Lok. Moskva – Bayern 1:2 (kon.) | Šachtar – Inter 0:0 (kon.) | Atlético – Salzburg 3:2 (kon.)
Mönchengladbach – Real Madrid 2:2 (kon.) | Porto – Olympiakos 2:0 (kon.) | Marseille – Manchester City 0:3 (kon.)
Liverpool – Midtjylland 2:0 (kon.) | Atalanta BC – Ajax 2:2 (kon.)
konec
FC Porto
2:0 (1:0)
Olympiakos Pireus
Úterý 27.10.2020, 21:00 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u druhého hracího dne Ligy mistrů. Její zápasový rozvrh je pro letošní rok trošku pozměněný a i vinou pozdějšího startu kvůli pandemii koronaviru se hrají první tři kola ob týden. V úterním programu se bude hrát i zápas skupiny C mezi domácím FC Portem a Olympiakosem FC. Zatímco portugalský tým vyšel v prvním zápasu bodově naprázdno, Pireus zapsal tři body, když doma porazil Marseille. Utkání začíná ve 21 hodin.
    Domácí fanoušci se za zápas dostanou
     
    FC Porto:
    Portugalský klub nemusel do ošidných předkol Ligy mistrů, postup si totiž zajistil jako vítěz domácí soutěže pro sezonu 2019/2020, kdy měl oproti druhé Benfice náskok pěti bodů. Porto tak čekalo, jací soupeři mu budou pro skupinu vylosování. A dočkalo se velice atraktivního protivníka v podobě Manchesteru City, dále Olympiakosu Pireus a Olympique Marseille. Úvodní kolo milionářské soutěže však portugalskému fotbalovému gigantovi nevyšlo, jelikož prohrál na hřišti právě Manchesteru City 1:3. Hosté sice zásluhou branky Luise Diaze šli ve čtrnácté minutě do vedení, ale za šest minut později vyrovnal Agüero z penalty a v rozmezí 65. – 73. minuty přidali domácí další dvě branky.

    V domácí soutěži je Porto po pěti odehraných zápasech na druhé příčce, když třikrát vyhrálo, jednou remízovalo a zapsalo jednu prohru při skóre 13:6.

    Nejlepší střelec týmu: Fernando Luis Marulanda Diaz, 4 branky.

    Poslední zápasy Porta:
    Porto – Vicente 1:0
    Manchester City – Porto 3:1
    Sporting – Porto 2:2
    Porto – Maritimo 2:3
    Boavista – Porto 0:5.
    Přípravy domácího týmu
     
    Olympiakos FC:
    Tento zápas bude zároveň utkáním dvou úřadujících mistrů svých zemí, jelikož také Olympiakos Pireus se v předešlém ročníku radoval z mistrovského titulu. Po základní části byl Olympiakos na prvním místě s náskokem sedmi bodů a ve skupině o titul svojí nadvládu ještě navýšil, když byl první s 91 body ve 36 zápasech při famózním skóre 74:16. Druhý PAOK na Pireus ztratil propastných 18 bodů. Postup do Ligy mistrů ale musel řecký tým vybojovat v kvalifikaci, což se mu povedlo. Kyperský tým Omonia Nikosia porazil v dvojzápasu celkem 2:0. Vstup do Champions League se Olympiakosu povedl, když doma porazil Marseille záslujou trefy Koky z 91. minuty zápasu.

    V řecké Super League je Olympiakos po čtyřech kolech třetí při skóre 10:1. Plný bodový zisk ale nemá, jelikož třikrát vyhrál a jednou remízoval. Má však odehrán o zápas méně než vedoucí Aris Soluň.

    Nejlepší střelec týmu: Youseff El Arabi, 6 gólů.

