Zenit – Club Brugge 1:2 (kon.) | Dynamo Kyjev – Juventus 0:2 (kon.) | Chelsea – Sevilla 0:0 (kon.)
Rennes – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | Lazio – Dortmund 3:1 (kon.) | Barcelona – Ferencváros 5:1 (kon.)
PSG – Manchester Utd. 1:2 (kon.) | RB Lipsko – Başakşehir 2:0 (kon.)
konec
Stade Rennes
1:1 (0:0)
FK Krasnodar
Úterý 20.10.2020, 21:00 • Roazhon Park, Rennes • Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že v prvním utkání skupiny E se nováčci Ligy mistrů Stade Rennes a FK Krasnodar rozešli smírně 1:1, se s Vámi loučí a hezký zbytek dne přeje Tomáš Lysý. (23:10:31)
     
    Zbývá už jen dodat, že všechny týmy ve skupině E mají čtyři body, neboť Chelsea doma remízovala se Sevillou 0:0.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-1
    Střely na branku: 7-3
    Střely mimo: 9-5
    Zblokované střely: 4-3
    Rohy: 3-2
    Ofsajdy: 0-3
    Držení míče: 60% – 40%
    Přihrávky: 460-233
    Fauly:22-9
    Žluté karty: 3-2
    Červené karty: 0-0.
     
    Premiéra obou týmů v Champions League je u konce. První poločas byli lepší hráči domácího týmu, ale Matvej Safonov v brance Krasnodaru zapsal tři velice dobré zákroky.

    Branky tak padaly až ve druhé půlce. Po zastřelování Traorého předvedl obránce hostí Sorokin velice zbytečný zákrok, když byl ve vápně u míče později než Terrier a skluzem ho poslal k zemi. Nařízenou penaltu proměnil Sehrou Guirassy, byť si Safonov sáhl na míč, jenže ten mu pod tělem projel do sítě. Za čtyři minuty už bylo srovnáno. Cristian Ramírez, který při absenci hráčů hostí dnes jako bek nastoupil v útoku, dostal před vápnem spoustu prostoru. Mohl se tak obtočit kolem své osy a poté krásně zamířit do horní části branky k levé tyči.

    Hrdinou zápasu byl dnes brankář Krasnodaru Matvej Safonov. V 71. minutě si výborně poradil se střelou Taita zblízka. Následně se předvedl i jeho protějšek Alfred Gomis, chytající první zápas za Rennes. Da Silva si totiž srazil centr na svojí branku a právě gólman domácích dokázal zabránit vlastní brance. Závěr byl zase parketou Safonova. Nejprve negativně, když tři minuty před koncem zápasu vyrazil centr jen před sebe a Tait netrefil volný bližší růžek. O tři minuty později pak brankář Krasnodaru nadvakrát zneškodnil střelu Hunoua z velkého vápna – 1:1.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Podruhé za sebou se domácím nelíbí verdikt sudích. Podruhé si mysleli, že z jejich akce bude roh, ale následuje jen odkop od branky Matveje Safonova. A sudí Sidiropoulos ukazuje, že hned poté zápas ukončí.
     
    90+7
    Hraje se už nad rámec nastavené doby. Domácí zkusili ještě rychlý kontr po ztrátě míče Krasnodaru, ten ale končí faulem Guirassyho.
     
    90+6
    Tak ještě jeden útok. Jeremy Doku si na pravé straně pohrál se soupeři a poslal centr do vápna. Terrier hlavičkoval balon z levé strany malého vápna přímo před branku, kde šel Matvej Safonov do souboje s Guirassym a vyšel z něj jako vítěz.
     
    90+5
    Taková střela buď končí vážným ohrožením branky nebo vysoko nad. Bohužel pro Nayefa Aguerda platil druhý případ, když svojí střelu z levé strany nasměřoval do galerie.
     
    90+4
    Ačkoliv Sulejmanov si počkal na vápně na odražený míč, vzápětí přišla jeho nepřesná rozehrávka. Domácí svírají soupeře před jeho šestnáctkou.
     
    90+3
    Dobrou práci proi napadajícímu Magomedu Sulejmanovi odvedl Adrien Truffert a posílá míč pro svého brankáře.
     
    90+2
    Akce hostí nemůže pokračovat, neboť Cristian Ramírez byl přistižen v ofsajdu. A protože poté nechtěl odevzdat rychle míč, vidí žlutý kartonek.
     
    90+1
    Hráči Rennes se zlobí, že Safonov tahá čas. Možná i proto se bude hrát šest minut nad rámec základní hrací doby.
    90. Safonov likviduje střelu Hunoua
     
    90
    Matvej Safonov je lídrem hostí posledních minut! K centrovanému míči se ve vápně dostal Adrien Hunou, který ihned zakončil. Ale jednadvacetiletý brankář dokázal opět včas zareagovat. Vyrazil míč těsně před sebe a když se Adrien Hunou pokoušel dorážet, ještě Safonova fauloval.
     
    89
    Střela jednoho z domácích hráčů z pětatřiceti metrů byla ještě před vápnem zblokována.
     
    87
    A málem se jim to povedlo! Matvej Safonov nebyl pří zneškodnění centrovaného míče úplně jistý, tím spíše, že do centru šel i bijec Adrien Hunou. Balon tak jen vyrazil před sebe, kde byl Flavien Tait. Střídající hráč mohl usměrnit balon do horní části branky, jenže minul bližší růžek.
     
    86
    Domácí se samozřejmě tlačí do útoku, chtějí rozhodnout zápas.
     
    85
    Posledních pět minut zápasu je zde. Rozhodne se o vítězi nebo se oba týmy při své premiéře v Champions League rozejdou smírně?

    Tomáš Lysý

    Branky: 55. Guirassy (pen.) – 59. Ramírez

    Karty:   44. H. Traoré (REN), 63. Camavinga (REN), 85. Tait (REN) – 14. K. Olsson (KRS), 90+2. Ramírez (KRS)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 9:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 21:9.
    Stade Rennes: A. Gomis – H. Traoré, Da Silva (C), Aguerd, Dalbert (81. Truffert) – Bourigeaud (69. Tait), N'Zonzi, Camavinga (81. Hunou) – Del Castillo (62. Doku), Guirassy, Terrier.
    Náhradníci: Salin – Nyamsi, Grenier, Siliki, Doku, Gboho, Tait, Hunou, Rugani, Truffert, Soppy, Rutter.

    FK Krasnodar: Safonov – Petrov (73. Sulejmanov), Kaio, Sorokin, J. Černov – K. Olsson, Vilhena, Utkin (72. Gazinskij) – Smolnikov, M. Berg (C), Ramírez.
    Náhradníci: Gorodov, Sinicyn – Gazinskij, Macukatov, Kutovoj, Spertsjan, Sulejmanov.

    Rozhodčí: Tasos Sidiropoulos – Polychronis Kostaras, Lazaros Dimitriadis (vš. Řecko)
    thejrc.org