AEK Atény – Leicester 1:2 (kon.) | Zorja Luhansk – Braga 1:2 (kon.) | AC Milán – Sparta 3:0 (kon.)
Lille – Celtic 2:2 (kon.) | Karabach – Villarreal 1:3 (kon.) | Linz – Ludogorec 4:3 (kon.)
Antverpy – Tottenham 1:0 (kon.) | CSKA Moskva – Dinamo Záhřeb 0:0 (kon.) | Feyenoord – Wolfsberger 1:4 (kon.)
Gent – Hoffenheim 1:4 (kon.) | CZ Bělehrad – Liberec 5:1 (kon.) | Sivasspor – Maccabi Tel Aviv 1:2 (kon.)
AS Řím – CSKA Sofia 0:0 (kon.) | Kluž – Young Boys 1:1 (kon.) | Arsenal – Dundalk 3:0 (kon.)
Molde – Rapid 1:0 (kon.) | Slavia – Leverkusen 1:0 (kon.) | Nice – Beer Ševa 1:0 (kon.)
Benfica – Standard 3:0 (kon.) | Rangers – Lech Poznaň 1:0 (kon.) | Omonia Nikósie – Eindhoven 1:2 (kon.)
Granada – PAOK 0:0 (kon.) | Real Sociedad – Neapol 0:1 (kon.) | Alkmaar – Rijeka 4:1 (kon.)
konec
FK Karabach
1:3 (0:0)
Villarreal CF
Čtvrtek 29.10.2020, 18:55 • Tofig Bahramov Stadium, Baku • Evropská liga • Skupina I
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Evropská liga má na programu úvodní zápasy základních skupin, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Karabach a Villarreal CF.
     
    FK Karabach

    Fotbalisté Karabachu se ve své domácí soutěži nacházejí na průběžné čtvrté pozici, přičemž mají za sebou šest duelů. Karabach doposud dokázal nasbírat devět bodů, přičemž má na svém kontě dvě výhry, tři remízy a jednu porážku. Domácí celek tohoto zápasu z posledních pěti duelů dokázal vyhrát pouze v jediném, navíc v posledním hracím kole remizoval na půdě Ziry 0:0. Karabach má logicky za sebou také první zápas ve skupině Evropské ligy, přičemž si to rozdal s izraelským tel Avivem. Tento duel nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral právě izraelský celek, který si připsal tři body.
     
    Villarreal CF

    Na opačné straně stojí favorit tohoto zápasu, kterým je španělský Villarreal. Ten se ve své domácí soutěži rovněž nachází na čtvrté příčce, přičemž mu k tomu stačilo nasbírat dvanáct bodů. Hostující tým tohoto zápasu letos v lize prohrál pouze jedinkrát, a sice s trápící se Barcelonou. Žlutá ponorka ovšem od tohoto zápasu neprohrála, nicméně na svém kontě má také tři nerozhodné výsledky. Španělskému celku se navíc povedlo zvládnout první skupinový zápas, ve kterém jsem sledovali souboj s tureckým Sivassporem. Duel nakonec nabídl osm branek, přičemž pět z nich vstřelil právě španělský celek.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Karabach: Mahammadalijev – A. Husejnov, Mammadov, Medina, Guerrier – Garajev (C), P. Andrade – Ozobić – Romero, Owusu, Zoubir.
    Náhradníci: Balajev – Bajramov, Gurbanli, Medveděv, U. Matić, Jafargulijev, Ibrahimli, B. Husejnov.

    Villarreal CF: Rulli – Peña, Foyth, P. Torres, J. Costa, Pedraza – Trigueros, Iborra (C), Chukwueze – Bacca, Kubo.
    Náhradníci: Asenjo – Albiol, Alcácer, Baena, Coquelin, Moisés Gómez, Pino, M. Gaspar, Niño, Ra. Funes Mori.

    Rozhodčí: Orel – Blažej, Kříž (všichni Česko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    2
    Žlutou kartu dostává Jaime Romero (FK Karabach).
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se poprvé k míči dostal hostující brankář Rulli, který odkopával míč daleko na druhou stranu, kde ovšem na něj nedosáhl Trigueros.
     
    4
    Z vlastní obranné poloviny rozehrával volný kop hostující obránce Foyth, kterému nakonec na pomoc přispěchal Iborra. Přesto jsme sledovali přenesení hry.
     