    Poslední zápasy Olympiakosu:
    Olympiakos – Marseille 1:0
    Olympiakos – Atromitos 4:0
    Giannina – Olympiakos 1:1
    Omonia Nikósie – Olympiakos 0:0
    Olympiakos Panaitolikos 2:0.
    Předzápasový trénink hostí
     
    Rozhodčí:
    Zápas bude v gesci německých rozhodčích. Jako hlavní sudí bude utkání řídit Daniel Siebert. Šestatřicetiletý Berlíňan začal rozhodovat utkání již ve svých 14! letech a debut v německé Bundeslize zapsal o dalších čtrnáct let později, přesněji 1.9.2012. Na listině FIFA rozhodčích je od roku 2015. Zkušeností má na rozdávání. Ligu mistrů pískal již desetkrát, její předkola pak třiadvacetkrát. V Evropské lize přidal včetně předkol dalších 62 zápasů. Domácí Bundesligu pískal již 108x. Ve své kariéře rozhodoval také zápasy mistrovství světa hráčů do 20 let, evropské kvalifikace, Ligu národů nebo mistrovství Evropy jednadvacítek. Jeho asistenty pro tento zápas budou Jan Seidel a Rafael Foltyn.

    Čtvrtý rozhodčí je Marco Fritz, u videa budou na hladký průběh utkání dohlížet Bastian Dankert a Mark Borsch. Tedy kompletní německá šestice.
     
    Pro oba týmy půjde o sedmé vzájemné měření sil, přičemž na předešlých šesti utkáních už je pořádně usazený prach. Konaly se totiž v letech 1997 – 1999. Všechny tyto zápasy byly ve skupinové fázi Ligy mistrů.

    První z nich vyhrál Olympiakos 1:0. V portugalské odvetě se radovalo Porto výsledkem 2:1. V sezoně 1998/1999 Porto nejprve doma remízovalo 2:2. Tým z Pirea pak doma zvítězil 2:1 a s 11 body postoupil do další fáze Ligy mistrů.

    Poslední měření sil přišlo následující sezonu, kdy oba celky braly ze vzájemných mačů po jedné výhře. Porto doma vyhrálo 2:0, Olympiakos následně 1:0. Z postupu se tehdy naopak radoval vítěz skupiny Porto, které za sebou nechalo Real Madrid a Olympiakos byl třetí.

    Bilance vzájemných zápasů:
    Porto – Olympiakos: 2 – 1 – 3, 7:7.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Porto: Marchesín – Manafá, Mbemba, Pepe (C), Sanusi – S. Oliveira, Uribe – J. M. Corona, Vieira, Otávio – Marega.
    Náhradníci: D. Costa – Leite, N'Diaye, Taremí, Nakadžima, Grujić, Baró, Mário, Anderson, Toni Martínez, Evanilson, Nanú.

    Olympiakos FC: J. Sá – Rafinha Ferreira, R. Semedo, Cissé, Holebas – M'Vila, Bouchalakis (C) – Ranđelović, Valbuena, Masouras – El Arabi.
    Náhradníci: Karargyris, Tzolakis – Fortunis, Kouka, Rodrigues, Vinagre, Vrousai, Dräger, Bruma, Papadopoulos, Sourlis.

    Rozhodčí: Daniel Siebert – Jan Seidel, Rafael Foltyn.
     
    Zatímco hosté se dnes na svého nejlepšího střelce Youseffa El Arabiho budou moct spolehnout, nejlepší střelec Porta v probíhající sezoně Fernando Luis Marulanda Diaz nenastoupí. Do hry ho nepustí zranění svalu. Oba celky dnes půjdou do zápasu s rozestavením 4-2-3-1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči obou týmů právě nyní nastupují na stadion.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávky se chopil tým hostí a kombinuje na své polovině.
     
    2
    Otávio na své polovině fauloval Rafinhu. Hosté budou centrovat do pokutového území, ale nákop Valbueny si stáhl jistý Agustín Marchesín.
     
    3
    Záložník se jménem pro aktuální dobu příznačným – Corona – se snažil vybojovat na útočné polovině míč a vhazování, ale balon šel do zámezí od jeho nohy, hosté to zahráli dobře.
     
