AEK Atény – Leicester 1:2 (kon.) | Zorja Luhansk – Braga 1:2 (kon.) | AC Milán – Sparta 3:0 (kon.)
Lille – Celtic 2:2 (kon.) | Karabach – Villarreal 1:3 (kon.) | Linz – Ludogorec 4:3 (kon.)
Antverpy – Tottenham 1:0 (kon.) | CSKA Moskva – Dinamo Záhřeb 0:0 (kon.) | Feyenoord – Wolfsberger 1:4 (kon.)
Gent – Hoffenheim 1:4 (kon.) | CZ Bělehrad – Liberec 5:1 (kon.) | Sivasspor – Maccabi Tel Aviv 1:2 (kon.)
AS Řím – CSKA Sofia 0:0 (kon.) | Kluž – Young Boys 1:1 (kon.) | Arsenal – Dundalk 3:0 (kon.)
Molde – Rapid 1:0 (kon.) | Slavia – Leverkusen 1:0 (kon.) | Nice – Beer Ševa 1:0 (kon.)
Benfica – Standard 3:0 (kon.) | Rangers – Lech Poznaň 1:0 (kon.) | Omonia Nikósie – Eindhoven 1:2 (kon.)
Granada – PAOK 0:0 (kon.) | Real Sociedad – Neapol 0:1 (kon.) | Alkmaar – Rijeka 4:1 (kon.)
konec
Arsenal FC
3:0 (2:0)
Dundalk FC
Čtvrtek 29.10.2020, 21:00 • Emirates Stadium, Londýn • Evropská liga • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Evropské ligy mezi Arsenalem a Dundalkem. Výkop je stanoven na 21 hodin.
     
    Dundalk FC
    Irský tým se do Evropské ligy dostal skrz předkola. Nejprve vypadl z Celje v Lize mistrů. V předkolech Evropské ligy pak porazil Inter Es Caldes, Šeriff Tiraspol a Klaksvik z Islandu. V prvním kole těžké skupiny prohrál na domácí půdě 1:2 s Molde. V domácí soutěži už Dundalk odehrál 16 zápasů, ve kterých získal 25 bodů a patří mu 3. příčka. O víkendu však prohrál 0:1 na půdě Waterfordu.
     
    Arsenal FC
    Londýnský celek se tradičně, jako v posledních sezónách, představí pouze v Evropské lize. Se vstupem do nového ročníku Premier League však nemůže být Artetův celek spokojen. V šesti zápasech získal jen 9 bodů a je až 11. O víkendu doma prohrál 0:1 s Leicesterem. V prvním kole Evropské ligy však díky obratu v poslední dvacetiminutovce zvítězil 2:1 na půdě Rapidu Vídeň.
     
    Úvodní sestavy:

    Arsenal FC: Rúnarsson – Soares, Mustafi, Kolašinac, Maitland-Niles – Willock, Alnaní, Xhaka (C) – Nelson, Nketiah, Pépé.
    Náhradníci: Leno, Hein – Aubameyang, Bellerín, D. Ceballos, Gabriel, A. Lacazette, Saka, Partey, Willian, Tierney, Balogun.

    Dundalk FC: Rogers – Gartland, Boyle, Cleary – Mountney, S. Murray, Shields (C), McEleney, Dummigan – Hoban, Duffy.
    Náhradníci: McCarey, Corcoran – Čolović, Gannon, Flores, Kelly, Hoare, Leahy, McMillan, Oduwa, Sloggett.

    Rozhodčí: Glova – Bednár, Ferenc.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Arsenal bude hrát v červeném, zatímco hosté obléknou černou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Dundalk se vydal do útoku, ale nákop za obranu Arsenalu byl moc dlouhý.
     
    2
    Další akce irského celku vedená po levé straně hrací plochy skončila nepřesným nákopem. Zadáci Arsenalu v úvodních dvou soubojích uspěli na jedničku.
     
    3
    Shkodran Mustafi diriguje rozehrávku Arsenalu na polovině hřiště. Favorizovaný celek rozjíždí první akci na polovině soupeře.
     
    4
    Cédric Soares se krásnou kličkou zbavil napadajícího soupeře a poslal přihrávku na hranici velkého vápna. Dobře postavený Boyle míč odkopl.
     
