Jekatěrinburg – Magnitogorsk 3:4 (1:2 po s.n.) | Jokerit – Riga 4:1 (kon.) | Minsk – Kunlun 2:0 (kon.)
Petrohrad – Soči 4:3 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Red Star Kunlun
Pátek 09.10.2020, 18:30 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dinamo Minsk doma skolilo Red Star Kunlun výsledkem 2:0 a nadále tak potvrzuje dobrý start do sezony, se s Vámi loučí a hezký pátek přeje Tomáš Lysý. (20:56:38)
     
    Československá stopa v týmech:
    Dominik Furch (MIN): nechytal
    Šimon Hrubec (KUN): nechytal
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2-0
    Střely na branku: 38-24
    Zásahy gólmanů: 24-36
    Zblokované střely: 11-10
    Vyloučení: 2-3
    Vyšší tresty: 1-1
    Využití: 0-0
    V oslabení: 0-0
    Vyhraná buly: 28-27
    Hity: 17-12.
     
    Dinamo Minsk bere z dnešního zápasu zaslouženou výhru, když bylo prakticky po celý zápas lepší. V první třetině se ještě domácím nepodařilo i díky výbornému Šikinovi v brance Kunlunu vstřelit gól. Ve druhé části se ale už hráči v tmavě modrém prosadili, když Vladislav Jerjomenko vyslal z pravého kruhu střílenou přihrávku, kterou si Starikov srazil do sítě.

    Třetí třetina byla hodně zajímavá. Již po 41 sekundách hry bylo nařízeno trestné střílení po tom, co Šikin vyjel z branky a podrazil Lodniu, ovšem velkou příležitost domácích na zvýšení stavu nevyužil Alexandr Kogaljov. Ten sice gólmana rozhýbal, ale puk do sítě nezasunul, jelikož se mu kus gumy postavil na hranu. V čase 47:43 se domácí radovali z druhé trefy, ale sudí branku zřejmě správně neuznali, protože Šarangovič puk do sítě kopl. Minutu a půl před koncem zápasu zkusili hosté hru bez gólmana a obránce Sam Lofquist měl blízko k vyrovnání, jenže ránou od modré trefil jen tyč. Čtyřicet sekund před finišem třetí části ujel po levé straně Jegor Martynov, jenž by se radoval z branky, jenže před volnou klecí ho fauloval Lofquist a kvůli faulu mu puk před volnou klecí sebral Nikolišin, takže sudí ukázal na branku a naprosto jasně vyřkl konečný verdikt v podobě technického gólu – 2:0.
     
    Konec zápasu.
     
    Dmitrij Šikin se vrací do své klece.
    59:20 Igor MARTYNOV - 2:0
     
    59:20
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Technický gól Dinama jistí výhru běloruského týmu. JEGOR MARTYNOV po špatném buly hostí ujel po levé straně do útočného pásma. Kousek za modrou ho podrazil hokejkou Sam Lofqvist, čímž znemožnil jeho zakončení. Domácí forvard sice padl na kolena, ale napůl vleže ještě zkusil zakončit do volné klece, kde kotouč vyhodil pryč Ivan Nikolišin. Rozhodčí ale jasně ukázal paží směrem k brance a vše je tak jasné!
     
    59:07
    Nepřesná střela na volnou klec Kunlunu znamená zakázané uvolnění domácích.
     
    58:59
    Domácí vyvezli kotouč do středního pásma, ale volnou branku neohrozili.
     
    58:49
    Zápas se protahuje, hra je opět přerušena a buly bude po pravici Taylora.
     
    58:40
    Po vyhraném buly hostí šel puk na modrou pro Sama Lofquista, který tvrdou ránou z první orazítkoval tyčku!
     
    58:34
    Dmitrij Šikin je již na střídačce v hovoru se Šimonem Hrubcem. Hosté to zkusí se šesti hráči v poli bez gólmana. Do konce zápasu chybí 86 sekund.
     
    58:33
    Hosté si berou oddechový čas. Dmitrij Šikin ještě před odchodem na střídačku řádně pokropil své brankoviště vodou z lahve. Zřejmě proto, aby se případně pomalu se loudající puk zastavil v brankovišti v kaluži vody.
     
    58:33
    Dmitrij Šikin je stále ve své brance a opravdu nevím, na co nyní hostující ekipa čeká. Následovat bude další buly před Taylorem.
     
    58:13
    Tak možná nyní. Hosté pozdrželi hru před svojí brankou, zformovali se a jdou do útoku.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:19
    Sice to chvíli vypadalo, že se Kunlun ke hře bez gólmana odhodlá, ale je to stále pět na pět.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 27. Jerjomenko, 60. Martynov


    HC Dinamo Minsk: D. Taylor (Furch) – Koljačonok, Znacharenko, Šinkevič (A), Jerjomenko, Solovjov, Bogolejša, Denisov – Klinkhammer (C), Paré, Bujnickij – Lodnia, Drozdov, Šarangovič (A) – Martynov, Protas, Kogaljov – Usov, Anosov, Pavlenko.
    Red Star Kunlun: Šikin (Hrubec) – Fram, Pedan, Lofquist, Baldajev, Starikov, Sidorov, Gimajev – Shinkaruk, Wellman, Werek – Nikolišin, Monachov, Kručinin – Foo, Lockhart, Foo – Kane, Archipov, Bakanov – Zyrjanov.

    Rozhodčí: Gamalej, Judakov – Šalagn, Strelcov
    thejrc.org