    4
    Po Otáviově akci mají domácí výhodu prvního rohového kopu.
     
    5
    Zdá se, že Porto po nejistém začátku pomalu získává půdu pod nohami. Jestli to tak skutečně je, ukáží následující minuty.
     
    5
    Mbemba nechtěl hrát dozadu na Pepeho, kapitána Porta, ale ten si po chvilce stejně zahrál, když mu míč vrátil jeden ze záložníků.
     
    6
    Sudí jasně ukazuje, že vhazování budou zahrávat hosté, nicméně José Holebas se musí s balonem posunout trošku dozadu.
     
    8
    Právě Ferreira nyní dobře odehrál míč před napadajícím Vieirou a trošku uklidnil poněkud rozhozenou hru Olympiakosu.
     
    8
    Centrovaný míč Masourase z levé strany do vápna odklicil Chancel Mbemba nekompromisně do autu.
     
    9
    Georgios Masouras zkusil střelu zhruba ze třiceti metrů, kterou ale Marchesín mohl jen v poklidu kontrolovat. Pokus útočníka Olympiakosu byl hodně nepřesný.
     
    9
    El Arabi si v souboji o míč ve středovém kruhu dopustil faulu, když trefil Pepeho. A právě o kapitánovi Porta bude dnes ještě řeč, neboť tento zápas je pro něj malým výročím.
     
    10
    Domácí tým si vybojoval druhý rohový kop, míč uvede do hry Sérgio Oliveira.
     
    11
    Porto právě vstřelilo branku!
    Rychlý gól je přesně to, co domácí hráči potřebovali. Po rohu Sérgia Oliveiry nedokázali hosté odklidit míč daleko od svojí branky, na vině byl i kapitán Andreas Bouchalakis. Následoval přízemní centr z levé strany do vápna, kdy zahrál Yann M'Vila hodně nepochopitelně patičkou. Nechtěně tak přiklepl míč pro FÁBIO VIEIRU, který jej z první uklidil mimo dosah hodně vyběhnutého gólmana Sá kolem jeho pravé ruky do branky.
    11. Fábio VIEIRA - 1:0
     
    13
    Porto má jasně více ze hry a hosté domácí kombinaci často zastavují jen za cenu faulu. Jako nyní Rafinha.
     
    14
    Rohový kop Olympiakosu neznamenal pro branku Porta žádné nebezpečí.
     
    15
    Yann M'Vila, smolař gólové situace, nyní v souboji o míč sáhl Coronovi do obličeje. Ten se sice teatrálně skácel k zemi, ale faul to byl. Porto bude mít standardku z pozice vylepšeného rohového kopu.
     
    16
    Na centrovaný míč si nejvýše vyskočil Zaidu Sanusi, jenže mířil vedle levé tyče. José Sá balon kontroloval pohledem.
     
    18
    Agustín Marchesín si trošku vyběhl z vápna proti centrovanému míči a šel do poměrně tvrdého souboje s útočníkem Pireusu, ale míč se mu podařilo vyboxovat pryč od branky.
     
    18
    Úsměvný okamžik. Rúben Semedo na půlce fauloval Maregu. O faulu nebyl žádný pochyb, vzápětí faulující hráč přišel k Maregovi, zvedl ho a ještě ho kamarádsky poplácal po čele.
     
    19
    Autovým vhazováním poblíž vlastní střídačky uvede míč do hry právě Rúben Semedo.
     
    20
    Agustín Marchesín, dvaatřicetiletý argentinský gólman Porta, si poprvé výrazněji sahá na míč. Nejlepší střelec hostí Youssef El Arabi zkusil střelecký pokus, jenž ale byl nepříliš razantní a domácí muž v brance jej snadno chytá.
     
    21
    Vítězný zápas by byl jistě pro Pepeho třešničkou na dortu k jeho výročí. 14. září 2004 si brazilský excentrický stoper zahrál první zápas v Lize mistrů a nyní, o šestnáct let později, nastupuje ke svému stému utkání v milionářské soutěži. Stal se tak 40. hráčem historie, jenž má v Lize mistrů více jak sto mačů, a celkově pátým stoperem historie. Před ním je ze stoperů jen Sérgio Ramos, Gerald Pigué, Carles Puyol a John Terry. Tedy samá smetánka defenzívy.
     
