Augsburg – Hertha 0:3 (kon.) | Mohuč – Schalke 2:2 (kon.) | RB Lipsko – Freiburg 3:0 (kon.)
Stuttgart – Frankfurt 2:2 (kon.) | Union Berlín – Bielefeld 5:0 (kon.) | Dortmund – Bayern 2:3 (kon.)
konec
1. FC Union Berlín
5:0 (3:0)
DSC Arminia Bielefeld
Sobota 07.11.2020, 15:30 • An der Alten Försterei, Berlín • Německá Bundesliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to dnes vše. Velmi rád jsem vás dnešním skvělým zápasem provázel a někdy příště se budu u německého fotbalu opět těšit napočtenou. Carpe diem! (17:34:32)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 1:4. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:9.
     
    Union tak vylétl na čtvrté místo tabulky, odkud však bude zajisté sesazen, neboť dva soupeře pod ním (Leverkusen a Gladbach) čeká zítra vzájemný zápas. Arminia se naopak nezvedla a na 15. místě tabulky zůstala jenom díky bodovým ztrátám Kolína nad Rýnem, Mohuče a Schalke. Poslední dva jmenované týmy totiž v souběžném zápase remizovaly 2:2.

    Na bezmála 400kilometrovou cestu domů Union svému sokovi přidal ještě pět gólů k tomu a nálada při návratu tak nebude veselá. Zvláště v tom kontextu, že Arminii nyní čeká těžký dvojzápas Leverkusen (doma) – Lipsko (venku). Berlínští naopak pojedou potvrdit formu do Kolína nad Rýnem a za dva týdny vyzvou Frankfurt.
     
    Hotovo, vymalováno! Union pokračuje v parádním vstupu do nového bundesligového ročníku a v dnešním zápase to jenom potvrdil. Arminii doma vypráskal poměrem 5:0, když po skvělé první půli už jenom kontroloval vývoj špílu. Hosté sice o poločase provedli hned tři změny a pomýšleli na drama, jenže definitivní setnutí přišlo ve 52. minutě, když penaltu suverénně proměnil lišák Max Kruse. Bielefeld čtvrtým gólem v jejich síti prakticky rezignoval a snažil se zápas dohrát co nejdůstojněji. Vytoužená korekce skóre nepřišla, naopak v 89. minutě bodl pátý nůž do srdce střídající Cedric Teuchert. Domácí dnes zkrátka ani nedovolili svému soupeři, aby mohl zápas jakkoliv zdramatizovat.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Přímý postup od vlastní branky dopředu vyústil v pátý gól Unionu a Arminia v hlavním městě vyfásla nepopulárního bůra! Všechno začalo už u rozehrávky před šestnáctkou Berlína, následovala přihrávka na Gogiu, který parádním lobem za obranu našel CEDRICA TEUCHERTA. Střídající hráč si naběhl mezi dva stopery a útok zakončil spolehlivým prostřelením Ortegy – 5:0! Asistence: Akaki Gogia.
     
    89
    Pro Yaba se na levém křídle rýsoval brejk, jenže všechno skončilo na mizerné přihrávce, která neprošla přes obránce před ním.
     
    88
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Fabian Klos, přichází Sven Schipplock.
     
    87
    Obranná čtveřice domácích má skutečně hodně doteků s míčem v posledních minutách. Zápas se jenom vyloženě dohrává, otázkou je, zda se bude vůbec něco nastavovat.
     
    86
    Zpátky ke gólmanovi, domácí skutečně chtěji dohrát zápas na jistotu a dopřát brankáři Luthemu čisté konto v dnešním utkání. To by bylo zajisté dokonalé završení úspěšného večera.
     
    85
    Cedric Teuchert nastřelil záda blokujícího obránce, od nichž se odrazil míč za brankovou čáru, ale mimo tři tyče. Následuje rohový kop.
     
    84
    Pomaličku se blížíme do závěru zápasu, který mají domácí za stavu 4:0 zcela pod kontrolou a prakticky za celý zápas se nedostali pod tlak Arminie. Ale i takové zápasy bývají...
     
