Everton – Liverpool 2:2 (kon.) | Chelsea – Southampton 3:3 (kon.) | Manchester City – Arsenal 1:0 (kon.)
Newcastle – Manchester Utd. 1:4 (kon.)
konec
Everton FC
2:2 (1:1)
Liverpool FC
Sobota 17.10.2020, 13:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
    81. Dominic CALVERT-LEWIN - 2:2
     
    81
    Everton právě vstřelil branku!
    I v dnešním zápase se ozývá nejlepší střelec Premier League a je opět srovnáno! Domácí pěkně přešli do útoku přes levou stranu, odkud centroval Lucas Digne. Ten svým centrem poslal míč do středu šestnáctky, kde svůj senzační výskok předvedl DOMINIC CALVERT-LEWIN, který pak nedal šanci k zákroku ani Adriánovi. Asistence: Lucas Digne.
    72. Mohamed SALAH - 1:2
     
    72
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Tohle byla paráda v podání egyptského křídelníka, díky čemuž je Liverpool blíže třem bodům! Yerry Mina centr z levé strany jen nedůrazně odvrátil k MOHAMEDU SALAHOVI, který z první vypálil neskutečně přesně přímo k levé tyči a připisuje si svou stou trefu!
    19. Michael KEANE - 1:1
     
    19
    Everton právě vstřelil branku!
    Domácí se opravdu rychle probrali a ještě v první dvacetiminutovce srovnávají! Tlak Evertonu pokračoval rohovým kopem, který rozehrával James Rodríguez. Ten míč poslal do malého vápna, kde si výborně vyskočil MICHAEL KEANE, jenž tvrdě zakončil do středu brány, Adrián už nedokázal včas zareagovat. Asistence: James Rodríguez.
    3. Sadio MANÉ - 0:1
     
    3
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Reds se ze své první větší šance rovnou dostávají do vedení! SADIO MANÉ nejprve nedosáhl na vzdušný pas Mohameda Salaha, míč se tak dostal až k Andrewu Robertsonovi, který si se štěstím obešel protihráče a následně v pokutovém území uvolnil právě senegalského křídelníka, který se neomylně trefil pod horní tyč. Asistence: Andrew Robertson.

    Lukáš Mihal

    Branky: 19. M. Keane (James Rodríguez), 81. Calvert-Lewin (Digne) – 3. Mané (Robertson), 72. M. Salah

    Karty:   45. James Rodríguez (EVE), 69. A. Gomes (EVE), 85. Allan (EVE) – 67. Mané (LIV), 84. Fabinho (LIV)   90. Richarlison (EVE)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 5:8. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:9.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C) (31. Godfrey), Y. Mina, M. Keane, Digne – Doucouré (78. Iwobi), Allan, A. Gomes (72. G. Sigurdsson) – James Rodríguez, Calvert-Lewin, Richarlison.
    Náhradníci: Olsen – Godfrey, Delph, G. Sigurdsson, Davies, Iwobi, Bernard.

    Liverpool FC: Adrián – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk (11. Joe Gomez), Robertson – J. Henderson (C), Fabinho (90+1. Wijnaldum), Th. Alcântara – M. Salah, Firmino (78. Diogo Jota), Mané.
    Náhradníci: Kelleher – Joe Gomez, Wijnaldum, Milner, Jones, Minamino, Diogo Jota.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett
    thejrc.org