AEK Atény – Leicester 1:2 (kon.) | Zorja Luhansk – Braga 1:2 (kon.) | AC Milán – Sparta 3:0 (kon.)
Lille – Celtic 2:2 (kon.) | Karabach – Villarreal 1:3 (kon.) | Linz – Ludogorec 4:3 (kon.)
Antverpy – Tottenham 1:0 (kon.) | CSKA Moskva – Dinamo Záhřeb 0:0 (kon.) | Feyenoord – Wolfsberger 1:4 (kon.)
Gent – Hoffenheim 1:4 (kon.) | CZ Bělehrad – Liberec 5:1 (kon.) | Sivasspor – Maccabi Tel Aviv 1:2 (kon.)
AS Řím – CSKA Sofia 0:0 (kon.) | Kluž – Young Boys 1:1 (kon.) | Arsenal – Dundalk 3:0 (kon.)
Molde – Rapid 1:0 (kon.) | Slavia – Leverkusen 1:0 (kon.) | Nice – Beer Ševa 1:0 (kon.)
Benfica – Standard 3:0 (kon.) | Rangers – Lech Poznaň 1:0 (kon.) | Omonia Nikósie – Eindhoven 1:2 (kon.)
Granada – PAOK 0:0 (kon.) | Real Sociedad – Neapol 0:1 (kon.) | Alkmaar – Rijeka 4:1 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
1:4 (0:2)
RZ Pellets Wolfsberger AC
Čtvrtek 29.10.2020, 18:55 • Stadion Feijenoord - Rotterdam • Evropská liga • Skupina K
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům špičkového fotbalu. Dnes je na programu druhé kolo Evropské ligy a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Feyenoord Rotterdam a RZ Pellets Wolfsberger AC.
     
    Feyenoord Rotterdam

    Fotbalisté nizozemského Feyenoordu si svoji účast ve skupinové fázi Evropské ligy vybojovali třetím místem v uplynulém neúplném ročníku Eredivisie. I letos si na klubové úrovni vedou dobře, když jsou prozatím se dvanácti body na pátém místě. V úvodním kole nového ročníku Evropské ligy narazili na chorvatský Záhřeb, se který remizovali 0:0 a zapsali tak první bod do tabulky ve skupině K. Zatím je tedy Feyenoord na třetí pozici. V minulém ročníku EL se hráči Feyenoordu umístili v základní skupině na posledním čtvrtém místě s pěti body a svou účast na evropské scéně zakončili už v základní skupině. Letos by se rádi probojovali do vyřazovacích bojů a tentokráte před svými diváky budou chtít opět získat nějaké body, nejlépe všechny tři. Určitě je ale nečeká snadná cesta.
     
    RZ Pellets Wolfsberger AC

    Fotbalisté rakouského týmu Pellets Wolfsberger vybojovali v uplynulé sezóně třetí místo v tamní Tipico Bundeslize a dostali se tak do skupinové fáze Evropské ligy. Na druhý Rapid ztráceli tři body a nebyli tak ani daleko od Ligy mistrů. S účastí ve EL jsou ale určitě taktéž spokojeni, i ta je prestižní klubovou soutěží na evropské scéně. V prvním utkání ve skupině K vyzvali hráči Wolfsbergu ruský celek CSKA Moskva a získali po výsledku 1:1 první cenný bod tabulky, kde jsou tedy zatím druzí. A co se týče rakouské ligy, tam nový ročník hráči Wolfsbergu zatím nezačali úplně nejlépe, když se nacházejí až na desátém místě se třemi body a určitě se budou snažit vyšplhat do vyšších pater.
    Fotbalisté Wolfsbergu ve středu odcestovali do Rotterdamu
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu na evropském poli ještě neutkaly a bude to tak pro ně velká premiéra. Favoritem by měl být nizozemský celek z Rotterdamu, ovšem to nemusí nic znamenat. Hosté svého soupeře budou chtít potrápit a sebrat mu nějaký ten bod.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – Nieuwkoop, Botteghin, Spajić, Haps – Geertruida – Toornstra, Kökçü – S. Berghuis (C), Linssen, Diemers.
    Náhradníci: Marsman, Ten Hove – L. Narsingh, Johnston, Malacia, Conteh, Bannis, Wehrmann.

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Novak, Ločošvili, Baumgartner, Scherzer – Leitgeb – Taferner, Liendl (C), Wernitznig – Dieng, Joveljić.
    Náhradníci: Skubl, Soldo – Perić, Pavelic, E. Peretz, Vizinger, Rnić, Stratznig, Schöfl, Tauchhammer, Schmerböck.

