11:03
    Nakonec však zakončovali z těsné blízkosti. Iliev ale zůstal pozorný a puk zalehl svým tělem.
     
    11:09
    A vzápětí po vhazování vyhodila Kobra puk na opačný konec ledové plochy.
     
    11:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté se ovšem celkem rychle dostali zpět k brance a využívají přesilovku! Z těsné blízkosti umístil přesně kotouč za Ilievova záda LUKÁŠ KRÁL. Asistence: Kryštof Červenka a Lukáš Souček.
     
    11:30
    Domácí v plném počtu.
     
    12:07
    Hradec je na kotouči stále aktivnější a stále kombinuje v útočné třetině.
     
    13:04
    Po delší době si připsal zákrok i André Lequin. Jeho prověřil střelou z mezikruží Adam Čečetka, a to i přesto, že mu clonili hned dva hradečtí obránci.
     
    13:37
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Tomáš Chytil – 2 min., krosček).
     
    13:50
    První střelu této přesilovky si připsal Kryštof Červenka. Ilieva prověřil dalekonosnou dělovkou od modré, avšak gólman Kobry proti puku včas vytasil svou lapačku.
     
    14:26
    Kobra zvládá vyhazovat kotouče do bezpečí, Hradci se nedaří dostat od vlastní branky.
     
    15:05
    Až po delší obě rozehráli útočnou kombinaci, která vyústila v křižnou střelu Jana Gaspara, Nikola Iliev ale úspěšně zasáhl.
     
    15:32
    Rychlý výjezd Matěje Giesla nasměroval Hradecké opět do útočného pásma, kde pokračují v sérii přihrávek a hledání vhodné palebné pozice.
     
    15:37
    Domácí v plném počtu.
     
    16:32
    Kobře se povedlo vyhodit kotouč do bezpečí. Tam si pro něj zajel Lukáš Koblížek a pokusil se o rozjetí protiakce. Kobra je ale v posledních minutách celkem aktivní, puk tak rychle získala do své moci a naopak Lequin musí být ve střehu.
     
    17:35
    Matyáš Sláma nezvládl u mantinelu souboj o puk s Patrikem Bauerem. Ten následně ihned vypálil, Lequin ale pohotově kotouč zastavil.
     
    18:00
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Petr Fiala – 2 min., podrážení).
     
    18:06
    Hradci se ihned zkraje vlastního oslabení podařilo vyhodit kotouč k Ilievovi. Kobra se tak musí prokombinovat zpět.
     
    18:43
    Následný chvilkový tlak Kobry na hradeckou branku byl opět vyřešen vyhozením kotouče od hostů.
     
    19:19
    Kobra zkouší další rozehrávku. Soupeř je ale blokuje už na modré čáře a nepustí je ani do středního pásma, natož pak hlouběji do prostoru.
     
    20:00
    Hosté v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla zpočátku rychlý nástup Hradce, z toho pramenila také úvodní trefa Lukáše Koblížka. Kobra se ale rychle oklepala a vyrovnala, přesto další dění bylo v režii hradeckého týmu, který se posléze dokázal prosadit ještě dvakrát. Domácím následně vyšel lépe závěr třetiny, na Lequina už ale vyzrát nedokázali.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Úvod druhé třetiny přinesl těžký boj o kotouč u mantinelu.
     
    20:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Z něj nakonec vyšli lépe Hradečtí a připisují si hned zkraje třetiny další gólovou trefu! Po rychlé souhře našel volný prostor v brance Kobry přesným zásahem zprava JAN GASPAR. Asistence: Kryštof Červenka a Marek Mráz.
     
    21:48
    Adam Kovář bojoval sám v útočném pásmu podél mantinelu. Dvojice hradeckých obránců ho ale celkem rychle zablokovala a přenesla hru na opačný konec ledové plochy.
     
    22:36
    Kobra se postupem času osmělila a daří se ji čím dám tím častěji dostávat před Lequinovu branku. Hradecký gólman tak musí čelit několika střelám, vždy po nájezdech domácího týmu.
     
