Česko – Ázerbájdžán 3:0 (kon.) | Slovensko – Lotyšsko 2:0 (kon.)
konec
Česko
3:0 (1:0)
Ázerbájdžán
Úterý 27.10.2020, 17:00 • Chomutov • Kvalifikace mistrovství Evropy - ženy • Skupina D
Předzápasové kurzy
    64. Tereza SZEWIECZKOVÁ - 3:0
     
    64
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky zvyšují na 3:0! Brankářka Šarifovová obdržela malou domů od Dorofejevové a chtěla hrát za každou cenu konstruktivně. Rozehrála tak na Mirzalijevovou, která ale byla pod tlakem napadající TEREZY SZEWIECZKOVÉ. Ta balón získala a z levé strany z poměrně těžkého úhlu parádně přelobovala vyběhnutou Šarifovovou. Nádherný kop.
    52. Tereza KREJČIŘÍKOVÁ - 2:0
     
    52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Konečně! Tohle už by mělo český tým definitivně uklidnit. Eva Bartoňová nahrála od levé postranní čáry do šestnáctky Andree Staškové. Ta viděla hru velmi dobře, když oslovila zpětnou přihrávkou střídající TEREZU KREJČIŘÍKOVOU a ta levačkou zamířila ke vzdálenější tyči. Šarifovová si na přízemní střelu sáhla, zabránit gólu však nedokázala – 2:0.
    27. Klára CAHYNOVÁ - 1:0
     
    27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Konečně to tam spadlo! Andrea Stašková přebrala v pokutovém území míč od Terezy Szewieczkové, udržela ho a posunula na KLÁRU CAHYNOVOU, která se z hranice šestnáctky krásně trefila do levé šibenice z pohledu marně se natahující Šarifovové. Ta se prolétla vzduchem, ale tohle chytat asi nemohla.

    Martin Augustin

    Branky: 27. Cahynová, 52. Krejčiříková, 64. Szewieczková

    Karty:   39. Bakarandzeová (CZE)


    Střely na branku: 13:1. Střely mimo: 11:1. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:6.
    Česko: Votíková – Vyštejnová, Bertholdová (C), Petříková, Bartoňová (61. Dlasková)) – K. Dubcová (46. Krejčiříková), Cahynová, Svitková (72. Necidová), Szewieczková (72. Ringelová) – L. Martínková (61. Mrázová), Stašková.
    Náhradníci: Lukášová, Sloupová – Dlasková, Sonntágová, Šlajsová, Mrázová, Krejčiříková, Ringelová, Necidová, Černá.

    Ázerbájdžán: Šarifovová – Maximovová, Mirzalijevová, N. Hajijevová, Dorofejevová, Acarová – Sejfatdinovová, V. Hajijevová (88. Gulijevová), A. Alijevová (C) (80. Rahimovová), Mammadovová (90+1. J. Alijevová) – Bakarandzeová.
    Náhradníci: Askarzadeová, N. Alijevová – Ahmadovová, Sardarliová, Zerjoulová, Bozkajaová, J. Alijevová, Rahimovová, Gulijevová.

    Rozhodčí: Urban – Kulcsár, Török (HUN)
    thejrc.org