    83
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sheraldo Becker, přichází Tim Maciejewski.
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Max Kruse, přichází Cedric Teuchert.

    Ze hry jdou dva nejlepší hráči Unionu v dnešním utkání a právem je vyprovází potlesk domácí lavičky a pár diváků na tribuně.
     
    82
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Ricu Doan, přichází Sergio Córdova.
     
    81
    Kruse pláchl po pravé straně a přehrával míč na zadní tyč pro Gogiu, který ze vzduchu ani nesklepl a hned vracel zpět do předbrankového prostoru. Řešení hodně exhibiční, nebezpečí pro Ortegu ale nevzniklo žádné.
     
    80
    Doan to vzal natvrdo, jeho pokus ale srazila zeď a Luthe má již míč pevně v rukách. Ani tímto způsobem se tak hosté k čestnému zásahu nedostali.
     
    79
    Trimmel ostře zašlápl nohu pronikajícímu Klosemu a je to přímák pro Arminii přímo proti brance, navíc zhruba z 25 metrů, tedy velice výhodná poloha!
     
    78
    Nedoraz v obraně znamenal souboj v pokutovém území Arminie, po kterém se ocitl na zemi Andrich. Logicky si tak žádali hráči Berlína penaltu, hra nicméně pokračuje dále a rozhodčí nemá ani pokyn jít k videu.
     
    77
    Kruse hraje dnes ve velké pohodě a pro tým je to skutečně velká posila, zejména v té fázi tvoření hry. Další přihrávka za obranu na Gogiu však byla ofsajdová.
     
    76
    Přes rohový kop se Union k pátému zásahu nepropracoval. Pieper šel do souboje srdnatě a odhlavičkoval míč skoro až na polovinu. Domácí tak musí hledat cestu do branky znovu.
     
    75
    Až do kuchyně to chtěli dohrát hráči Unionu, kteří postupně obehrávali vápno a Gogia měl za úkol naservírovat centr před branku na volného Beckera. Nestalo se tak, blok Piepera znamená roh.
     
    74
    Fabian Kunze sice mohutně protestuje proti odpískání faulu na Beckera, ale rozhodčí je pevně přesvědčen a nebude svůj verdikt měnit. Také nemá proč, Kunze šel do souboje šlapákem.
     
    73
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Joel Pohjanpalo, přichází Taiwo Awoniyi.
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Christian Gentner, přichází Sebastian Griesbeck.
     
    72
    Přes Gogiu šel do vápna Arminie centr na Pohjanpala, hroťák domácích však tento míč nezachytil a Ortega lapil do rukavic. Ještě před opětovným uvedením míče do hry to ale vypadá na střídání Unionu.
     
    71
    Vstupujeme do poslední dvacetiminutovky, o zápasu je skutečně rozhodnuto. Berlínští hrají s míčem na vlastní půlce a nikam se neženou, hosté naopak rezignovali a chtějí zápas důstojně dohrát.
     
    70
    Kapitán domácích, Christopher Trimmel, si došel v poklidu pro míč a bude vhazovat na úrovni půlící čáry. Pokud zápas dopadne tímto rozdílem a výš, bude se jednat o nejvyšší výhru Unionu ve vzájemných zápasech s dnešním soupeřem.
     
    68
    Knoche vrátil balon zpět na gólmana Lutheho, který následně razantním odkopem našel na levém křídle Gogiu. Kvalita záložní řady tak nuceným střídáním Enda rozhodně neutrpěla, na střídajícím Gogiovi je navíc vidět velká chuť do hry.
     
    67
    Gogia už nestihl míč na hrací ploše, tudíž je to vhazování pro hosty. Union již sklouzl k údržbové hře a směrem dopředu se moc nepředře. Bielefeld se naopak snaží alespoň lehce napravit dojem z herního výkonu, který tu zatím předvádí.
     
