Olomouc – Přerov 0:0 (odl.) | Liberec – Plzeň 1:3 (kon.) | PZ Kladno – HC Litvínov 0:0 (odl.)
Vsetín – Zlín 0:5 (kon.) | Tábor – Jihlava 1:5 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 5:6 (po pr.)
Třemošná – Liberec 0:0 (odl.) | Technika Brno – Pardubice 1:6 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 0:3 (kon.)
Třinec – Havířov 1:3 (kon.) | Sparta – Kobra 5:1 (kon.) | Hvězda Praha – Mladá Boleslav 2:5 (kon.)
Plzeň – Chomutov 0:0 (odl.) | Poruba – HK MD Šumperk 3:2 (kon.) | Slavia – Havlíčkův Brod 0:0 (odl.)
konec
VHK ROBE Vsetín
0:5 (0:3, 0:2, 0:0)
Berani Zlín
Sobota 10.10.2020, 12:15 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:15.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu 7. kola Extraligy dorostu mezi celky VHK ROBE Vsetín a PSG Berani Zlín.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Vsetínský dorost se v minulém týdnu postavil pouze proti jednomu soupeři, a tím byla Kometa Brno. Hned v první třetině se vsetínským podařilo dostat do dvoubrankového vedení, a tím svého soupeře zaskočit. Tomu se však v následující třetině podařilo skóre otočit a na svou stranu získat vedení, o které již do konce utkání nepřišli. Mezi dorostenci je nejproduktivnějším hráčem Matyáš Dědek (3+3), který už nastoupil i za vsetínskou juniorku. V patách mu jsou Šimon Rigo (3+1), Adam Koláček (2+2) a Matyáš Adámek (3+2).

    A právě poslední jmenovaný rozhodl v 52. minutě minulý zápas proti Šumperku, který Valaši vyhráli poměrem 2:1.
     
    PSG Berani Zlín

    Zlín má za sebou z minulého týdne dvě utkání. Ve čtvrtečním zápase se utkal s Šumperkem, kdy šlo o velice vyrovnaný zápas, který skončil až v samostatných nájezdech a to výhrou Beranů. Sobotní utkání však bylo pro zlínský celek oříškem. V první třetině nepadl žádný gól a hra se zdála být velice vyrovnaná. Ve druhé třetině se dvakrát prosadil Třinec, který zůstal ve vedení až do konce utkání. V poslední periodě se sice Zlínští prosadili, ale pouze jednou, což jim na výhru nestačilo.
    Ve čtvrteční dohrávce prvního kola porazili Berani v prodloužení přerovské Zubry.

    Tabulku ve Zlíně vede s náskokem tří bodů Adam Jecho (5+3). Po pěti bodech bodech mají ve Zlíně Michal Tomeček a Filip Kaláč (oba 2+3). Čtyři kanadské body pak Robin Gerych (2+2) a Jan Ramert (1+3).
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Mareček (Rygl) – Mikula, Fojtík, Machů, Valda, Mošnička – Koláček, Rigo, Kovář, Adámek, Matějíček, Dědek, Turek, Hrdý, Čajanová, Tomek.

    PSG Berani Zlín: Hendrych (Málek) – Žižka, Sýkora, Burian, Mojžíš, Hamrla, Šišák – Peprna, Jecho, Tomeček, Ramert, Horský, Čechmánek, Heš, Matúšů, Babulík, Gerych, Holba, Leška.

    Rozhodčí: Grygera – Poláček, Juřička.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Do útoku se jako první dostali domácí, ale Tomeček se s nimi nepáral a po pár neúspěšných střelách je odstavil od kotouče. Zlínské vyhození skončilo v chumlu hráčů v předbrankovém prostoru, odkud z první zakončoval Turek.
     
    01:34
    Rigo s Matějíčkem čekali na přihrávku z levého křídla, která by je mohla dostat do výhodného přečíslení. Pas z vrcholu kruhu zablokovali hostující beci.
     
    01:58
    Rána Hrdého z pravého kruhu vytěsnil gólman Hendrych ramenem. Valdova střela od modré skončila na bruslích Babulíka.
     
