Jekatěrinburg – Jaroslavl 1:0 (po pr.) | Magnitogorsk – Novosibirsk 0:3 (kon.) | Čeljabinsk – N.Novgorod 4:1 (kon.)
Ufa – Chabarovsk 4:1 (kon.) | Jokerit – Viťaz 0:0 (odl.) | Minsk – Riga 3:0 (kon.)
Soči – Barys 3:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Omsk 3:2 (po pr.) | Petrohrad – Kunlun 1:2 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
HC Sibir Novosibirsk
Středa 28.10.2020, 15:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Nestrašil (MET) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:34 (17:18:15)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 32:20
    Zblokované střely – 8:11.
    Vyloučení – 2:4.
    Využití přesilovek 0/4 – 1/2.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Sibiru, který svého soupeře dokázal porazit výsledkem 3:0. V poslední periodě jsme znovu sledovali celkem vyrovnanou podívanou, která nám nakonec nabídla branku až v samotném závěru. Metallurg ovšem výrazně přidal na aktivitě, přičemž si dokázal vypracovat několik slibných šancí, avšak Säteri přeci jenom udržel čisté konto. Sibir totiž v tomto duelu předvedl dobrý výkon směrem dozadu, Metallurg se tak nezmohl ani na jeden přesný zásah!
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Michail Romajev – 2 min., podrážení).
    59:36 Mikael RUOHOMAA - 0:3
     
    59:36
    Sibir právě vstřelil branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! K volnému puku se totiž dostal hostující MIKAEL RUOHOMAA, který ho dokázal poslat do prázdné branky.
    Asistence: Juuso Puustinen.
     
    59:10
    Domácí formace se usadila v útočném pásmu, jenomže k žádnému zakončení se stále ještě nedostala.
     
    58:10
    Metallurg to zkouší v šesti!
     
    57:30
    Domácí celek se znovu nastěhoval do pásma soupeře, kde jsme sledovali celkem nebezpečné zakončení z hokejky Jakovleva, který ovšem trefil pouze brankáře.
     
    56:17
    Po delší době musel zasahovat také domácí brankář Nosov, nicméně se nejednalo o nic extra složitého. Sannikov sice pálil po zemi, avšak nikterak razantně.
     
    55:04
    Do případného protiútoku se pokoušel vystartovat Šarov, který byl zastaven u opačné modré čáry. Tentýž hráč se málem dostal do protiútoku, vše skončilo ofsajdem.
     
    54:13
    Na modré čáře převzal nahrávku talentovaný Lammikko, který navíc kotouč ustrážil před napadajícím protihráčem. Poté v brankovišti Sibiru vznikl závar, hosté však včas odpálili!
     
    53:11
    Zadovka měla na modré čáře najít Zemčonoka, který se po puku natahoval, avšak na něj přeci jenom nedosáhl. Novosibirsk tak dostal hrací předmět do bezpečí.
     
    52:25
    Hra musela být znovu přerušena, což si vyžádalo prostor pro poslední komerční přestávku tohoto zápasu. Nyní sledujeme další taktické pokyny obou lodivodů.
     
    51:51
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Jaroslav Chabarov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:11
    Domácí Chlystov dokázal u zadního mantinelu oklamat hned dva dotírající protihráče, které poslal na druhou stranu. To domácímu celku umožnilo kloudně založit akci.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka, Novosibirsk i nadále vede o dvě branky. Metallurg ovšem přidal na aktivitě, své šance si dokázal připravit.
     
    49:12
    Hezká souhra Sibiru nakonec přinesla vyloženou šanci pro Šarova, který se dostal až před brankáře, jenomže bekhendové zakončení poslal vedle branky.
     
    48:09
    Tvrdou ránu vypustil ze své hokejky domácí Menšikov, který ovšem trefil pouze připravený beton finského brankáře. Säteri v posledních minutách drží svůj celek.
     
    47:20
    Celkem dost prostoru měl kolem sebe domácí Košelev, který to zkoušel ke vzdálenější konstrukci. Säteri se ovšem dokázal natáhnout a puk mu zapadl do lapačky.
     
    46:11
    V krátkém časovém sledu tu máme další přerušení, po kterém přijde na řadu předposlední komerční přestávka tohoto zápasu. Vhazovat se bude před Säterim.
     
    45:22
    Velice dobře napadal rozehrávku soupeře Sajustov, který tak nasbíral cenné vteřinky. Soupeř se přesto proháčkoval do útočného pásma, kde zatím nic moc nevymyslel.
     
    44:08
    Jakovlev se musel vracet pro puk až za vlastní branku, odkud si to namířil na druhou stranu. Tam se málem Magnitogorsku povedlo vypálit, jenomže puk srazil soupeř.
     
