Barys – Čerepovec 2:3 (kon.) | Ufa – CSKA Moskva 2:4 (kon.) | Jaroslavl – Dynamo Moskva 3:2 (po pr.)
Nižněkamsk – Kazaň 3:2 (po pr.) | Omsk – Novosibirsk 4:0 (kon.)
po prodl.
Neftěchimik Nižněkamsk
3:2 (0:0, 2:2, 0:0 - 1:0)
Ak Bars Kazaň
Sobota 10.10.2020, 16:00 • Něftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (18:34:29)
     
    Československá stopa v utkání

    Libor Hudáček (NIZ) 0+1, 3 střely na branku, 6/14 vyhraných vhazování, čas na ledě – 19:15.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 41 – 19
    Trestné minuty: 6 – 8
    Vhazování: 32 – 26
    Zblokované střely: 19 – 9
    Hity: 14 – 10
     
    Je konec! Prodloužení nakonec trvalo opravdu jen pár desítek sekund. Kazaň totiž ztratila kotouč v útočném pásmu, což znamenalo přečíslení na druhé straně. To táhl Pavel Porjadin, jenž se prosadil střelou nad pravé rameno. Nižněkamsk tedy bere body dva, Kazaň jeden.
     
    Konec zápasu.
    60:27 Pavel PORJADIN - 3:2
     
    60:27
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, stačilo na to pouhých dvacet sedm vteřin! Po chybě se Neftěchimik dostal do přečíslení dva na jednoho, které na sebe vzal PAVEL PORJADIN. Ten se s ničím nepáral a prosadil se střelou nad rameno gólmana.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ani tři třetiny dnešního zápasu nerozhodly o vítězi dnešního zápasu, takže jdeme do prodloužení. Je tedy jisté, že oba týmy berou z tohoto utkání bod. Kdo však dokáže vyválčit ještě jeden bodík navíc? To se uvidí!

    Prodloužení začne přibližně v 18:26.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:14
    Arťom Galimov byl nejspíše tím, kdo ještě mohl rozhodnout! Dostal se s pukem na střed hřiště, ale jeho střelu na zadní tyč Konstantin Barulin skvěle vyrazil!
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    58:22
    Pavel Porjadin zachytil puk letící po mantinelu v útočném pásmu, ale byl okamžitě napadán. Po chvilce puk ztratil, ale Nižněkamsk se stejně dostal zpět.
     
    57:37
    Nižněkamsk vybojoval kotouč ve středním pásmu a Maxim Grošev se dostal k pokusu z kruhu. Artur Achťamov na puk ale viděl a vyrazil ho betonem.
     
    56:58
    Poslední třetina se nám opravdu rychle blíží ke svému konci! Stav je nadále vyrovnaný a začíná to vypadat, že se dnes dočkáme minimálně prodloužení.
     
    56:24
    Další nepřesná rozehrávka, která skončila v rohu kluziště. Tentokrát se puk dostal mimo hrací plochu, takže následovat bude vhazování ve středovém kruhu.
     
    55:58
    Neftěchimik posunul puk do útočného pásma, kde o něj hned po první souboji přišel. Kazaň se však následně provinila jen zakázaným uvolněním.
     
    55:21
    Nižněkamsk získal puk ve svém obranném pásmu, ale nepřešel to střední. Stanislav Galijev se díky tomu dostal k zakončení, ale gólman zasáhl betonem.
     
    55:00
    Přesně pět minut nám chybí do konce třetí třetiny a vypadá to, že půjdeme do prodloužení. Gleb Semjonov zakončoval z otočky, Artur Achťamov chytá.
     
    54:31
    Maxim Marušev je na ledě!
     
    53:45
    Alexandr Burmistrov si najel do dobré pozice, kam také přihrávku dostal. Nakonec ale pálil z velké dálky, takže jeho ránu Konstantin Barulin v pohodě vyrazil.
     
    53:13
    Kazaň zatím hraje v oslabení v pohodě. Už dvakrát poslal kotouč přes celé hřiště, takže Nižněkamsk už dvakrát musel začínat útok od svého brankáře.
     
    52:31
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Maxim Marušev – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    52:13
    Ne, tato třetina zatím moc hokejové krásy tedy nepřinesla... Oba týmy se sice snaží poměrně hodně útočit, jenže vidíme časté nepřesnosti na obou stranách.
     