    02:32
    Vsetínští stahovali svůj útok okolo branky a dokombinovali až do prázdné brány. K jejich smůle však už u levé tyče na finální zakončení nikdo nestál.
     
    03:36
    Hendrych uklidil nahození Dědka a následně si poradil i s jeho dorážkou střely Čajanové, která dnes hraje v obraně.
     
    04:13
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Čechmánek – 2 min., podrážení).
     
    04:30
    Heš nejprve vyhodil do středního pásma a pak se chtěl vydat taky do útoku. Jeho putování zastavili dva bránící hráči Vsetína.
     
    05:08
    Po Hešově zahození zazvonila tyčka vsetínské branky.
     
    05:28
    Turek mířil do horních pater brány, Hendrych se štěstím zasahuje lapačkou. Naopak jistě zakročil proti střele Dědka od modré, na kterou dobře viděl.
     
    06:00
    Domácí byli zahnání do svého pásma, odkud také zakládají další ofenzivní akci.
     
    06:13
    Hosté v plném počtu.
     
    06:35
    Do Dědkovy rány se položil Sýkora. Díky tomuto zákroku se Berani dostávají do útoku.
     
    07:09
    Mareček si připisuje první složitější zákrok. Proti Hešově střele z úhlu si povyjel a zakročil pravým betonem.
     
    07:24
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté se stáhli okolo brankoviště, kde dokombinovali až k úvodnímu gólu tohoto střetnutí. Nejistá střela ADAMA JECHA přeskočila Marečkovo levé rameno a skončila za jeho zády. Asisetence: Lukáš Heš, Robin Gerych.
     
    07:40
    Zlín mohl vést o dva góly. Horský trefil levou tyč vsetínské brány.
     
    08:50
    Hosté drží svého soupeře pod tlakem. Jen Dědkovi se podařilo po pravém křídle uniknout a ohrozit Hendrychovu branku.
     
    08:54
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Tomeček – 2 min., hákování).
     
    09:29
    Kotouč zůstal po vsetínské kombinaci ležet v brankovišti za gólmanovými zády, jelikož Hendrych si povyjel až před modrý půlkruh. Celou situace vyřešili nejlépe obránci Beranů, kteří puk vyhodili.
     
    10:54
    Hosté v plném počtu.
     
    11:28
    Heše nikdo nehlídal, a tak se bez problému dostal až před Marečka. Ten proti jeho zakončení zasahuje betonem.
     
    12:43
    Babulíkovu střelu z mezikruží posílá Mareček vyrážečkou k mantinelu. Hraje se především ve středním pásmu. Berani jsou na kotouči a snaží se dostat před vsetínského gólmana, domácí se úspěšně brání.
     
    14:18
    Heš s Burainem se vydali do útoku proti třem vsetínským hráčům. Zakončoval druhý jmenovaný a jeho střela letěla vysoko nad Marečkovu bránu.
     
    14:25
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlínští vyhráli vhazování v útočném pásmu, čehož hned využili pro navýšení skóre. Přesněji to byl opět ADAM JECHO, kdo prostrčením kotouče pod betony gólmana přidal na konto Beranů druhou branku. Asistence: Bez asistence.
     
    16:01
    I když byli na začátku zápasu lepší domácí, teď se karta obrací. Dva góly Berany značně nabudily a dostaly do tempa. Teď mají na ledě převahu.
     
    16:34
    Heš se dostal do brejku. Po levém křídle nabruslil před Marečka a pokusil se trefit vzdálenější horní roh. Vsetínský brankář zasahuje lapačkou.
     
    16:56
    Mareček vykopl střelu Jecha, ale nestíhal se vrátit k levé tyčce na dorážku Heše. Ten stál na hranici brankoviště úplně sám a Vsacany opět zachránila tyč. Na druhou stranu ujeli Turek s Dědkem, ani jednomu se Hendrycha nepodařilo překonat.
     
    18:09
    Domácí prohrávají souboje na útočné modré čáře, případně ve středním pásmu. Právě proto vidíme hosty tak často v individuálních akcích. Naposledy takhle vsetínské obraně unikl Tomeček.
     