    66
    Bielefeld zkouší překonat obranu Unionu nakopávanými balony do vápna. Problém je, že útočníci jich pro sebe získávají velice málo, a když se jim to už povede, obvykle je to s faulem. To byl případ posledního centru, který pro sebe urval Klos.
     
    64
    Krásný míč vykouzlil Becker na pravé straně pro Pohjanpala na hrotu. Finský reprezentant si ale pomohl v souboji rukama a v momentě, kdy byl naprosto sám před brankou, následovalo odpískání nepovoleného útočného zákroku.
     
    63
    Kruse z hloubi pole už zakládal útok do otevřené obrany hostí, jenže Pohjanpalo už neměl síly na to, aby míč doběhl a postupoval s ním sám vstříc brance. Tuto krizovku tak hosté přečkali.
     
    62
    Bylo. Hosté z toho ale nic nedostali, naopak byli ještě vytlačeni zhruba na 30 metrů od branky Unionu. Právě tam ale došlo k zákroku Beckera na Yaba, což rezultuje v další standardku Arminie.
     
    61
    Doan se natlačil mezi dva hráče a předal míč pod sebe na Brunnera, který vyválčil v osobním souboji vhazování pro hostující hráče. Bude to opět házené až do vápna?
     
    59
    Nakonec jsem zakřikl to, že se hraje bez karet. Právě za skluz na půlce dostává žlutou kartu obránce hostí, Mike van der Hoorn.
     
    59
    Rozhodčí ponechal výhodu pro Berlín, což vyústilo v brejkovou situaci Beckera s Krusem. Beckerova přihrávka byla sražena na roh a arbitr Jöllenbeck se bude k přestupku vracet.
     
    58
    K vidění je zatím poměrně čistý zápas. Hrajeme stále bez karet a přestupků není taktéž mnoho. I toto přispívá k pěkné podívané, která je nám – zejména Unionem – servírována.
     
    57
    Gogia se snažil technickým řešením situace projít přes dva hráče, nakonec z toho bude jenom vhazování pro domácí, pochopení pro jeho akci neměl obránce Pieper.
     
    56
    Přetažený centr na zadní tyč má pevně v rukavicích Luthe a jasným gestem ukazuje, že není potřeba vůbec spěchat. Union má skutečně po sedmi kolech parádně rozehráno, otázkou je, zda se mu povede na skvělý vstup do sezony navázat.
     
    56
    Brunner si došel u rohového praporku pro faul, Bielefeld tudíž bude mít mírně modifikovanou verzi rohového kopu, akorát v podobě přimáku.
     
    54
    Tvrdý centr z pravé strany dostal z vápna van der Hoorn, domácí nikam nespěchají a vracejí míč zpátky k brance Lutheho. Následuje tak další pokračování postupné kombinace domácích.
     
    53
    Dá se říci, že je asi po zápase. Union kombinuje velmi sebevědomě a Arminia se bude snažit o jediné, aby snížila tento nepěkný výsledek. Herně se však vůbec nedaří.
     
    52
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Začíná to vypadat na pořádný debakl! MAX KRUSE se postavil k penaltě a jako velmi zkušený hráč proměnil i šestnáctou penaltu ze šestnácti ve své kariéře. Kopal tentokrát na opačnou stranu, než šel gólman Ortega, proto Kruse nemusel do střely dávat ani takovou razanci – 4:0!
     
    51
    Aby toho nebylo pro hosty málo, Gogia byl sražen ve vápně od Piepera a je to penalta pro Union!
     
    50
    Pohjanpalo startoval na pravé straně Beckera, jenže se nepochopili ani jeden a přihrávka tak šla do prázdného prostoru.
     
    49
    Kunze se zapojil do hry a hned vytvořil střelecký prostor pro Klose ve vápně, jenže před něj stihl přiběhnout Friedrich a dokázal v poslední chvíli míč ukopnout. Hosté znatelně ožili, to je fakt.
     
    48
    Klos se tlačil k balonu, který propadl za jeho osobním strážcem. Velice dobře ale hru přečetl Luthe a u míče byl tak o tři metry dříve než kapitán hostujícího výběru.
     