    51:31
    Hostující hokejisté vymysleli konečně nějakou akci směrem dopředu. Arťom Galimov se několikrát snažil puk dostat do sítě, ale gólman si bližší tyč pohlídal.
     
    51:10
    Komerční přestávka.
     
    50:29
    V posledních minutách se opravdu skoro nepřerušuje, a tak nám poslední perioda celkem plyne. Kotouč mají nyní na svých holích hokejisté Kazaně.
     
    49:42
    Což se o chvilku později znovu ukázalo. Hostující hokejista si na druhé straně najížděl mezi kruhy, ovšem jeho střela byla zablokována soupeřem.
     
    48:50
    Nižněkamsk podržel kotouč za svou brankou a rozjel rychlou akci. Kotouč se nyní stěhuje z jedné hokejky na druhou, nedaří se týmům směrem dopředu.
     
    48:11
    Pavel Porjadin si dojel nejrychleji pro kotouč za brankou soupeře. Poté však stačila jedna nepřesná přihrávka z rohu hřiště, po které se ženou dopředu hosté.
     
    47:35
    Zase se hraje poměrně dlouho bez přerušení, které zrovna přišlo. Nepřesná rozehrávka domácího týmu skončila jen na zakázaném uvolnění...
     
    47:00
    Z poslední periody nám uběhlo už sedm minut, ve kterých se nestalo vůbec nic zajímavého... Spíše to vypadá, že ani jeden z týmů nechce udělat chybu.
     
    46:23
    Otso Rantakari nahodil puk od modré po mantinelu. Jeden z jeho spoluhráčů se snažil dostat ho na střed hřiště, ale tam ho získali kazaňští hráči.
     
    45:39
    Nižněkamsk se dostal jednoduchými pasy až do útočného pásma. Zde si ale obrana hostů poradila a bez problémů dostala puk do středního pásma.
     
    45:07
    Komerční přestávka.
     
    44:47
    Na několikátý pokus už to vyšlo. Viděli jsme dokonce ránu od modré, kterou však gólman vyrazil. Nižněkamsk se ovšem ze svého pásma nedokázal dostat.
     
    42:49
    Kazaň však dostala možnost reparátu, jenže ten byl hodně podobný. Nižněkamsk udělal past ve středním pásmu, do které se hostující hráči nachytali.
     
    42:12
    Konstantin Lučevnikov si jako první dojel za svou branku pro kotouč. Sice byl napadán, ale tuto úlohu bez problémů zvládl, Barsu se poté nepovedla rozehra.
     
    41:33
    O pár vteřin později se však Neftěchimik do útočného pásma probojoval. Viděli jsme ránu od modré, ale ta je zaduněla o zadní mantinel, brankář byl v klidu.
     
    40:53
    Domácí obránce chtěl nejspíše vybojovat vhazování v útočném pásmu, jinak si jeho daleké nahození vyložit nejde. To se mu však nepovedlo.
     
    40:24
    A už je před námi poslední třetina dnešního utkání! Snad týmy budou pokračovat ve výkonu z prostřední části, ve které jsme viděli hned čtyři branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Již jsou za námi dvě třetiny, po kterých je stav nadále nerozhodný, viděli jsme však rovnou čtyři branky. Jako první se dostali do vedení domácí, když Vladimir Galuzin předvedl teč těsně před gólmanem. Hosté ovšem otočili stav zápasu. Už o necelou minutu později se po bekhendovém blafáku trefil Alexandr Burmistrov, načež na něj navázal Stéphane Da Costa. O srovnání se postaral Marat Chajrullin.

    Další třetina začne přibližně v 17:53.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:29
    A tato branka nakonec není uznána! Podle opakovaných záběrů to vypadalo, že Arťom Galimov totiž dostal kotouč do sítě jen za cenu vysoké hole.
     
    39:29
    Znovu máme ve hře video!
    39:29 Neuznaná branka hostujícího celku
     
    39:29
    Kazaň vstřelila branku!
    Neskutečné, domácí sice měli obrovský tlak v útočném pásmu, přesto jen inkasují! Stanislav Galijev sice svůj nájezd nezakončil úspěšně, ovšem ARŤOM GALIMOV za něj práci dokončil.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:17
    Už přes čtyři minuty se hraje bez přerušení, to je opravdu nezvyklé v hokejovém zápase! Prostřední třetina dnešního zápasu se hraje v dobrém tempu.
     