    5
    Mustafi znovu zastavil nepovedený odkop irského celku. Nicolas Pepé si poté došel pro míč, ale jeho centr srazil do bezpečí hned první obránce.
     
    6
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno a připravený brankář Rúnar Rúnarsson míč schoval do rukavic.
     
    7
    Soares sprintoval za přihrávkou na pravou stranu, ale Michael Duffy se mu položil pod nohy a včasným skluzem odehrál míč do zámezí.
     
    8
    Michael Duffy dostal přihrávku na polovinu Arsenalu, ale aktivní Mustafi jej skvělým zákrokem odstavil od míče. Domácí mohou rozjet další akci.
     
    9
    Patrick McEleney potáhl míč na polovinu Arsenalu, kde si jej zasekl před napadajícím Xhakou a roztáhl akci Dundalku na pravou stranu.
     
    10
    Arsenal se zatím není schopen dostat do pokutového území. Po akci po levém křídle přišla další ztráta na jeho hranici. Dundalk může uklidnit hru.
     
    11
    Ainsley Maitland-Niles dostal přihrávku na levou stranu, odkud ihned přenesl hru na Pepého, jenže útočná hvězda domácího celku si pomohla faulem.
     
    12
    Andy Boyle si poradil s napadajícím Nketiahem a rozehrál na polovinu Arsenalu. Důrazný Mustafi však získal míč pro domácí mužstvo.
     
    13
    Hostující brankář nakopl míč na polovinu hřiště, kde ve vzdušném souboji uspěl důrazný Shields. Irský celek se na míči dlouho neohřál.
     
    14
    Nicolas Pépé se na pravé straně zbavil obránce a odcentroval do pokutového území. Před dobíhajícím Nketiahem odvrátil míč do bezpečí Boyle.
     
    15
    Pépé si došel pro míč na hranici velkého vápna, kde si míč narazil s Nketiahem, ale následný centr z pravé strany srazil Boyle ve skluzu na roh.
     
    16
    Rozehrávky rohového kopu se ujal Nicolas Pépé, jenže jeho prudký centr opustil hřiště ještě před velkým vápnem. Irská obrana zatím hraje skvěle.
     
    17
    Ainsley Maitland-Niles dostal prostor na levé straně, jenže průnikovou přihrávkou do velkého vápna neoslovil nikoho v červeném dresu Arsenalu.
     
    18
    Xhaka kouzlil na hranici velkého vápna, jenže švýcarský záložník se utopil v moři vlastních kliček. Obrana Dundalku míč následně rezolutně odkopla.
     
    19
    Nketiah dostal přihrávku do běhu, jenže špatným zpracováním se nechal odstavit od míče a už neodcentroval.
     
    20
    Arsenal zahrával rohový kop. Centrovaný míč tentokrát přiletěl až na hranici velkého vápna, odkud jej odhlavičkoval Gartland do autu.
     
    21
    Muhammad Alnaní si počínal skvěle v souboji na polovině hřiště, kde vybojoval míč pro domácí Arsenal. Londýnský celek zahajuje další obléhání velkého vápna.
     
    22
    Arsenal zahrával další rohový kop. Centrovaný míč se snesl na přední tyč, kde se k němu dostal Nelson, ale po přehození na levačku trefil obránce.
     
    23
    John Mountney dostal přihrávku do běhu na levé křídlo, jenže místo postupu vpřed si raději pomohl rozehrávkou na spoluhráče z obrany.
     
    24
    Nicolas Pépé si v pokutovém území naskočil na centr z levé strany, ale hlavou poslal míč nad břevno. Arsenal se však poprvé v utkání dostal do slibné pozice.
     
    25
    Alnání vybojoval míč na hranici velkého vápna a poslal do šance Nketiaha. Akci Arsenalu však zastavil hvizd rozhodčího, který viděl faul egyptského hráče.
     
    26
    Zadáci Dundalku znovu uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Nketiah se vydal napadat rozehrávku soupeře, ale sám neměl nárok.
     
    27
    Hosté se hnali vpřed se zajímavým protiútokem. Michael Duffy si míč navedl na hranici velkého vápna, jenže si zbytečně pomohl zpětnou přihrávkou.
     
