Mountfield HK – Vítkovice 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 2:1 (kon.) | K. Vary – Motor ČB 3:2 (kon.)
Liberec – Třinec 1:3 (kon.) | Olomouc – Zlín 1:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
HC Vítkovice Ridera
Středa 11.11.2020, 15:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné středeční odpoledne z nejstaršího východočeského města! Extraliga se po vynuceném přerušení vrací zpátky do Hradce Králové a domácí hokejisté se ve třech dnech postaví podruhé proti stejnému soupeři. Vyrovnaný zápas ve Vítkovicích nakonec pro sebe uzmula domácí Ridera, která vyhrála 2:1 a uštědřila Hradeckým první prohru v letošním ročníku.

    Hradec tak bude zajisté chtít porážku odčinit, bude se muset však obejít bez svých hlučných fanoušků, kteří na stadion vlivem celostátních opatření nemohou. Zápas začíná v 15:00, příjemnou zábavu!
     
    HC VÍTKOVICE RIDERA
    8. místo, 4 zápasy, 6 bodů, skóre 11:11, bilance 1-1-1-1

    Vítkovice na začátku ročníku zbrzdil koronavir takovým způsobem, že k prvnímu ostrému zápasu v rámci extraligy se ostravský klub postavil až na začátku října, a to na ledě Motoru. Budějovice sice dotahovaly dvoubrankovou ztrátu, obrat ale nedotáhly do konce a Vítkovice vyhrály těsně 3:2 v prodloužení. Následný domácí dvojzápas se však hráčům s rytířem Vítkem na prsou nepovedl, v divokém utkání proti Plzni brali pouze bod, i když dokázali stáhnout dvakrát ztrátu dvou branek. S Karlovými Vary pak vyšli naprázdno (2:3).

    První plnotučnou výhru tak zapsali hokejisté na moravskoslezské hranici až v posledním pondělním kole. Proti Hradci sice ztráceli od 2. minuty, týmovým výkonem ale ve druhé třetině vývoj otočili a došli si pro cenný skalp v poměru 2:1.
     
    MOUNTFIELD HK
    3. místo, 6 zápasů, 14 bodů, skóre 23:11, bilance 4-1-1-0

    Hradeckým hokejistům se naopak nákaza na startu ročníku vyhla a místo toho, aby virus kosil kabinu na východě Čech, tak hradečtí hráči kosili jednoho soupeře za druhým. Vyhrocenou bitvu na jihu Čech zvládli suverénně poměrem 5:1, na což pak navázali úspěšnými zápasy na venkovním ledě. Stejně jako v Litvínově, ani ve Zlíně nemuseli Lvi dotahovat a vždy chvíli vedli o dvě branky. Zatímco v prvním případě dokázali výhru pečetit čtvrtým gólem do prázdné branky, na rozhraní Valašska a Slovácka se museli o plný počet bodů klepat až do sirény.

    Na prodloužený sváteční víkend se vyprodaná hradecká aréna dočkala špičkového zápasu s Libercem. Tuhou bitvu, ve které byl k vidění i velmi kuriózní nájezd Dávida Grígera, nakonec domácí hráči zvládli a připsali dva body (4:3 SN). Vstup do ročníku potvrdili šestkou na ledě Olomouce, po měsíční pauze ale šestou výhru ze šesti pokusů nezapsali a podlehli Vítkovicím.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    -15
    Ještě jednou krásné středeční odpoledne do všech monitorů a obrazovek! Zhruba za 15 minut začne dohrávka druhého extraligového kola a na ledě již krouží rolba, která upravuje led do co nejlepší podoby. V ČPP Aréně dnes vyjma organizátorů a novinářů skutečně nikdo není. Hradeckým pamětníkům naskočí tak druhý zápas předkola loňské sezóny proti Varům, který probíhal za stejného režimu.
     
    -13
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Zámorský, Hronek, Blain, Jank, F. Pavlík (A) – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – J. Sklenář, V. Růžička, Kelly Klíma – Perret, Kevin Klíma, Lev – R. Pavlík, Koukal, Orsava – R. Pilař.