    23
    Valbuena vede míč po pravé straně. Ale po výměně balonu s Randelovićem byla kombinace hostí zpožděna a Pireus vzápětí o balon přišel.
     
    24
    Hosté to zkouší znovu, ovšem je pravda, že nyní se stoperovi Cissému prakticky nikdo nenabídl. Až napodruhé to vyšlo a hosté se konečně dostali za půlku.
     
    25
    Centrovaný míč z levé strany propadl ve vápně k Youssefu El Arabimu. Jenže marocký forvard si jej nezpracoval dobře a nepotvrdil pověst útočného zabijáka. A i kdyby, stejně byl přistižen v ofsajdu.
     
    26
    Po Rafinhově faulu zůstávají domácí na půli soupeře u míče.
     
    27
    A kombinace Porta zdárně pokračuje. Hráči v bílomodrém se již vykombinovali před pokutové území Olympiakosu.
     
    27
    Za vytrvalého deště zkusil Corona centrovaný míč, jenže byl velice nepřesný a míč šel nejen hodně nad hlavami hráčů Porta, ale také hodně vedle vzdálenější levé tyče.
     
    28
    José Sá zapisuje první úspěšný zákrok po tom. Mateus Uribe přebral míč na hranici vápna a udělal dva rychlé kroky, jenže ještě výrazně rychlejší byl právě brankář Pireusu, který vyběhl až téměř k soupeři a úplně mu zmenšil střelecký úhel.
     
    29
    Bouchalakis ze středového kruhu výborně přenesl hru na levou stranu, když našel spoluhráče dlouhým centrem, jenže znovu následovala přihrávka dozadu. Olympiakosu se přechod do útočné fáze vůbec nedaří.
     
    30
    Ani kombinace domácích nebyla úplně pokroková, takže nakonec musel Marchesín vykopnout míč hodně dopředu před napadajícím soupeřem.
     
    32
    Pepe si ve vápně vyskočil jasně nejvýše a nekompromisně odhlavičkoval míč mimo velké vápno. Hosté ho ale stačili vrátit před branku Porta a vybojovali rohový kop.
     
    33
    Moussa Marega dostal výborný míč do vápna. Proti Josému Sá raději nezakončoval, neboť portugalský gólman opět dobře vyběhl z branky. Dal tedy míč pod sebe, kde hledal Sérgio Oliveiru, ale k němu stačil přistoupit obránce a následně brankář hostí raději zakopl míč do autu, jelikož balon kvůli potenciální malé domů nesměl vzít do ruky.
     
    33
    Porto po rohovém kopu pokračuje v kombinaci na své útočné polovině. Olympiakos se k míči moc nedostává.
     
    35
    Až nyní tomu tak bude, jelikož Moussa Marega nemohl projít do velkého vápna. Inkasoval totiž maličký políček od soupeře, ale byla to spíš taková nevinná dlaň v jeho obličeji. Tohle faul určitě nebude, hosté budou odkopávat balon od své branky.
     
    36
    Youssef El Arabi si nepohlídal ofsajd a jeho slibná šance, kdy v případě dobrého postavení mohl utíkat sám na Marchesína, tak vyznívá do ztracena. Domácí hráči si dobře hlídají jak ofsajdovou past, tak nebezpečného útočníka Olympiakosu.
     
    38
    Záložník Otávio byl před pokutovým územím zbaven míče, ale ani si nedovolil rozhodit rukama na znamení případného faulu. Tohle totiž nemělo u sudího žádnou šanci na úspěch.
     
    39
    Přichází další ztráta Olympiakosu před vápnem soupeře, opět po nepřesné kombinaci. Hosté kolikrát sami pomáhají svou nepřesností soupeři k zisku míče.
     