    18:43
    Zlín právě vstřelil branku!
    Po Tomečkově akci zůstal puk v útočném pásmu Beranů. Domácí se snažili vyhodit, když už poslali puk na modrou čáru, zachytil jej tam JAKUB ČECHMÁNEK, který se střelou z pravého kruhu trefuje na Marečkovo levé rameno. Asistence: Adam Burian, Marek Šišák.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Domácí vstoupili do utkání lépe, byli aktivnější a první gól z jejich strany byl na spadnutí. Úvodní branka utkání ale padla hned ze druhé akce Zlína, a to v osmé minutě, kdy se prosadil Adam Jecho. Nejproduktivnější hráč hostů skóroval také o sedm minut později a jeho celek se, hnán dvěma brankami, stal aktivnějším. To v poslední minutě prvního dějství potvrdil svou střelou z pravého kruhu i Jakub Čechmánek.
    Druhá třetina začne cca v 13:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Vsetínští do začátku třetiny opět vletěli. Adámek vystřelil z levého křídla a Hendrych zasahuje betonem. Hned vzápětí míří Mareček na střídačku a Vsetín hraje v signalizované výhodě.
     
    20:38
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Tomeček – 2 min., krosček).
     
    21:07
    Zlín hraje v oslabení, ale přesto se drží v útočném pásmu. Z otočky v mezikruží vystřelil Heš. Jeho rána trefila připraveného Marečka.
     
    21:54
    Chyba vsetínského gólmana. Mareček byl mimo brankoviště a Berani se dostali ke střele do prázdné brány. V tuto chvíli zaskočil za brankáře obránce Mikula, jenž ránu zastavil.
     
    22:38
    Hosté v plném počtu.
     
    22:44
    Od modré čáry střílela Čajanová. Na kruhu byl na teč připraven Adámek, těsně u brankoviště Dědek. Poslední jmenovaný nasměroval kotouč mezi Hendrychovy betony. Hra je přerušena.
     
    23:59
    Po delší době bez střely, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou, vyzkoušel své štěstí obránce Žižka, který se v kombinaci dostal do pozice v mezikruží. Mareček vůbec neviděl, ale zasáhl levým betonem.
     
    25:02
    Zlínští mají puk pod kontrolou. Přihrávají si však za vlastní brankou, kam byli zahnáni.
     
    25:20
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Tomek – 2 min., podrážení).
     
    25:50
    Burianova střela od modré skončila na bránícím Koláčkovi. K další střele se Berani nedostali, protože domácí přerušili už jejich přihrávku.
     
    26:26
    Ve střední třetině si kotouč vybojoval domácí Dědek a nechybělo mnoho, aby se s ním dostal do brejku. I po zisku puku byl ale napadán, a tak jej jen poslal do rohu kluziště.
     
    27:20
    Domácí v plném počtu.
     
    27:22
    Podobně, jako před chvílí Dědek, si počínal i Turek. Ani jemu se však v konečném důsledku nepodařilo obejít bránící hráče Zlína, aby se dostal do úniku.
     
    27:35
    Zlín právě vstřelil branku!
    Neuběhla ještě ani polovina utkání a ADAM JECHO už má hattrick. Za zády gólmana Marečka skončila Jechova střela z vrcholu levého kruhu mířená do pravého horního rohu. Asistence: Václav Matúšů.
     
    28:15
    Rigo se po levém křídle dostal do útočného pásma. Zlínský gólman s jeho střeleckým pokusem neměl problém.
     
    28:26
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlínští Berani zřejmě objevili slabé místo vsetínského gólmana. I MICHAL TOMEČEK se totiž prosazuje ránou do pravého horního rohu. Zamířil tam poté, co za jízdy dostal přihrávku od Jana Ramerta. Asistence: Jan Ramert, Jakub Čechmánek.
     
    30:13
    Turek vystřelil přes Buriana s Šišákem. Ti jeho pokus zblokovali a puk letěl k levé tyči. Tam jej Hendrych přikryl lapačkou a hra je přerušena.
     
    30:35
    Hendrych si připisuje další úspěšný zákrok proti Turkovi, který tentokrát střílel z pravého kruhu.
     
    31:05
    Čechmánek zastavil bruslemi střelu svého spoluhráče z vrcholu levého kruhu a kotouč následně nezpracoval. Po krátkém souboji končí puk za vsetínskou brankou.
     