    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Mi. Svoboda) – Štencel, R. Polák (C), L. Kovář, Polášek, Koch, Trška, R. Černý – L. Krenželok (A), Marosz, Schleiss – V. Polák, Hruška (A), Lakatoš – Dej, J. Mikyska, Mallet – Dočekal, Werbik, T. Kubalík.

    Rozhodčí: Šindel, Pešina – Šimánek, Zíka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    První domácí zápas po restartu byl zahájen, hradečtí hokejisté prohráli úvodní buly a hosté toho využili k nahození kotouče za branku Mazance.
     
    00:24
    Nedomlel se tlačil přes modrou čáru a jeho nahození vylétlo za příspění teče hostujícího obránce mimo ledovou plochu. Po přerušení se lehce osekli Polák se Smoleňákem, oba kapitáni byli ale okamžitě usměrněni.
     
    00:37
    První zákrok v zápase zapsal gólman Daniel Dolejš, který nechtěl jít na riziko a střílené nahození na jeho branku raději přikryl pod svojí lapačku. Bude se vhazovat po jeho levici.
     
    00:53
    Hronek po prknech napálil puk až na protější stranu. Zde si nabruslil Jeremie Blain, střela od modré skončila Dolejšovi někde pod betony. Hostujícího brankáře vysvobodil až hvizd sudího značící přerušení hry.
     
    01:27
    Patrik Koch se vydal na trip po pravém křídle a i přes pád na ledovou plochu se dokázal dostat ke střele z kruhu. Marek Mazanec však betonem vykopl.
     
    02:05
    První vyloučení zápasu. Nicolas Werbik (VIT) srazill v rohu kluziště jednoho z hradeckých hokejistů a za podrážení už míří na trestnou lavici.
     
    02:36
    Proti střele Zámorského od modré si povyjel Dolejš a jeho tvrdý pokus skrývá v lapačce. Připomínám jenom, že Vítkovice mají jedno z nejlepších oslabení v lize.
     
    02:49
    Tentokrát vyhodili a prvních 45 sekund tak přečkali bez zásadnějších problémů.
     
    03:07
    Dalekonosná střela Hronka byla přizvednuta do ochranné sítě, tudíž se bude vhazovat opět před brankou Ostravanů.
     
    03:25
    Tažená střela Blaina nedělala Dolejšovi žádné problémy, před sebou měl brankář dobrý výhled a lapačkou opět zachytil kotouč. Hradec je během přesilovky v náporu, avšak se nedostal do větší šance.
     
    03:49
    16 sekund před koncem přesilovky se opět přerušuje. Střelu Jakuba Lva z levého kruhu nemohl Dolejš moc vidět, i tak však zapsal další zákrok. V předbrankovém prostoru poté došlo k mele, nejednalo se ale o nic závažného.
     
    04:29
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Krátce po srovnání počtů hráčů se hosté ujímají vedení! DOMINIK LAKATOŠ využil přihrávky do předbrankového prostoru od Hrušky, která navíc prošla snad přes trojici bránících hráčů Mountfieldu před Mazancem. Lakatoš poté nabídnutou šanci neodmítl, před sebou měl odkrytou branku a pohodlně skóroval – 0:1! Asistence: Jan Hruška, Vojtěch Polák.
    04:29 Dominik LAKATOŠ - 0:1
     
    05:21
    Petr Zámorský (MHK) jde na trestnou poté, co ve vlastním pásmu důrazně sekl do hole Rastislava Deje. Vítkovice tak mohou navýšit záhy své vedení.
     
    05:34
    Hronek viděl nabruslujícího Perreta na pravém křídle a adresoval mu velmi prudký pas, který si však francouzský rychlík nedokázal zpracovat. Hosté tak jsou zpátky v pásmu.
     
    06:17
    Další vyhození domácích, polovina přesilové hry je pryč. Zatím dobře zvládnuté oslabení od hokejistů z východu Čech.
     
    06:35
    Marosz už nalétl ve středním pásmu do mezery mezi dva beky a šel prakticky sám na branku, odpískaný ofsajd jej však zastavuje, což je pro Hradec jediné štěstí. Jinak by to Mazanec moc snadné neměl.
     