    23:48
    Mountfieldu se podařilo prokombinovat od vlastní branky. V útočném pásmu ale tentokrát nic velkého nevytvořil a naopak Kobra se zmocnila kotouče.
     
    24:45
    Pokus o nahození Matúše Gedeona si to zamířil do rohu kluziště. Nutno říct, že ani domácí se s volným pukem nepopasovali nejlépe a vyhodili jej na zakázané uvolnění.
     
    25:20
    Nepřesnou přihrávku Kobry převzal v mezikruží Lukáš Souček a ihned vyslal střelu na Ilieva. Ten ovšem proti puku včas vystrčil svou lapačku.
     
    25:35
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Matěj Giesl – 2 min., sekání).
     
    25:44
    Do další přesilovky vstoupila Kobra velmi aktivně. Už v první chvíli vyrazil Lequin dělovku od modré. Branickým se ovšem nepodařilo dotečovat kotouč do volného prostoru, i když stál celkem blízko Adam Kovář.
     
    26:38
    Tlak Kobry ale pokračuje a přinesl už trochu větší potyčku těsně před brankou Andrého Lequina.
     
    26:38
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Adam Čečetka – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Tadeáš Kulhánek – 2 min., hrubost).
     
    27:19
    Braničtí pokračují nadále v útočném tlaku na branku. André Lequin ale vystavěl mezi třemi tyčemi celkem neprostupnou tvrz, kterou domácí stále nemohou dobýt.
     
    27:35
    Hosté v plném počtu.
     
    27:59
    Po vyrovnání početních sil znovu Hradec zahrozil. Kobra se s tím ale popasovala statečně a dokázala vyvézt kotouč ven.
     
    28:49
    Klímovu střelu Iliev pohotově vyrazil betony, tlak Hradce na jeho branku ale neustává.
     
    29:21
    Nakonec dokázala Kobra vyhodit kotouč do bezpečí, byť za cenu zakázaného uvolnění.
     
    29:42
    A vzápětí přišel další icing Kobry, tentokrát na něj posunul puk ve středním pásmu Max Šrámek.
     
    30:20
    Lukáš Souček vybojoval pro sebe puk ve středním pásmu a rozjel se s ním před branku Branických. Hradci se daří v útoku kombinovat, už ale ne ohrozit gólmana Illieva.
     
    31:28
    Hradec právě vstřelil branku!
    Trochu smolný gól pro Nikolu Ilieva! MATĚJ GIESL obdržel těsně před brankovištěm nahrávku od mantinelu od Pavla Šimka a hned poslal puk pod betony gólmana Kobry. Asistence: Pavel Šimek a Jan Gaspar.
     
    32:28
    Lukáš Souček se snažil vypíchnout soupeři puk, přesto se David Šeba dokázal rozjet do útočného pásma. Už ale ne vystřelit a Hradec se vydal do protiakce. Hosty ovšem zastavil ofsajd.
     
    33:14
    Matěj Giesl si najížděl do celkem slibného střeleckého postavení, tedy hlavně ho nikdo nehlídal. Puk mu ale odskočil a musel o něj bojovat v rohu.
     
    33:58
    Na druhé straně měl ovšem velkou šanci Adam Čečetka, který si to šinul zcela sám středem ledové plochy na Lequina. Gólman Mountfieldu ale zvládl střelu z těsné blízkosti vyrazit.
     
    35:03
    A následně je to opět hradecký tým, který pokračuje v útočném gardu.
     
    35:32
    Hradecká kombinace v útočném pásmu pokračovala dost dlouho bez střely na branku. Namísto ní posléze přišlo vytěsnění soupeře daleko až do obranné třetiny od kobří obrany.
     
    36:29
    Hradci nevyšla přihrávka těsně před brankou. Výsledkem toho je výjezd Kobry na opačný konec kluziště.
     
    36:39
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Patrik Bauer – 2 min., sekání).
     
    36:51
    Od modré zkusil vystřelit Lukáš Souček. Svou první střelu ale nasměroval přímo do prvního hráče v dresu Kobry, který ji zblokoval.
     
    37:35
    Lukáš Král následně zkusil vyjet kolem Illievovy branky. Ovšem ani z toho se k zakončení nedostal.
     