    37:31
    Nakonec jsme dokonce viděli střelu, tu však někdo z obránců zastavit. Přesto ještě mohl pálit Libor Hudáček, který však trefil jen soupeře před sebou.
     
    36:58
    Prostřední část se nám blíží pomalu ale jistě ke svému konci. Libor Hudáček se vydal napadat za branku, kde dostal svého soka pod velký tlak.
     
    36:19
    Kazaň předvedla dobré napadání, díky kterému se dostala v útočném pásmu ke kotouči. Viděli jsme dobrou ránu od modré, ale Barulin zasáhl.
     
    35:29
    Timur Chafizov sebral kotouč ve svém obranném pásmu a vydal se s ním přes celé hřiště. Nakonec se však dostal do souboje, a tak nemohl ani zakončit.
     
    34:56
    Nižněkamsk je nabuzený vstřelenou brankou, chtěl by se znovu dostat do vedení. Tato střela od modré, ale neměla šanci, jelikož trefila jen soupeře.
    34:15 Marat CHAJRULLIN - 2:2
     
    34:15
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Góly nám nyní padají jako na běžícím páse, už je zase srovnáno! MARAT CHAJRULLIN se s pukem z ničehi nic objevil před brankou. Natáhl gólmana a poslal puk nahoru, Artur Achťamov neměl šanci. Asistence: Libor Hudáček a Ildar Šiksatdarov.
     
    33:36
    Hostující hokejisté navíc pokračují ve velmi aktivní pojetí hry. Nikita Ljamkin dostal přihrávku do dobré příležitosti, ale Konstantin Barulin puk vyrazil do bezpečí.
     
    32:52
    Viděli jsme tedy několik zajímavých možností, ale skóre se nám nyní nepohnulo ani na jednu stranu. Přesto jsme v této části viděli už tři branky.
     
    32:12
    Komerční přestávka.
     
    31:15
    Hosté tedy přežili tuto velkou šanci domácího týmu, po které klidně mohlo být srovnáno. Nyní však právě oni pokračují ve své početní výhodě.
     
    30:43
    Domácí měli možnost trestního střílení, jenže srovnáno není! Ildar Šiksatdarov toho moc nevymyslel, vlastně to jen zkusil bekhendem nad beton, ale jeho pokus neměl dostatečnou výšku.
     
    30:43
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Dmitrij Judin – trestné střílení, podrážení).
     
    30:17
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Timur Chafizov – 2 min., podrážení).
    29:44 Stéphane Da Costa - 1:2
     
    29:44
    Kazaň vstřelila branku!
    Hosté otáčejí stav dnešního zápasu a dostávají se poprvé v utkání do vedení! Justin Azevedo to zkusil od mantinelu a do dráhy letu ještě sáhl STÉPHANE DA COSTA, jenž teč poslal naprosto nechytatelně. Asistence: Justin Azevedo.
     
    29:16
    Michail Gluchov si sjel na vrcholek kruhu, kam také přihrávku dostal! Rovnou se položil do střely, ale Konstantin Barulin zasáhl svým betonem.
     
    28:54
    Viděli jsme v posledních okamžicích několik chybiček na obou stranách. Tu poslední předvedli domácí, kteří si nepohlídali ofsajd, kterým jim byl odpískán.
     
    28:12
    Nižněkamsk ale předvedl hodně podobný přechod do ataku, a tak mohli jít dopředu zase hosté.
     
    27:33
    Kazaň se dvakrát marně pokoušela dostat do pásma, povedlo se to až na třetí pokus. Zde ale přišel souboj u mantinelu a ztráta kotouče.
     
    26:48
    Tak nakonec nám došlo ke střídání v hostujícím brankovišti, problém s tříslem asi bude vážnějšího rázu. Do branky se tak postavil Artur Achťamov.
     