    07:03
    Hronek se po přerušení hry dostal do konfliktu s Lakatošem, předehrou byl důrazný zákrok Vojtěcha Poláka na Janka za brankou Hradce. Emoce jsou k vidění tak od první minuty, avšak se to zatím nerozjelo do stádia vylučování.
     
    07:16
    Krásnou individuální akci předvedl současně s koncem přesilovky Marosz, který se protlačil před kasu rovnou přes tři hráče Hradce. Následnou nahrávku na spoluhráče mu ale zablokoval stíhající obránce.
     
    08:09
    Růžička dostal jako první puk zpod klubka těl a okamžitě s ním hrál dopředu, křížem na Kellyho Klímu. Levý křídelník ale nedokázal přihrávku vzít lépe na hůl, a proto z nadějné akce sešlo.
     
    09:27
    Hra vysokou holí ve středním pásmu dává prostor první komerční přestávce v tomto utkání.
     
    09:36
    Roman Polák ukázal něco ze své dílny, tentokrát nasadil do útoku na levém křídle a hledal před brankou sjíždějícího Marosze, Nedomlel se ale dokázal před útočníka Ridery dostat a úspěšně puk odvrátit.
     
    10:56
    Dočekal nechal při zpracování mezi kruhy touš za sebou, čehož využívají domácí na prostřídání formace. Jenže daleko nedošli a museli se hned bránit. Naštěstí pro ně byly Vítkovice v ofsajdu.
     
    12:25
    Hradec měl velkou šanci na srovnání! Po levém křídle táhl útok Cingel, jehož střelu z vrcholku kruhu vyrazil Dolejš mezi kruhy, kde čekal Radek Smoleňák. Domácí kapitán si potáhl kotouč a střílel přes clonu, Dolejš však chytá i dorážku!
     
    12:51
    Vítkovice se dopustily dalšího ofsajdu, následuje tedy druhá komerční přestávka v zápase.
     
    12:58
    Nedomlel rozjíždí další útočnou snahu, ta však končí jenom u střídačky hostí. Poté musel Orsava nahodit puk za branku Dolejše, kde se kotouče zase ujímají hosté.
     
    13:47
    Werbik využil otevřeného prostoru na pravé straně a vnikl do útočné třetiny. Byl sice přitlačen k mantinelu, přesto si však našel prostor, kudy by mohl přihrávat pod sebe. Mezitím je ale přerušeno, neboť Mazancovi vyskočila branka z postavení a do akce musí ledař.
     
    14:06
    Blain šikovnou bekhendovou nahrávkou našel před brankou Dolejš Sklenáře, který však nedokázal na dlouhý pas dosáhnout. Je však signalizován trest a Hradec bude mít další početní výhodu.
     
    14:17
    Jan Štencel (VIT) si pomohl dle rozhodčích v souboji držením a už míří na dvě minuty za katr.
     
    14:47
    První momenty přesilovky ale pro Hradec nejsou příjemné. Vítkovice se brání bez sebemenšího problému a vyhazují kotouče napříč celým kluzištěm.
     
    15:21
    Další vyhození, tentokrát měl navrch v osobním souboji Polák a vyhodil přímou cestou puk. Hradci se skutečně v přesilovkách dnes nedaří.
     
    16:17
    Vítkovice v plném počtu a početní výhodu přečkali bez potíží. Štencel si navíc nabrusloval do potenciálního úniku, jenže si zpracoval puk vysokou holí, proto raději přestal hrát.
     
    16:43
    Vůbec první icing v dnešním zápase spáchali hosté, kteří ještě nestihli kompletně dostřídat a musí tak počkat do nejbližší vhodné chvíle.
     
    17:04
    Mazanec zastavil puk letící po plexiskle za jeho vlastní brankou, z jeho práce těží domácí hokejisté, kteří jdou opětovně do útoku.
     
    17:50
    Blain zkusil ze středního pásma přímou střelu na Dolejše, který byl však připraven a nedopustil žádné překvapení. Následoval tak přechod na druhou stranu, pronikajícího Malleta ale zastavuje ofsajd.
     
    18:52
    Filip Pavlík (MHK) zkrátka musel tohle udělat, aby nepustil Kubalíka do vyložené gólovky. Kubalík totiž dostával od Dočekala skvělou nahrávku před kasu a Pavlík jej jednoznačně zezadu zahákoval. Tím pádem následují dvě trestné minuty pro hradeckého beka.
     