    31:34
    Ramertova střela z mezikruží mířila příliš vysoko. Zvuk píšťalky přerušuje hru a vhazovat se bude po Marečkově pravici.
     
    32:13
    Zlínská pětice si pohrála s hráči Vsetína a všechny je ve středním pásmu obešla. Narazila až na levém kruhu útočného pásma, kde tvrdě zaúřadoval obránce Mikula.
     
    33:00
    Domácí vyhráli vhazování ve vlastním pásmu a Turek okamžitě zamířil do útoku. Na protějším křídle mu sekundoval Adámek, kterému také Turek před brankou nahrál. Přihrávku zablokoval hostující kapitán Burian. Turek jej za tuto krádež alespoň tvrdě dohrál.
     
    34:10
    Nahození vsetínského obránce Machů končí za zlínskou brankou. Hraje se v útočném pásmu Vsetína.
     
    34:42
    Holba nahrál do jízdy Peprnovi, který jen na kotouč nastavil hokejku. Teč špičkou hole zamířila mezi Marečkovy betony. Vsetínský brankář se právě přemisťoval, ale dokázal zasáhnout.
     
    35:44
    Vsetínská obrana přihrála dopředu na Turka, jenž už si do útoku najížděl. Domácí útočník puk nezpracoval, jelikož skončil zezadu na jeho bruslích a odrazil se. Druhou šanci dal vsetínské ofenzivě Dědek, který kotouč převzal a dostal se tak spolu s Turkem a Adámkem do přečíslení tři na dva.
     
    36:39
    Velká šance Vsetína. Úplně sám zůstal před Hendrychem Koláček, který nejprve vystřelil mezi betony a poté i dvakrát dorážel. Puk byl u pravého betonu zlínského brankáře stále volný a Adámek už najížděl k další dorážce za rozhozeného gólmana. Hlavní rozhodčí však zapískal dříve, než měl, a další vsetínský forvard už se ke slovu nedostal.
     
    38:02
    Mela se strhla také před vsetínskou brankou. Zlínští hráči doráželi puk podobně jako před chvílí Koláček s Adámkem. Tato akce však skončila potyčkou v brankovišti a dvouminutový trest za hrubost dostává za domácí Rigo, za hosty Ramert.
     
    39:15
    Heš prokličkoval mezi dvěma hráči Vsetína, těsně před Marečkem jej zastavil až Fojtík. Stejně tak na druhé straně neprošel Koláček.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Vsetínským opět patřila jen úvodní část třetiny. Domácím se ale nepovedla hned přesilová hra v prvních minutách, kdy po vyloučení Tomečka byli v útoku stále spíše hosté. Vsetín troskotal na zlínské obraně, která byla ostražitá a nedovolila svému soupeři ani jeden brejk. Naopak těsně před polovinou utkání se během jedné minuty prosadili Adam Jecho, který zkompletoval hattrick, a Michal Tomeček. Z řad domácích byl vidět hlavně Turek, v závěru třetiny taky Koláček, jenž byl v asi největší vsetínské šanci.
    Třetí třetina začne cca v 13:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Obě mužstva hrají v plném počtu.
     
    40:26
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Fojtík – 2 min., hákování).
     
    41:01
    Na Hamrlovu střelu od modré Mareček neviděl. Pokus zlínského obránce ale zablokovali jeho spoluhráči clonící před brankovištěm.
     
    41:35
    Další střela od modré Hamrlovi nesedla. To dalo příležitost Vsetínským, Koláček z mezikruží vysoko přestřelil.
     
    42:26
    Domácí v plném počtu.
     
    43:45
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Peprna – 2 min., podrážení).
     
    44:08
    Matějíčkovu přihrávku na Koláčka zastavila zlínská obrana.
     
    45:02
    Vsetínské sevření gólem neskončilo, a tak se na druhou stranu vydali Ramert s Tomečkem. Přihrávka skrz mezikruží byla špatně načasovaná a Ramert byl u brány dříve než kotouč.
     
    45:33
    Sám před Marečkem se na levém křídle objevil Mojžíš. Z blízkosti brankoviště zamířil mezi betony.
     
