Huesca – Eibar 1:1 (kon.) | Barcelona – Real Betis 5:2 (kon.) | Sevilla – Osasuna 1:0 (kon.)
Atlético – Cádiz 4:0 (kon.)
konec
FC Barcelona
5:2 (1:1)
Real Betis
Sobota 07.11.2020, 16:15 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mně z dnešního zápasu vše. Byla to opravdu skvělá podívaná a snad takových zápasů bude co nejvíce. Na počtenou! (18:14:50)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:10.
     
    Jako již tradičně i další souboj Barcelony a Betisu nám přinesl gólovou přestřelku. Končí to navíc úplně totožným výsledkem jako loni, kdy Katalánci na vlastním stadionu zvítězili také 5:2. Na dnešní výhře nese největší zásluhu asi Lionel Messi, který se po svém příchodu podílel na třech gólech. Betis toho ale po vyloučené Ajsi Mándího nemohl moc dělat, i když ze začátku se docela držel. Dokonce snížil na 2:3, ale domácí neponechali nic náhodě a dokráčeli si pro jednoznačné vítězství, které tedy znamená tři body.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Marc-André ter Stegen se ještě musel činit, Loren hlavou útočil na druhý gól, ale tentokrát mu sebral domácí brankář, který prokázal své rychlé reflexy.
     
    90+4
    Emerson se svíjí v křečích a hra tak musí být přerušena. Po chvíli však vstává, aby jeho spoluhráči mohli zkusit využít rohový kop.
     
    90+3
    Centr z pravé strany tentokrát zkušeně pohlídal Claudio Bravo, který rychlou rozehrávkou zkoušel poslat spoluhráče do protiútoku, ale ti míč ztratili již na půlící čáře.
     
    90+2
    Trincão se chce také zapsat na střeleckou listinu, ale včas ho dostoupil Víctor Ruiz, který uklidil míč mimo hrací plochu.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Domácí si závěr zápasu více než užívají! Sergi Roberto si připisuje druhou asistenci, jeho přízemní pas proletěl až ke vzdálenější tyči, kde už to měl PEDRI jednoduché. Tento mladičký záložník skóruje letos vůbec poprvé. Asistence: Sergi Roberto.
     
    90
    Mohl se prosadit další střídající hráč, přihrávka před bránu tentokrát mířila na Martina Braithwaiteho, který však nedokázal zakončit.
     
    89
    V souboji Lionel Messi – Claudia Bravo byl tentokrát úspěšnější chilský brankář, který jeho ránu vyrazil na rohový kop.
     
    88
    Frenkie de Jong dostával přihrávku do běhu, ale při startu sprintu podklouzl, kvůli čemuž míč skončil jen u brankáře Betisu.
     
    87
    Marc-André ter Stegen ještě bude muset řešit standardní situaci soupeře, ale tu za něj nakonec vyřešili sami hosté, jelikož ti hlavičkoval jen hodně vysoko.
     
    86
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Sergio Canales, přichází Rodri.
     
    86
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergio Busquets, přichází Miralem Pjanić.
     
    86
    Situace se ještě kontrolovala na videu, ale po chvíli je potvrzen ofsajd, takže Lionel Messi si na hattrick bude muset ještě počkat.

    Lukáš Mihal

    Branky: 22. O. Dembèlé (Griezmann), 49. Griezmann (Alba), 61. Messi (pen.), 82. Messi (Roberto), 90. Pedri (Roberto) – 45+3. A. Sanabria, 73. Loren (Moreno)

    Karty:   37. Fati (BAR), 41. Pedri (BAR) – 31. Mándí (RBE), 45. Moreno (RBE)   60. Mándí (RBE)

    Neproměněná penalta: 33. Griezmann (BAR), brankář Bravo zneškodnil


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:10.
    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – F. de Jong, S. Busquets (C) (86. Pjanić), Pedri – O. Dembèlé (66. Trincão), Griezmann (78. Braithwaite), Fati (46. Messi).
    Náhradníci: Neto, Tenas – Dest, de la Fuente, Pjanić, Puig, Trincão, Messi, Mingueza, Firpo, Braithwaite, Aleñá.

    Real Betis: Bravo – Emerson, Mándí, Bartra, Moreno – W. Carvalho, G. Rodríguez, Canales (86. Rodri) – Joaquín (C), A. Sanabria (71. Loren), Tello (62. V. Ruiz).
    Náhradníci: Marín, Robles – Rodri, Iglesias, Loren, Akouokou, D. Lainez, Ruibal, Montoya, Miranda, V. Ruiz.

    Rozhodčí: Cuadra – Sobrino, López
    thejrc.org