KHL
Spartak Moskva – CSKA Moskva 2:3 (po pr.)
po prodl.
Spartak Moskva
2:3 (0:0, 0:1, 2:1 - 0:1)
CSKA Moskva
Čtvrtek 29.10.2020, 17:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci KHL! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Spartakem a CSKA. Úvodní buly je naplánováno na 17:30 a my budeme u toho.
     
    Spartak Moskva

    Spartak si v této fázi soutěže asi představoval poněkud jinou pozici. Po dvaceti kolech má na svém kontě dvacet bodů a patří mu osmá pozice v rámci Západní konference. Moskvané mají jeden z těch méně produktivních útoků, který má na svém kontě 50 vstřelených branek. K tomu jich inkasovali rovnou osmapadesát, což je celkové skóre -8. To není rozhodně dobrá zpráva. Co se týče posledních pěti zápasů, tak Spartak zvítězil ve třech případech. Porazil totiž Minsk, SKA Petrohrad a Soči. V posledním utkání však nestačil na svém ledě na Čerepovec 3.4.

    Nejproduktivnější hráči:
    Jori Lehterä – 20 bodů (4+16)
    Lukáš Radil – 13 bodů (11+2)
    Sergej Širokov – 13 bodů (6+7)
     
    CSKA Moskva

    Moskvané chytili úvod soutěže velmi dobře a jsou v současné době nejlepším týmem KHL. O favoritovi tohoto duelu je proto jasno. Po dvaceti jedna zápasech mají na svém kontě třicet čtyři bodů a vedou tabulku Západní konference. CSKA nemá takové problémy jako soupeř spíše naopak. Má totiž jednu z nejlepších ofenziv soutěže, jelikož nasázela čtyřiašedesát branek. Obrana patří k tomu lepšímu, jelikož inkasovala čtyřicet jedna branek. Z posledních tří utkání vyhrála Moskva dvě. Nejprve padla s Nižnim Novgorodem 2:3 v prodloužení, ale poté přehrála Minsk 5:1. V posledním utkání si Moskvané poradili s Kunlunem 3:2.

    Nejproduktivnější hráči:
    Konstantin Okulov – 16 bodů (6+10)
    Maxim Mamin – 13 bodů (6+7)
    Anton Slepyšev a Maxim Šalunov – 13 bodů (5+8)
     
    Vzájemné zápasy:

    1.10.2020: Spartak – CSKA 4:5
    12.11.2019: CSKA – Spartak 2:3p
    1.10.2019: Spartak – CSKA 3:9
    1.12.2018: Spartak – CSKA 3:4
    27.9.2018: CSKA – Spartak 2:1
     
    Československá stopa v utkání

    Julius Hudáček (SPA) 10 zápasů, 4 výhry, úspěšnost 93,1%, průměr obdržených branek 1,97.

    Martin Bakoš (SPA) 15 zápasů, 4+2

    Robin Hanzl (SPA) 17 zápasů, 3+8

    Lukáš Radil (SPA) 16 zápasů, 11+2
     
    Úvodní sestavy:

    Spartak Moskva: J. Hudáček (Truškov) – Rylov (A), Djuse, Kutějkin, Kulik, Zubarev, Pivcakin, Nikišin, D. Musin – Radil, Lehterä (A), Talalujev – Širokov (C), R. Hanzl, Fjodorov – M. Cyplakov, Juňkov, Zlobin – Šablovskij, Arkalov, Kotljarevskij.

    CSKA Moskva: Šaryčenkov (Lars Johansson) – M. Robinson, Naumenkov, Dahlbeck, Samorukov, Kiselevič (A), Ar. Sergejev, Gološčapov – M. Kempe, Slepyšev (A), Alexandr Popov – Mamin, Okulov, Šalunov – P. Karnauchov, Tělegin, Andronov (C) – Korosteljov, Maximov, Světlakov..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba týmy už jsou na ledě. Spartak bude hrát v červeném, zatímco CSKA oblékne bílou sadu.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní ruská hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování dnešního souboje. Spartak se ihned vydal do útoku, ale nahození skončilo u obránce.
     