    28
    Nelson spěchal za přihrávkou na levou stranu, jenže v hlavičkovém souboji si pomohl nedovoleným zákrokem a poslal k zemi obránce v černém.
     
    29
    Cédric Soares poslal přihrávku na pravou stranu, kam sprintoval Pépé, jenže rychlonohý fotbalista si v souboji neporadil s Clearym.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme hodně opatrný duel. Domácí Arsenal se sice žene vpřed, ale Dundalk brání na jedničku.
     
    31
    Nicolas Pépé znovu kouzlil na pravé straně, ale Cameron Dummigan proti němu rychle vystoupil a špičkou kopačky vypíchl míč do autu.
     
    32
    Pépé našel Nketiaha, který si v pokutovém území troufl na stahovačku, ale stoper irského celku jej parádním zákrokem nepustil do zakončení.
     
    33
    Také Dundalk se dočkal rozehrávky rohového kopu. Centrovaný míč však plachtil vzduchem příliš dlouho a Rúnar Rúnarsson jej stáhl do rukavic.
     
    34
    Soares vyslal krásný centr z pravé strany. V pokutovém území si zuby brousil Nketiah, jenže domácí útočník hlavičkovat nedokázal.
     
    35
    První obrovská šance Arsenalu! Na centr z pravé strany si naběhl Sead Kolašinac, ale hostující brankář jeho hlavičku vytáhl nad břevno!
    35. Kolašinacova hlavička
     
    36
    Hosté rozjeli akci po pravé straně hrací plochy, jenže Cameron Dummigan neprocedil přihrávku za obranu domácího Arsenalu.
     
    37
    Pépé spěchal za přihrávkou na pravou stranu, ale tentokrát míč ve hře neudržel ani ve výskoku. Arsenal se jen těžko dostává do pokutového území.
     
    38
    Nelson se z levého křídla prodral na hranici velkého vápna, nicméně místo zakončení raději zvolil zpětnou přihrávku. Obrana Dundalku se zatím srovnala.
     
    39
    Nketiah si míč navedl do blízkosti velkého vápna, odkud vyslal přízemní střelu nártem, ale jeho pokus ukryl Rogers bez problémů do rukavic.
     
    40
    Další velká šance domácích! Po rohovém kopu se míč povaloval před brankou Dundalku. Z těsné blízkosti se jej dotkl Nketiah, ale poslal jej mimo tři tyče.
     
    41
    Muhammad Alnaní střílel z hranice velkého vápna, jenže jeho dělovka nabrala moc velkou výšku a skončila nad břevnem.
     
    42
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Arsenal se nakonec dostává do vedení ještě před přestávkou! Londýnský celek zahrával rohový kop. Hostující brankář míč nedokázal vyboxovat a důrazný EDWARD NKETIAH míč doklepl do sítě!
    42. Edward NKETIAH - 1:0
     
    44
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Domácí celek ještě před přestávkou přidává druhou branku a výrazně se přibližuje k triumfu v dnešním souboji! JOE WILLOCK se dostal k odraženému míči, dobře si jej převzal a zakončil pod břevno!
    44. Joe WILLOCK - 2:0
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být nakonec spokojenější hráči domácího Arsenalu. Londýnský celek se dlouho nemohl dostat do šancí, ale v závěru poločasu strhl vedení na svou stranu. Nejprve se po rohu prosadil důrazný Nketiah a na jeho zásah rychle navázal Willock. Do kabin se proto odchází za stavu 2:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází Sean Murray, přichází Greg Sloggett.
     
    47
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Arsenal hned v úvodru druhého poločasu přidává třetí branku! NICOLAS PÉPÉ se dostal k míči na hranici velkého vápna a nádhernou technickou střelou vymetl šibenici!
    47. Nicolas PÉPÉ - 3:0
     
    49
    Ainsley Maitland-Niles se vracel s rozběhnutým soupeřem a musel si pomoci nedovoleným zákrokem. Dundalk bude zahrávat přímý kop.
     
    50
    Hosté zahrávali přímý kop. Centrovaný míč se snesl na značku pokutového kopu, kde však zasáhla obrana domácího Arsenalu.
     
    51
    Stopeři Dundalku uklidňují rozehrávku na vlastní polovině. Nikdo v černém dresu se však nedostal do blízkosti velkého vápna Arsenalu.
     