    40
    Zničehonic mohlo být vyrovnáno. Marchesín šel po prudkém centru do vápna, ale zasáhl hodně nejistě, když míč rukou jen vyrazil lehce před sebe. Ale i kvůli tomu, že ho otravoval Lazar Randelović. Balon těsně u hranice vápna převzal Mathieu Valbuena, který jej chtěl obloučkem poslat do volné části branky, jenže Chancel Mbemba na poslední chvíli odhlavičkoval balon na roh.
    40. Valbuena byl blízko k vyrovnání
     
    41
    Bouchalakisovo zakončení po rohu bylo zblokováno Pepem, který zatím svůj stý zápas v Lize mistrů hraje naprosto suverénně.
     
    42
    Další rohový kop pro hosty, ujme se ho Valbuena.
     
    43
    Valbuena poslal dlouhý centr, který přelétl všechny hráče ve vápně. Balon ale ještě na levé straně u lajny stihl zastavit José Holebas, který prakticky vrátil míč na druhou stranu k praporku pro Valbuenu. Toliko k přesnosti Olympiakosu.
     
    45
    Poslední minuta prvního poločasu se právě rozbíhá. Nastaveno bude dalších šedesát sekund.
     
    45
    Výborný centr Rafinhy si ve vápně našel Cissé. Ačkoliv nebyl nikým tlačen nebo napadán, hlavičkoval vysoko nad.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas přinesl poměrně zajímavý fotbal, který se hrál v tempu. Porto tahalo za delší konec a po úvodním menším náporu Olympiakosu se ujalo vedení. V jedenácté minutě se po velkých zmatcích v obraně hostí prosadil Fábio Vieira, který ve vápně prostřelil vyběhnutého gólmana. Olympiakos se dostal do nějakého tlaku postupně až v závěru poločasu, kdy mohlo být vyrovnáno. Nejistý zákrok Marchesína mohl potrestat Valbuena, který obloučkem posílal míč do branky, ale před čárou vyhlavičkoval balon obránce Mbemba – 1:0.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Góly: 1-0
    Střely na branku: 2-1
    Zásahy gólmanů: 1-1
    Střely mimo: 2-1
    Zblokované střely: 0-2
    Rohy: 3-4
    Ofsajdy: 0-3
    Přihrávky: 177-168
    Držení míče: 49% – 51%
    Fauly: 2-8
    Žluté a červené karty: 0-0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:03.
    Pepe dnes hraje v Lize mistrů 100. zápas
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Moussa Marega sice napadal soupeře, co to šlo, ale před vápnem se k míči nakonec nedostal. Ukázal ale dobrou bojovnost.
     
    47
    Youssef El Arabi dnes nemá svůj den. Zatím se mu vůbec nedaří ohrozit branku soupeře, nyní zahrál navíc rukou.
     
    47
    A na míč si sáhl vzápětí také domácí forvard Moussa Marega. Jako by se chtěl El Arabimu vyrovnat.
     
    48
    Moussa Marega před vápnem zbtečně poslal k zemi kapitána hostí Bouchalakise, který měl navíc před sebou další dva hráče. Bude z toho standardní situace z levé strany.
     
    48
    Pape Abou Cissé ve výskoku sáhl po Marchesínovi, který tak neměl dostatek prostoru na stažení míče ze vzduchu. Sudí tento nedovolený zákrok viděl a také odpískal.
     
    49
    Ačkoliv se Mathieu Valbuena hodně diví, tak ve výskoku prostě lidově řečeno osedlal Oliveiru a je pískán jasný faul.
     
    49
    El Arabi nyní vypomohl v obraně a zblokoval na levé straně centr soupeře do autu.
     
    50
    Velké problémy obrany hostí po dlouhém autu. Už nechybělo moc, aby Marega posunul balon uličkou na volného Manafu, který byl byl sám ve vápně před gólmanem. Ale nakonec byla jeho přihrávka sražena.
     