    00:32
    Pavel Karnauchov dostal přihrávku na pravou stranu, dostal se s pukem do útočného pásma, jenže jeho zakončení bylo velmi nepřesné.
     
    01:05
    Domácí brankář Hudáček si dal pozor na nahození ze středního pásma a odehrál puk k mantinelu. Domácí hokejisté se mohou vydat vpřed.
     
    01:41
    Ivan Tělegin dostal prostor na levém kruhu, jenže jeho dělovka skončila na betonu připraveného brankáře.
     
    02:10
    Zachar Šablovskij se středem ledové plochy dostal do útočného pásma, nicméně jeho střelu zápěstím srazil obránce někam k hrazení.
     
    02:35
    Alexandr Šaryčenkov musel zasahovat až nyní! Brankář CSKA si dal pozor na střelu od pravého mantinelu a bez problémů schoval puk do lapačky.
     
    03:02
    Ivan Tělegin vyhodil puk z obranného pásma, jenže jeho pobídku nedohnal nikdo v bílém dresu CSKA. Domácí celek může uklidnit hru.
     
    03:28
    Klas Dahlbeck kouzlil s pukem na hokejce na pravé straně útočného pásma, jenže na jeho zadovku si nesjel nikdo z hráčů CSKA.
     
    04:06
    Andrej Světlakov se po pravém křídle dostal do útočného pásma, jenže zakončení forhendem se mu nepovedlo a puk minul branku Spartaku.
     
    04:32
    Pavel Karnauchov znovu nahodil puk do útočného pásma, jenže za jeho pobídkou nyní nespěchal nikdo v bílém dresu. Spartak tak získal kotouč.
     
    04:55
    Domácí celek si zahraje první přesilovku. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Okulov.
     
    05:10
    Emil Djuse dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, odkud zakončil příklepem, ale obětavý obránce CSKA jeho pobídku srazil do bezpečí.
     
    05:35
    Lukáš Radil ještě udržel puk v útočném pásmu, jenže se mu nepodařilo zakončit. Kvarteto hokejistů CSKA zatím podává parádní výkon.
     
    06:00
    Až nyní se hostům podařilo vyhodit kotouč ven z obranného pásma. Domácí Spartak tak musí rozjet útočnou akci ze své třetiny.
     
    06:55
    Hosté v plném počtu.
     
    07:06
    Anton Slepyšev se dostal do zakončení z pravé strany útočného pásma, jenže jeho dělovku srazil obránce v červeném dresu do ochranné sítě.
     
    07:22
    Hudáček vyrazil střelu z pravé strany jen do prostoru před sebou, kam spěchal Tělegin, ale zadáci Spartaku zaváhání svého brankáře napravili.
     
    08:05
    Ilja Arkalov se dostal do útočného pásma a vyzkoušel zakončení forhendem. Jeho dělovku ale srazil hned první zadák v bílém dresu.
     
    08:24
    Hudáček napravil své zaváhání z předchozí akce a poradil si se zakončením Antona Slepyševa, jehož pobídku ukryl do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    09:05
    Hudáček si dal pozor na nahození do útočného pásma a u mantinelu schoval puk pod hokejku a málem se zapomněl.
     
    09:32
    Michail Naumenkov bojoval o kotouč v rohu útočného pásma, kde neustál souboj s Cyplakovem a poroučel se k ledu.
     
    10:00
    Hostující brankář si skvěle pohlídal mezírku u pravé tyče a udržel kotouč pod betonem. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    10:24
    Okoluv se prohnal s pukem na hokejce do útočného pásma a nahodil jej na domácí klec. Připravený brankář Hudáček jeho pozdrav ukryl v lapačce.
     
    11:00
    Arťom Sergejev dostal přihrávku na modrou čáru, odkud zakončil forhendem, jenže jeho projektil o kousek minul vzdálenější tyčku.
     