    Rozhodčí: Jovanović (SRB) – Stojković (SRB), Mihajlović (SRB).
     
    Oba celky jsou už na hrací ploše, ještě proběhne oficiální hymna Evropské ligy a zápas v upršeném Rotterdamu bude moci začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O výkop se postarali hosté a hned se pokusí projít poprvé na polovinu domácího celku.
     
    2
    Alexander Kofler zneškodnil pokus domácích, kteří se natlačili před jeho branku. Nakonec hosté vše ustáli a jdou znovu směrem k domácí branc.e
     
    3
    Botteghin fauloval hostujícího hráče v pokutovém území a sudí nařizuje pokutový kop!
     
    4
    Žlutou kartu dostává Eric Botteghin (Feyenoord Rotterdam).
     
    4
    Wolfsberger právě vstřelili branku!
    Na značku pokutového kopu si míč postavil MICHAEL LIENDL a s přehledem pak penaltu proměnil – 0:1. Hosté se tak velmi brzy ujímají vedení.
    4. Michael LIENDL - 0:1
     
    6
    Domácí se nesmířili s tím, že brzy prohrávají a hned založili pohlednou kombinaci, po které však míč za záda Alexandera Koflera nedostali.
     
    7
    Naopak znovu do rychlé akce šli hráči Wolfsbergu, ale přízemní střela Jonathana Scherzera šla jen vedle branky Bijlowa. Následuje tak pouze odkop od jeho zařízení a dopředu jde Feyenoord.
     
    8
    Dejan Joveljić nabral rychlost a šel si pro míč k pokutovému území, jenže mu stopku vystavil obránce Feyenoordu, jenž pak dostal balon pod kontrolu.
     
    9
    Autové vhazování zahrají hosté a budou moci pokračovat znovu do útoku.
     
    10
    No další nebezpečná střela hostů, kteří jsou evidentně při chuti. Dejan Joveljić střílel z hranice velkého vápna a jeho dělovka pak zamířila jen vysoko nad domácí bránu.
     
    11
    Uprostřed hřiště sebrali domácí hráči míč soupeři a nasměrovali ho před branku Koflera, ale před ním vše jistila obrana.
     
    12
    Další penalta pro hosty, tentokráte fauloval Bart Nieuwkoop a poslal tvrdě soupeře k zemi.
    12. Nieuwkoop fauloval a sudí nařídil další penaltu
     
    12
    Žlutou kartu dostává Bart Nieuwkoop (Feyenoord Rotterdam).
     
    13
    Wolfsberger právě vstřelili branku!
    Protože si věřil, na další penaltu šel znovu MICHAEL LIENDL a opět byl nekompromisní. Tentokráte však brankář Bijlow vystihl směr a šel po míči k levé tyči, ale nakonec na něj nedosáhl – 0:2.
    13. Michael LIENDL - 0:2
     
    15
    S domácími to tedy v úvodu zápasu nevypadá moc dobře. Hosté jsou rozjetí a hned šli do další akce, tu ale zastavil jeden z domácích, který poslal míč do zámezí.
     
    16
    Domácí se dostali do souvislé akce před hostující brankou, na centr z levé strany si nabíhal Orkun Kökçü, ale do této souhry vložil nohu obránce Jonathan Scherzer a celou akci Feyenoordu zneškodnil.
     
    17
    Už ve středu hřiště zastavili další akci domácích hráči Wolfsbergu, ale sami se pak blíže brance Justina Bijlowa nedostali a Rotterdamští otáčejí hru.
     
    18
    Bryan Linssen si vyskočil v pokutovém území na centr od rohového praporku, ale jeho střela byla zablokována.
     
    19
    Nyní zahrávali volný přímý kop domácí hráči, na centrovaný balon se snažil vyskočit opět Bryan Linssen, ale míč šel jen k tyči branky soupeře.
     
    20
    Cheikhou Dieng táhl akci Wolfsbergu po levé straně, ale ve velkém vápně nakonec neměl nikoho, komu by přihrál.
     
    22
    Domácí se snaží o kontaktní branku, ale proti zhuštěné obraně Wolfsbergu se jim nedaří dostat se do ohrožení Koflerovy branky.
     
    23
    Michael Liendl, jenž proměnil oba pokutové kopy, se dostal před velké vápno, než ale vystřelil, sebrali mu míč domácí fotbalisté a uhánějí s ním směrem dopředu.
     