    48
    Přichází prostor na vhazování pro hostující tým. Vhazovat opět bude Brunner a pravděpodobně uvidíme dlouhý nához až do vápna.
     
    47
    Union i druhou půli startuje s míčem na kopačkách, tentokrát však hraje již více zezadu a do hry zapojuje i gólmana Lutheho.
     
    46
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Cebio Soukou, přichází Fabian Kunze.
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Arne Maier, přichází Nils Seufert.
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Marcel Hartel, přichází Reinhold Yabo.

    Arminia tak razantně mění svoji sestavu a střídá rovnou třikrát!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V případě, že by Union neselhal ve druhém poločase, pak by vylétl na čtvrté místo tabulky. Výše v Bundeslize nikdy nebyl.
     
    Druhý poločas začne cca v 16:38.
     
    Spektakulární představení domácího výběru značí jasné vedení o tři branky a Arminia bude mít pravděpodobně velkou bouřku v kabině! Union do zápasu nastoupil v takovém stylu, že po 13 minutách vedl už o dvě branky. Nejprve se prosadila posila Kejta Endo, přestože jeho pokus musel ještě posoudit VAR. V 13. minutě si pak do volného prostoru naběhl Robert Andrich a dal Berlínským dvougólový polštářek. Bielefeld směrem dopředu nepředvedl vyjma dvou akcí zhola nic, i když v závěru poločasu měl míč častěji na svých kopačkách.

    Když už to vypadalo, že se bude dát něco s dvoubrankovou ztrátou dělat, přišlo KO od Sheralda Beckera v závěru poločasu a se ztrátou 0:3 to budou mít hosté už velmi složité. Poločas byl zkrátka na jednu branku a v pohodě hrající domácí mají luxusně nakročeno ke třem bodům.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Dostáváme se do samotného závěru poločasu, Arminia se ještě pokouší snížit a končí v náporu na branku Lutheho, ale vypadá to, že to domácí zvládnou ubránit s nulou vzadu, alespoň pro tuto půli.
     
    45+2
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Hosté dostávají nekompromisní ťafku mezi oči těsně před koncem poločasu! Max Kruse zapisuje další asistencí, tentokrát kolmicí našel za obranou SHERALDA BECKERA, který prostřelil Ortegu na bližší tyči. Tady nebude mít čisté svědomí právě Ortega, ale s obránci si nemůže moc vyčítat. První gól pro Beckera v Bundeslize vůbec – 3:0! Asistence: Max Kruse.
     
    45
    Do Gogii tvrdě šel na půlce Jacob Barrett Laursen, nakonec je rozhodnuto o vhazování, přestupek hostujícímu obránci pískán není. V přerušené hře navíc víme, kolik se bude nastavovat, budou to čtyři minuty.
     
    44
    Poslední dvouminutovku otevírá brejk Unionu, který se nakonec postupně přeměnil v postupný útok. Navíc došlo k faulu na Friedricha zhruba 40 metrů od branky Stefana Ortegy, k čemuž se sudí vrací.
     
    42
    Klos si už hledal místo na přihrávku od Prietla, ještě před pasem do šestnáctky ale hostující záložník po souboji s Friedrichem upadl, rozhodčí nechává hru plynout, nemá důvod pro odpískání faulu.
     
    41
    Brunner bude házet do hry na islandský styl, tedy velmi dlouhý nához až do vápna, kde se spoléhá na vyhrané vzdušné souboje. Tentokrát byl ale aut velmi krátký, skoro nedoletěl ani do šestnáctky a do vzduchu se nešlo.
     
    40
    V závěru poločasu se modrobílí dostali do souvislejšího náporu a častěji hrají na míči, kompaktní obrana Unionu však nedovoluje vytváření žádných zásadních akcí.
     
    39
    Zřejmě šlo o krev, která se mu spustila z nosu. Vše je zažehnáno, pokud bude doktorský tým hostí něco vymýšlet, tak až v poločase.
     
