Dequan Townsend - Duško Todorović Vítěz: Todorović (kon.) | Kyler Phillips - Cameron Else Vítěz: Phillips (kon.)
Germaine de Randamieová - Julianna Peñaová Vítěz: de Randamieová (kon.) | Yorgan de Castro - Carlos Felipe Vítěz: Felipe (kon.)
Holly Holmová - Irene Aldanaová Vítěz: Holmová (kon.)
konec
Germaine de Randamieová - Julianna Peñaová

Vítěz: de Randamieová

Neděle 04.10.2020, 05:35 • Fight Island, Abú Zabí • UFC
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. Sledujte s námi i další zápasy dnešního galavečera. (05:59:31)
     
    Vítězka: Germaine de Randamieová (submise – gilotina)
     
    Zatím nejvyrovnanější utkání hlavní karty přineslo atraktivní podívanou. Velezkušená zápasnice Germaine de Randamieová měla tvrdší údery a snažila se držet vzdálenost v postoji, ovšem Peñaová se nenechala zahanbit, pouštěla se do divokých kombinací a pak z klinče přecházela na zem. Paradoxně tam ovšem ukončila zápas nizozemská bojovnice, která utáhla svou gilotinu tak pevně, že se Peñaová nějakou dobu v oktagonu prospala. Zápas dvou dominantních žen bantamové divize patří de Randamieové.
     
    03:25
    Konec zápasu
     
    03:25
    Tak to je úžasný závěr. De Randamieová ukončuje zápas na submisi, což byl možná nejméně očekávaný scénář. Z klinče se jí podařilo nasadit gilotinu, kterou šikovně přenesla na zem. Peñaová odmítla odklepat a usla, na což nizozemská zápasnice rozhodčího sportovně upozornila.
     
    02:58
    De Randamieová měla v poslední rundě doposud výraznější údery, jenže Peñaová teď drží dominantní pozici.
     
    02:22
    Ze zápasu se stala oplácená, jedno koleno doprovází druhé a Peñaová zřejmě chystá další pokus o takedown.
     
    01:24
    Pokud zápas dojde k bodům, může jít o těsnou záležitost. De Randamieová znovu využila svého delšího dosahu. Jenže Peñaová skvěle přechází do klinče a předvádí práci nohou.
     
    00:38
    No a Peñaová se následně znovu vrhá do divoké přestřelky. Skvěle trefila bradu de Randamieové, jenže ta přišla s kontrem, který musela Peñaová odcouvat.
     
    00:10
    De Randamieová záměrně čeří vzduch, aby se její soupeřka nemohla přiblížit. Jenže to by si taky mohla hodně rychle odvařit ruce.
     
    00:01
    Začátek 3. kola
     
    05:00
    Konec 2. kola
     
    04:59
    Viděli jsme nepříliš častý jev, obě ženy se snažily o vzájemnou submisi, ale nedaří se jim a po tomto kole zřejmě nastává remíza.
     
    03:58
    Peñaová držela gilotinu, jenže de Randamieová je velmi zkušená a přetočila pozici. Její hlava přesto zůstává v držení její mladší soupeřky.
     
    03:14
    Úsilí Peñaové slaví konečně úspěch. Přechází do half-guardu a značkuje žebra své soupeřky. Pokud v této pozici zůstaneme do konce kola, body budou patřit Peñaové.
     
    02:47
    Peñaová sice trochu bezhlavě, ale přesto útočí. Dva lokty měly slušnou kvalitu.
     
    02:11
    De Randamieová dokáže držet pozici v guardu, Peñaová tak zkouší údery ze zdviženého postoje.
     
    01:12
    Rodačce z Utrechtu se napoprvé podařilo ubránit takedown, o chvíli později už ale totéž neplatí a přesouváme se na výsostné území Peñaové. Ta se bude snažit dokončit zápas na zemi.
     
    00:14
    De Randamieová působí hodně sebevědomě, jenže poté, co trefila první úder, přešla Peñaová do přestřelky a jednou pravou zasáhla přímo perfektně. Přechod do klinče je logickým ukončením této kombinace.
     
    00:01
    Začátek 2. kola

    Patrik Czepiec

    Jason Herzog
    thejrc.org