    19:29
    Hradec pravděpodobně zvládne již neinkasovat. Hraje u branky Dolejše a bude se určitě chtít pokusit ještě srovnat skóre. Těsně před koncem třetíny by to bylo přímo ideální.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Po první třetině nemají hradečtí hokejisté moc důvodů k radosti. Sice přestříleli svého soupeře 13:6, jenže jako jediní inkasovali. A to hned v páté minutě, když se prosadil zblízka Dominik Lakatoš. Lvy trápí především přechod do útočné fáze, hosté dobře brání střední pásmo a v momentě, kdy se domácí před branku Dolejše dostanou, vyloženou gólovku si vypracovat nedokáží.

    Střely na branku: 13 – 6
     
    Druhá třetina začne za 12 minut, tedy okolo 15 hodin a 51 minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Vítkovicím zbývá ještě 51 sekund přesilové hry po Pavlíkově vyloučení. Třetinu tak zahajují v útočném pásmu, jenže samy se nakonec vyhnaly do pásma středního.
     
    20:47
    Pavlík za chvíli naskočí do hry, mezitím domácí vybojovali kotouč a byla z toho šance! Perret se dostal před obránce a byl jediný mezi ním a gólmanem Dolejšem. Jenže kotouč si nezpracoval a z prakticky tutové šance tak nebylo nic!
     
    21:45
    Adam Polášek si počkal na clonu a okamžitě střílel od modré na branku. Právě clonící hráč však jeho pokus zastavil. Už to dokonce vypadalo, že puk skončí v ochranné síti, leč se tak nestalo.
     
    22:27
    Smoleňák se v pádu dostal k zakončení z bekhendu, tuto střelu však Dolejš bez problémů lapil. Avšak čtveřice rozhodčích jde debatovat a radit se. Proč? Důvodem je následný zásah Smoleňákovy hole do Poláškova obličeje.
     
    22:27
    Je tomu nakonec tak, Smoleňákovo počínání bylo posouzeno jako nebezpečná hra vysokou holí, za což dostává domácí kapitán dvě minuty.
     
    22:45
    I v oslabení si ale domácí hokejisté vypracovali slibnou šanci, která mohla skončit vlastňákem! Ujeli totiž do brejku 2 na 1. Přihrávku na levý kruh sice zblokoval vracející se bek, kotouč však nasměroval přímo do protipohybu Dolejše. Oba dva zmínění hráči Vítkovic si tak určitě oddechli, když puk minul těsně tyčku!
     
    23:49
    Hradec se dokáže dobře bránit, Vítkovicím už mnoho času na nějaký nápor nezbývá.
     
    24:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí přečkali dvě šance Vítkovic a okamžitě po konci oslabení srovnávají stav! Paradoxně tak Hradci vyloučení RADKA SMOLEŇÁKA pomohlo, neboť jej skvěle našel z vlastního pásma Koukal a přesnou přihrávkou poslal Smoleňáka do brejku. Jeho úspěšně zakončení bekhendem pod víko tak stanovuje nový stav zápasu – 1:1! Asistence: Petr Koukal.
    24:37 Radek SMOLEŇÁK - 1:1
     
    25:49
    Kelly Klíma tlačil kotouč na Sklenáře, který byl však přitlačen k mantinelu. I tak se ale našel prostor pro přihrávku na Růžičku. Jenže člen druhé útočné formace už nic dalšího nesvedl, byl zdvojen a čistě připraven o puk.
     
    26:29
    Zákrok Dolejše proti pokusu Kevina Klímy z pravého kruhu přerušuje hru a je tu tak prostor pro komerční přestávku.
     
    26:42
    Oba pokusy Nedomlela od modré zastavila hradba těl před vítkovickou brankou. Právě poslední blok poté spustil útočnou akci Ostravanů, která skončila nastřelenou tyčkou Mazancovy branky!
     
    27:28
    Dej vyměnil puk s Mikyskou, který z ostrého úhlu na levém křídle zkoušel prostřelit Mazance na bližší tyči. Domácí brankář si ale situaci pohlídal.
     