    5
    Daleko měl k míči domácí křídelník Zoubir, který ho tak nezastihl na hrací ploše. Na řadu přišlo autové vhazování pro Villarreal, kterého se ujal zadák Peňa.
     
    6
    Chukwueze oslovil na pravém křídle Peňu, který si přichystal centr pravou nohou. Po odrazu se k míči dostal brankář Mahammadalijev, který ho vyhodil do strany.
     
    7
    Karabach pracoval s míčem na vlastní obranné polovině, načež celkem v poklidu přešel na druhou stranu. Na hranici pokutového území ovšem zakročil Torres.
     
    8
    Kubo se snažil prohodit míč přes dvojici protihráčů, jenomže přihrávkou trefil domácího hráče. Karabach to zkoušel přes levou stranu, kde ale zakročil Peňa.
     
    9
    Dalekonosným přenesením hry to zkoušel hostující Foyth, kterému se přeci jenom povedlo najít Pedrazu. Žlutá ponorka posléze neuspěla se snahou o zisk standardky.
     
    10
    Na opačné straně to na sebe zkoušel vzít Zoubir, který se s míčem dostal až do pokutového území, kde ovšem své zakončení poslal do nohou protihráče.
     
    11
    Ve skluzu se po odraženém míči vrhal hostující Kubo, který nakonec na něj nedosáhl. Velice dobře se totiž do pokutového území vrátil Husejnov, jenž přerušil akci.
     
    12
    Villarreal se musel vracet s míčem ke svému pokutovému území, kde se do rozehrávky zapojil také brankář Rulli, jehož rozehrávka nakonec putovala na Pedrazu.
     
    12
    Žlutou kartu dostává Filip Ozobić (FK Karabach).
     
    13
    Do špatné rozehrávky se povedlo včas dostat Zoubirovi, který ještě na levém křídle hledal Kwabenu. Druhý jmenovaný to neudělal nejlépe, o balón totiž přišel.
     
    14
    Španělský celek měl možnost rozehrávat od vlastní šestnáctky. Brankář Rulli to znovu zkoušel po zemi, tentokráte se mu povedlo oslovit osamoceného Costu.
     
    15
    Na útočné polovině se navíc do výpadu zapojil také Pedraza, který se po souboji s protihráčem ocitl na trávníku. Český sudí ovšem nechal pokračovat ve hře.
     
    16
    Ven z branky musel brankář Rulli, který se nakonec jako první dostal k padajícímu míči. Ten ihned ukryl do svých rukavic, načež výhozem rozehrál po zemi do strany.
     
    17
    Směrem dozadu se povedlo zapracovat domácímu Medinovi, který tak za sebe nepustil nahrávku směřující pro Chukwuezeho. Žlutá ponorka bude vhazovat.
     
    18
    V pokutovém území číhal Bacca, který si nakonec potáhl míč na pravou nohu. Následnou střílenou nabídku zablokoval Medina, na řadu přijde první rohový kop.
     
    18
    Co scházelo! Žlutá ponorka totiž rozehrála nakrátko, načež si na vzdušnou nabídku dokázal naskočit Bacca, který ovšem trefil pouze vzdálenější tyč.
    18. Bacca trefil pouze tyč.
     
    19
    Mahammadalijev měl složitou práci, padající míč se totiž snášel do jeho branky, proto musel reflexivně vyrážet nad branku. Žlutá ponorka rozehraje další roh.
     
    23
    Je za námi více než dvacet minut hry, na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou, nejblíže byl ovšem Villarreal.
     
    24
    Guerrier ještě udržel míč na hrací ploše, jenomže si nevěřil na manévr kolem obránce Peni. Místo toho přišla nahrávka na Andradeho, který ale přišel o míč.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Vicente Iborra (Villarreal CF).
     
    26
    Bacca se pokoušel od středového kruhu překvapit brankáře Mahammadalijeva, který zřejmě byl daleko z branky. Lob ovšem přistál přímo do rukavic brankáře.
     
    27
    Kousek od středového kruhu měl možnost rozehrávat volný kop domácí Medina. Jeho nahrávka nakonec putovala k postranní lajně, kde se nacházel Husejnov.
     
    28
    Na pravém křídle si o nahrávku řekl právě Husejnov, který se snažil odcentrovat do pokutového území. Tam na zadní tyči číhal Peňa, který včas odvracel míč.
     