    52
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází Patrick McEleney, přichází Jordan Flores.
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází Daniel Cleary, přichází Seán Hoare.
     
    53
    Jordan Flores poslal ihned po svém příchodu na trávník dlouhou přihrávku na levou stranu, ale Kolašinac si jeho pobídku s přehledem pohlídal.
     
    54
    Hosté po rohovém kopu Arsenalu vyrazili vpřed s pokusem o rychlý protitútok. Obrana Arsenalu se ale stačila srovnat a odehrála míč do bezpečí.
     
    55
    Nicolas Pépé dostal přihrávku na levou stranu, nicméně jeho centr do velkého vápna nenašel adresáta. Obrana Dundalku byla pozorná.
     
    56
    Willock odcentroval z levé strany do pokutového území, kde byli hned čtyři hráči Arsenalu, jenže ani jeden z nich se do zakončení nedostal.
     
    57
    Hostující brankář si musel dát pozor na napadajícího Nketiaha. Nakonec před autorem úvodní branky dnešního souboje zakopl míč do autu.
     
    58
    Willock dostal přihrávku na hranici velkého vápna, jenže neustál souboj s obráncem a poroučel se k zemi. Rozhodčí však nechává pokračovat ve hře.
     
    59
    Domácí celek nadále pokračuje v obrovském tlaku na polovině soupeře. Hráči Dundalku mají po změně stran hodně těžké nohy.
     
    60
    Je za námi hodina dnešního souboje a favorizovaný Arsenal má vývoj utkání zcela pod kontrolou. Dundalk se po změně stran prakticky nedostal na polovinu soupeře.
     
    61
    Nelson zahrával další rohový kop Arsenalu. Jeho centr se snesl na malé vápno, kde však hlavní rozhodčí spatřil útočný faul.
     
    62
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Nicolas Pépé, přichází Willian.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Shkodran Mustafi, přichází Dani Ceballos.
     
    63
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází Chris Shields, přichází Seán Gannon.
     
    64
    Do rozehrávky Arsenalu se nakonec musel zapojit brankář Rúnar Rúnarsson. Gólman Arsenalu míč nakopl na Ceballose.
     
    65
    Willian se tlačil za centrem z pravé strany hrací plochy, jenže nedokázal předskočit obránce, který míč bez větších problémů odehrál do bezpečí.
     
    66
    Brian Gartland poslal přihrávku na polovinu soupeře, jenže jeho spoluhráči míč moc dlouho nedokázali udržet. Arsenal může vyrazit vpřed.
     
    67
    Arsenal zahrával rohový kop. Willian jej rozehrál do kombinace, jenže po rychlé výměně přihrávek se míč do pokutového území nedostal.
     
    68
    Willian si na levé straně narazil se spoluhráčem, ale ve velké rychlosti si míč posunul jen k noze dalšího zadáka Dundalku.
     
    69
    Soares odcentroval z pravé strany na malé vápno, kam vystartoval brankář hostů a vyboxoval míč do bezpečí.
     
    70
    Domácí celek se v posledních minutách usadil v blízkosti velkého vápna, jenže nikdo v červeném dresu se nyní nedostává do zakončení.
     
    71
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází Michael Duffy, přichází Stefan Čolović.
     
    72
    Ainsley Maitland-Niles se po chybě v rozehrávce Dundalku dostal s míčem u nohy do blízkosti velkého vápna, ale jeho ránu levačkou brankář vyrazil!
     
    73
    Ainsley Maitland-Niles dostal přihrávku na levou stranu, jenže si netroufl na průnik a musel si pomoci zpětnou přihrávkou na obránce.
     
    74
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Granit Xhaka, přichází Kieran Tierney.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Edward Nketiah, přichází Folarin Balogun.
     
    75
    Střídající Folarin Balogun se ihned po svém příchodu na trávník zapojil do akce svého mužstva. Nováček na hřišti sklepl míč na spoluhráče.
     
    76
    Dundalk měl k dispozici přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho rozehrávky se ujal Brian Gartland, jehož rána pravačkou skončila vysoko na tribuně.
     
    77
    Stefan Čolović se z pravé strany dostal až do pokutového území, kde vyzval soupeře k tanci, jenže jeho centr zablokoval další zadák Arsenalu.
     