    28:12
    Dočekal se tlačil na hranici brankoviště do opětovného zakončení. Ke druhé střele se již nedostal, jednak byl povalen na zem Nedomlelem, jednak měl již puk v držení Marek Mazanec.
     
    28:50
    Hradec nakonec vyhodil na zakázané uvolnění, aby si tak alespoň částečně ulevil od náporu, který na něj v posledním střídání vítkovická pětka vyvinula.
     
    29:02
    Prudké nahození překvapilo Dolejše, který si chtěl puk v klidu přikrýt, jenže dotírající Radovan Pavlík mu tuto možnost odstranil z to-do-listu. Ani Pavlík nedokázal ale s pukem lépe naložit, a proto se nakonec Dolejš puku – i když složitějším způsobem – zmocnil.
     
    29:57
    Matěj Chalupa odmítl poslat hradecký soubor do vedení! Po krásné akci na jeden dotek předložil Cingel puk před prázdnou branku právě Chalupovi, který ale trefuje jenom beton skvěle se přesunuvšího Dolejše!
     
    30:15
    Jan Štencel na druhé straně taktéž zahrozil, po jeho pokusu z mezikruží musel Mazanec jít do rozkleku a lapačkou zastavit tuto střelu. Po odpískání se Štencel pustil do slovní výměny s Kellym Klímou, ale kočkovanou rychle končí čároví.
     
    30:46
    Lakatoš nemohl hrát puk na něj směřující, neboť byl útočník Vítkovic v postavení mimo hru. Tím pádem doletěl hrací předmět až na zakázané uvolnění a bude se vhazovat po pravici Dolejše.
     
    31:19
    Polášek vzal kotouč na vidle a vyhodil jej, ale opět to bylo jenom za cenu zakázaného uvolnění. Ani ve druhém střídání za sebou tak tento řízný bek nevystřídá.
     
    31:28
    Alexandre Mallet (VIT) se po buly v obranném pásmu dopustil sekání, tudíž to je menší trest pro kanadského hráče. A také přesilovka pro Lvy.
     
    31:39
    Křižná přihrávka od Smoleňáka na modrou neměla úspěch, hosté vyhazují až za brankový prostor Marka Mazance.
     
    32:26
    Střelu Zámorského příklepem nakonec Dolejš dokázal ztlumit, ačkoliv měl na hraně brankoviště zaparkovaného Smoleňáka. Hosté to také reklamují a dožadovali se odpískání postavení útočicího hráče v brankovišti.
     
    32:49
    Roman Polák vyřešil situaci po buly vyhozením až za Mazancovu kasu, Vítkovice tak mohou prostřídat a poslat čerstvou čtyřku na led.
     
    33:36
    Chalupa dostal od Janka přihrávku křížem na pravý kruh a střílel na bližší tyč, Dolejš byl opět připraven a puk skryl kdesi pod betony. Do Chalupy se poté pustil Koch, kterému se nelíbil důraz v zakončení. Vypadalo to dokonce na bitku 1-v-1, hráči ale rychle vychladli. Komerční brejk.
     
    33:54
    Chalupa sebral za brankou kotouč a hledal, na koho nahrát. Nakonec se z ostrého úhlu pokusil překvapit Dolejše, který se ale nachytat nenechal a přerušuje.
     
    34:33
    Smoleňák při pokrývání najíždějícího Marosze ztlumil kotouč holí někde nad hlavou, tudíž přichází signalizace hry vysokou holí a vhazování před Mazancem.
     
    35:02
    Riskatní pas domácích beků po obranné modré vypíchl Štencel a po přechodu do útočného pásma okamžitě střílel. Jeho projektil Mazanec vytěsnil ramenem do ochranné sítě.
     
    35:52
    Kevin Klíma hrnul útok před sebou po levé straně a nakonec obstaral i jeho zakončení. Střelu do vrchní části branky vytěsnil Dolejš maskou. Domácí nicméně pokračují v náporu dále.
     
    36:52
    Před brankou Mazance se zjevil Polák, pokusem zblízka ale domácího gólmana prostřelit nedokázal. Každopádně poměrně zajímavá šance pro hostující celek.
     