    11:28
    Sergej Širokov získal volný puk v útočném pásmu a poslal jej před branku. Nikdo z domácích hráčů se však k jeho pobídce neprodral.
     
    12:05
    Ivan Tělegin poslal přihrávku na útočnou modrou čáru, kde byl Mario Kempe, jenže druhého jmenovaného ihned atakoval obránce.
     
    12:38
    Damir Musin poslal přihrávku na pravou stranu, kde byl Djuse, jenže ani jeho průnik do útočného pásma neskončil nebezpečným zakončením.
     
    13:05
    Hudáček předvedl fantastický zákrok! Domácí brankář se skvěle přesunul v brankovišti a Těleginovu ránu z těsné blízkosti schoval do lapačky!
     
    13:41
    Maxim Cyplakov projel po levém křídle do útočného pásma, nicméně nikdo v červeném dresu jej nepřijel podpořit. Zadáci CSKA měli snadnou práci.
     
    14:05
    Jakov Rylov poslal přihrávku na útočnou modrou čáru, nicméně Maxim Cyplakov měl problém se zpracováním a puk mu utekl k soupeři.
     
    14:35
    Nikita Pivcakin získal odražený kotouč za brankou Spartaku, ale nepovedlo se mu puk vyhodit za modrou čáru. Zatím sledujeme obrovskou bitvu.
     
    15:10
    Andrej Světlakov střílel z levé strany útočného pásma, nicméně jeho dělovku brankář soupeře bez problémů vykopl levým betonem.
     
    15:38
    Andrej Zubarev se probil přes modrou čáru, jenže v útočném pásmu se utopil v moři svých vlastních kliček a už nedokázal zakončit.
     
    16:10
    Konstantin Okulov dostal prostor na pravé straně útočného pásma a donutil Hudáčka k zákroku. Hra se přerušuje po dlouhých šesti minutách!
     
    17:05
    Jori Lehterä se dostal do útočného pásma, jenže proti sobě měl hned tři obránce, kteří jej bez větších problémů odstavili od kotouče.
     
    17:29
    Sergej Širokov se s pukem na čepeli vydal vpřed, nicméně jeho přihrávka na pravou stranu skončila u skvěle postaveného obránce.
     
    18:10
    Maxim Cyplakov se vrhl do zakončení od mantinelu a obětavým pádem srazil kotouč k mantinelu. CSKA však drží útočné pásmo.
     
    18:38
    Emil Djuse bekhendem vrátil kotouč Musinovi, který následně založil novou akci domácího Spartaku. V první části na ledě kralují defenzivy.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:35
    Andrej Zubarev dlouho váhal při rozehrávce a musel si pomoci nahozením do útočného pásma. Spartak vybojoval alespoň vhazování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali obrovskou bitvu o každý metr ledové plochy. Hráči Spartaku byli sice o něco aktivnější, ale pořádnou šanci si nevypracovali. Naopak po chybě Hudáčka mohli skórovat hosté, jenže puk do branky nedopravili. Do kabin se proto odchází bez branek.
     
    Střely na branku: 10 – 8
     
    Další třetina začne přibližně v 18:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. CSKA se ihned vydalo do útoku, ale nikdo v bílém dresu nezakončil.
     
    20:38
    Sergej Širokov napadal rozehrávku soupeře, jenže hokejisté CSKA si puk vyměnili hodně rychle a odehráli puk do bezpečí.
     
    21:10
    Klas Dahlbeck získal volný kotouč v rohu útočného pásma a bekhendem přihrál na modrou čáru. Hráči v bílém nezakončili.
     
    21:35
    Hosté si zahrají přesilovku. Dvě minuty za krosček dostává Jevgenij Kulik.
     
    22:02
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají do vedení! CSKA sehrálo prakticky celou přesilovku v útočném pásmu. Po rychlé kombinaci dostal přihrávku na pravou stranu MAXIM ŠALUNOV a krásnou střelou poslal puk pod břevno! Asistence: Bogdan Kiselevič, Konstantin Okulov.
    22:02 Maxim ŠALUNOV - 0:1
     
    22:25
    Anton Slepyšev se dostal do útočného pásma, jenže jeho rána z levé strany skončila sražená v ochranné síti.
     