    24
    V ofsajdové pasti se ocitli domácí hráči a nemohli tak dotáhnout svou akci do zdárného konce. Následuje tak odkop od Koflerovy svatyně.
     
    25
    Uroš Spajić poslal dlouhý centr k velkému vápnu, ale tam ho hlavou odvrátil Michael Liendl mimo ohrožení branky Alexandera Koflera.
     
    26
    Steven Berghuis nacentroval míč před branku soupeře, ale znovu si dobře počínala obrana hostů, která zastavila další nebezpečné počínání před Koflerem.
     
    27
    U míče jsou opět domácí a snaží se skrze zhuštěnou obranu projít znovu na polovinu hostů.
     
    28
    Steven Berghuis vystřelil, ale opět to byl Dejan Joveljić, jenž se natlačil do rozehrávky soupeře a míč dostal na svou kopačku.
     
    29
    Na domácích hráčích je vidět, jak moc prahnou po kontaktní brance, která by je vrátila zpět do zápasu, zatím ale marně dobývají Koflerovu svatyni a ten tak drží čisté konto.
     
    30
    Třicet minut hry je minulostí, hosté stále vedou rozdílem dvou branek, kdy se pokaždé trefili z pokutového kopu a rádi by tento stav do přestávky udrželi.
     
    31
    Cheikhou Dieng zpracoval míč, poté si ho chtěl předhodit před sebe, ale v tu chvíli byl u něho soupeř a ten mu ho sebral.
     
    33
    Steven Berghuis zahrál volný přímý kop a míč pěkně stočil a ten letěl směrem na branku hostů, ale nakonec skončil jen těsně nad břevnem! Velká šance na snížení stav skóre ze strany domácího celku.
    33. Berghuisův nebezpečný volný přímý kop
     
    34
    Rotterdamští nelení a znovu se dostali před branku soupeře, ale tentokráte na Alexandera Koflera nevyslali nebezpečnou střelu, takže mohl být v klidu.
     
    36
    Hlavičkový souboj na polovině hřiště vyhráli hráči Rotterdamu, ale poté se nedokázali dostat blíže brance hostů. Nakonec se zatáhli na své území a akci zakládají znovu.
     
    37
    Autové vhazování zahráli hosté a směřovali s míčem k brance soupeře, ale dopustili se faulu a míč tak získali Rotterdamští a jdou dopředu.
     
    38
    Jens Toornstra pravačkou nacentroval balon k velkému vápnu, ale nebyl tam nikdo ze spoluhráčů, kdo by střílel. Nakonec pak balon získali na svou stranu zase hráči Wolfsbergu.
     
    41
    Matthaus Taferner se tvrdě opřel do soupeře a za svůj prohřešek inkasuje žlutou kartu.
     
    41
    Steven Berghuis nacentroval balon do pokutového území, ale tam ho bez větších problémů získal Alexander Kofler a bude tak mít k dispozici další odkop od své branky.
     
    43
    Jonathan Scherzer si nabíhal po levé straně a poté se dostal v rohu velkého vápna ke střele, tu ale zablokovala obrana soupeře a nedopustila, aby hosté jakkoli ohrozili Bijlowu branku.
     
    44
    Autové vhazování zahrávali hosté a dostali se hned do nebezpečného útoku před domácí brankou, ale ten opět zastavili pozorní hráči Feyenoordu a půjdou ještě dopředu.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase se bude nastavovat ještě jedna minuta.
     
    45+1
    Po nepřesném centru Diemerse ještě ale vystřelil Bryan Linssen, ale bylo to jen mimo tři tyče. Už to vypadá, že se v této části hry nic nestane.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí. A hlavně v úvodu byl hodně zajímavý. Hosté totiž už ve čtvrté minutě hry zahrávali pokutový kop, který proměnil Michael Liendl. A stejný hráč si situaci zopakoval i ve třinácté minutě, když se znovu domácí dopustili faulu v pokutovém území a od té chvíle hráči Wolfsbergu vedou rozdílem dvou gólů. Rotterdamští se snažili o kontaktní branku, soupeř jim to však zatím neumožnil. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, který začne přibližně v 19:58.
     
    Střely na branku: 0 – 2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Bart Nieuwkoop, přichází Luciano Narsingh.
     
    46
    Domácí se hned v úvodu druhého poločasu dostali do akce, kterou táhl po levé straně Lutsharel Geertruida, ale nakonec vše skončilo na obraně hostů.
     