    37:37
    Na druhé straně zase domácí vsadili na důraz před svatyní Dolejše. Závar v předbrankovém prostoru ale dokázal hostující brankář vykrýt a přerušit hru.
     
    38:12
    Zámorský si z levého kruhu vybruslil na osu a střílel. Dolejš jenom vyrazil na Cingela, kterému ale vůči nastalé situaci trvalo zpracování puku neúměrně dlouho a následná dorážka tak byla již jednoduchá na likvidaci.
     
    39:12
    Blain zachytil vyhození Vítkovic, okamžitě servíroval puk do útoku a hosté končí třetinu pod velkým náporem.
     
    39:44
    Perret z mezikruží střílel, pokus ale skončil těsně vedle tyče. Hradec pravděpodobně z tlaku v závěru periody už nic nevymáčkne.
     
    40:00
    Josef Mikyska (VIT) ještě současně s koncem dvacetiminutovky dostává dvě minuty za podražení Kevina Klímy v situaci, kdy byl Klíma prakticky bez možnosti cokoliv udělat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Radek Smoleňák a Roman Polák si ještě něco vyříkávali s hlavními rozhodčími, tudíž se odchod hradeckého týmu do kabiny o něco protáhl, neboť Radovan Pavlík i tentokrát lpěl na tom, aby šel z ledu jako poslední. Zpět ke hře, Hradec se vrátil do zápasu v 25. minutě, kdy po naskočení do hry z trestné dostal Radek Smoleňák možnost úniku, který zakončil pod víko z bekhendu. Východočeši měli poté opticky více ze hry, například Matěj Chalupa v tutovce na konci 30. minuty selhal. Stále se však jedná o vyrovnané utkání, které rozsekne třetí třetina, možná až nastavení.

    Střely na branku: 28 – 17 (14 – 11)
     
    Do třetí třetiny půjdou hradečtí hokejisté s přesilovkou v zádech po vyloučení Mikysky. Poslední třetina začne za deset minut, tj. v 16:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Třetí třetina začíná a hned se vítkovická střídačka zlobí na rozhodčí, kteří měli odpískat faul jednoho z domácích hráčů. Hra ale pokračuje a Hradec se usadil před brankou Dolejše.
     
    40:40
    Vítkovice ale zásluhou Deje vyhazují až k Mazancově kleci, i domácí brankář se tak zapojí do rozehrávky.
     
    41:18
    Cingel před brankou hledal Lva, tomu ale puk uskočil z hole a následná střela tak nebyla přesná. Chystá se ale další vyloučení na straně Vítkovic!
     
    41:46
    Adam Polášek (VIT) se dopustil podrážení a míří na trestnou. Hradec tak má 16 sekund 5 na 3!
     
    42:03
    Pokračující přesilovka Hradce 5 na 4 ale končí bleskově. Radek Smoleňák (MHK) podrazil v rohu kluziště jednoho z hostujících hráčů a je vykázán na lavici hanby. 1:43 se tak hraje 4 na 4.
     
    42:29
    Perret vyvedl hradecké hokejisty z nejhoršího a otevřel se prostor pro kontr, do kterého Perret šel společně s Jankem. Jank ale nezpracoval puk na první dobrou, tudíž z celé akce sešlo.
     
    43:22
    Kelly Klíma nedosáhl na dlouhou přihrávku, přesto však domácí zůstávají v útočném pásmu. Během chvíle však začne přesilovka Vítkovic.
     
    44:06
    V sérii vyloučení pokračujeme dále, Vojtěch Polák (VIT) je dalším vyloučeným, tentokrát za podrážení.
     
    44:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec otáčí vývoj zápasu a využívá přesilovku po Polákově vyloučení! Jakub Orsava nabídl FILIPU HRONKOVI z pravého kruhu puk do ideální střelecké pozice. Hronek si na možnost střelby počkal a přesným namířením pokusu do vinglu nedal Dolejšovi šanci zasáhnout – 2:1! Asistence: Jakub Orsava, Petr Zámorský.
    44:29 Filip HRONEK - 2:1
     
    45:28
    Přihrávka rukou ze strany Vítkovic ukončuje osobní souboj v prostoru u střídaček. Vhazovat se tak bude těsně před modrou čárou.
     