    43:13
    Hostující brankář Säteri marně reklamoval zakázané uvolnění soupeře, což ho hodně překvapilo. Novosibirsk přesto měl hodně času na rozehrávku, i domácí počítali s icingem.
     
    42:42
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Alexandr Šarov – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:08
    Na druhé straně se nenápadným únikem dostával za obranu Šarov, který se dokonce dostal až před Nosova. Na poslední chvíli se vrátil Antipin, jenž zakročil čistě.
     
    41:12
    První práce pro brankáře Säteriho, jenomže se nejednal o nic dramaticky vážného. Od pravého mantinelu totiž nahazoval kotouč Mozjakin, který našel lapačku.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, kterému se ovšem nepovedlo kloudným způsobem založit útočnou akci, kterou navíc zachytil soupeř.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou také druhou periodu, která nám rovněž přinesla jedinou branku, o kterou se znovu postaral hostující celek. Ten udeřil hned po šesti vteřinách hry, navíc druhou branku si připsal Jegor Milovzorov. Magnitogorsku to prostě dnes směrem dopředu vůbec nejde, navíc neustále naráží na dobře fungující obranu soupeře. Sibir byl v průběhu druhé třetiny výrazně nebezpečnější, navíc stále drží nadějné dvoubrankové vedení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Již nám probíhá poslední minuta druhé třetiny, na další změnu skóre zatím marně čekáme. V posledních vteřinách dokonce sledujeme celou řadu nepřesností, a to z obou stran.
     
    37:33
    Z vrcholku pravého kruhu se o důrazné zakončení postaral Puustinen, jehož ránu ovšem Zagidullin dokázal vyrazit nad branku. Touš navíc skončil v ochranné síti.
     
    36:32
    Střídání v týmu Metallurg Magnitogorsk: ze hřiště odchází Arťom Zagidulin, přichází Gleb Nosov.
     
    36:32
    Sibir se dočkal třetí branky, avšak ta nakonec kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti neplatí. Metallurgu tak zafungovala trenérská výzva!
     
    36:09
    Na složitou nahrávku se pokoušel reagovat domácí Beck, který byl však pečlivě bráněn. Na druhé straně se k puku dostal Milovzorov, který rozjel kombinaci v pásmu.
     
    35:20
    Další velice těsná záležitost, tentokráte se ovšem jednalo o ofsajd Sibiru. Jermakov se totiž nedokázal včas dostat za modrou čáru. Je tu další komerční přestávka.
     
    34:12
    Před brankářem Zagidullinem neustál souboj Komarov, jenomže dle sudích se nejednalo o nedovolený zákrok. Nápor Novosibirsku pokračuje, domácí se pouze brání.
     
    33:30
    Domácí obrana se celkem dost otevřela, čehož se pokoušel využít člen třetí formace Korotkov. Jeho rána švihem ovšem nebyla přesná, Zagidullin tak nemusel zasahovat.
     
    32:05
    Sannikov chtěl pokračovat v útočné akci svého celku, což ale neměl dělat. Tou dobou se totiž v útočném pásmu nacházely hned dva spoluhráči, šlo tedy o ofsajd.
     
    31:25
    Šarov dokázal vybojovat u zadního hrazení touš zpět, načež ho dával do předbrankového prostoru. Z této pozice zakončoval Romancev, avšak výrazně vedle branky.
     
    30:11
    Je za námi více než polovina zápasu. Před malým momentem jsme sledovali nahození v nouzi v podání domácího Zemčonoka, který trefil protihráče před Säterim.
     
    29:15
    Až nyní se Magnitogorsk konečně nadechl k náporu. Nestrašil si navíc dokázal vyměnit kotouč s Chlystovem, načež český útočník trefil pouze připravený beton.
     
    28:20
    Jednoduchou nahrávku se nepovedlo zpracovat Komarovovi, který se tak musel vracet zpět. Následovala nepřesná rozehrávka, která skončila zakázaným uvolněním.
     
    27:11
    Po delší době se k puku dostal také hostující brankář Säteri, který rozehrál na vedle stojícího Chochlova. Obránce Sibiru na jistotu rozehrál o levý mantinel.
     
    26:05
    Za vlastní branku se musel vracet domácí Sjomin, který počkal na příchod první formace. Té se ovšem nepovedlo kloudně založit akci, na tahu tak je soupeř.
     
    25:15
    Jokipakka nahrával podél modré čáry, přičemž se mu povedlo najít kolegu Jermakova. Ten zkoušel nahodit puk do přehuštěného prostoru, kde si ho našel Zagidullin.
     
    24:22
    Romancev to zkoušel odrazem o zadní hrazení, nicméně včas dokázal reagovat pozorný Zagidullin. Metallurg Magnitogorsk se přesto nemůže dostat na druhou stranu.
     
    23:15
    Hostující celek pokračoval v aktivitě, přičemž se natlačil do zakončení. Zagidullinovi se v tomto případě povedlo puk pokrýt, domácí se přesto musí nadále bránit.
     