    23:00
    Spartak se prakticky poprvé ve druhé třetině usadil v útočném pásmu, nicméně nikdo v červeném dresu se nedostal do střelecké pozice.
     
    23:35
    Jevgenij Kulik se dostal do útočného pásma, kde dojel své vlastní nahození, ale bekhendem už nedokázal puk vrátit před branku.
     
    24:10
    Nikita Pivcakin nahodil puk od modré čáry, jenže hostující brankář jeho pokus schoval mezi betony. Vhazuje se po levici brankáře CSKA.
     
    24:32
    Zachar Šablovskij se dostal po levém křídle do útočného pásma, nicméně jeho projektil skončil těsně vedle zadní tyčky.
     
    25:10
    Sergej Andronov se prodral před branku Spartaku, kde si puk rychle přehodil na forhend, ale poslal kotouč vysoko nad břevno.
     
    25:39
    Zachar Šablovskij nahodil kotouč do rohu útočného pásma, kde se natlačil před obránce, jenže zadovkou neoslovil nikoho ze spoluhráčů.
     
    26:10
    Emil Djuse dostal nabito na modrou čáru, odkud pohotově zakončil forhendem, ale jeho dělovku ukryl hostující brankář mezi betony.
     
    26:29
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Robin Hanzl – 2 min., sekání).
     
    27:00
    CSKA se znovu usadilo v útočném pásmu, jenže nikdo v bílém dresu se do zakončení zatím nedostal. Kvarteto domácích hráčů hraje velmi obětavě.
     
    27:25
    Hudáček se skvěle přesunul k levé tyči své branky a vyrazil dělovku z pravé strany do rohu ledové plochy. Hosté však nadále drží třetinu.
     
    28:00
    Až nyní se hráčům Spartaku podařilo vyhodit puk přes všechny čáry za branku soupeře. Hokejisté domácího celku zatím brání velmi pečlivě.
     
    28:29
    Domácí v plném počtu.
     
    29:00
    Hudáček si dal pozor na další střelu od modré čáry a pravým betonem bez problémů vykopl kotouč někam k mantinelu. Led ve druhé části patří hostům.
     
    29:24
    Kirill Maximov střílel od modré čáry, ale do jeho rány se postavil Emil Djuse, který puk srazil mimo obranné pásmo.
     
    30:05
    Alexandr Nikišin střílel od modré čáry, jenže jeho dělovka skončila vedle vzdálenější tyčky. Kotouč se od mantinelu odrazil k obránci soupeře.
     
    30:28
    Jori Lehterä se po pravém křídle prosmýkl až před branku CSKA, jenže pokus o bekhendový blafák se mu vůbec nepovedl.
     
    31:10
    Damir Musin získal volný kotouč v obranném pásmu a odrazem o mantinel puk vyhodil mimo obrannou třetinu. Spartak zatím hraje pozorně.
     
    31:35
    Domácí hokejisté si z tlaku svého soupeře pomohli jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry za branku CSKA.
     
    32:10
    Ilja Talalujev střílel od modré čáry, nicméně jeho nahození bylo hodně nepřesné a skončilo vedle branky CSKA.
     
    32:35
    Hudáček vyjel za branku Spartaku a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Hokejisté domácího celku se po delší době tlačí vpřed.
     
    33:10
    Arťom Sergejev dostal prostor na pravé straně, odkud zakončil forhendem, ale jeho dělovka skončila v lapačce Hudáčka.
     
    33:35
    Domácí celek se nyní ubránil jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry. Vhazovat se tak bude před Hudáčkem.
     
    34:10
    Hudáček si dal pozor na zakončení od modré čáry a bez problémů vyrazil kotouč mimo tři tyče. Hráči CSKA pokračují v aktivním přístupu.
     
    34:25
    Bogdan Kiselevič střílel od modré čáry, jenže jeho dělovka skončila vedle branky. K odraženému puku se však dostal Slepyšev.
     