    51
    Otáviova střela šla vedle, Marchesín nemusel zasahovat.
     
    52
    Výborný postřeh Agustína Marchesína. Centr z levé strany se snasl naprosto přesně k Lazaru Randelovićovi, který byl mezi třemi hráči Porta zcela volný. Záložník Olympiakosu míč napálil z první na branku a argentinský gólman jeho střelu výtečně vyrazil.
    52. Marchesín vyrazil střelu Randeloviće
     
    53
    Dnes takřka neviditelný Georgios Masouras jde z placu a portugalský trenér Olympiakosu Petro Martins věří, že výrazně více toho na hřišti předvede Kostas Fortunis.
     
    55
    Cissé na půlce hřiště zbytečně skolil Moussu Maregu a může být rád, že za to nebyla žlutá karta.
     
    57
    Porto po zisku míče ihned založilo rychlý protiútok. Marega si na levé straně výborně narazil balon s Vieirou a odcentroval do vápna, ale tam domácí ztratili balon.
     
    58
    Nový muž na hřiště Kostas Fortunis se na ose hřiště uvolnil a ze třiceti metrů vystřelil. Dobrý pokus však zblokoval Mbemba a míč následně prošel do zámezí na rohový kop.
     
    59
    Řecký tým se nyní poměrně dostává do hry. Nevydařený odkop Pepeho ve vápně napravil Chancel Mbemba, jenž uklidil balon znovu za brankovou čáru.
     
    60
    Rohový kopo se stal kořistí Rúbena Semeda, který v souboji hráčů s číslem tři přeskočil Pepeho. Ale v záklonu zakončil hodně vedle.
     
    61
    Fábio Vieira si může užít ovací domácích fanoušků, kterých samozřejmě na hřišti není tolik, jak by si Porto přálo. Jediný prozatimní úspěšný střelec jde ze zeleného pažitu a přepouští místo pro Šoju Nakadžimu.
     
    61
    Corona vidí na půlce hřiště žlutou kartu.
     
    62
    Olympiakos nyní hodně tlačí soupeře. Do vápna prolétl další centrovaný míč, který ale El Arabi nezužitkoval dobře a když byl obklíčen, přihrál na obsazeného spoluhráče. Ale i tak po chvíli hosté vybojovali další roh.
     
    63
    Rúben Semedo měl ve vápně opět nejvyšší výskok. jenže stejně jako před malou chvílí poslal hlavičku hodně vedle, tentokrát levé, tyče.
     
    64
    Youssef El Arabi mohl poprvé ukázat, jak je nebezpečný. Těsně před vápnem získal míč a vyslal střelu, se kterou by asi měl Agustín Marchesín v domácí brance problémy. Může být ale rád, že stoper a kapitán týmu Pepe byl opět na místě a zblokoval jeho ránu.
     
    65
    Nutno říct, že Olympiakosv posledních pár minutách výrazně přidal a Marchesín v brance Porta se musí mít neustále na pozoru.
     
    67
    Sérgio Oliveira na levé straně u střídaček nedovoleně zastavil Fortunise, který po nástupu na plac výrazně oživil hru hostí.
     
    68
    Další útok zkusí rozjet na pravé straně hostující kapitán Bouchalakis. Ale po výměně s míčem musel zahrát malou domů. Následný nákop hostí byl hodně nepřesný.
     
    69
    Pape Abou Cissé u šel u rohového praporku do nekompromisního skluzu a doslova odpálil míč za postranní čáru.
     
    70
    Dvojí střídání v týmu FC Porto. Ze hřiště jdou Otávio a Jesús Manuel Corona, tedy dva záložníci. Nahradí jej Marko Grajić a Evanilson.
     
    70
    A dvojí střídání následuje také v týmu hostů. Po sedmdesáti minutách odcházejí ze hřiště José Holebas a Lazar Randelovič. Naopak snahu o vyrovnání Olympiakosu podpoří Ruben Vinagre a Bruna.
     
    72
    José Sá musel rychle odkopnout míč, protože těsně u něj již téměř byl Moussa Marega. Forvard Porta dnes uběhá velkou vzdálenost bez míče, za to je třeba pochválit.
     