    22:18
    Málem se před brankáře dokázal natlačit hostující Sannikov, kterému na poslední chvíli uskočil puk daleko od hokejky. Novosibirsk přesto zůstává v útočném pásmu.
     
    21:11
    Magnitogorsk tak nevstoupil do druhé periody vůbec dobře, ba naopak inkasoval hned z první střely soupeře. Metallurg tak nyní prohrává o dva přesné zásahy.
    20:06 Jegor MILOVZOROV - 0:2
     
    20:06
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak to byla velice rychlá branka v podání Sibiru! Novosibirsk totiž uspěl na vhazování, což bylo klíčem k úspěchu. Následovala totiž nahrávka do jízdy na JEGORA MILOVZOROVA, který se dostal ke levému kruhu, odkud nechytatelnou střelou zamířil přesně do vzdálenější šibenice domácí branky.
    Asistence: Jyrki Jokipakka, Oleg Li.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první třetina, která nám přinesla hodně vyrovnanou podívanou, jenž nakonec přinesla jedinou branku, a sice z hole hostujícího Milovzorova, který využil přesilovou hru. Vyložených šancí jsme v průběhu první třetiny opravdu moc neviděli, spíše se jednalo o náznaky příležitosti. Metallurg byl přesto směrem dopředu o něco aktivnější, nicméně se v tlaku nechal vyloučit, na což doplatil první inkasovanou branku, která je zatím tou jedinou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:26
    O rozehrávky další útočné akce se postaral domácí Menšikov, který nakonec našel Košeleva. Druhý jmenovaný po delší době zaměstnal Säteriho, který ale odolal.
     
    17:25
    Do další šance se pro změnu dokázal prodrat hostující Komarov, který ovšem mířil výrazně nad domácí branku. Novosibirsk je po vedoucí brance výrazně aktivnější.
     
    16:14
    Zagidullin si posléze připsal práci. Nejprve se mu povedlo ramenem zneškodnit střelu od pravého kruhu, následně na něj z opačného kruhu nevyzrál ani Romancev.
     
    15:20
    Magnitogorsk to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá dost času, výsledek se může klidně úplně otočit.
    14:28 Jegor MILOVZOROV - 0:1
     
    14:28
    Sibir právě vstřelil branku!
    Hostující celek využívá přesilovou hru a dostává se do vedení! Přes levé křídlo se totiž do pásma dokázal dostat Šarov, který poté nabízel puk před brankáře Zagidullina. Ten v nepřehledné situaci ještě vložil hokejku JEGOR MILOVZOROV, kterému se povedlo překonat Zagidullina. Nyní obrana Metallurgu pořádně zaspala!
    Asistence: Alexandr Šarov.
     
    14:20
    Romancev se zcela sám dostal až do mezikruží, odkud to zkoušel směrem na Zagidullina. Domácí brankář nemusel zasahovat, střelu totiž zablokoval spoluhráč.
     
    13:11
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jegor Jakovlev – 2 min., podrážení).
     
    13:06
    Směrem dozadu se musel vracet Jermakov, který to před dotírajícím protihráčem zvládl na jedničku. Jeho celek se však nedokázal usadit, nápor ovšem stále trvá.
     
    12:12
    S pukem si zahrál také domácí brankář Zagidullin, který ho raději zametl za branku. Magnitogorsk to následně zkoušel přes levé křídlo, kde ovšem číhal Chabarov.
     
    11:25
    Säteri se pokoušel za vlastní brankou zachytit nahozený kotouč, který ještě prodlužoval za sebe. Tam se naštěstí pro něj nacházel Chochlov, který ihned vyhodil.
     
    10:11
    Ani Magnitogorsku se přesilová hra zatím moc nedaří, soupeř dvakrát v krátkém časovém sledu odehrál puk do bezpečí. Nyní ovšem do útočného pásma zavítal Mozjakin.
     
    09:22
    Za volným pukem se jako první dostal hostující Puustinen, který ho ještě nahrál podél hrazení na Jokipakku. Toho ovšem obral Pesonen, jenž se vydal do protiútoku.
     
    08:54
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Ilja Morozov – 2 min., držení).
     
    08:01
    Hlavní sudí raději přerušil hru, jeden z hostujících hráčů byl totiž nešťastně trefen pukem do obličeje. Nejednalo se o nic vážnějšího, Sibiru se ale přesilovka nedaří.
     
    07:22
    Domácí mohli v poklidu vyhodit puk daleko na druhou stranu, jenomže nepochopitelným způsobem jednal Košelev, který se snažil o manévr, který mu nevyšel.
     
    06:01
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Harri Pesonen – 2 min., držení).
     