    26:17
    Střídání v týmu Ak Bars Kazaň: ze hřiště odchází Timur Biljalov, přichází Artur Achťamov.
    25:41 Alexandr BURMISTROV - 1:1
     
    25:41
    Kazaň vstřelila branku!
    Jenže vedení domácího celku netrvalo ani minutu, už se zase hraje od nuly! ALEXANDR BURMISTROV si jako první dojel k odraženému kotouči u mantinelu. Toho využil k nájezdu na gólmana, kterého překonal povedeným bekhendovým blafákem. Asistence: Andrej Pedan a Michail Gluchov.
     
    24:51
    Gól ale uznán je! Nikita Ljamkin totiž nakonec svého soka natlačil do brankoviště...
     
    24:51
    A vypadá to na výzvu! Vladimir Galuzin totiž dost možná bránil gólmanovi v brankovišti... Opravdu to tak vypadá, troufnu si tvrdit, že branka spíše uznána nebude, ale uvidíme.
    24:51 Vladimir GALUZIN - 1:0
     
    24:51
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Domácí využívají početní výhodu a dostávají se v tomto utkání jako první do vedení! Andrej Kosticyn vypálil ze spodního vrcholku kruhu a jeho pokus do brány nakonec dostal VLADIMIR GALUZIN, který přejížděl před gólmanem. Asistence: Andrej Kosticyn a Otso Rantakari.
     
    24:42
    A tohle nevypadá úplně dobře! Hra je přerušena, jelikož Timur Biljalov zůstává ležet na ledě, vypadá to na problém s třísly. Bude schopen pokračovat?
     
    24:31
    Hráči vyloučení za hrubost jsou na hřišti!
     
    24:30
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Stanislav Galijev – 2 min., sekání).
     
    23:35
    Kazaň se však provinila faulem, za který samozřejmě bude pykat! Domácí ale ještě hrají výhodu. Zatím se jim ale nedaří pořádně dostat do pásma...
     
    23:06
    Hraje se tedy ve čtyřech na obou stranách a na ledě je tak o něco více prostoru. Kazaň se toho snažila využít v útočném pásmu, ale nebyla úspěšná.
     
    22:31
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Timur Chafizov – 2 min., hrubost).

    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Nikita Ljamkin – 2 min., hrubost).
     
    22:09
    Tato rozehrávka se tedy Kazani nepovedla ani trochu. Dmitrij Judin nenašel ze spoluhráčů vůbec nikoho, a tak je hostům pískáno jen zakázané uvolnění.
     
    21:39
    Konstantin Lučevnikov se dostal k tvrdé střele, kterou však trefil jen svého spoluhráče bolestivě do ruky. Michail Gluchov okamžitě mazal na střídačku...
     
    20:56
    Hostující obránce předvedl chybu, kterou však Nižněkamsk nedokázal využít. Ildar Šiksatdarov nakonec pálil, ovšem Timur Biljalov puk vyrazil betonem.
     
    20:26
    A už zde máme i druhou třetinu dnešního zápasu! Snad se brzy dočkáme branky. V minulé periodě měli o něco více ze hry domácí hokejisté.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první třetina, který nám nakonec žádnou branku nepřinesla. Ze začátku byli rozhodně aktivnější domácí hokejisté, ovšem ti se branky nedočkali. Oba týmy si zkusily své početní výhody, ovšem ani zde jsme nějaké větší nebezpečí nezaznamenali. Oba týmy tak budou muset přidat, snad se brzy dočkáme branky.

    Další třetin začne přibližně v 16:53.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:28
    Alexej Puzanov je na ledě!
     
    17:48
    Kazaň se konečně dostala ke střeleckému pokusu, ovšem ránu od modré gólman vyrazil. Přesto se domácí hokejisté nedokázali ke kotouči dostat.
     
    17:02
    Hosté mají ideální možnost na vstřelení branky, jelikož mají k dispozici první početní výhodu. Po špatné přihrávce se však kotouč odrazil do středního pásma.
     
    16:28
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Alexej Puzanov – 2 min., podrážení).
     
    15:50
    Dlouhou přihrávkou to zkusili hostující hokejisté. Na modré byl připravený hráč Barsu, jenže tomu se nepovedl první dotyk s pukem, a tak o něj přišel.
     
    15:13
    Ze střídačky si nyní najel jeden z hostujících hráčů, který se dostal k dělové ráně. Po té vznikl menší závar před bránou, ale domácí gólman to nakonec ustál.
     
