Everton – Liverpool 2:2 (kon.) | Chelsea – Southampton 3:3 (kon.) | Manchester City – Arsenal 1:0 (kon.)
Newcastle – Manchester Utd. 1:4 (kon.)
konec
Everton FC
2:2 (1:1)
Liverpool FC
Sobota 17.10.2020, 13:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
    90+2. Neuznaná branka Liverpoolu
     
    90+2
    Tak pozor, gól neplatí! Sadio Mané byl na hranici ofsajdu, situace se ale nechala dohrát, takže míč přihrál do středu šestnáctky, kde byl připraven k zakončení Jordan Henderson, který se štěstím překonal Jordana Pickforda. Jeho radost ale nakonec byla zbytečná!
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Fabinho, přichází Georginio Wijnaldum.
    90. Červená karta
     
    90
    Richarlison se na středu hřiště provinil opravdu zákeřným skluzem, za který nemohl čekat nic jiného než červenou kartu. Poté se ještě nechával ošetřovat, takže rozhodčí Oliver musel čekat pár minut na to, aby mu červený kartónek mohl ukázat.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Allan (Everton FC).
     
    84
    James Rodríguez se při souboji s Fabinhem přivodil nějaké menší zranění, kvůli čemuž zůstává ležet na hrací ploše a vynutí si ošetření. Brazilský záložník ještě navíc vidí žlutou kartu.
     
    83
    Liverpool se hodně rychle mohl dostat zpět do vedení! Před brankářem se zničehonic objevil Sadio Mané, který však pálil jen do Jordana Pickforda. Následná dorážka Diogo Joty už se mezi tři tyče nevešla.
    81. Dominic CALVERT-LEWIN - 2:2
     
    81
    Everton právě vstřelil branku!
    I v dnešním zápase se ozývá nejlepší střelec Premier League a je opět srovnáno! Domácí pěkně přešli do útoku přes levou stranu, odkud centroval Lucas Digne. Ten svým centrem poslal míč do středu šestnáctky, kde svůj senzační výskok předvedl DOMINIC CALVERT-LEWIN, který pak nedal šanci k zákroku ani Adriánovi. Asistence: Lucas Digne.
     
    78
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Roberto Firmino, přichází Diogo Jota.
     
    78
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Abdoulaye Doucouré, přichází Alex Iwobi.
    77. Pickford stále drží naději na body
     
    77
    Hosté už si toto vedení chtějí pohlídat či případě ho navýšit. Trent Alexander-Arnold tak od rohového praporku poslal do šestnáctky výborný centr, na který si vyskočil Joël Matip, který také neudělal nic špatně, což ale platí také o Jordana Pickfordovi, který vytáhl opravdu senzační zásah!
     
    76
    Dominic Calvert-Lewin dostal výborný vzdušný pas do šestnáctky, kde si míč zpracovával hrudí a už se chystal ke střele, jenže to by nesměl být v blízkosti Andrew Robertson, který balón šikovně odklidil mimo nebezpečnou zónu!
     
    72
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází André Gomes, přichází Gylfi Sigurdsson.
    72. Mohamed SALAH - 1:2
     
    72
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Tohle byla paráda v podání egyptského křídelníka, díky čemuž je Liverpool blíže třem bodům! Yerry Mina centr z levé strany jen nedůrazně odvrátil k MOHAMEDU SALAHOVI, který z první vypálil neskutečně přesně přímo k levé tyči a připisuje si svou stou trefu!
     
    69
    Liverpool opravdu aktivně napadá, čímž dostává domácí fotbalisty pod tlak. Ti kvůli tomu nakonec přišli o míč, vzápětí navíc žlutou kartu získává André Gomes.
     
    67
    Dnešní duel je opravdu náchylný na zranění, protože na trávníku tentokrát končí Lucas Digne a dlouho se z toho musí vzpamatovávat. Sadio Mané navíc za svůj počin vidí žlutou kartu.
     
    65
    James Rodríguez měl spoustu možností, nakonec si míč navedl na střed hřiště a z hranice vápna vypálil, přičemž střelu nebezpečně kroutil k levé tyči. Liverpoolský brankář však vytahuje další důležitý zákrok.
    60. Richarlison trefuje brankovou konstrukci
     
    60
    James Rodríguez napodruhé vymyslel opravdu skvělý centr, ke kterému se dostal Richarlison, který však hlavou zakončil jen do tyče!
     