    38
    Brunner házel aut přímo až do vápna, kde se domácí v pohodě ubránili. Na hřišti zůstává ležet však klíčová persona Arminie, kterou není nikdo jiný, než Fabian Klos. Po souboji s Andrichem odchází na ošetření za postranní čáru, není však jasné, co je důvodem nutnosti jeho rychlé zdravotní prohlídky.
     
    37
    Dlouhý míč na Klose, který se zatím prakticky k míči nedostal. Tentokrát byl zdvojen a vytlačen až k rohovému praporku, odkud neměl prostor cokoliv tvořit. Hosté však před brankou zůstanou, neboť budou vhazovat.
     
    35
    Další ztráta ve středu pole a hostům tohle bere síly do útoku. Když už to vypadá, že by se mohli propracovat do souvislé okupace útočné půlky, přijde zbytečná chyba v rozehře a následuje pokus vysunout křídelníky Unionu. Proti centru na Gogiu tentokrát šel Ortega a míč odvrátil.
     
    34
    Hosté se skrz kombinaci propracovali k další střele, na svědomí ji měl záložník Hartel. Jenže střílel víceméně ze stoje a jeho pokus letěl vysoko nad břevno branky Andrease Lutheho, který dostal přednost před Lorisem Kariusem v dnešním zápase.
     
    33
    Lenz čistým způsobem obral o míč Doana a startoval podél lajny do brejku, dobře jej zakřižoval ale Brunner a dokázal ještě pro hosty získat vhazování.
     
    32
    Nezahrál jej vůbec špatně, Andrich byl neměl ve vzduchu podporu, zatímco s ním do souboje šli hned tři obránci Bielefeldu, tudíž nebylo moc šancí na střelu hlavou.
     
    31
    Domácí si i tak došli pro rohový kop, zahrávat jej bude obránce Trimmel, stálice v sestavě Unionu.
     
    30
    Další míč z hloubi pole za obranu na Beckera, který postupoval vpřed, jenže nedokázal prostrčit přihrávku na lépe postavené spoluhráče, respektive jej stíhající obránce zbavil držení míče.
     
    29
    Gogia vytvářel tlak na Doana nepovoleným způsobem, pomohl si držením za dres, což bylo rozpoznáno. A také odpískáno. Hosté ale zvolili raději bezpečnější rozehrávku dozadu.
     
    28
    Gogia si stáhl míč do výhodnější pozice a vyslal na Ortegu střelecký pokus, který neměl však přílišnou razanci a Ortegovi nečinil banální zákrok vůbec žádný problém.
     
    27
    Ricu Doan sprintoval za míčem na křídle marně, rozhodčí mu ihned na začátku náběhu signalizoval ofsajd a hlavní neměl důvod jakkoliv výrok pomezního zpochybňovat.
     
    26
    Christopher Lenz zkusil nasadit přihrávkou jesle Pieperovi, ten se však opít rohlíkem nenechal a ještě vybojoval pro Arminii vhazování před domácí střídačkou.
     
    23
    Dvě šance na zvýšení náskoku během chvíle! Nejprve to byl před minutou Christian Gentner, který po přihrávce od Lenze střílel na hranici vápna na branku, svůj pokus ale poslal jenom vysoko nad. Hosté ale rozehrávku zpackali a ve vápně měli během pár sekund Beckera, který hledal kohokoliv v předbrankovém prostoru, do nahrávky se ale vložil Ortega a míč lapil!
     
    22
    Bielefeld přeci jen dokázal v posledních minutách zatlačit Union do obrany, avšak jejich tlak na míči je platonický. Luthe nemusel řešit zatím prakticky žádnou loženku Arminie.
     
    21
    Pro Gogiu se jedná o první start od loňského šestého bundesligového kola! Dříve nemohl do ostrého zápasu naskočit, neboť měl vleklé zranění kolene.
     
