Tlačová konferencia Pavla Hapala (kon.)
konec
Tlačová konferencia Pavla Hapala

sk Neděle 04.10.2020, 17:00Tiskové konference
     
    Slovenská nominácia na nadchádzajúce tri zápasy:
    Brankári: Marek Rodák (Fulham FC), Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava), Dušan Kuciak (KS Lechia Gdansk)
    Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Lukáš Pauschek (ŠK Slovan Bratislava), Martin Koscelník (FC Slovan Liberec) , Milan Škriniar (FC Inter Miláno), Martin Valjent (RCD Mallorca), Norbert Gyömbér (US Salernitana), Ľubomír Šatka (Lech Poznań), Róbert Mazáň (FK Mladá Boleslav)
    Záložníci: Stanislav Lobotka (SSC Neapol), Patrik Hrošovský (K.R.C. Genk), Ján Greguš (Minnesota United FC), Marek Hamšík (Dalian Pro), Juraj Kucka (Parma Calcio 1913), Ondrej Duda (1. FC Kolín), Matúš Bero (Vitesse Arnhem), Róbert Mak (Ferencváros Budapešť), Albert Rusnák (Real Salt Lake), Lukáš Haraslín (US Sassuolo Calcio), Jaroslav Mihalík (KS Lechia Gdansk), Erik Sabo (Fatih Karagümrük)
    Útočníci: Michal Ďuriš (Omonia Nikózia), Róbert Boženík (Feyenoord Rotterdam), Ivan Schranz (FK Baumit Jablonec) (17:17:30)
     
    Tlačová konferencia sa skončila.
     
    Hapal: Po odchode Martina Škrteľa je Marek Hamšík ďalšou veľkou postavou slovenského futbalu, pre ktorý spravil toho dosť. Hrá síce čínsku ligu, ktorá je u nás podceňovaná, respektíve je braná, že nie je kvalitná súťaž, ale v tých dátach patrí vždy medzi tých najlepších. Marek je profík, on sa pripravuje a robí všetko pre to, aby podal čo najlepší výkon a verím, že sa to odzrkadlí aj v tomto zápase.
     
    Hapal: U Milana Škriniara sme nemali väčší problém, aj keď nehrával vo svojom klube. Sme radi, že teraz začal opäť hrávať. Bohužiaľ, sme limitovaný postami, vypadol nám Dávid Hancko, verím, že hráči, ktorí ich nahradia podajú dobré výkony a celkový výkon bude lepší ako pri zápase doma s Českom.
     
    Hapal: Lobotkova situácia komplikuje trénerovi celú situáciu, ale my sme v podstate každý raz závislý na tom poslednom ligovom kole, pretože sa môže čokoľvek stať a my musíme byť pripravený zareagovať.
     
    Hapal: Pokazili sme posledný zraz, výkony boli na toto mužstvo podpriemerné. Dôležitý zápas je najmä duel s Írskom, tým samozrejme nechcem zdiskreditovať Ligu Národov. Všetci hráči mohli za ten mesiac nad sebou popremýšľať a tým nemyslím len psychickú, ale aj fyzickú stránku. Verím, že hráči podajú omnoho lepšie výkony.
     
    Hapal: Určite sú pocity lepšie čo sa týka zápasového vyťaženia, napríklad u Róberta Maka, ktorý je skúsený hráč. Zamýšľali sme sa nad jeho nomináciou, odohral celú kvalifikáciu a je skúsený. Teraz má už nový klub a v ňom hráva, takže sme ho nominovali.
     
    Hapal: Erik Sabo je donominovaný kvôli Stanislavovi Lobotkovi a taktiež Jánovi Gregušovi. Veríme, že dnes nasadne do lietadla a odletí z Minnesoty. My sa snažíme dávať dokopy súpisku a zrazu prídeme o dvoch hráčov. Donominovať niekoho je veľmi náročné, pretože hráči musia byť testovaní, musia pricestovať atď.
     
    Hapal: Neapol zatiaľ nehrá, sú zavretí v domácom prostredí, v klubovej karanténe. Koronavírus trápi všetkých, myslím, že mali nakazených dvoch hráčov, ale mala by súťaž pokračovať ďalej, ale zrazu je celý tím v karanténe a je potom postihnutý celý klub a aj reprezentácie. Lobotka bol dvakrát testovaný a dvakrát negatívne. Pre nás je Stano Lobotka veľmi dôležitý hráč a robíme všetko pre to, aby pricestoval.
     
    Hapal: Marek Hamšík je vždy pozitívne naladený. Jeho postoj vždy podporí kabínu. Rusnák je už s nami, sme dohodnutí so Salt Lake, že posledný zápas neodohrá.
     
    Hapal: Zatiaľ pricestovalo 9 hráčov, všetci sú zdraví. Hráči, ktorí hrali cez víkend, tak si urobia regeneračný proces a postupne sa budú k nám pripájať. Zajtra by mali pricestovať ďalší hráči. Donominovali sme aj Erika Saba, pretože sme mali nejaké problémy v strede poľa. Verím, že všetci budú v dobrom zdravotnom stave. Dúfame, že prídu v lepšom rozpoložení, predsa len je od minulého zrazu už mesiac.
     
    Tlačová konferencia sa začala
     
    Slovenská nominácia na nadchádzajúce tri zápasy:
    Brankári: Marek Rodák, Dominik Greif, Dušan Kuciak
    Obrancovia: Peter Pekarík, Lukáš Pauschek, Martin Koscelník, Milan Škriniar, Martin Valjent, Norbert Gyömbér, Ľubomír Šatka, Róbert Mazáň
    Záložníci: Stanislav Lobotka, Patrik Hrošovský, Ján Greguš, Marek Hamšík, Juraj Kucka, Ondrej Duda, Matúš Bero, Róbert Mak, Albert Rusnák, Lukáš Haraslín, Jaroslav Mihalík, Erik Sabo
    Útočníci: Michal Ďuriš, Róbert Boženík, Ivan Schranz
     
    Vítame vás pri sledovaní dnešného onlajn textového prenosu z tlačovej konferencie trénera slovenskej reprezentácie Pavla Hapala pred barážovým zápasom o postup na EURO 2020 proti Írsku a pred dvoma zápasmi Ligy Národov proti Škótsku a Izraelu.

    V prípade výhry v prvom zápase nastúpime proti víťazovi zo zápasu Bosna a Hercegovina verzus Severné Írsko.
    Čo sa týka Ligy Národov, aktuálne sme na 4. pozícii, keď sme získali z 2 zápasov len bod. V prvom zápase sme podľahli Čechom 1:3 a potom sme v Izraeli remízovali 1:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 17:00.

    Matúš Macháč

    thejrc.org