    05:52
    K volnému kotouči jako první zavítal obránce Menšikov, kterému se nepovedlo rozehrát podle představ. Puk poslal přes všechny čáry, je tu další zakázané uvolnění.
     
    05:12
    Napadající Platonov nakonec donutil rozehrávajícího Jermakova k riskantní rozehrávce, kterou málem u modré čáry zachytil Čibisov. Nakonec tomu tak ale nebylo.
     
    04:05
    Menší problémy měl za vlastní brankou domácí Jakovlev, kterému nakonec pomohl obranný kolega Nikolajev. Oba celky odjely na střídačku, u puku je Magnitogorsk.
     
    03:25
    Magnitogorsku se povedlo dostat touš do středního pásma, kde se ho ujal hostující Sajustov. Ten zkoušel nastřelit puk zpět za branku, jenomže pouze za cenu icingu.
     
    02:14
    Za vlastní brankou se staral o rozehrávku Antipin, kterému se v tandemu povedlo najít Pesonena. Druhý jmenovaný se daleko nedostal, u puku tedy hosté.
     
    01:04
    Posléze se vhazovalo po pravici brankáře Säteriho, přičemž jeho celek dokázal odehrát puk do bezpečnějšího prostoru. Tam se ho ovšem ujal pozorný Nikolajev.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu vyznělo lépe pro domácí celek, který se jako první vydal do vlastního pásma, načež se o úvodní zakončení postaral Plotnikov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Zagidulin (Nosov) – Nikolajev, J. Jakovlev (A), Zemčonok, Va. Antipin, N. Chlystov, Krochalev, Sjomin, Menšikov (A) – S. Plotnikov, Prochorkin, Košelev – Pesonen, J. Platonov, Čibisov (C) – Mozjakin, A. Nestrašil, Beck – Varjagan, Několenko, Lammikko.

    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – Chochlov, Gurkin, Jermakov, Jokipakka, Timašov, J. Chabarov, Jefremov, Ilja Morozov – Milovzorov (A), Romancev, O. Li – Puustinen, Ruohomaa, Šarov – Sannikov, V. Komarov, N. Korotkov – Romajev, Sajustov (A), Česalin (C).

    Rozhodčí: Fatejev, Ščenjov – Galimov, Golovljov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    HC Sibir Novosibirsk

    Dnešním soupeřem bude Novosibirsk, který neprožívá úplně nejlepší začátek této sezony. Sibiru momentálně patří osmá pozice východní konference, což je daleko za očekáváním vedení klubu. Novosibirsk má na svém kontě sedmnáct bodů, přičemž v předchozích dvou duelech pokaždé zvítězil. Nejprve se mu na domácím stadionu podařilo porazit Čeljabinsk výsledkem 3:1, v minulém kole naprosto totožným poměrem zdolal také Nur-Sultan. Novosibirsk je ovšem druhým nejhorším venkovním mužstvem své konference, do této doby odehrál devět venkovních duelů, ve kterých se mu povedlo zvítězit pouze jedinkrát.
     
    Metallurg Magnitogorsk

    Hokejisté Magnitogorsku se po dvaceti odehraných zápasech nacházejí na průběžné čtvrté pozici východní konference, což nestačí vůbec špatný vstup do sezony. Metallurgu se totiž povedlo nasbírat sedmadvacet bodů, přičemž na vedoucí Kazaň ztrácí pět bodů. Ak Bars má ovšem o dva zápasy více, tedy dvaadvacet. Magnitogorsk z posledních pěti duelů dokázal uspět ve dvou případech, poslední porážka přišla v minulém kole, kdy Metallurg neuspěl na domácím ledě proti Novgorodu, kterému podlehl výsledkem 2:3. Metallurg se tak zajistí pokusí nastartovat novou vítěznou šňůru.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! KHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Metallurg Magnitogorsk a HC Sibir Novosibirsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 15. Milovzorov (Šarov), 21. Milovzorov (Jokipakka, O. Li), 60. Ruohomaa (Puustinen)


    Metallurg Magnitogorsk: Zagidulin (37. Nosov) – Nikolajev, J. Jakovlev (A), Zemčonok, Va. Antipin, N. Chlystov, Krochalev, Sjomin, Menšikov (A) – S. Plotnikov, Prochorkin, Košelev – Pesonen, J. Platonov, Čibisov (C) – Mozjakin, A. Nestrašil, Beck – Varjagan, Několenko, Lammikko.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – Chochlov, Gurkin, Jermakov, Jokipakka, Timašov, J. Chabarov, Jefremov, Ilja Morozov – Milovzorov (A), Romancev, O. Li – Puustinen, Ruohomaa, Šarov – Sannikov, V. Komarov, N. Korotkov – Romajev, Sajustov (A), Česalin (C).

    Rozhodčí: Fatejev, Ščenjov – Galimov, Golovljov

    Diváci: 1250
    thejrc.org