    54
    Andrew Robertson odehrál balón a poté nechtěně poslal k zemi Allana. Oba se z toho musí vydýchat, hůře je na tom liverpoolský krajní bek, který se nechává ošetřovat.
     
    45+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    45
    Toffees nedokázaly rozehrát, což zkoušel potrestat Sadio Mané, který donutil Jamese Rodrígueze k faulu, za který vidí žlutou kartu.
     
    35
    Hosté to udělali stejně jako při prvním gólu, senegalský hráč však tentokrát nezakončil přesně. Přihrávka Andrewa Robertsona navíc bylo o dost rychlejší než předtím, takže to měl Sadio Mané o dost složitější, a neuspěl.
     
    31
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Séamus Coleman, přichází Ben Godfrey.
    25. Pickford parádním zákrokem udržel vyrovnaný stav
     
    25
    Nakonec to na sebe vzal Trent Alexander-Arnold, jemuž nabil Jordan Henderson. Rána se mu nad míru povedla, protože se pěkně kroutila k levé tyči, ale Jordan Pickford vytáhl opravdu důležitý zákrok!
    19. Michael KEANE - 1:1
     
    19
    Everton právě vstřelil branku!
    Domácí se opravdu rychle probrali a ještě v první dvacetiminutovce srovnávají! Tlak Evertonu pokračoval rohovým kopem, který rozehrával James Rodríguez. Ten míč poslal do malého vápna, kde si výborně vyskočil MICHAEL KEANE, jenž tvrdě zakončil do středu brány, Adrián už nedokázal včas zareagovat. Asistence: James Rodríguez.
     
    11
    Tak pozor! Virgil van Dijk chodí kolem hřiště, ale nepůjde to! Už pomalu odchází do kabin a jeho místa tedy zaujímá Joe Gomez.
     
    7
    Virgil van Dijk se nakonec provinil milimetrovým ofsajdem, takže to penalta nebude. Hostující stoper se však stále nechává ošetřovat.
    6. Těsný ofsajd van Dijka
     
    6
    Virgil van Dijk dostával centr na zadní tyč, kde mu ale nedovolil zakončení Jordan Pickford. Byl to ale hodně tvrdý zákrok, protože se nizozemský stoper nechává ošetřovat a nevypadá to vůbec dobře. Situace se navíc ještě bude přezkoumávat kvůli možnosti pokutového kopu, tedy pokud předtím nepřišel ofsajd.
    3. Sadio MANÉ - 0:1
     
    3
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Reds se ze své první větší šance rovnou dostávají do vedení! SADIO MANÉ nejprve nedosáhl na vzdušný pas Mohameda Salaha, míč se tak dostal až k Andrewu Robertsonovi, který si se štěstím obešel protihráče a následně v pokutovém území uvolnil právě senegalského křídelníka, který se neomylně trefil pod horní tyč. Asistence: Andrew Robertson.

    Lukáš Mihal

    Branky: 19. M. Keane (James Rodríguez), 81. Calvert-Lewin (Digne) – 3. Mané (Robertson), 72. M. Salah

    Karty:   45. James Rodríguez (EVE), 69. A. Gomes (EVE), 85. Allan (EVE) – 67. Mané (LIV), 84. Fabinho (LIV)   90. Richarlison (EVE)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 5:8. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:9.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C) (31. Godfrey), Y. Mina, M. Keane, Digne – Doucouré (78. Iwobi), Allan, A. Gomes (72. G. Sigurdsson) – James Rodríguez, Calvert-Lewin, Richarlison.
    Náhradníci: Olsen – Godfrey, Delph, G. Sigurdsson, Davies, Iwobi, Bernard.

    Liverpool FC: Adrián – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk (11. Joe Gomez), Robertson – J. Henderson (C), Fabinho (90+1. Wijnaldum), Th. Alcântara – M. Salah, Firmino (78. Diogo Jota), Mané.
    Náhradníci: Kelleher – Joe Gomez, Wijnaldum, Milner, Jones, Minamino, Diogo Jota.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett
    bahis siteleri