    73
    Nyní si portugalský brankář ve službách Olympiakosu připisuje snadný zákrok proti střele Maregy. Ta sice byla prudká, ale míč šel do středu branky.
     
    74
    Domácí hráči se nyní dostali z delšího sevření soupeře a opět nabírají na aktivitě. Nyní se ale v pokutovém území nedohodli, kdo bude zakončovat. Do hlavičky spolu s Uribem šel ještě Marega a první jmenovaný hráč tak i za jeho nechtěného přispění poslal balon vedle.
     
    76
    Fortunis přihráli míč před vápno na Arabiho, který se snažil vymodlit si faul. Ale sudí Daniel Siebert jasně ukazuje známé gesto, aby rychle vstal, že to nedovolený zákrok rozhodně nebyl. Když už, tak na hraně byl právě zákrok na přihrávajícího Fortunise.
     
    77
    Po faulu na Rafinhu rozehráli hosté rychlý útok a El Arabi si naběhl před vápnem na dlouhý centr. Lehce potáhl míč a ihned zkusil střelu křížem, kterou ale Agustín Marchesín vyrazil. Navíc se nakonec ukázalo, že právě útočník Olympiakosu byl v těsném ofsajdu, což opakovaný záznam ukázal. Velká pochvala pro asistenta rozhodčího Rafaela Foltyna.
     
    78
    Také střela Sérgio Oliveiry zpoza vápna šla jen do míst, kde byl připravený José Sá.
     
    80
    Kostas Fortunis podává od svého nástupu na plac dobrý výkon, ale nyní to přece jen trošku přehnal s tvrdostí. Při snaze o vybojování míče totiž pořádně zajel do Chancela Mbemby, který tohle ani nečekal. Sudí ocenil počínání ofenzívního záložníka Pireusu žlutou kartou.
     
    81
    Pokud chtějí hosté vyrovnat stav a zabránit tomu, aby je Porto po dvou kolech bodově vyrovnalo, mají ještě deset minut času.
     
    82
    Nový muž na hřišti Mateus Uribe na půlce hřiště trefil lýtko Mathieu Valbueny a také on po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    83
    Domácí se snažili u pravého rohového praporku vybojovat právě roh nebo alespoň autové vhazování, ale nepovedlo se jim ani jedno.
     
    84
    Opravdu nevím, proč se nyní Sérgio Oliveira diví. Míč šel do zámezí zcela jasně od něj, navíc před zraky pomezního sudího.
     
    84
    Dvojí střídání také v kádru hostů. Kapitán Andreas Bouchalakis, jenž nepřímo zavinil první gól domácích, jde dolů místo Pedra Rodriguese. Na pár minut si zahraje také Kouka Ahmed Hassan, jenž střídá Mathieua Valbuenu.
     
    85
    Porto právě vstřelilo branku!
    nyní už zřejmě není co řešit a tři body zůstanou v Portu. Na pravou stranu vápna dostal Marega skvostnou přihrávku od Nakadžimy. Trošku potáhl míč a poté odcentroval na malé vápno, kam vlétl SÉRGIO OLIVEIRA. Záložník domácích byl jednoznačně silovější než obránce Rafinha a hlavičkou zarazil míč do sítě. Asistence: Moussa Marega.
    85. Sérgio OLIVEIRA - 2:0
     
    88
    Nový muž na hřišti Kouka ihned zkusil vystřelit, ale Marchesín nadále drží čisté konto. Bude z toho rohový kop hostí
     
    88
    Po rohu Yann M'Villa, jenž se taky neslavně podílel na dnešním vítězném gólu soupeře, zakončoval vedle.
     
    89
    Střelec druhé branky Sérgio Oliveira za potlesku domácích fanoušků opouští hřiště. Na chvilku si zahraje také Romário Baró.
     
    90
    Sudí nastaví čtyři minuty.
     
    90
    Rohový kop domácích žádné ohrožení branky soupeře nepřinesl.
     
    90
    Wilson Manafá si ještě vysloužil žlutou kartu za faul na útočníka Youssefa El Arabiho. Třiatřicetiletý Maročan dnes zůstal za očekáváním.
     