    38:19
    Souhra Hradce v útočném pásmu ale pokračuje i nadále, řadě střeleckých příležitostí ale Braničtí odolávají.
     
    38:39
    Domácí v plném počtu.
     
    38:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté ovšem krátce po skončení přesilovky využívají svého útočného tlaku a navyšují tak své vedení! Odražený kotouč vrátil ihned zpět do branky FILIP ŽABA. Bez asistence.
     
    39:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    Bleskový nájezd Hradce od vlastní branky na opačný konec kluziště znamená další navýšení vedení Mountfieldu! Úspěšným nájezdníkem byl tentokrát LUKÁŠ KOBLÍŽEK. Asistence: Matúš Gedeon.
     
    39:27
    V poslední půlminutě ale hrozí Kobra, která nadvakrát připravila pro Lequina krušné chvilky. I s nimi si ale gólman Hradce dokázal poradit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, a to hned rychlým gólem z hole Jana Gaspara. Následně to ale vypadalo trochu vyrovnaněji, i Kobra se dostávala do šancí. To se ovšem zlomilo až v samém závěru, kdy se Hradci povedlo třikrát skórovat. Východočeši tak vstupují do další fáze utkání již s šestigólovým náskokem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu HC Kobra Praha: ze hřiště odchází Nikola Iliev, přichází Julie Pejšová.
     
    40:19
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Adam Čečetka – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Štefan Judiak.
     
    40:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tato hradecká přesilovka neměla dlouhého trvání, celkem rychle ji ukončil MATÚŠ GEDEON! Ten využil chaosu před brankou Pejšové a poslal puk do pravého horního rohu branky Kobry. Asistence: Lukáš Král a Lukáš Souček.
     
    40:35
    Domácí v plném počtu.
     
    41:36
    Z mezikruží prověřil pozornost Pejšové Pavel Šimek. Puk se ještě pokusil dorazit Souček, gólmanka Kobry ale udržela situaci pod kontrolou, navíc ji pomohli i vlastní obránci.
     
    42:24
    Po nějaké době se dostal Hradec do útočného pásma. Tentokrát se ale k vážnější akci nedostal.
     
    43:01
    Patrik Bauer si vybojoval kotouč v souboji s Gedeonem a následně se vydal k brance Lequina. Toho následně prověřil křižnou střelou pod velkým úhlem, hradecký strážce svatyně ale přidržel kotouč u ledu.
     
    43:39
    Tentokrát to je Kobra, která se drží aktivněji v útočném pásmu. Lequin ovšem zasahovat nemusí, šance domácího týmu zvládají blokovat již obránci před ním stojící.
     
    44:33
    Od modré vyslal po ledě střelu na Pejšovou Jan Gaspar. Gólmanka Kobry s touto příležitostí moc velké potíže neměla, prakticky ihned přidržela kotouč u ledu.
     
    44:57
    A následně vytáhla lapačku nad sebe i pro zachycení Červenkovy šance.
     
    45:13
    Docela nadějně se rozjel Jan Halfar. Sám ale nebyl ve výhodné palebné pozici, tak zvolil rychlou křižnou nahrávku za sebe. Tu ale nevychytal žádný z jeho spoluhráčů.
     
    46:21
    Domácí celkem v poklidu rozehrávají od vlastní branky a záhy se i přesouvají na opačný konec kluziště. Tam je ale drží v šachu hradecká obrana.
     
    47:19
    A jsou to opět hráči Mountfieldu, kteří se drží v útočném pásmu. Pozornost Pejšové prověřil z těsné blízkosti Matúš Gedeon, na gólmanku Branických ale nevyzrál.
     
    47:55
    Famózní zákrok Pejšové proti Jiřímu Klímovi, který se na ní vyřítil zcela sám středem kluziště. Pejšová rychlým pohybem vykryla kotouč lapačkou a zmařila tak svému soupeři celkem vyloženou šanci.
     
    49:19
    Další šanci na střelu měl Adam Kovář. Puk ale zapomněl pod hokejkou a nedokázal tak vypálit, ani nahrát. I tak se ale Kobra nadále drží v útočném pásmu.
     