    20
    Střídání je nyní potvrzeno, Endo musí odstoupit ze hry a na jeho místo nastupuje zkušený Akaki Gogia.
     
    19
    Vypadá to, že nic dalšího už Endo v zápase neukáže. Ke zranění došlo pravděpodobně v jednom ze sprinterských soubojů a Endo téměř v slzách opouští hřiště. Střelec prvního gólu utkání už tak další nepřidá.
     
    18
    Kejta Endo do zápasu vlétl ve velkém stylu, ale v současnosti ulehl na trávník v bolestech a drží se za zadní stranu stehna, která už během zápasu byla zatejpovaná.
     
    18
    Sheraldo Becker v dnešním zápase ustanovil nový klubový rekord ve sprintu. Statistici mu naměřili 35,2 km/h!
     
    17
    Marcel Hartel si naběhl po pravém křídle do vápna a pokoušel se krosem vystřelit na zadní tyč. Jeho střela byla sražena na rohový kop a Union se tak bude muset poprvé bránit rohu.
     
    17
    Hra se vrací opět k brankáři Luthemu, jehož práce v zápase nebyla nijak velká. Zatím mu stačilo zkontrolovat jeden Kloseho pokus.
     
    17
    Jenže domácí nehodlají polevit z nastaveného tempa a stále jsou na míči, mají chuť přidat další zásah a definitivně rozhodnout o tomto zápase.
     
    16
    Čtvrthodina hry za námi a skutečně je to na jednu branku. Union čtyřikrát vystřelil na branku, zatímco Arminia ani jednou. Pokud toho hosté ve své hře hodně nezmění, odjedou domů s výpraskem.
     
    13
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Během třinácti minut vede Union už o dva a přechod do útoku byl v tuto chvíli zcela smrtící! Hosté sice zvládli vytlačit Berlínské na jejich půlku, jenže následoval přesný centr křížem na Kruseho, který v pravou chvíli předložil míč před vápno ROBERTU ANDRICHOVI, jehož nekompromisní bomba z první skončila přímo za Ortegovými zády – 2:0! Asistence: Max Kruse.
     
    11
    Obrana Unionu však neměla sebemenší problém s pokrytím přímého kopu a přesunula těžiště hry na útočnou půlku. Tam si po faulu Prietla na Lenze došli domácí pro odpískání faulu a následuje standardka podobná tomu, co před chvíli na druhé straně.
     
    11
    Z rozehrávky rohu se ale rodil rychlý přechod hostí do útoku a Max Kruse takticky fauloval u střídaček běžícího Doana. Zatím pokračujeme bez žluté karty, Bielefeld bude zahrávat trestňák.
     
    9
    Záloha domácích šlape dobře, tentokrát to byla kolmice do běhu na agilního Beckera. Ten však neměl tak moc volného prostoru jako v prvním případě, jeho střelu na bližší tyč vyráží Ortega na roh.
     
    9
    Christopher Lenz šel jako třetí do souboje a fauloval na půlicí čáře, rozhodčí Jöllenbeck to měl přímo před sebou a píská obránci Unionu přestupek.
     
    7
    První akce Bielefeldu nebyla vůbec špatná. Prietl našel vepředu klubovou ikonu Fabiana Kloseho, který se ale nešikovně dostal mimo ideální střelecký úhel. I tak se rozhodl pro střelu z těžké pozice, Luthe sice jenom kontroloval, Klose to však měl vymyšlené dobře. Ale netrefil se, tudíž následuje pouze odkop.
     
    6
    Becker byl vidět i hned poté, když se dostal do vzdušného souboje s Prietlem ve vápně. Domácí by si přáli penaltu, neboť dle nich došlo k faulu na útočníka, ale nařizuje se pouze rohový kop.
     
    3
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    VAR v kolínské centrále potvrdil chybu pomezního a opravuje jeho verdikt! Becker na pravém křídle dostal krásný centr za vysunutou obranu Arminie a vznikl z toho tak rychlý protiútok. Becker řešil situaci snadno, nabídl míč KEJTU ENDOVI, který z oblasti penalty prostřelil Ortegu, čímž tak Union posílá do brzkého vedení – 1:0! Asistence: Sheraldo Becker.
     