    35:02
    Hráčům CSKA se nyní vůbec nepovedl přechod do útočného pásma. Prudká přihrávka skončila na zakázaném uvolnění.
     
    35:10
    Branka CSKA nakonec neplatí! Trenérská výzva odhalila postavení mimo hru!
     
    36:10
    CSKA se znovu vydalo do útoku, jenže nikdo v bílém se nedostal do zakončení. Hokejisté Spartaku tak získali puk pro sebe.
     
    36:39
    Nikita Korosteljov se na pravé straně útočného pásma dostal k odraženému kotouči a zakončil. Jeho rána skončila na boční síti.
     
    37:10
    Jori Lehterä vybojoval volný kotouč na levé straně útočného pásma, jenže se nedostal k zakončení. Hráči Spartaku zatím hrají pozorně.
     
    37:45
    Maxim Cyplakov se po pravém křídle dostal do útočného pásma, jenže bekhendem poslal kotouč do prostoru, kde nebyl nikdo v červeném.
     
    38:10
    Klas Dahlbeck získal volný kotouč na levé straně, odkud zakončil, nicméně jeho dělovka v lapačce připraveného Hudáčka.
     
    38:35
    Hudáček musel znovu zasahovat! Slovenský brankář si dal pozor na ránu od modré čáry a schoval puk mezi betony.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:12
    Maxim Cyplakov se v útočném pásmu krásnou kličkou zbavil obránce a zakončil. Jeho dělovku však brankář CSKA vyrazil nad břevno!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí! Po čtyřiceti minutách mohou být spokojenější hokejisté CSKA Moskva. Hosté totiž udeřilo po dvou minutách, kdy se prosadil Šalunov. Ve zbytku třetiny pokračoval hostující celek v aktivitě, jenže nikdo v bílém už puk do sítě nedostal. Hráči Spartaku poté nedokázali klec soupeře ohrozit.
     
    Střely na branku: 17 – 16
     
    Další třetina začne přibližně v 19:08.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. CSKA se ihned vydalo do útoku, ale s prvním nahozením si obrana Spartaku hravě poradila.
     
    40:29
    Hudáček si dal pozor na nahození a bez váhání odpálil kotouč daleko z obranného pásma. Hokejisté CSKA vlétli do závěrečné části aktivně.
     
    41:10
    Hosté se usadili v útočném pásmu a hledají si prostor pro zakončení. Nikdo v bílém dresu se zatím do kotouče neopřel.
     
    41:35
    Kiselevič střílel od modré čáry. Hudáček měl sice dobře zakrytý výhled, ale nakonec našel kotouč ve své lapačce. Vhazuje se po pravici slovenského brankáře.
     
    42:10
    Tělegin se po levém křídle dostal do útočného pásma a překvapivě vypálil na přední tyč. Hudáček ránu hostující hvězdy skvěle vyrazil.
     
    42:40
    Robin Hanzl získal volný puk v rohu útočného pásma a ihned přihrál před branku. Tam se však nepohyboval nikdo v červeném dresu Spartaku.
     
    42:50
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Michail Naumenkov – 2 min., sekání).
     
    43:10
    Spartak se ihned usadil v útočném pásmu, jenže ránu od modré čáry srazil obětavý zadák v bílém dresu k mantinelu.
     
    43:35
    Emil Djuse nahodil puk od modré čáry na branku, ale hostující brankář jeho pokus skvěle viděl a ramenem vyrazil kotouč nad břevno klece CSKA.
     
    44:05
    Až nyní hráči CSKA dokázali vyhodit kotouč přes všechny čáry za branku soupeře. Spartak musí rozjet novou akci až od Hudáčka.
     
    44:50
    Hosté v plném počtu.
     
    45:10
    Jakov Rylov dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, odkud střílel forhendem, ale jeho dělovka byla nepřesná.
     
    45:31
    Arťom Fjodorov číhal na přihrávku na levý kruh, odkud pohotově střílel příklepem, ale ani jeho projektil nenašel cestičku mezi tři tyče.
     