    90+3
    Domácí tým jasně míří za třemi body a nepovolí soupeři ani branku. Porto má po faulu Brumy výhodu přímého volného kopu a s jeho rozehráním určitě chvátat nebude.
     
    90+4
    Centrovaný míč si pohlídala obrana Olympiakosu, ale to domácí tým vůbec nemusí mrzet.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce a situace ve skupině C se rázem dramazituje. Porto totiž v dnešním utkání porazilo Olympiakos 2:0 a dotáhlo se na něj v tabulce. V jedenácté minutě šli domácí do vedení, kdy po chybě kapitána Bouchalakise a M'Villy získal ve vápně míč Fabio Vieira a přes vyběhnutého gólmana jej nasměroval do branky. Hosté mohli srovnat v závěru poločasu, kdy po chybě brankáře Marchesína dával míč obloučkem do branky Valbuena, ale Porto zachránil Mbemba odhlavičkováním balonu na roh.

    Brankář Agustín Marchesín svou chybu napravil v 52. minutě, kdy za přihlížení domácích hráčů vystřelil ve vápně z první Randelović a jen výborný reflex argentinského gólmana zachránil Porto od stavu 1:1. Olympiakos měl dílčí tlak, jenže bez dalších gólových šancí. Závěr si už hráči Porta zkušeně pohlídali, navíc pět minut před koncem ukázali pohlednou akci. Nakadžima vyslal do útoku Maregu, ten z pravé strany vápna odcentroval přímo na malý čtverec a Sérgio Oliveira razantní hlavičkou zatloukl míč do sítě – 2:0.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2-0
    Střely na branku: 5-3
    Zásahy gólmanů: 3-3
    Střely mimo: 4-4
    Zblokované střely: 2-4
    Rohy: 4-9
    Ofsajdy: 0-4
    Přihrávky: 293-382
    Držení míče: 47% – 53%
    Fauly: 14-15
    Žluté karty: 3-1
    Červené karty: 0-0.
     
    Ve druhém utkání skupiny vyhrál Manchester City na hřišti Olmypique Marseille jednoznačně 3:0 a po dvou utkáních má šest bodů. Olympiakos a Porto díky jedné výhře a jedné prohře jsou na stejném tříbodovém zisku a otloukánkem skupiny je zatím francouzský celek Marseille.
     
    S konstatováním, že FC Porto doma zaslouženě porazilo Olympiakos Pireus 2:0 a bodově svého soupeře dohnalo ve skupině C Ligy mistrů, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (23:00:37)

    Tomáš Lysý

    Branky: 11. Vieira, 85. S. Oliveira (Marega)

    Karty:   61. J. M. Corona (PRT), 82. Uribe (PRT), 90. Manafá (PRT) – 80. Fortunis (OLY)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:15.
    FC Porto: Marchesín – Manafá, Mbemba, Pepe (C), Sanusi – S. Oliveira (89. Baró), Uribe – J. M. Corona (70. Evanilson), Vieira (61. Nakadžima), Otávio (70. Grujić) – Marega.
    Náhradníci: D. Costa – Leite, N'Diaye, Taremí, Nakadžima, Grujić, Baró, Mário, Anderson, Toni Martínez, Evanilson, Nanú.

    Olympiakos Pireus: J. Sá – Rafinha Ferreira, R. Semedo, Cissé, Holebas (70. Vinagre) – M'Vila, Bouchalakis (C) (84. Rodrigues) – Ranđelović (70. Bruma), Valbuena (84. Kouka), Masouras (53. Fortunis) – El Arabi.
    Náhradníci: Karargyris, Tzolakis – Fortunis, Kouka, Rodrigues, Vinagre, Vrousai, Dräger, Bruma, Papadopoulos, Sourlis.

    Rozhodčí: Daniel Siebert – Jan Seidel, Rafael Foltyn
    thejrc.org