Osasuna – Celta Vigo 2:0 (kon.) | Alavés – Ath. Bilbao 1:0 (kon.) | Levante – Real Madrid 0:2 (kon.)
Cádiz – Granada 1:1 (kon.) | Barcelona – Sevilla 1:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
1:1 (1:1)
Sevilla FC
Neděle 04.10.2020, 21:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1, přičemž obě branky padly v samotném úvodu zápasu. Druhý poločas nám nabídl hodně nezáživnou podívanou, navíc jsme se téměř nedočkali žádné větší šance. Barcelona dnes hrála hodně za očekáváním, v průběhu druhého dějství sice měla menší územní převahu, avšak neustále narážela na pozornou obranu soupeře. Sevilla podala skvělý taktický výkon, dnes se jí dařilo napadat rozehrávku soupeře, domácí se tak horko, těžko dostávali alespoň k pokutovému území.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:10. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:18. (22:54:18)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Barcelona se v závěru dostává k náporu, avšak stále nic nepřináší. Nyní nekompromisně jednal Carlos, který odkopl míč až k opačnému pokutovému území.
     
    90+2
    První vyložená šance druhého poločasu přišla ve druhé minutě nastaveného času! Nahrávka směřovala na pravé křídlo, kde se nacházel Trincao, se jehož přízemní střelou si Bono poradil.
     
    90+1
    Messiho družina opět narazila na pozornou obranu soupeře, následně u postranní lajny fauloval Torres.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná to skutečně skončí dělbou bodů. Zcela určitě se ještě bude něco málo nastavovat.
     
    88
    Messi při složité nahrávce raději hlavou roztáhl hru do strany na Pedriho, který výrazně zrychlil hru. Následoval další taktický zákrok, tentokráte od Gudelje.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Nemanja Gudelj (Sevilla FC).
     
    86
    Sevilla v závěru zápasu velice dobře napadá kombinaci domácích, kteří se tak sotva dostávají k pokutovému území. Povedlo se to až nyní, Navas ale zabojoval a vybojoval balón zpět.
     
    85
    Neto si znovu vyzkoušel rozehrávku od své branky, kterou poslal na vedle stojícího Piqué. Ten si troufl na manévr kolem Nasjrího, který ho raději fauloval.
     
    84
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Joan Jordán, přichází Óliver Torres.
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Luuk de Jong, přichází Carlos Fernández.
     
    84
    Blaugranas přeci jenom zvýšili aktivitu, která jim zaručila rohový kop. Tomu předcházelo zakončení od de Jonga, jehož ránu v pádu dokázal lehce srazit Diego Carlos.
     
    83
    Messi se konečně dostal ke svému prvnímu střeleckému pokusu, který se pokoušel umístit k levé tyči. Tam ovšem číhal Bono, který raději vyrážel do strany.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka, oběma celkům se výrazně krátí čas. Už poměrně dlouho čekáme na šanci, zatím je to hodně stereotypní.
     
    81
    Koundé si na druhé straně všiml naběhnuvšího Nasjrího, před kterým se v roli posledního hráče povedlo zakročit Araújovi. Barcelona poté vybojovala další aut.
     
    80
    Katalánci se stále nemohou dostat k souvislejší práci s míčem, proto sledujeme poměrně jednoduchou kombinaci soupeře, kterému by bod z tohoto zápasu zřejmě stačil.

    David Suchý

    Branky: 10. Coutinho – 8. L. de Jong

    Karty:   77. Pjanić (BAR) – 87. Gudelj (SEV)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:10. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:18.
    FC Barcelona: Neto – Roberto, Piqué, R. Araújo, Alba (75. Dest) – S. Busquets, F. de Jong – Griezmann (61. Trincão), Coutinho (75. Pjanić), Fati (61. Pedri) – Messi (C).
    Náhradníci: Tenas, Peña – O. Dembèlé, Trincão, de la Fuente, Braithwaite, Pedri, Aleñá, Puig, Pjanić, Ramos, Dest.

    Sevilla FC: Bunú – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Acuňa – Rakitić (78. Gudelj), Fernando, Jordán (84. Ó. Torres) – Ocampos (61. Nasjrí), L. de Jong (84. C. Fernández), Suso (61. Munir).
    Náhradníci: Vaclík, Díaz – Nasjrí, Escudero, Sergi Gómez, Munir, Óscar Rodríguez, C. Fernández, Pozo, Gudelj, Ó. Torres, F. Vázquez.

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez
    thejrc.org