Faerské ostrovy – Lotyšsko 1:1 (kon.) | Lichtenštejnsko – Gibraltar 0:1 (kon.) | Andorra – Malta 0:0 (kon.)
konec
Faerské ostrovy
1:1 (1:1)
Lotyšsko
Sobota 10.10.2020, 18:00 • Tórsvøllur, Torshavn • Liga národů UEFA - Liga D • Skupina 1
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Fearské ostrovy dokázali doma s Lotyšskem uhrát remízu 1:1 a udrželi tak před svým soupeřem čtyřbodový náskok, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (19:58:34)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-1
    Střely celkem: 5-13
    Střely na branku: 3-2
    Zásahy gólmanů: 1-2
    Střely mimo: 1-6
    Zblokované střely: 1-5
    Rohy: 4-7
    Ofsajdy: 2-1
    Držení míče: 54% – 46%
    Přihrávky: 345-299
    Fauly: 14-11
    Žluté karty: 1-3
    Červené karty: 0-0.
     
    První poločas skončil nerozhodně po tom, co se ve 25. minutě po hlavičkovém přistrčení prosadil střelou na vzdálenější tyč Jänis Ikaunieks. Za tři minuty ale srovnal hlavičkou Odmar Faerø a tímto výsledkem skončil jak poločas první, tak druhý. Ve druhé půlce měly domácí více možností na rozhodnutí zápasu. Třeba v 51. minutě se krásnou střelou prezentoval Hallur Hansson, ale gólman Šteinbors tygřím skokem do šibenice zabránil brance. V sedmdesáté minutě pak mohla padnout branka na obou stranách. Nejprve Stuglis z penaltového puntíku neusměrnil míč do volné části branky a na druhé straně se to už povedlo Edmundssonovi po přihrávce Olsena, který byl ale v ofsajdu – 1:1.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí se ale dobře brání a nyní mají uprostřed hřiště míč opět na svých kopačkách.
     
    90+2
    Hosté se snaží stále tlačit před branku, do útoku se samozřejmě zapojil i Jänis Ikaunieks a vybojoval autové vhazování.
     
    90+1
    Mārtiņš Ķigurs zřejmě měl pocit, že ve velkém čtverci vykličkuje všechny hráče soupeře. V tomto prostoru se ale moc volného prostoru nenechává a ofenzívní záložník Lotyšska po dvou úspěšných kličkách přišel o míč.
     
    90
    Ve druhé polovině budou nastaveny tři minuty.
     
    90
    Na druhé straně ukázali rychlý protiútok také hosté. Zakončen byl střelou střídajícího Raimondse Krollise, ta ale byla hodně nepřesná.
     
    90
    Rychlý protiútok Faeřanů končí centrem Vatnhamara do velkého čtverce, který přizvedl jeden z obránců hostí směrem ke svému brankáři.
     
    88
    Faeřany dnešní zápas poměrně hodně bolí, nyní byl poslán na zem znovu Klaemint Olsen.
     
    88
    Märcis Ošs u branky Faeřanů sejmul Klaeminta Olsena a dostává za svůj zákrok žlutou kartu. Olsen se jen těžko zvedá z trávníku.
     
    84
    Mārtiņš Ķigurs prošel s míčem po levé straně do vápna. Odcentroval a balon se otřel o ruku jednoho z domácích stoperů, ale sudí to jako penaltový zákrok neposoudil.
     
    82
    A dvojí střídání přichází také na straně Lotyšska. Roberts Uldriķis jde ze hřiště místo Raimondse Krollise, dnešní zápas také nedohraje na devadesát minut Artürs Zjuzins, místo kterého si závěrečných deset minut odehraje Eduards Emsis.
     
    82
    Dvojí střídání v týmu Faerských ostrovů. Z placu jde Gilli Rólantsson, kterého nahradí Joannes Danielsen. Dalším střídaným hráčem je Jóannes Bjartalíð, jenž dnes odehrál dobrý zápas. Místo něj jde do hry Patrik Johannesen.
     
    81
    A opět Baldvinsson v hlavní roli. Po rohu byl faulován Ķigursem.
     
    80
    Mohlo to být opět veselejší pro hostující tým. Po velice pěkné akci na jeden dotek dával Mārtiņš Ķigurs míč z levé strany vápna před branku pro Andrejse Ciganikse, jehož střelu Baldvinsson srazil na roh a vykoupil se tak za předešlý faul.
     
    80
    Lotyši zůstanou u míče po tom, co Baldvinsson možná trošku zbytečně přejel Ikauniekse. To je samozřejmě pro hosty vítaná zpráva.
     
    77
    Po nepřehledné situaci před brankou Gestssona z toho bude jen odkop od domácí branky.

    Tomáš Lysý

    Branky: 28. Faerö (Bjartalid) – 25. J. Ikaunieks (M. Ošs)

    Karty:   58. Nattestad (FAO) – 18. Rugins (LAT), 31. Uldriķis (LAT), 88. M. Ošs (LAT)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 1:6. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:11.
    Faerské ostrovy: Gestsson – Rólantsson (82. Danielsen), Nattestad, Faerö, V. Davidsen – Bjartalid (82. Johannesen), Hansson (C), S. Vatnhamar (65. Baldvinsson), Hendriksson (11. G. Vatnhamar) – A. L. Olsen (65. Edmundsson), K. Olsen.
    Náhradníci: K. Joensen, Thomsen – Danielsen, Vatnsdal, Baldvinsson, Edmundsson, G. Vatnhamar, Johannesen, M. Olsen, Jónsson, Soylu, Hansen.

    Lotyšsko: Šteinbors (C) – Savalnieks, M. Ošs, Stuglis, Rugins – Zjuzins (82. Emsis), Tobers (68. Kārkliņš) – Jaunzems (67. Ķigurs), J. Ikaunieks, Ciganiks – Uldriķis (82. Krollis).
    Náhradníci: Ozols, D. Ošs – Kļuškins, Ontužāns, Emsis, D. Ikaunieks, Jurkovskis, Fjodorovs, Tarasovs, Ķigurs, Kārkliņš, Krollis.

    Rozhodčí: Stojanov – Kolev, Mihajlov – Draganov (vš. Bulharsko)
    thejrc.org