Bosna – Nizozemsko 0:0 (kon.) | Anglie – Belgie 2:1 (kon.) | Chorvatsko – Švédsko 2:1 (kon.)
Polsko – Itálie 0:0 (kon.) | Island – Dánsko 0:3 (kon.) | Francie – Portugalsko 0:0 (kon.)
konec
Chorvatsko
2:1 (1:0)
Švédsko
Neděle 11.10.2020, 18:00 • Stadion Maksimir, Záhřeb • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:01:09)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:11.
     
    Je konec! Ve druhém poločase jsme viděli dvě branky a spokojenější rozhodně budou domácí fotbalisté, kteří zvítězili 2:1. Ve druhém poločase se Švédsko dočkalo srovnání, když jasnou gólovou možnost využil Marcus Berg. Dlouho to následně vypadalo, že se budou body dělit, jenže to se nakonec nestalo. Chorvaté předvedli v 84. minutě rychlou akci, ve které našel Ivan Perišić úplně volného Andrej Kramarić, jenž vlastně dával do prázdné brány.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Dominik Livaković si chvilku podržel míč na své kopačce, načež ho také odkopl na polovinu. Dnes to vypadá, že si Chorvaté opravdu odvezou body.
     
    90+2
    Jenže Chorvaté nyní získali balón a nekompromisním okopem ho poslali daleko od brány. Se švédskými nadějemi to zatím nevypadá zrovna dobře.
     
    90+1
    Švédsko se ještě hodně snaží, chtělo by srovnat stav dnešního zápasu. Chorvaté jsou pod obrovským tlakem, ale zatím jim obrana funguje dobře.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minuty!
     
    89
    Jenže tady mohlo přijít srovnání! Marcus Berg zaútočil na svou druhou branku v utkání, ale v tom mu zabránil zákrok Dominika Livakoviće
     
    86
    Dejan Kulusevski je jedním z nejaktivnějších hráčů na hřišti, minimálně na švédské straně. Jeho rána z dobré pozice byla ale zblokována obráncem.
     
    85
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Ivan Perišić, přichází Bruno Petković.
    84. Andrej KRAMARIĆ - 2:1
     
    84
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Neskutečné, domácí se ještě jednou prosazují a nyní jsou velmi blízko třem bodům! Ivan Perišić si skvěle zpracoval balón v šestnáctce. Nebyl ale sobec a posunul míč na ANDREJE KRAMARIĆE, jenž dával do prázdné.
     
    83
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Albin Ekdal, přichází Sebastian Larsson.
     
    82
    Robin Olsen také pomohl na druhé straně s rozehrávkou svým spoluhráčům, jenže k míči se na polovině hřiště dostali znovu domácí fotbalisté.
     
    81
    Dominik Livaković se po delší době dotkl míče, a tak pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Na pravé straně však přišli komplikace pro domácí.
     
    80
    A do konce utkání nám chybí posledních deset minut, stav už je nějakou dobu srovnaný. Zatím to vypadá, že se dnes body opravdu rozdělí mezi týmy.
     
    79
    Andrej Kramarić je na hřišti teprve chvilku, ale už se dostal ke střele. Domácí hráč ovšem neseřídil mířidla, a tak Robin Olsen mohl zůstat poměrně v klidu.

    Denisa Józsová

    Branky: 32. Vlašić (Brekalo), 84. Kramarić (Perišić) – 66. M. Berg (Forsberg)

    Karty:   2. Kovačić (CRO), 45. Brozović (CRO)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:11.
    Chorvatsko: Livaković – Uremović, Lovren, Ćaleta-Car, Melnjak (75. Kramarić) – Brozović – Kovačić (61. Pašalić), Modrić (C), Vlašić – Brekalo (74. D. Bradarić), Perišić (85. Petković).
    Náhradníci: Grbić, Sluga – D. Bradarić, Kramarić, Budimir, Pašalić, Rog, Jedvaj, Oršić, Badelj, Petković, D. Vida.

    Švédsko: Olsen – Lustig, Lindelöf, P. Jansson, Augustinsson – Kulusevski, K. Olsson, Ekdal (83. Seb. Larsson), Forsberg – Isak (65. Claesson), M. Berg.
    Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – Holmén, Bengtsson, Seb. Larsson, M. Olsson, Svanberg, Krafth, Claesson, M. Johansson, Sema, J. Larsson.

    Rozhodčí: Beaton – Potter, McFarlane (vš. SCO)
    thejrc.org