    3
    Domácí dosáhli gólu, když se napravo po skvělém centru za obranu uvolnil Becker a šlo se 2 na 1. Brejk zakončoval Endo, avšak pomezní píská ofsajd a čeká se na verdikt VARu!
     
    2
    Nešikovně načasovaný skluz obránce Arminie přisunul hrací předmět pro záložníka Endu, který se jal zpoza šestnáctky střílet, jeho přízemní pokus ale nedělal žádný problém pro brankáře Ortegu na hostující straně.
     
    1
    Pohjanpalo dostal přihrávku zády k brance a chtěl vracet okamžitě spoluhráčům, jenže se z první ukopl a Bielefeld se poprvé v zápase dostává na balon.
     
    1
    Úvodní los značí, že výkop budou mít domácí, navíc došlo ještě k prohození stran. Union tak hraje zprava doleva v červených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -10
    Ještě jednou vám přeji krásné sobotní odpoledne při sledování německého fotbalu! Do začátku zápasu zbývá zhruba 10 minut, Bielefeld zamířil do kabin na poslední poradu, zatímco domácí ještě chvilku na hřišti zůstávají. V hlavním německém městě panuje krásné počasí, slunečných 15°C, což je hodně srovnatelné s teplotou u nás.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    -39
    Úvodní sestavy:

    1. FC Union Berlín: Luthe – Trimmel (C), Friedrich, Knoche, Lenz – Gentner, Andrich – Becker, M. Kruse, Endo – Pohjanpalo.
    Náhradníci: Karius – Ryerson, Hübner, Gießelmann, Gogia, Griesbeck, Awoniyi, Teuchert, Maciejewski.

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Pieper, van der Hoorn, Laursen – Maier, Prietl – Doan, Hartel, Soukou – Klos (C).
    Náhradníci: Linnér – J. Nilsson, de Medina, Lucoqui, Yabo, Kunze, Seufert, Córdova, Schipplock.

    Rozhodčí: Jöllenbeck – Gittelmann, Foltyn.
     
    DELEGACE

    Zápas bude pod taktovkou zkušeného sudího Matthiase Jöllenbecka z Freiburgu. Asistenty mu budou dělat Christian Gittelmann a Rafael Foltyn. V roli čtvrtého rozhodčího bude zkušený Tobias Stieler z Hamburku, u videa pak bude sedět stuttgarský Markus Schmidt.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Od posledního souboje už uplynula nějaká ta doba, celkem se v devíti případech z 18 dělily body rovným dílem. Remízy naskákaly především v posledních čtyřech zápasech, od 27. srpna 2017 nebyl k vidění jiný výsledek, než 1:1.

    Ze zbylého počtu zápasů má více Union, který Bielefeld setnul šestkrát. Naposledy se tak stalo 12. února 2017, na svém stadionku porazil tehdy trápící se Arminii 3:1. Podobná divočina, jako byla k vidění v podzimní části této sezony, se tak neurodila.

    V srpnu totiž Union povstal z mrtvých a z průběžné ztráty 1:3 vybojoval remízu 4:4. Zápas to byl pořádně emotivní a domácí si oprávněně stěžovali na trojici rozhodčích, která fakticky uznala nesprávně všechny tři góly Berlína ve druhé půli. Rozhodčí Gerach neměl před gólem na 3:2 odpískat přímák, ze kterého bylo srovnáno. Srovnávací branka na 3:3 taktéž neměla platit, neboť jenom pár sekund předtím byl míč v zámezí, přesto hra pokračovala dále. A aby to bylo kompletní, branka na 3:4 padla z ofsajdu.
     
