Barys – Kunlun 2:1 (kon.) | Magnitogorsk – Ufa 1:4 (kon.) | Čeljabinsk – Riga 5:1 (kon.)
Čerepovec – Viťaz 0:3 (kon.) | Kazaň – Novosibirsk 5:3 (kon.) | Nižněkamsk – Chabarovsk 1:3 (kon.)
N.Novgorod – Minsk 6:3 (kon.) | Jaroslavl – Dynamo Moskva 3:2 (kon.)
konec
Severstal Čerepovec
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
HC Viťaz Moskevská oblast
Pátek 30.10.2020, 17:00 • Ledovyj dvorec, Čerepovec • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Adam Liška (CER) (19:16:28)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 34:27
    Zblokované střely – 7:17.
    Vyloučení – 2:2.
    Využití přesilovek 0/2 – 1/2.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Viťazu, který svého soupeře porazil výsledkem 3:0. Poslední perioda nám sice přinesla územní převahu Severstalu, jenomže tomu se v tomto duelu zrovna nedařilo, přičemž ani jednou nedokázal překonat výborně chytajícího Todykova. Viťaz se tedy v poslední periodě soustředil na dobře fungující obranu, která dnes neudělala téměř žádnou chybu. Hostující celek navíc v závěru zápasu přidal třetí branku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Probíhá nám poslední minuta třetí třetiny.
    58:50 Ivan LARIČEV - 0:3
     
    58:50
    Viťaz právě vstřelil branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Do protiútoku se totiž vydal hostující celek, načež se Popovovi povedlo najít lépe postaveného Grebenščikova, který to ihned zkoušel směrem na domácí branku. Puk nakonec propadl za záda brankáře, kde ho ještě do branky doklepl IVAN LARIČEV.
    Asistence: Vitalij Popov, Svjatoslav Grebenščikov.
     
    57:39
    U levého kruhu se napřáhl domácí Bukarts, který ovšem narazil na připravený beton brankáře Todykova. Severstal pokračuje v náporu, ale bez úspěchu.
     
    56:18
    Viťazu dokázal odpálit kotouč na druhou stranu, kde se domácí dopustili hry vysokou holí. Vhazovalo se tedy v pásmu domácích, kteří se hned pustili do protiútoku.
     
    55:17
    V pádu se pokoušel na spoluhráče nahrát hostující Danforth, jenomže trefil pouze brusle protihráče. Severstalu se nepovedlo založit kontr, ten skončil bleskově.
     
    54:39
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Svjatoslav Grebenščikov – 2 min., hákování).
     
    54:02
    Po jednom ze soubojů skončil na ledové ploše hostující Pautov, nicméně o nedovolený zákrok se nakonec nejednalo. Zároveň probíhá poslední komerční přestávka.
     
    53:14
    Viťazu se povedlo ubránit i další početní nevýhodu, tentokráte se domácím celkem povedlo spolupracovat. Za zmínku stojí rána od Bukartse, který mířil doprostřed.
     
    52:08
    Následoval protiútok, o který se postaral hostující Děrgačov, který se šikovně dostal až před domácího brankáře, kterého nepřekonal střelou mezi betony.
     
    51:22
    Čerepovec velice trpělivě kombinoval v útočném pásmu, načež jsem sledovali prudkou ránu z hokejky Kudaka, jehož střelecký pokus směřoval vedle branky.
     
    50:16
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Justin Danforth – 2 min., hákování).
     
    48:09
    Viťazu se předchozí přesilová hra vůbec nepovedla, za celou dobu se totiž nedostal k jedinému zakončení. Hostům to nemusí tolik vadit, stále vedou o dvě branky.
     
    47:12
    Viťaz se znovu bezpečně dostal na druhou stranu, kde ovšem Tedenby nedokázal u opačného kruhu najít Mojsejeva, před kterým odpaloval kotouč Dumbadze.
     
    46:10
    Nahozením na hostující branku to před malým momentem zkoušel Vovčneko, který ovšem našel pouze připraveného Todykova. Následuje komerční přestávka.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 26. Tedenby (Danforth, Hultström), 30. Jeřábek (Danforth, Pautov), 59. Laričev (V. Popov, Grebenščikov)


    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (Šugajev) – Provolněv, Kudako, Adamčuk, Lalonde (A), Afanasjev, M. Tichonov, Karimov – Geraskin (A), Dumbadze, Kapustin – Liška, Jo. Nättinen, Roberts Bukarts – Petunin, Vicharev (C), Vovčenko – Kazakov, A. Alexejev, Kara – Nevolin.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Todykov (I. Ježov) – Jeřábek (A), Pautov, Hultström, Voronkov, Golovkov (A), Borodkin, Vorobej – A. Sjomin, Děrgačov (C), Daugavinš – Tedenby, Danforth, Mojsejev – Laričev, V. Popov, Grebenščikov – Bardakov, Malychin, Smolin.

    Rozhodčí: Bondar, Vasiljev – Viljugin, Střelcov

    Diváci: 1516
    thejrc.org