    50:27
    Od vlastní brány se pokusil o vyjetí Štefan Judiak. Celkem snadno si ale s ní Hradečtí poradili. Přesto se Kobra dostala do šance a Hradec byl tím, kdo musel bránit před vlastní brankou.
     
    51:16
    Zprava vypálil na Pejšovou David Brožek. Gólmanka Kobry puk vyrazila a následně se její tým dostal do útočné příležitosti. Zachytal si tak po delší době i Lequin.
     
    51:52
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jakub Řehák – 2 min., podrážení).
     
    52:02
    Hradečtí ihned vyhodili puk na opačný konec ledové plochy. A ani následně nenechali Kobru nadechnout, naopak se vydali do brejku.
     
    52:23
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (David Novák – trestné střílení, hákování).
     
    52:23
    Hradec právě vstřelil branku!
    A JAN GASPAR ho bezpečně proměnil! Na branku si sice najížděl celkem pomalu, těsně před brankou si ale vymíchl gólmanku Kobry a navyšuje tak vedení svého týmu.
     
    53:52
    Hosté v plném počtu.
     
    54:16
    Po vyrovnání početních sil jsou Hradečtí aktivnější a tlačí svého soupeře v útoku. Nedokáží ale vystřelit přes obranu Branických.
     
    55:13
    Pohotová práce hokejkou Davida Šeby zastavila najíždějícího Lukáše Krále a Kobra mohla na malou chvíli odvrátit, ne ale nijak na dlouho.
     
    56:24
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Patrik Bauer – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:38
    Hradečtí si najížděli tři na branku proti jedinému obránci Kobry, za ním už stála pouze Pejšová. A právě gólmanka domácích si s kotoučem dokázala poradit.
     
    57:08
    Hosté se opět ve větším počtu rozjíždějí od vlastní branky. Celkem rychle navíc obsadili pozice v útočném pásmu.
     
    57:48
    Je to ale Kobra, která se záhy dostala do útoku. O zakončení se pokusil Samuel Uhlík, nebylo ale nijak přesné.
     
    58:18
    Ještě v posledních vteřinách oslabení chtějí domácí vyhodit.
     
    58:24
    Domácí v plném počtu.
     
    58:42
    Sám proti dvěma obráncům vyjel Lukáš Král. Celkem zákonitě mu tento pokus nevyšel a Kobra se vydala do šance.
     
    59:14
    Kobra právě vstřelila branku!
    Ze které ještě v úplném závěru utkání upravuje skóre! Po úspěšné kombinaci prostrčil kotouč za brankovou čáru u levé tyče ONDŘEJ HOLEC. Asistence: Patrik Bauer a Jan Halfar.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina už jen víceméně stvrdila celkový výsledek dnešního utkání. Hradci se povedlo celkem jednoznačně vyhrát a potvrdit tak svou venkovní bilanci, kdežto Kobra stále čeká na první bodový zisk v této sezoně.
     
    Ode mne je to odsud z Braníku pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. (17:08:21)
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 6. Šrámek (Příhoda), 60. Holec (Bauer, Halfar) – 5. Koblížek (Souček, Brožek), 9. Gedeon (Klíma, Žaba), 12. Král (Červenka, Souček), 21. Gaspar (Červenka, Mráz), 32. Giesl (Šimek, Gaspar), 39. Žaba, 40. Koblížek (Gedeon), 41. Gedeon (Král, Souček), 53. Gaspar (TS)


    HC Kobra Praha: Iliev (40. Pejšová) – Novák, Šeba, Chytil, Nácovský, Seidler – Šrámek, Holec, Příhoda, Halfar (C), Bauer, Judiak, Kovář, Uhlík, Čečetka.
    Mountfield HK: Lequin (Kasal) – Fiala, Žaba, Kulhánek, Řehák, Červenka, Mráz – Koblížek (A), Gaspar (C), Sláma, Šimek, Souček, Giesl (A), Brožek, Král, Gedeon, Klíma.

    Rozhodčí: Velčovský – Svobodová, Teršíp.
    thejrc.org