    29
    Karabach přesto s míčem zůstal na útočné polovině, kde jsme sledovali celkem riskantní přenesení hry na levou stranu, kde si s ním dokázal poradit Zoubir.
     
    30
    Do protiútoku se na opačné straně vydal Chukwueze, který ještě počkal na náběh Kuba. Druhý jmenovaný to rovněž zkoušel centrem, naše ale pouze Medinu.
     
    31
    O provedení autového vhazování se tedy postaral pravý obránce Peňa. Navíc se po rychlé souhře dostal do zakončení Chukwueze, který mířil doprostřed.
     
    32
    Útočným faulem se před malým momentem prezentoval hostující Bacca, který šel do hlavičkového souboje příliš agresivně, čehož si sudí pochopitelně všiml.
     
    34
    Hezkým způsobem to dokázal provést domácí Kwabena, který se nakonec uvnitř pokutového území uvolnil k centru. Ten na hranici malého vápna odvracel soupeř.
     
    35
    Karabach měl možnost rozehrát rohový kop z levé strany, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Nejvýše do vzduchu se dostal Foyth, který včas odklízel.
     
    36
    Domácí celek nakonec zahrával ještě jeden rohový kop, tentokráte z pravé strany. Také v tomto případě zapracovala obrana soupeře, jenž balón včas odklidila.
     
    37
    Další rychlý protiútok Villarrealu nakonec přinesla pouze hraní rukou v podání obránce Peni. Útočná snaha je tedy u konce, rozehrávat se bude od branky FK Karabachu.
     
    38
    Nedovoleným zákrokem si v osobním souboji pomohl hostující Foyth, který si dle výroku sudího pomáhal rukama. Karabach bude rozehrávat z velké vzdálenosti.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Patrick Andrade (FK Karabach).
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Sledovali jsme rohový kop španělského celku, který nebyl rozehrán vůbec dobře. Míč se dokonce už stočil ven z hrací plochy, na řadu tak přijde odkop od branky.
     
    44
    Chukwueze si dokázal obhodit protihráče, načež rozjel rychlou protiakci svého celku. Nahrávka na Kuba ovšem nebyla přesná, dokázal jí totiž zastavit soupeř.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl ani jednu branku. Sledovali jsem ale poměrně vyrovnanou podívanou, ve které měl územní převahu domácí celek, který se ovšem do žádné vyložené šance nedostal. Tu největší měl totiž na druhé straně na svědomí Bacca, který hlavou trefil pouze brankovou konstrukci. Český sudí dokonce vytasil hned čtyři žluté karty, hned tři pro domácí celek, který se tak bude muset hodně uklidnit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, který bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu to hostující Peňa zkoušel nahrávkou na opačnou polovinu hrací plochy, kde se sice nacházel Bacca, k míči se ale nedostal.
     
    49
    U postranní lajny poté pracoval s míčem domácí Zoubir, který byl vytlačen na vlastní polovinu. Karabach tak v tísni musel otáčet hru na osamoceného Husejnova.
     
    50
    Posléze to nepříliš dobře provedl Trigueros, který nakonec podklouzl, avšak poté ho za ním jistil jeden ze spoluhráčů. Žlutá ponorka tak podniká rychlou protiakci.
     
    51
    A výsledkem byl zisk rohového kopu, který se nebezpečně snášel k hranici malého vápna, kde se ho ještě do předbrankového prostoru pokoušel dostat Foyth.
     
    52
    Karabach se ovšem také v tomto případě dokázal ubránit, následně raději rozehrál nakrátko po zemi na Mammadova. Villarreal se snaží napadat rozehrávku.
     
    53
    Husejnov to nemyslel vůbec špatně, jeho nahrávka totiž měla směřovat na naběhnuvšího Romena, který ovšem na balón nedosáhl. Rulli bude moci odkopávat.
     
    54
    Zpětná nahrávka znovu směřovala proti noze brankáři Rullim, kterému se povedlo odehrát balón na opačnou stranu hrací plochy, kde se o centr pokusil Pedraza.
     
    55
    Nahrávka měla u pravé autové lajny najít celkem nenápadného Garajeva, který za tuto nabídku poděkoval. Na míč totiž nedosáhl, což znamená aut pro soupeře.
     