    1. FC UNION BERLÍN
    7. místo, 9 bodů, skóre 11:7, bilance 2-3-1

    Union kroutí mezi německou fotbalovou špičkou už druhý ročník, přičemž ten první rozehrál na podzim velice dobře, postupně mu ale docházel dech. Přesto si nakonec s desetibodovým odstupem od baráže příslušnost pro další ročník zachoval a ve východní části Berlína staví stratég Urs Fischer velice zajímavý tým. Z Düsseldorfu přišel obránce Giesselmann, do útoku poté z HSV Joel Pohjanpalo a na hostování z Liverpoolu přišel známý nešťastník Loris Karius.

    Berlínští mají parádní rozjezd, ačkoliv v prvním kole prohráli doma s Augsburgem. Od té doby však pět zápasů neprohráli (třikrát remizovali). Vyhrát se jim povedlo doma nad slabou Mohučí, druhá výhra přišla nečekaně na hřišti Hoffenheimu (3:1). Tři remízy se poté počítají v utkáních s Freiburgem, Schalke, cenný bod si poté Union odnesl i ze zápasu s Mönchengladbachem. Sympatický vstup tak přináší Berlínu průběžné sedmé místo tabulky.
     
    DSC ARMINIA BIELEFELD
    15. místo, 4 body, skóre 4:10, bilance 1-1-4

    Bielefeld se po letitých finančních problémech nakonec dokázal díky loňské jízdě druhou Bundesligou dostat zpět mezi německou fotbalovou špičku, kde mu to ale zatím tolik nešlape. Na obranu Arminie je ale potřeba dodat, že v úvodu rozhodně neměla vůbec jednoduchý los. Bayern, Wolfsburg, Dortmund, to jsou všechno týmy, které by měly hrát o něco výše.

    Jedinou výhru si Arminia připsala hned v prvním domácím zápase s Kolínem nad Rýnem, který opět nemá ideální vstup do sezony a na první výhru teprve čeká. Čtvrtý bod přišel ještě kolo předtím, a to ve Frankfurtu (1:1). Tým zpod Teutenburského lesa trápí především ofenziva, za šest zápasů vstřelil jenom čtyři branky, hůře už je na tom jenom malátné Schalke se třemi zásahy.
     
    Krásné sobotní fotbalové odpoledne všem příznivcům německého fotbalu! V sedmém kole německé Bundesligy dojde k souboji dvou týmů, které spolu pravidelně bojovaly o patro níže v dřívějších letech. Zatímco berlínský Union šel nahoru už předloni, Bielefeld si postup prokopal až v posledním ročníku. A tak se po roce a půl spolu opět tito soupeři utkají, avšak za jiných podmínek.

    Jak je obecně známo, současné globální problémy neumožňují účast diváků na stadionech, což je zejména v Německu velká rána pro celý tamní fotbal. I toto utkání se tak odehraje bez divácké přítomnosti. Tak či tak, doufejme, že nás bude čekat skvělá podívaná. Zápas začíná od 15:30, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Tomáš Kalas

    Branky: 3. Endo (Becker), 13. Andrich (M. Kruse), 45+2. Becker (M. Kruse), 52. M. Kruse (pen.), 89. Teuchert (Gogia)

    Karty:   59. van der Hoorn (BIE)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 1:4. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:9.
    1. FC Union Berlín: Luthe – Trimmel (C), Friedrich, Knoche, Lenz – Gentner (73. Griesbeck), Andrich – Becker (83. Maciejewski), M. Kruse (83. Teuchert), Endo (20. Gogia) – Pohjanpalo (73. Awoniyi).
    Náhradníci: Karius – Ryerson, Hübner, Gießelmann, Gogia, Griesbeck, Awoniyi, Teuchert, Maciejewski.

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Pieper, van der Hoorn, Laursen – Maier (46. Seufert), Prietl – Doan (82. Córdova), Hartel (46. Yabo), Soukou (46. Kunze) – Klos (C) (88. Schipplock).
    Náhradníci: Linnér – J. Nilsson, de Medina, Lucoqui, Yabo, Kunze, Seufert, Córdova, Schipplock.

    Rozhodčí: Jöllenbeck – Gittelmann, Foltyn
    bahis siteleri