Bosna – Nizozemsko 0:0 (kon.) | Anglie – Belgie 2:1 (kon.) | Chorvatsko – Švédsko 2:1 (kon.)
Polsko – Itálie 0:0 (kon.) | Island – Dánsko 0:3 (kon.) | Francie – Portugalsko 0:0 (kon.)
konec
Bosna a Hercegovina
0:0 (0:0)
Nizozemsko
Neděle 11.10.2020, 18:00 • Bilino polje - Zenica • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 1
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Ibrahim Šehić udržel pro Bosnu a Hercegovinu remízový stav, se s vámi loučím a přeji vám příjemný večer, třeba u zápasu české reprezentace. (20:01:04)
     
    Sledovali jsme utkání, v němž mělo Nizozemsko jasně vyhrát, ovšem opak byl pravdou. První šance začaly přicházet až po sedmdesáté minutě, avšak branka nepadla. Bosna a Hercegovina dnes velmi dobře bránila a vyrážela do rychlých protiakcí, po nichž hrozila. Co se nepovedlo vyřešit obraně domácího celku, to pohlídal brankář Ibrahim Šehić. Když se podíváme na hru Holandska, to často kombinovalo, ale dlouho bylo bezzubé. Až v posledních minutách mohli hosté rozhodnou, jenže postupně selhali Luuk de Jong, Frenkie de Jong a v nastavení Ryan Babel.

    Bosna a Hercegovina tak bere s evropským gigantem bod, který má pro ni cenu zlata. Naopak Nizozemsko bude mluvit o ztrátě a Itálie mu může znovu poodskočit.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Hostující mužstvo vyslalo dva dlouhé nákopy, které si obrana pohlídala. Tady už to vypadá, že střetnutí dojde k překvapivé remíze.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Armin Hodžić (Bosna a Hercegovina), který si pustil pusu na špacír a byl tak potrestán za nesportovní chování.
    90+2. Ryan Babel (NED)
     
    90+2
    Frenkie de Jong unikal na pravé straně a následně odcentroval, Ibrahim Šehić přizvedl míč nešťastně před branku, kde se nacházel osamocený Ryan Babel. ten se gólmana mohl zeptat, kam to chce, ale v ložence selhal a branku vůbec netrefil. Tohle bude Nizozemsko hodně mrzet!
     
    90+1
    Po vypršení normální hrací doby přistoupil k postranní čáře čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty navíc.
     
    90
    Domácí mužstvo zastavilo další akci soupeře a následně Darko Todorović míč odpálil co nejdále od branky. Nizozemsko se dlouhým centrem vrátilo do vápna, ale celou situaci řešil brankář. Následně Virgil van Dijk vrazil do soupeře, trestat se nebude.
     
    89
    Holandsku už moc času na vstřelení branky nezbývá, Bosna a Hercegovina si zatím může mnout ruce, jelikož bod s gigantem by byl pro ní výborný.
     
    87
    Dalším potrestaným hráčem je Marten de Roon (Nizozemsko), který takticky zastavil rychle se rozvíjející akci soupeře. Hráč se sice zlobí, jenže tady jsou debaty zbytečné.
     
    87
    Frenkie de Jong obloučkem přehodil obranu domácího celku a do prostoru mířil Georginio Wijnaldum. Opět z branky skvěle vyběhl Ibrahim Šehić, který míč před soupeře vyboxoval do bezpečí.
     
    86
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Daley Blind, přichází Nathan Aké.
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Quincy Promes, přichází Ryan Babel.
     
    85
    Tohle není možné, z toho musí padat branky! Míč mířil do druhé vlny, kde si nabíhal Frenkie de Jong, který mohl zakončit kamkoliv. Jenomže vystřelil po zemi do prostoru, kde byla noha Darka Todoroviće. Ibrahim Šehić byl nyní zcela mimo hru ...
     
    84
    Zkušený Edin Džeko si ve středovém kruhu pokryl balonu a Stefan de Vrij jej faulova. Domácí reprezentace pak zkusila pas na pravou stranu, ovšem míč zamířil mimo hrací plochu.
     
    83
    Georginio Wijnaldum měl před sebou otevřenou obranu a možná mohl i vystřelit. Jenomže si na pokus nevěřil a celou situaci zbrzdil, Nizozemsko bude znovu útočit do plných.
     
    81
    Za obranu Bosny a Hercegoviny mířil Luuk de Jong, avšak pas pro něj šel až do šestnáctky. Z brankové čáry vystartoval také Ibrahim Šehić, který se stal hrdinou okamžiku.
     
    80
    Do konce normální hrací doby zbývá už jenom deset minut! Bosna a Hercegovina se ocitla znovu v akci, jenomže tu přerušil Jasper Cillessen společně se svými obránci.
    78. Luuk de Jong (NED)

    Michal Luxa

    Branky:

    Karty:   44. Kadušić (BSN), 90+2. Hodžić (BSN) – 87. de Roon (NED)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 2:8. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 8:14.
    Bosna a Hercegovina: Šehić – Todorović, Hadžikadunić, Saničanin, Kadušić (46. Kolašinac) – Pjanić (C) (75. Hodžić), Cimirot, Krunić (75. Lončar) – Tatar (54. Hadžiahmetović), Djurić (61. Džeko), Gojak.
    Náhradníci: Begović, Pirić – Ahmedhodžić, Kolašinac, Hadžiahmetović, Hotič, Hodžić, Džeko, Cipetić, Hajradinovič, Lončar, Milošević.

    Nizozemsko: Cillessen – Dumfries (70. Hateboer), de Vrij, V. van Dijk (C), Blind (86. Aké) – de Roon, Wijnaldum, F. de Jong – Malen (70. S. Berghuis), L. de Jong, Promes (86. Babel).
    Náhradníci: Krul, Bizot – Hateboer, Veltman, Aké, S. Berghuis, Babel, Wijndal, Koopmeiners, Strootman, Stengs, van de Beek.

    Rozhodčí: István Kovács – Ovidiu Artene, Valentin Avram (všichni Rumunsko)
    bahis siteleri