    45:31
    Další trest pro hráče z moravskoslezské hranice. Jakub Orsava schytal holí do obličeje od Vojtěcha Poláka (VIT). Jedná se o zásah bez krvavého zranění, tudíž to má Polák za menší trest.
     
    45:35
    Hronkovu střelu od modré dokázal zastavit Polášek jako jediný clonící hráč před Dolejšem. Vítkovice poté vyhazují až za branku Mazance a střídají.
     
    46:32
    Potyčka před brankou Hradce! Důrazné zakončení Štencela se nelíbilo Hronkovi, který po něm tvrdě šel. Nakonec to rezultovalo v solidní strkanici, rozhodčí se spokojí s domluvou a poté, co od sebe oddělí bojovníky, bude hra ve středním pásmu pokračovat.
     
    47:08
    Hradci se ale jinak výhoda vůbec nedaří. Hraje to spíše jako oslabení, Vítkovice tohle přečkají bez inkasovaného gólu.
     
    47:46
    Zásah vítkovické střídačky do puku, po komerční přestávce se bude vhazovat opět před Dolejšem.
     
    47:58
    Schleiss si už na pravém křídle pomalu šteloval puk na zakončení z rychlého útoku, avšak těsně předtím přichází odpískání ofsajdu pro hostující barvy. Dnes je jich tedy skutečně požehnaně.
     
    48:41
    V přerušené hře to opět vře. Smoleňák vystřelil a poté byl dohrán Malletem. Vladimír Růžička reklamuje faul na hlavu a Hronek si to chtěl s Malletem vyříkat, jenže k žádnému trestu nedojde.
     
    49:38
    Krenželok si zpracoval na hraně ofsajdu puk a vybruslil si od mantinelu na střed, odkud z příhodné pozice střílel na Mazance. Domácí gólman však podržel nyní hokejisty ze soutoku Labe a Orlice!
     
    50:23
    Icing Vítkovic stěhuje hru zase zpět před Dolejše. Hradec je v posledních minutách lepší mužstvo a drajv Ridery z prvních dvou třetin je prakticky fuč.
     
    50:40
    Smoleňák sice odjížděl na střídačku po souboji s Malletem v předklonu a s bolestivou grimasou, ale v dalším střídání je zpátky ve hře. Tentokrát střelu zpoza beka srazil Roman Polák do ochranné sítě.
     
    51:28
    Dej zavážel kotouč podél mantinelu na pravé straně a měl před brankou hned dvojici hráčů, kterým by mohl nahrávat. K tomu však ale díky stínujícímu Jankovi nedošlo.
     
    51:41
    Alexandre Mallet (VIT) předvedl na modré nevybíravý zákrok na Matěje Chalupu, kterého nohou poslal k zemi. Následoval menší hon na jeho osobu, rozhodčí to ale všechno rozehnali a nakonec trestají kanadského hráče dvěma minutami za podrážení.
     
    52:22
    Vítkovicím se povedlo nakonec nadvakrát vyhodit, jenom těsně poté, co Zámorského střelu z nápřahu Dolejš betony vyrazil před sebe.
     
    52:56
    Dlouhá přihrávka od Mazance na Cingela přišla do ofsajdu, tudíž otevřený prostor pro Cingela na levé straně je skutečně k ničemu.
     
    52:59
    Jeremie Blain absolvoval se Schleissem souboj na středovém kruhu, po kterémž oba doklouzali až do útočného pásma Ridery. A právě to Hradeckým pomohlo, neboť Schleiss byl v pásmu dříve než puk, který směřoval jeho směrem, tudíž ofsajd.
     
    54:05
    Filip Pavlík pouze nahodil puk za Dolejšovu branku, kde se o něj rval Chalupa s Lakatošem. Lakatoš byl šťastnějším, ale rozehrál mizerně, prakticky přímo na icing.
     
    55:05
    Lakatoš z voleje napálil puk vší silou na branku Mazance. Hodně bolestivý blok si připsal Lev, který pokus schytal někam na bok. Domácí hráč odjíždí na střídačku, ale vypadá to, že led spraví všechno.
     