    45:45
    Hosté v plném počtu.
     
    46:42
    Hraje se v útočném pásmu Zlína. Bránící pětice Vsetína je ale pevně semknuta na malém prostoru před brankovištěm a ke svému gólmanovi nepropustí žádný kotouč.
     
    47:54
    Výrazné vsetínské útočné duo Turek – Dědek už je zase v akci. Dědek si prohodil zlínského obránce a dostal se do mezikruží, odkud nahrál Turkovi. Ten střílel naslepo, což mělo důsledek to, že trefil pouze obránce Žižku.
     
    49:10
    Fojtíkovu střelu od modré ztečoval jeden ze zlínských obránců, čímž Hendrycha celkem potrápil.
     
    49:49
    V bráně se musel otáčet také Mareček, který na chvíli vůbec nevěděl, kde je puk. Celá situace pro něj dopadla dobře a jeho spoluhráči ještě stačili dostat hru na druhou stranu. Hendrychovu bránu ohrozil z pravého kruhu Rigo.
     
    50:43
    Turek kroutí hlavou. Nejprve neprocpal puk mezi betony zlínského gólmana, i když to chvíli vypadalo, že kotouč v brance skončí. Poté se neuchytila ani jeho střela z vrcholu levého kruhu.
     
    51:28
    Hrdý z vrcholu pravého kruhu přestřelil vzdálenější horní roh.
     
    52:05
    Šišák zablokoval střelu Machů. Hra se stále drží před Hendrychem.
     
    53:07
    Turek na pravém křídle prokličkoval mezi bránícími hráči. Trefil boční síť branky Beranů.
     
    54:12
    Fojtík nahrával do předbrankového prostoru dobře na teč. V cílové destinaci však stáli jen hráči Zlína, kteří kotouč okamžitě vyhazují do středního pásma.
     
    55:10
    Hrdý byl rychlejší než za ním dojíždějící soupeř. Puk mu ale těsně před brankovištěm sjel z hokejky.
     
    56:17
    Střela Machů skončila na Burianovi. Adámek kroutí hlavou po přihrávce na pravý kruh, kde ovšem nikdo nestál.
     
    56:34
    Nikým nebráněný Gerych jel směrem k Marečkově brance. Ten si zákrok lapačkou proti jeho střele do levého horního rohu vychutnal.
     
    57:37
    Domácí nepustili Berany blíže ke své bráně, a tak museli kombinovat u modré čáry. Ke střele si pak na vrchol levého kruhu najel Sýkora. Mareček dobře viděl, puk ukrývá mezi betony a hra je přerušena.
     
    58:44
    Hosté vyhráli souboj o kotouč u své střídačky, dál než do středního pásma se však nedostali.
     
    59:15
    Tomeček měl na svých zádech vsetínského obránce, i tak stihl po přechodu do útočného pásma přihrát Ramertovi. Zlínský útočník s šestnáctkou na zádech tečoval puk nad vsetínskou branku.
     
    59:56
    Ještě čtyři sekundy před koncem zápasu vznikl zmatek před bránou Marečka. Zlínským se ale nedaří trefovat puky přesně a další branka tak už dnes nepadne.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině už žádná branka nepadla, i když gólové šance byly na obou stranách. Více jich měl i nyní hostující Zlín, který vítězí 5:0.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze Vsetína vám přeji příjemný zbytek dne. (15:08:52)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 8. Jecho (Heš, Gerych), 15. Jecho, 19. Čechmánek (Burian, Šišák), 28. Jecho (Matúšů), 29. Tomeček (Ramert, Čechmánek)


    VHK ROBE Vsetín: Mareček (Rygl) – Mikula, Fojtík, Machů, Valda, Mošnička – Koláček, Rigo, Kovář, Adámek, Matějíček, Dědek, Turek, Hrdý, Čajanová, Tomek.
    Berani Zlín: Hendrych (Málek) – Žižka, Sýkora, Burian, Mojžíš, Hamrla, Šišák – Peprna, Jecho, Tomeček, Ramert, Horský, Čechmánek, Heš, Matúšů, Babulík, Gerych, Holba, Leška.

    Rozhodčí: Grygera – Poláček, Juřička
    thejrc.org