    47
    Steven Berghuis odvrátil nebezpečnou střelu hostů a míč dostal do bezpečí. Ten poté následně vrátil do hry brankář Justin Bijlow.
     
    48
    Domácí Haps nepříjemně loktem uhodil do hlavy soupeře a sudí okamžitě tasí další žlutou kartu.
     
    49
    Hosté drží svůj náskok, který by ještě radši pojistili, ale domácí hráči jsou zatím proti a sami se snaží o kontaktní branku, jenže ta stále nepřichází.
     
    50
    Na druhé straně zahrávali rohový kop fotbalisté Wolfsbergu, ale tato standardní situace jim další gól nepřinesla.
     
    51
    Haps uvolnil Narsingha, který si to už štrádoval před pokutové území, ale narazil na pozorné beky hostů, kteří domácím další akci zneškodnili.
     
    52
    Lutsharel Geertruida vyslal dalekonosný centr před pokutové území, k míči si sbíhal jeho spoluhráč, ale nakonec na něj nedosáhl a rázem končí další slibná akce Rotterdamu.
     
    54
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Domácí se konečně trefují a dělají zápas dramatičtějším. Krásný centr vyslal k penaltovému puntíku Narsingh a poté ho nekompromisně usměrnil mezi tři tyče STEVEN BERGHUIS – 1:2. Asistence: Luciano Narsingh.
    54. Steven BERGHUIS - 1:2
     
    55
    No domácí hned ožili a tlačí se do další akce. Nyní vybojovali rohový kop a pokusí se podruhé udeřit.
     
    56
    Další pěkná akce Feyenoordu, ale ta skončila pouze na obraně hostů. Nicméně domácí stále operují před brankou Alexandera Koflera.
     
    58
    Steven Berghuis vyslal další nebezpečný pokus, který vkleče zlikvidoval Kofler a podržel svůj tým. O chvíli později pak znovu stejný hráč pálil na branku hostů, ale do akce šel opět Kofler.
     
    60
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Matthaus Taferner, přichází Kai Stratznig.
     
    60
    Wolfsberger právě vstřelili branku!
    Hned po naskočení na hřiště unikal Stratznig a dostal se až před Bijlowa, který ale nedovolil čerstvé akvizici skórovat. Míč se pak několikrát odrazil, až se dostal k MICHAELU LIENDLOVI, jenž ho poté uklidil k protější tyči a dokonal hattrick – 1:3. .
    60. Michael LIENDL - 1:3
     
    62
    Poté se chvíli nehrálo, neboť si domácí brankář přivodil menší zranění a musel být ošetřen. Nyní už je v pořádku a hra pokračuje dále.
     
    63
    Po faulu domácího hráče na Botteghina budou domácí zahrávat volný přímý kop.
     
    64
    Ten odehrál Steven Berghuis a jeho pokus pak neskončil mezi třemi tyčemi.
     
    65
    Domácí brankář Bijlow fauloval naskakujícího hostujícího hráče a je tu třetí penalta pro Wolfsber.
     
    66
    Wolfsberger právě vstřelili branku!
    Tentokráte zahrával pokutový kop DEJAN JOVELJIĆ, jenž nasměroval míč přímo na branku domácích a prostřelil Justina Bijlowa – 1:4.
    66. Dejan JOVELJIĆ - 1:4
     
    67
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Dejan Joveljić, přichází Nemanja Rnić.
     
    69
    Hosté se dostali znovu velmi snadno na polovinu soupeře, kde Dieng chtěl míč nacentrovat do bezpečí, ale nakonec se mu to nepovedlo.
     
    70
    Dvacet minut a nějakou tu minutu navíc budou mít ještě domácí hráči na to, aby s utkáním něco udělali
     
    72
    Domácí Haps vyslal nebezpečnou střelu na soupeřovu branku, ale tu o kus ji minul. Následuje tak pouze odkop od Koflerova zařízení.
     
    74
    Rotterdamští se dostali znovu do další akce, ale tu hosté zneškodnili za cenu dalšího rohového kopu pro Feyenoord.
     
    75
    Jens Toornstra si nebezpečně počínal před Alexanderem Koflerem, ale nakonec se k míči dostal právě hostující brankář, který ho pošle opačným směrem.
     
    76
    Jens Toornstra zahrál autové vhazování a jeho celek se pak natlačil před soupeřovu bránu, ale tam nebyl příliš nebezpečný. Do akce pak jdou zase Wolfsbergští.
     
    76
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Bryan Linssen, přichází Naoufal Bannis.
     
