Everton – Liverpool 2:2 (kon.) | Chelsea – Southampton 3:3 (kon.) | Manchester City – Arsenal 1:0 (kon.)
Newcastle – Manchester Utd. 1:4 (kon.)
konec
Newcastle United
1:4 (1:1)
Manchester United
Sobota 17.10.2020, 21:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:08:04)
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:14. Střely mimo: 2:6. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:12.
     
    Poslední utkání sobotního programu anglické Premier League nabídl parádní podívanou. Dlouho vyrovnaný zápas pro sebe urval Manchester United v závěrečné desetiminutovce, v níž vstřelil hned tři góly.

    Ale pojďme od začátku. Domácí šli do vedení už ve druhé minutě po nešťastném vlastenci Lukea Shawa. Rudí ďáblové vyrovnali ve 23. minutě zásluhou Harryho Maguira a pak a se dlouho trápili se zdí jménem Karl Darlow. Ten předváděl jeden výborný zákrok za druhým, ale nakonec byl překonán, a to v 86. minutě, kdy marně zkoušel zastavit technický pokus Bruna Fernandese, který napravil zaváhání z 58. minuty, kdy nedal penaltu. Rozjetý Manchester udeřil ve zbývajícím čase ještě dvakrát. V 90. minutě vstřelil premiérový gól mezi dospělými Aaron Wan-Bissaka a v poslední minutě ještě upravil konečný stav Marcus Rashford.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+6. Marcus RASHFORD - 1:4
     
    90+6
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Tak ještě jeden gól v síti domácích. Fernandes výborným nákopem uvolnil MARCUSE RASHFORDA, jenž postupoval z levé strany sám na Darlowa. Pokus k pravé tyči proletěl gólmanovali mezi rukou a nohou.
     
    90+5
    Newcastle ještě zkouší smazat dvoubrankové manko, v případě úspěchu by ještě nejspíše dostali jednu šanci na vyrovnání. Avšak snahuWilsona zastavil hvizd sudího, Pawson posoudil počínání anglického forwarda jako nedovolené.
     
    90+4
    Solskjaerovi svěřenci ještě zahrávali rohový kop, sedmý v utkání. Fernandes přetáhl centr na Maguira, ten hlavičkoval pod sebe jen k nohám Schära.
     
    90+3
    Manchester hraje závěr zápasu ve velkém klidu. Čtvrtý gól měl na kopačce Bruno Fernandes. Kdyby v poslední chvíli nezměnil směr letu míče Fernández, Darlow by se nejspíše natahoval marně.
     
    90+2
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Juan Mata, přichází Nemanja Matić.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavil nad rámec základní hrací doby pět minut.
    90. Aaron WAN-BISSAKA - 1:3
     
    90
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! AARON WAN-BISSAKA si na středu narazil s Rashfordem a poté tváří v tvář brankáři vypálil nechytatelně pod horní tyč. Pravý obránce vstřelil vůbec svůj první gól v kariéře mezi dospělými!
     
    89
    Fotbalisté domácího mužstva podnikli rychlý výpad středem hřiště. Ten byl dobře provedený, kromě koncovky. Shelvey dostal nahrávku na paty.
     
    88
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Jeffrey Hendrick, přichází Miguel Almirón.
    86. Bruno FERNANDES - 1:2
     
    86
    Manchester United právě vstřelil branku!
    BRUNO FERNANDES prolomil smůlu a přiblížil Rudé ďábly k zisku tří bodů! Marcus Rashford skvěle počkal na náběh portugalského spoluhráče, jemuž nahrál v ideální moment. Fernandes při zakončení zachoval chladnou hlavu, padajícího Darlowa obstřelil na zadní tyč. Rána nešla umístit lépe.
     
    85
    Obrovskou hrubku v rozehrávce vyrobil Luke Shaw. jeho zpětný pas vystihl Callum Wilson, útočník posléze centroval do šestnácky, kde viděl Frasera. Před ním Lindelöf hlavičkoval do rukavic de Gey.

    Milan Huppert

    Branky: 2. Shaw (vla.) – 23. Maguire (Mata), 86. B. Fernandes (Rashford), 90. Wan-Bissaka (Rashford), 90+6. Rashford (B. Fernandes)

    Karty:   67. Krafth (NEW) – 37. D. James (MAN)

    Neproměněná penalta: 58. B. Fernandes (MAN), brankář Darlow zneškodnil


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:14. Střely mimo: 2:6. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:12.
    Newcastle United: Darlow – Krafth, Lascelles (C), F. Fernández, Lewis – Hendrick (88. Almirón), Shelvey, Hayden (49. Schär), Saint-Maximin – Joelinton (73. Fraser), C. Wilson.
    Náhradníci: Gillespie – Almirón, Carroll, Fraser, Jacob Murphy, Manquillo, Schär.

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – McTominay, Fred (69. P. Pogba) – Mata (90+2. N. Matić), B. Fernandes, D. James (76. van de Beek) – Rashford.
    Náhradníci: D. Henderson – Bailly, Ighalo, N. Matić, P. Pogba, Telles, van de Beek.

    Rozhodčí: Pawson – West, Holmes
    ocianews.com