    14:04
    Skvělou práci odvedl v útočném pásmu Dmitrij Judin! Ten získal puk někde na vrcholku kruhu, ovšem jeho rána nakonec mířila těsně vedle bližší tyče.
     
    13:18
    Stéphane Da Costa jel s kotoučem po straně a posunul ho svému spoluhráči do druhé vlny. Ten však neměl takovou rychlost, a tak zasáhl jeden z obránců.
     
    13:00
    Libor Hudáček to nyní nevymyslel vůbec špatně! Vyhrál totiž buly rovnou před sebe a pálil na zadní tyč. Tu však o kousek minul, škoda pro domácí!
     
    12:25
    No, zatím je to hra vlastně jen na jednu branku, kterou je ta hostující. Nižněkamsk ale ještě své situace nedokázal využít ve svůj prospěch.
     
    11:48
    Komerční přestávka.
     
    11:21
    To byla dobrá možnost na domácí straně! Nižněkamsk totiž ujel do přečíslení dva na jednoho! Vladimir Galuzin dostal finální přihrávku kousek za sebe! Tady chyběl ke gólu kousek...
     
    10:30
    Albert Jarullin je na ledě!
     
    10:02
    Těm se navíc podařilo vyhodit kotouč rychle za branku a celá obranná čtyřka stihla vystřídat. Nižněkamsk toho zatím moc v této přesilovce nevymyslel.
     
    09:19
    Až nyní se povedlo dostat se domácímu týmu do útočného pásma. Tam se snaží vymyslet nějakou kombinaci, ale mají problém s napadáním hostí.
     
    08:30
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Albert Jarullin – 2 min., vysoká hůl).
     
    07:50
    Hostující hráč vybojoval kotouč za brankou soupeře a poslal ho před bránu. Tam si ho našel Daniil Žuravljov, jenž svou ranou trefil jen gólmana do hrudi.
     
    06:36
    První třetina má zatím poměrně rychlý průběh, v současné době se hostující hokejisté drží na puku a snaží se s ním dostat do nějaké šance.
     
    05:53
    Neftěchimik měl docela velký tlak v útočném pásmu, kde jsme viděli další dobrou ránu od modré. Timur Biljalov ji dokázal vyrazit do rohu hřiště.
     
    05:11
    Komerční přestávka.
     
    04:56
    Zatím o něco aktivněji působí hokejisté Nižněkamsku. Kazaň se nachází hlavně ve svém obranné pásmu. Gleb Semjonov pálil dobře, ale gólman sklapl betony včas. Dobré sjetí obránce od modré.
     
    04:11
    Marat Chajrullin si sjel parádně na přihrávku na pravou stranu, kde se k němu odrazil kotouč od mantinelu. Následná přihrávka po mantinelu nebyla dobrá.
     
    03:31
    Tentokrát se nám hra pro změnu přerušila dvakrát během krátkého okamžiku. Vhazovat se bude na útočné modré, Bars totiž zastavilo ofsajdové postavení.
     
    02:46
    Zatím se nám v utkání vlastně ani nepřerušuje... Kotouč se střídá z hokejky na hokejku. Dosud jsme však viděli jen jednu střelu, která šla na branku.
     
    02:00
    Naopak jsme viděli šanci na druhé straně! To byla celkem zajímavá střela z vrcholku levého kruhu, ovšem Timur Biljalov kotouč vyrazil do rohu kluziště.
     
    01:15
    Dmitrij Mužikov zachytil kotouč letící po mantinelu a jeho tým se okamžitě hnal dopředu. Kazaň ovšem ani nadvakrát nedostal puk na svých holích do pásma.
     
    00:36
    Timur Šarifjanov nakonec získal puk ve svém obranném pásmu, ale domácí se nikam nehnali. Po dlouhé přihrávce navíc kotouč ztratili a jsou u něj hosté.
     
    00:14
    A dnešní utkání nám právě začalo! Domácí hokejisté nastupují v tmavě modrých dresech, zatímco ti hostující v bílých, respektive ta tam hodně převažuje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Neftěchimik Nižněkamsk: Barulin (Ivannikov) – Rantakari (C), Bryncev, A. Osipov, Volgin, Loginov, Puzanov, Semjonov – Kučerjavenko, Porjadin, Šafigullin – Šiksatdarov, Chajrullin, L. Hudáček – Galuzin, A. Kosticyn, Bikmullin – Chafizov, Bucajev, Grošev – Šarifjanov.