    78
    Uroš Spajić byl v držení míče a směřoval s ním před hostující bránu, ale dobrý obranný zákrok ve středu pole předvedl Jonathan Scherzer a další náznak akce Feyenoordu končí.
     
    79
    Eric Botteghin si to namířil znovu směrem před branku Wolfsbergu, ovšem jeho zakončen nemělo gólové parametry a hosté tak stále drží hodně slibný náskok.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu. Hosté už se nikam neženou a jen kontrolují hru. Drží tříbrankový náskok.
     
    80
    Hostující Novak dostal žlutou kartu za nesportovní chování.
     
    81
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Christopher Wernitznig, přichází Eliel Peretz.
     
    81
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Cheikhou Dieng, přichází Dario Vizinger.
     
    83
    Pod další nepřesné střele Rotterdamu končí míč v moci Alexandera Koflera a ten pak bude odkopávat pryč až na polovinu domácích.
     
    83
    Mark Diemers se napřáhl ke střele a branku hostů minul. Znovu se tak domácí celek nedostal ke snížení stavu skóre.
     
    84
    Autové vhazování měli k dispozici hráči Feyenoordu a dostali pak míč na polovinu hostů, ovšem jejich pokus šel jen na obranu Wolfsbergu.
     
    84
    Hostující Vizinger po krátkém pobytu na hřišti hned inkasuje žlutou kartu, když přidržel nohu domácího hráče.
     
    85
    Michael Liendl dostal přihrávku k hranici velkého vápna a okamžitě vystřelil. Jeho pokus ale obrana domácích srazila do bezpečí.
     
    86
    Michael Novak po pravé straně zakládal další akci hostů, tu srazili beci za postranní čáru. Novak tak bude mít ještě autové vhazování na polovině Rotterdamu.
     
    87
    Dlouhý nákop Liendl nezachytil a o balon se pak postaral jeden z domácích hráčů. Následně se rodila akce, ale tu domácí celek nedotáhl do zdárného konce.
     
    88
    Po faulu hostů budou domácí zahrávat volný přímý kop.
     
    89
    Ten zahrál Toornstra, ale míč srazili hosté za zadní čáru a Orkun Kökçü zahraje rohový kop.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě tři minuty navíc.
     
    90+1
    Ridgeciano Haps vyslal další pokus na branku Wolfsbergu, ale ta šla mimo. Následuje tak jen odkop od hostující brány, který provede Alexander Kofler.
     
    90+2
    Nyní to ještě zkusili také hosté, kteří se dostali před branku Justina Bijlowa, ale nijak zvlášť ho neohrozili. Domácí brankář tak bude mít další odkop.
     
    90+3
    Haps zahrál volný přímý kop po faulu Vizingera, mezi tři tyče však balon neposlal. A to byla asi poslední šance tohoto zápasu, který už hlavní sudí během chvilky ukončí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí se ve druhém poločase dostali svému soupeři na dostřel jediné branky, ale Wolfsberg hned odpověděl a poté přidal další branku. Nakonec tedy hostující celek ze hřiště Rotterdamu odveze všechny tři body po výhře 4:1. Domácí naopak nezískají ani jeden.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 9:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:18.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (20:49:08)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 54. S. Berghuis (L. Narsingh) – 4. Liendl (pen.), 13. Liendl (pen.), 60. Liendl, 66. Joveljić (pen.)

    Karty:   4. Botteghin (FEY), 12. Nieuwkoop (FEY), 48. Haps (FEY), 65. Bijlow (FEY) – 41. Taferner (WAC), 80. Novak (WAC), 84. Vizinger (WAC)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 9:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:18.
    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – Nieuwkoop (46. L. Narsingh), Botteghin, Spajić, Haps – Geertruida – Toornstra, Kökçü – S. Berghuis (C), Linssen (76. Bannis), Diemers.
    Náhradníci: Marsman, Ten Hove – L. Narsingh, Johnston, Malacia, Conteh, Bannis, Wehrmann.

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Novak, Ločošvili, Baumgartner, Scherzer – Leitgeb – Taferner (60. Stratznig), Liendl (C), Wernitznig (81. E. Peretz) – Dieng (81. Vizinger), Joveljić (67. Rnić).
    Náhradníci: Skubl, Soldo – Perić, Pavelic, E. Peretz, Vizinger, Rnić, Stratznig, Schöfl, Tauchhammer, Schmerböck.

    Rozhodčí: Jovanović (SRB) – Stojković (SRB), Mihajlović (SRB)
    thejrc.org