    46:05
    Emil Djuse nahodil puk před branku CSKA, jenže nikdo v červeném dresu nyní neclonil. Hostující celek se zatím brání bez újmy.
     
    46:19
    Spartak právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí Spartak se nakonec dočkal vyrovnání! SERGEJ ŠIROKOV dostal přihrávku před branku a přízemní střelou z otočky uklidil puk do sítě! Asistence: Emil Djuse, Arťom Fjodorov.
    46:19 Sergej ŠIROKOV - 1:1
     
    47:10
    Spartak nadále pokračuje ve svém ofenzivním snažení. Hráči domácího celku se ve třetí třetině vyhecovali ke skvělému výkonu!
     
    47:47
    Spartak právě vstřelil branku!
    Spartak nakonec bleskově otáčí stav dnešního souboje! Po sérii odrazů kotouče v útočném pásmu dostal přihrávku na pravý kruh JORI LEHTERA a dělovkou napálil puk do sítě! Asistence: Sergej Širokov, Emil Djuse.
    47:47 Jori LEHTERÄ - 2:1
     
    48:20
    Spartak je nadále velmi ofenzivně nažhavený a tlačí se do útoku. Další prudká přihrávka však skončila zakázaným uvolněním.
     
    48:40
    Mario Kempe rychle objel branku domácího celku a přihrál mezi kruhy. Hudáček ale ukázal fantastické čtení hry a vypíchl kotouč hokejkou.
     
    49:00
    CSKA se nyní usadilo v útočném pásmu a tlačí se do zakončení. Nikdo v dresu hostujícího celku zatím branku Hudáčka neohrozil.
     
    49:35
    Dmitrij Samorukov získal volný kotouč v obranném pásmu a pomohl si kombinací se spoluhráčem z defenzivy. Hostům zbývá posledních deset minut.
     
    50:39
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! CSKA dokázalo bleskově srovnat krok! K odraženému kotouči se před brankou domácího Spartaku dostal MARIO KEMPE a pohotovou střelou vyrovnal! Asistence: Anton Slepyšev.
    50:39 Mario KEMPE - 2:2
     
    51:15
    Hosté nyní pouze vyhodili kotouč do útočného pásma a museli se rychle vracet zpátky. Naopak hráči Spartaku se tlačí do útoku.
     
    51:51
    Kempe dostal další přihrávku mezi kruhy, odkud střílel forhendem, ale obránce jeho dělovku srazil do ochranné sítě. Vhazuje se před Hudáčkem.
     
    52:10
    Michail Juňkov se hnal za přihrávkou na pravou stranu útočného pásma, nicméně nikdo v červeném dresu se ke kotouči nedostal.
     
    52:35
    Arťom Sergejev dohnal nahození na pravou stranu útočného pásma a bekhendem přihrál před branku. Jeho pobídka však nenašla adresáta.
     
    53:10
    Pavel Karnauchov projel středem ledové plochy do útočného pásma a zaončil forhendem. Jeho ránu však Hudáček hravě schoval do lapačky.
     
    53:38
    Bogdan Kiselevič uklidnil rozehrávku hostujícího celku za vlastní brankou. Hokejista CSKA následně rozjel Slepyševa, kterého obral první obránce.
     
    54:06
    CSKA nyní tlačí! Hosté se usadili v útočném pásmu, jenže nikdo v bílém se nemůže trefit mezi tři tyče. Domácí hokejisté už jsou ale hodně unavení.
     
    54:12
    CSKA z tlaku vytěžilo přesilovku. Dvě minuty za zdržování hry dostává Hudáček.
     
    55:10
    Arťom Sergejev střílel z pravé strany útočného pásma, nicméně jeho dělovka skončila na prvním obránci.
     
    55:35
    Hráčům Spartaku se navíc podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry. Zatím sledujeme hodně slabou přesilovou hru CSKA Moskva.
     
    56:12
    Domácí v plném počtu.
     