    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Achťamov) – Ljamkin, Judin, Jarullin, Žuravljov, Lučevnikov, Pedan, Mužikov – Azevedo, Cormier, S. Da Costa – Galijev, Voronkov, A. Galimov – M. Gluchov, Fisenko, Burmistrov – Jemec, Chovanov, Kuvardin – Marušev.

    Rozhodčí: Beljajev, Soin – Viljugin, Sivov.
     
    Československá stopa v utkání

    Libor Hudáček (NIZ) 7 zápasů, 1+3
     
    Vzájemné zápasy:

    8.3. 2020: Nižněkamsk – Kazaň 0:1
    6.3. 2020: Nižněkamsk – Kazaň 1:2p
    4.3. 2020: Kazaň – Nižněkamsk 5:1
    2.3. 2020: Kazaň – Nižněkamsk 4:1
    25.12. 2019: Nižněkamsk – Kazaň 2:1sn
     
    AK Bars Kazaň

    To Kazaň má přesně opačný vstup do sezóny a může být spokojena. Po čtrnácti kolech má na svém kontě jednadvacet bodů, které jí zajišťují druhé místo v rámci Východní konference. Z posledních pěti zápasů ale bral Bars jen dvě výhry. Nejprve totiž nestačil na Čerepovec (2:3p), Nižnij Novgorod (2:4) a Jaroslavl (3:4). Poté se však zvedl a zapsal dvě vítězství. Na svém ledě totiž přehrál Ufu (4:1) a venku po nájezdech Viťaz (3:2).

    Nejproduktivnější hráči:
    Stanislav Galijev – 15 bodů (7+8)
    Justin Azevedo – 10 bodů (4+6)
    Stéphane Da Costa – 9 bodů (5+4)
     
    Neftěchimik Nižněkamsk

    Nižněkamsk rozhodně nerozjel sezónu ideálně a už nyní bude mít co dělat, aby ji začal zachraňovat. Po dvanácti kolech má na svém kontě jen osm bodů, což mu stačí jen na jedenácté místo v rámci Východní konference. Vstřelené a inkasované branky také hrají proti němu, jelikož celkové skóre je -20! Z posledních zápasů vyhrál Neftěchimik dvakrát, když dokázal porazit Jaroslavl na jejím hřišti 3:2 a Kunlun na jeho ledě 4:3. Naopak nestačil na Nižnij Novgorod (1:5), Ufu (1:4) a v posledním utkání také na Magnitogorsk (1:4).

    Nejproduktivnější hráči:
    Alexandr Kučerjavenko – 8 bodů (6+2)
    Pavel Porjadin – 8 bodů (3+5)
    Marat Chajrullin a Otso Rantakari – 5 bodů (2+3)
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci KHL! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Nižněkamskem a Kazaní. Úvodní buly je naplánováno na 16:00 a my budeme u toho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 25. Galuzin (A. Kosticyn, Rantakari), 35. Chajrullin (L. Hudáček, Šiksatdarov), 61. Porjadin – 26. Burmistrov (Pedan, M. Gluchov), 30. S. Da Costa (Azevedo)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Barulin (Ivannikov) – Rantakari (C), Bryncev, A. Osipov, Volgin, Loginov, Puzanov, Semjonov – Kučerjavenko, Porjadin, Šafigullin – Šiksatdarov, Chajrullin, L. Hudáček – Galuzin, A. Kosticyn, Bikmullin – Chafizov, Bucajev, Grošev – Šarifjanov.
    Ak Bars Kazaň: Biljalov (27. Achťamov) – Ljamkin, Judin, Jarullin, Žuravljov, Lučevnikov, Pedan, Mužikov – Azevedo, Cormier, S. Da Costa – Galijev, Voronkov, A. Galimov – M. Gluchov, Fisenko, Burmistrov – Jemec, Chovanov, Kuvardin – Marušev.

    Rozhodčí: Beljajev, Soin – Viljugin, Sivov
    thejrc.org