    78
    Ceballos vybojoval odražený míč v blízkosti velkého vápna a ihned poslal kolmici do pokutového území. Obrana Dundalku si ale poradila.
     
    79
    Kieran Tierney poslal přihrávku na hranici velkého vápna, kam spěchal Balogun, jenže druhý jmenovaný si nepotykal se zpracováním.
     
    80
    Dundalk se v závěru utkání snaží hrát aktivně. Domácí fotbalisté už zařadili nižší rychlost a také irský celek se tak dostává do útoku.
     
    81
    Kieran Tierney dostal prostor na levé straně velkého vápna, odkud zakončil levačkou, jenže jeho dělovka prolétla kolem zadní tyčky.
     
    82
    Ainsley Maitland-Niles potáhl míč do blízkosti velkého vápna a přenesl hru na pravou stranu. Arsenal teď hraje takový fotbal v chůzi.
     
    83
    Kieran Tierney získal míč v blízkosti velkého vápna, kde si jej však špatně pokryl a napadající soupeř před ním odpálil balón do zámezí.
     
    84
    Brian Gartland se ujal rozehrávky přímého kopu a zrychlil akci irského celku. Obrana Arsenalu se však rychle srovnala a odehrála míč.
     
    85
    Arsenal zahrával další rohový kop. Po rozehrávce do kombinace se však nikdo v červeném dresu nedostal do zakončení.
     
    86
    Nelson se z levého křídla prohnal na hranici velkého vápna, odkud vyslal technickou střelu, ale o malý kousek minul vzdálenější tyčku!
     
    87
    Reiss Nelson tentokrát hledal Baloguna, jenže střídající útočník se k míči nedostal. Dnešní duel už se opravdu pouze dohrává.
     
    88
    Joe Willock se hnal do velkého vápna, kde jej Gartland zatáhl za dres, ale rozhodčí akci pustil bez povšimnutí. Domácí fotbalista si míč kopl do autu.
     
    89
    Reiss Nelson získal míč na polovině hřiště a po delší době zapojil do hry i brankáře. Rúnar Rúnarsson rozehrál na levou stranu, kde byl Kieran Tierney.
     
    90
    Muhammad Alnaní se v samotném závěru odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti, jenže jeho pokus se vznesl příliš vysoko a skončil nad břevnem.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Hosté kombinují na polovině hřiště a ještě číhají na skulinku v obraně Arsenalu. Dundalk si během dnešního souboje žádnou šanci nevypracoval.
     
    90+3
    Hostům se navíc nepovedla rozehrávka na vlastní polovině. Arsenal tak může v závěru utkání kontrolovat držení balónu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Arsenal zvládl i druhé utkání ve skupině Evropské ligy a poráží Dundalk 3:0. Londýnský celek se dlouho nemohl dostat do šancí, ale v závěru poločasu strhl vedení na svou stranu. Nejprve se po rohu prosadil důrazný Nketiah a na jeho zásah rychle navázal Willock. Krátce po změně stran navíc přidal třetí zásah Nicolas Pépé a o osudu utkání bylo prakticky jasno. Velkou šanci si ještě vypracoval Nelson, ale technickou střelou minul zadní tyč.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:52:50)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 42. Nketiah, 44. Willock, 47. Pépé (Willock)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 12:2. Rohy: 15:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 20:0.
    Arsenal FC: Rúnarsson – Soares, Mustafi (62. D. Ceballos), Kolašinac, Maitland-Niles – Willock, Alnaní, Xhaka (C) (74. Tierney) – Nelson, Nketiah (74. Balogun), Pépé (62. Willian).
    Náhradníci: Leno, Hein – Aubameyang, Bellerín, D. Ceballos, Gabriel, A. Lacazette, Saka, Partey, Willian, Tierney, Balogun.

    Dundalk FC: Rogers – Gartland, Boyle, Cleary (52. Hoare) – Mountney, S. Murray (46. Sloggett), Shields (C) (63. Gannon), McEleney (52. Flores), Dummigan – Hoban, Duffy (71. Čolović).
    Náhradníci: McCarey, Corcoran – Čolović, Gannon, Flores, Kelly, Hoare, Leahy, McMillan, Oduwa, Sloggett.

    Rozhodčí: Glova – Bednár, Ferenc
    thejrc.org