    56
    Najednou vyložená šance pro hosty! Baccovi se totiž v náběhu povedlo najít Chukwuezeho, který to zkoušel ke vzdálenější tyči, jenomže Mahammadalijev předvedl skvělý zákrok.
     
    57
    Po souboji s Foythem skončil na zemi domácí Kwabena, který se dožadoval nedovoleného zákroku. Sudí nechal pokračovat ve hře, brankář Rulli hned rozehrál.
     
    58
    Sledovali jsme autové vhazování z levé strany, ke kterému se postavil domácí Guerrier. Ke spolupráci se mu nabídl Zoubir, který se daleko s míčem nedostal.
     
    59
    Žlutá ponorka celkem v poklidu pracovala s balónem na vlastní obranné polovině, načež jsme sledovali nepovedený pas, který skončil pouze u Mahammadalijeva.
     
    60
    Poté se na hranici pokutového území povedlo včas zakročit domácímu Medinovi, který odpálil míč za cenu dalšího autu. Toho se znovu ujal zadák Peňa.
     
    61
    Střídání v týmu FK Karabach: ze hřiště odchází Filip Ozobić, přichází Ismajil Ibrahimli.
    Střídání v týmu FK Karabach: ze hřiště odchází Jaime Romero, přichází Uroš Matić.
     
    62
    Kubo se dokázal uvolnit na hranici pokutového území k zakončení levou nohou, které ovšem poslal přímo doprostřed branky, což bylo pro brankáře snadné sousto.
     
    63
    Chukwueze se v krátkém časovém sledu dostal do další slušné šance, tentokráte trefil pouze jednoho z protihráčů, od jehož nohy se míč snesl kousek vedle.
    63. Chukwueze mířil vedle branky.
     
    64
    Znamenalo to rohový kop z levé strany, ke kterému se znovu postavil Trigueros. Jeho padající bochánek přistál do rukavic Mahammadalijev, který rozehrál výhozem.
     
    69
    Hodně nepřesnou nahrávku vypustil ze své kopačky hostující Foyth, kterému se tak nepovedlo nastartovat Baccu. Rozehrávat tak bude znovu Mahammadalijev.
     
    70
    Žlutá ponorka si nyní vybojovala další rohový kop, pro změnu z pravé strany. Rozehrávka nakrátko nakonec přinesla centr, Chukwueze nezpracoval ideálně.
     
    71
    Po pohodlné souhře se do pokutového území dostal obránce Costa, který ovšem zakončil pouze do boční sítě. Další výstraha ze strany španělského celku!
     
    72
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná dvacetiminutovka, stále na první přesný zásah čekáme. Villarreal je nyní aktivnější, jenomže se nedostává do šancí.
     
    73
    Mahammadalijev mohl znovu rozehrávat od své branky, přičemž balón poslal na pravou stranu. Tam se nacházel Husejnov, který se dostal na druhou stranu hřiště.
     
    74
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Carlos Bacca, přichází Moisés Gómez.
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Jaume Costa, přichází Yeremi Pino.
     
    75
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Takefusa Kubo, přichází Paco Alcácer.
     
    76
    Medina se před malým momentem dostal s míčem k rohovému praporku, kde ho napadala hned dvojice hladových protihráčů. Pedraza nakonec vybojoval aut.
     
    77
    Při rozehrávce se do menších problémů dostal domácí Mammadov, který to ovšem před napadajícím Alcácerem dokázal zvládnout. Karabach je stále u míče.
     
    78
    Kousek od středového kruhu se po jednom ze soubojů svalil na zem domácí Garejev, čehož si všiml také český sudí. Karabach tedy rozehrál nakrátko.
     
    78
    FK Karabach právě vstřelil branku!
    Tak pozor, domácí se z ojedinělé šance dostávají do kýženého vedení! Andradeho vysoký oblouček našel v pokutovém území OWUSU KWABENU, který se do padajícího míče opřel z jedničky. Výsledkem byla velice přesná střela pravou nohou, na kterou neměl brankář Rulli sebemenší šanci zareagovat.
    78. OWUSU - 1:0
     
    79
    Žlutá ponorka si ovšem s touto útočnou akcí dokázala poradit, navíc s rozehrávkou vypomohl také brankář Rulli, který na levém křídle našel kolegu Pedrazu.
     
