Lok. Moskva – Bayern 1:2 (kon.) | Šachtar – Inter 0:0 (kon.) | Atlético – Salzburg 3:2 (kon.)
Mönchengladbach – Real Madrid 2:2 (kon.) | Porto – Olympiakos 2:0 (kon.) | Marseille – Manchester City 0:3 (kon.)
Liverpool – Midtjylland 2:0 (kon.) | Atalanta BC – Ajax 2:2 (kon.)
konec
FC Porto
2:0 (1:0)
Olympiakos Pireus
Úterý 27.10.2020, 21:00 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že FC Porto doma zaslouženě porazilo Olympiakos Pireus 2:0 a bodově svého soupeře dohnalo ve skupině C Ligy mistrů, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (23:00:37)
     
    Ve druhém utkání skupiny vyhrál Manchester City na hřišti Olmypique Marseille jednoznačně 3:0 a po dvou utkáních má šest bodů. Olympiakos a Porto díky jedné výhře a jedné prohře jsou na stejném tříbodovém zisku a otloukánkem skupiny je zatím francouzský celek Marseille.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2-0
    Střely na branku: 5-3
    Zásahy gólmanů: 3-3
    Střely mimo: 4-4
    Zblokované střely: 2-4
    Rohy: 4-9
    Ofsajdy: 0-4
    Přihrávky: 293-382
    Držení míče: 47% – 53%
    Fauly: 14-15
    Žluté karty: 3-1
    Červené karty: 0-0.
     
    Zápas je u konce a situace ve skupině C se rázem dramazituje. Porto totiž v dnešním utkání porazilo Olympiakos 2:0 a dotáhlo se na něj v tabulce. V jedenácté minutě šli domácí do vedení, kdy po chybě kapitána Bouchalakise a M'Villy získal ve vápně míč Fabio Vieira a přes vyběhnutého gólmana jej nasměroval do branky. Hosté mohli srovnat v závěru poločasu, kdy po chybě brankáře Marchesína dával míč obloučkem do branky Valbuena, ale Porto zachránil Mbemba odhlavičkováním balonu na roh.

    Brankář Agustín Marchesín svou chybu napravil v 52. minutě, kdy za přihlížení domácích hráčů vystřelil ve vápně z první Randelović a jen výborný reflex argentinského gólmana zachránil Porto od stavu 1:1. Olympiakos měl dílčí tlak, jenže bez dalších gólových šancí. Závěr si už hráči Porta zkušeně pohlídali, navíc pět minut před koncem ukázali pohlednou akci. Nakadžima vyslal do útoku Maregu, ten z pravé strany vápna odcentroval přímo na malý čtverec a Sérgio Oliveira razantní hlavičkou zatloukl míč do sítě – 2:0.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Centrovaný míč si pohlídala obrana Olympiakosu, ale to domácí tým vůbec nemusí mrzet.
     
    90+3
    Domácí tým jasně míří za třemi body a nepovolí soupeři ani branku. Porto má po faulu Brumy výhodu přímého volného kopu a s jeho rozehráním určitě chvátat nebude.
     
    90
    Wilson Manafá si ještě vysloužil žlutou kartu za faul na útočníka Youssefa El Arabiho. Třiatřicetiletý Maročan dnes zůstal za očekáváním.
     
    90
    Rohový kop domácích žádné ohrožení branky soupeře nepřinesl.
     
    90
    Sudí nastaví čtyři minuty.
     
    89
    Střelec druhé branky Sérgio Oliveira za potlesku domácích fanoušků opouští hřiště. Na chvilku si zahraje také Romário Baró.
     
    88
    Po rohu Yann M'Villa, jenž se taky neslavně podílel na dnešním vítězném gólu soupeře, zakončoval vedle.
     
    88
    Nový muž na hřišti Kouka ihned zkusil vystřelit, ale Marchesín nadále drží čisté konto. Bude z toho rohový kop hostí
    85. Sérgio OLIVEIRA - 2:0
     
    85
    Porto právě vstřelilo branku!
    nyní už zřejmě není co řešit a tři body zůstanou v Portu. Na pravou stranu vápna dostal Marega skvostnou přihrávku od Nakadžimy. Trošku potáhl míč a poté odcentroval na malé vápno, kam vlétl SÉRGIO OLIVEIRA. Záložník domácích byl jednoznačně silovější než obránce Rafinha a hlavičkou zarazil míč do sítě. Asistence: Moussa Marega.
     
    84
    Dvojí střídání také v kádru hostů. Kapitán Andreas Bouchalakis, jenž nepřímo zavinil první gól domácích, jde dolů místo Pedra Rodriguese. Na pár minut si zahraje také Kouka Ahmed Hassan, jenž střídá Mathieua Valbuenu.
     
    84
    Opravdu nevím, proč se nyní Sérgio Oliveira diví. Míč šel do zámezí zcela jasně od něj, navíc před zraky pomezního sudího.
     
    83
    Domácí se snažili u pravého rohového praporku vybojovat právě roh nebo alespoň autové vhazování, ale nepovedlo se jim ani jedno.

    Tomáš Lysý

    Branky: 11. Vieira, 85. S. Oliveira (Marega)

    Karty:   61. J. M. Corona (PRT), 82. Uribe (PRT), 90. Manafá (PRT) – 80. Fortunis (OLY)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:15.
    FC Porto: Marchesín – Manafá, Mbemba, Pepe (C), Sanusi – S. Oliveira (89. Baró), Uribe – J. M. Corona (70. Evanilson), Vieira (61. Nakadžima), Otávio (70. Grujić) – Marega.
    Náhradníci: D. Costa – Leite, N'Diaye, Taremí, Nakadžima, Grujić, Baró, Mário, Anderson, Toni Martínez, Evanilson, Nanú.

    Olympiakos Pireus: J. Sá – Rafinha Ferreira, R. Semedo, Cissé, Holebas (70. Vinagre) – M'Vila, Bouchalakis (C) (84. Rodrigues) – Ranđelović (70. Bruma), Valbuena (84. Kouka), Masouras (53. Fortunis) – El Arabi.
    Náhradníci: Karargyris, Tzolakis – Fortunis, Kouka, Rodrigues, Vinagre, Vrousai, Dräger, Bruma, Papadopoulos, Sourlis.

    Rozhodčí: Daniel Siebert – Jan Seidel, Rafael Foltyn
    thejrc.org