    56:25
    Maxim Mamin se v útočném pásmu dostal k odraženému kotouči, jenže jeho dělovka skončila v lapačce pozorného Hudáčka!
     
    57:10
    Nikita Pivcakin uklidnil rozehrávku domácího celku za Hudáčkovou klecí. Spartak se poté dostal do útočného pásma, ale brejk se domácím nepovedlo zakončit.
     
    57:48
    Zachar Šablovskij nahodil puk ze středního pásma, ale ani jeho pobídka nenašla adresáta. Hráči CSKA v závěru brání pozorně.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:35
    Maxim Cyplakov se z pravého křídla prosmýkl do útočného pásma, jenže přihrávkou mezi kruhy neoslovil nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    59:00
    Jevgenij Kulik rozjel další akci domácích, po které z dobré pozice střílel Musin, ale hostující brankář jeho projektil vyrazil mimo tři tyče.
     
    59:31
    Po dalším závaru před brankou Spartaku se kotouč odrazil až do ochranné sítě. Vhazovat se tak bude po pravé ruce hostujícího brankáře.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Základní hrací doba je u konce! Spartak nakonec zabojoval a uhrál s CSKA alespoň bod. Domácí totiž bleskově dokázali otočit vývoj dnešního souboje. Za hosty ale vyrovnal Mario Kempe. O držiteli druhého bodu tak rozhodne prodloužení nebo případné samostatné nájezdy.
     
    Střely na branku: 29 – 28
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování prodloužení. Spartak se ihned vydal do útoku, ale obrana CSKA byla pozorná.
     
    60:23
    Na opačné straně dostal přihrávku před branku Tělegin, jenže kotouč mu v klíčovou chvíli přeskočil přes čepel!
     
    61:10
    Anton Slepyšev dostal přihrávku do útočného pásma, kde se kličkou zbavil obránce, jenže jeho slabou střelu Hudáček vyrazil.
     
    61:38
    Lukáš Radil vybojoval odražený puk na modré čáře a z otočky si pomohl přihrávkou na obránce. Spartak může uklidnit hru.
     
    62:20
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! CSKA nakonec vítězí! Hosté uzamkli domácí Spartak před Hudáčkem. Konstantin Okulov našel přihrávkou na pravý kruh MAXIMA ŠALUNOVA, který uklidil puk do sítě! Asistence: Konstantin Okulov.
    62:20 Maxim ŠALUNOV - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Prodloužení se nakonec lépe vydařilo hostujícímu CSKA. Rozhodující branku zajistil hostům po úseku v tlaku Maxim Šalunov! Hosté si tak upevnili první pozici Západní konference.
     
    Střely na branku: 30 – 29
     
    Československá stopa v utkání

    Július Hudáček (SPM) – 26 zákroků, 3 góly, 89,6%
    Lukáš Radil (SPM) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:55
    Robin Hanzl (SPM) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 21:16
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 3994 diváků.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:57:20)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 47. Širokov (Djuse, Fjodorov), 48. Lehterä (Širokov, Djuse) – 23. Šalunov (Kiselevič, Okulov), 51. M. Kempe (Slepyšev), 63. Šalunov (Okulov)


    Spartak Moskva: J. Hudáček (Truškov) – Rylov (A), Djuse, Kutějkin, Kulik, Zubarev, Pivcakin, Nikišin, D. Musin – Radil, Lehterä (A), Talalujev – Širokov (C), R. Hanzl, Fjodorov – M. Cyplakov, Juňkov, Zlobin – Šablovskij, Arkalov, Kotljarevskij.
    CSKA Moskva: Šaryčenkov (Lars Johansson) – M. Robinson, Naumenkov, Dahlbeck, Samorukov, Kiselevič (A), Ar. Sergejev, Gološčapov – M. Kempe, Slepyšev (A), Alexandr Popov – Mamin, Okulov, Šalunov – P. Karnauchov, Tělegin, Andronov (C) – Korosteljov, Maximov, Světlakov.

    Diváci: 3994
    thejrc.org