    56:30
    Mallet se dral do zakončení někde mezi kruhy, byl ale rovnou ztrojen a připraven o kotouč. Hra se otočila zpět před Dolejšovu branku, vzhledem k trendu posledních minut ale hra ani tam moc nevydrží.
     
    57:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi pojišťují náskok a pravděpodobně si tímto gólem došli po tři body! FILIP HRONEK z vrcholku levého kruhu hledal křížem na zadní tyči Radovana Pavlíka. Ale Adam Polášek tečoval kotouč tak nešťastně, že jej srazil do protipohybu Dolejše, kterému puk proskákal výstrojí až za brankovou čáru – 3:1! Asistence: Petr Koukal.
    57:43 Filip HRONEK - 3:1
     
    58:02
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Jenže Vítkovice to ještě nebalí a za 19 sekund se vrací na dostřel! Peter Trška zavezl puk do útočného pásma a na druhé straně našel zcela volného JANA HRUŠKU, který zakončil poměrně snadno do míst, kam se Mazanec nemohl stihnout přesunout. Tohle bude ještě drama – 3:2! Asistence: Peter Trška.
    58:02 Jan HRUŠKA - 3:2
     
    58:07
    Vítkovice si po gólu na 3:2 vynutily oddechový čas, krátce po něm ale vyhazují jenom na zakázané uvolnění.
     
    58:20
    Smoleňák prostrčil puk do útočného pásma a hosté se už chystali na hru bez gólmana. Jenže vyhodili na další zakázané uvolnění a závěr zápasu se jim tak po této stránce vůbec nedaří.
     
    58:54
    Mazanec poslal kotouč do středního pásma, Vítkovice hrají v šesti hráčích!
     
    59:26
    Smoleňák vyhodil na zakázané uvolnění, jenom pár chvil předtím míříl Hronek z těžké pozice na hattrick, avšak těsně minul!
     
    59:26
    Hradec si bere oddechový čas, jedná se především o taktický krok natažení odpočinku po icingu.
     
    59:35
    Vítkovice tlačí, zatím však bez velké šance. Jako první se kotouče z hradeckých hokejistů zmocnil Lev, vyhodil však čistě na icing, branku ani neohrozil.
     
    59:49
    Smoleňák vyhodil do středního pásma a tohle už domácí zvládnou!
     
    Konec zápasu.
     
    Středeční hokejové odpoledne v Hradci nakonec dopadlo šťastněji pro domácí hráče, kteří mohou slavit cenné vítězství 3:2, čímž tak oplatili Vítkovicím pondělní prohru! Ve třetí třetině se v první pětiminutovce často vylučovalo a přesilovka po vyloučení Poláka na začátku 45. minuty stála Rideru vedení, neboť se prosadil Filip Hronek. A když v čase 57:43 skóroval Hronek šťastně podruhé, vypadalo to pro Hradec už v klidu. Během 19 sekund však Ridera snížila na 2:3, což byla zásluha Jana Hrušky. V dramatickém závěru to ale Hradec dokázal dobře odbránit a připsat si tak tři body.

    Střely na branku: 41 – 23 (13 – 4)
     
    Z mé strany je to tak vše. Přeji vám krásný zbytek pracovního týdne, pohodový prodloužený víkend a v rámci současných opatření se mějte fajn. Z hradeckého hokeje se budu těšit zase někdy příště na počtenou! (17:38:23)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 25. Smoleňák (Koukal), 45. Hronek (Orsava, Zámorský), 58. Hronek (Koukal) – 5. Lakatoš (Hruška, V. Polák), 59. Hruška (Trška)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Zámorský, Hronek, Blain, Jank, F. Pavlík (A) – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – J. Sklenář, V. Růžička, Kelly Klíma – Perret, Kevin Klíma, Lev – R. Pavlík, Koukal, Orsava – R. Pilař.
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Mi. Svoboda) – Štencel, R. Polák (C), L. Kovář, Polášek, Koch, Trška, R. Černý – L. Krenželok (A), Marosz, Schleiss – V. Polák, Hruška (A), Lakatoš – Dej, J. Mikyska, Mallet – Dočekal, Werbik, T. Kubalík.

    Rozhodčí: Šindel, Pešina – Šimánek, Zíka
    thejrc.org