    80
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Vyrovnání ovšem na sebe nenechalo dlouho čekat! Střídající YEREMI PINO převzal na levém křídle nahrávku, načež doslova vtrhl do pokutového území. Tam si přichystal velice přesnou střelu do levé šibenice, kam se brankář Mahammadalijev natahoval marně. Během dvou minut tu tedy máme hned dvě branky!
    80. Yeremi PINO - 1:1
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka, ještě nás určitě čeká zajímavá podívaná. Žlutá ponorka se dokázala usadit na útočné polovině.
     
    82
    Střídání v týmu FK Karabach: ze hřiště odchází Abdellah Zoubir, přichází Elvin Jafargulijev.
     
    84
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Španělský celek během několika minut otáčí výsledek ve svůj vlastní prospěch! Chukwueze dokázal v pokutovém území vybojovat míč zpět, který posléze překládal pod sebe na PACA ALCÁCERA. Druhý jmenovaný neměl zas tak složitou práci, pravačkou totiž pohodlně překonal domácí brankáře.
    84. Paco ALCÁCER - 1:2
     
    86
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Samuel Chukwueze, přichází Álex Baena.
     
    87
    Krátce po rozehrávce se směrem na druhou stranu hrací plochy pokoušel vydat domácí Kwabena, který ovšem narazil do protihráče, jenž zakročil čistým způsobem.
     
    88
    Do rozehrávky se znovu zapojil také brankář Rulli, který u levé autové lajny hledal někoho ze svých spoluhráčů. Nakonec si jako adresáta nahrávky vybral Foytha.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, španělský celek stále vede o jedinou branku. Zcela určitě musíme počítat s nastavením.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Karabach: ze hřiště odchází Patrick Andrade, přichází Ismajil Ibrahimli.
     
    90+2
    Karabach zahrával jeden z posledních rohových kopů, na který se pokoušel naskočit obránce Husejnov, jehož hlavičkový pokus nakonec zablokoval pozorný protihráč.
     
    90+3
    Střídání v týmu FK Karabach: ze hřiště odchází Owusu, přichází Tural Bajramov.
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Juan Foyth, přichází Ramiro Funes Mori.
     
    90+4
    Penalta pro Villarreal!
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Abbas Husejnov (FK Karabach).
     
    90+6
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom tu máme ještě jednu branku! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil kanonýr PACO ALCÁCER, který zamířil k pravé tyči, kam se vrhl také domácí brankář, jenž ale vyrazil míč pouze do sítě.
    90+6. Paco ALCÁCER - 1:3
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:10. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:13.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Villarrealu, který svého soupeře porazil výsledkem 3:1. Žlutá ponorka měla v průběhu druhého poločasu více ze hry, jenomže se jí nedařilo proměňovat vyložené šance. Karabach se tak necelých deset minut před koncem zápasu dostal do vedení, což mu moc dlouho nevydrželo. Španělský celek nakonec dokázal otočit výsledek ve svůj vlastní prospěch a z tohoto zápasu si odnáší všechny tři body. (20:47:38)

    David Suchý

    Branky: 78. Owusu (P. Andrade) – 80. Pino (Trigueros), 84. Alcácer (Chukwueze), 90+6. Alcácer (pen.)

    Karty:   2. Romero (KBK), 12. Ozobić (KBK), 39. P. Andrade (KBK), 90+5. A. Husejnov (KBK) – 25. Iborra (VLR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:10. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:13.
    FK Karabach: Mahammadalijev – A. Husejnov, Mammadov, Medina, Guerrier – Garajev (C), P. Andrade (90+2. Ibrahimli) – Ozobić (61. Ibrahimli) – Romero (61. U. Matić), Owusu (90+3. Bajramov), Zoubir (82. Jafargulijev).
    Náhradníci: Balajev, Arazli – Bajramov, Gurbanli, Medveděv, U. Matić, Jafargulijev, Ibrahimli, B. Husejnov, Emreli.

    Villarreal CF: Rulli – Peña, Foyth (90+3. Ra. Funes Mori), P. Torres, J. Costa (74. Pino), Pedraza – Trigueros, Iborra (C), Chukwueze (86. Baena) – Bacca (74. Moisés Gómez), Kubo (75. Alcácer).
    Náhradníci: Asenjo, Jörgensen – Albiol, Alcácer, Baena, Coquelin, Moisés Gómez, Pino, M. Gaspar, Niño, Ra. Funes Mori.

    Rozhodčí: Orel – Blažej, Kříž (všichni Česko)
    thejrc.org