Dynamo Moskva – Ufa 3:4 (po pr.) | CSKA Moskva – Soči 7:0 (kon.) | Čerepovec – Petrohrad 0:2 (kon.)
Kazaň – Nižněkamsk 3:2 (kon.) | Kunlun – Čeljabinsk 3:5 (kon.) | Viťaz – Spartak Moskva 3:7 (kon.)
Riga – Jekatěrinburg 2:3 (po pr.)
konec
Ak Bars Kazaň
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Neftěchimik Nižněkamsk
Sobota 14.11.2020, 15:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (17:27:33)
     
    Československá stopa v utkání

    Libor Hudáček (NIZ) 1+0, 5 střel na branku, 7/20 vyhraných vhazování, čas na ledě – 19:53.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely na branku: 38 – 30
    Trestné minuty: 24 – 37
    Vhazování: 32 – 26
    Zblokované střely: 12 – 16
    Hity: 3 – 8
     
    Je konec! Dnešní tuhou bitvu nakonec ovládl domácí tým jednogólovým rozdílem! Dlouho to vypadalo, že se půjde do prodloužení, ale pět minut před koncem využila Kazaň přesilovou hru,. Nikita Ljamkin nahodil puk od modré a do jeho pokusu ještě sáhl Viktor Tichonov, jenž poslal kotouč mimo dosah gólmana. Nižněkamsk to ještě zkusil se šesti hráči v poli, ale kýženého srovnání se nedočkal.
     
    Konec zápasu.
     
    59:17
    Andrej Kosticyn se dostal k odraženému kotouči na kraji kruhu a vyslal svižnou střelu zápěstím. Adam Reideborn ovšem tento pokus vyrazil.
     
    59:00
    Minuta do kocen duelu!
     
    58:28
    Avšak hostům s v závěru utkání vůbec nedaří směrem dopředu! Kazaň se v naprostém klidu brání a svému soupeři nedovoluje směrem dopředu vůbec nic.
     
    58:00
    Domácí hrají v plném počtu a hosté to zkouší se šesti bruslaři v poli! Barulin už je na střídačce.
     
    57:39
    Jenže domácí hokejisté nyní hrají v pohodě a vyhazují jeden kotouč za druhým. Kazaň nyní působí dobrým dojmem a nepřidělává si starosti.
     
    57:04
    Nižněkamsk ale zahrál jen na zakázané uvolnění, a tak se vhazovalo v jeho obranném pásmu. Hosté ale vhazování vyhráli a poženou se do ofenzivy.
     
    56:48
    Hostující hokejisté mají jednu z posledních možností na srovnání dnešního zápasu! Hrají totiž početní výhodu a do konce zápasu chybí už jen pár minut.
     
    56:00
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Konstantin Lučevnikov – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
    55:05 Viktor TICHONOV - 3:2
     
    55:05
    Kazaň vstřelila branku!
    Přesilová hra je využita a domácí celek je nyní velmi blízko výhře! Nikita Ljamkin vyslal ránu od modré, kterou ještě v letu jemně tečoval VIKTOR TICHONOV a Konstantin Barulin nestihl na tuto změnu zareagovat. Asistence: Nikita Ljamkin a Stéphane Da Costa.
     
    54:32
    A to nebyla špatná možnost na straně Ak Barsu! Viděli jsme krásnou přihrávku od modré k pravé tyči, ale střelu z první stihl gólman hostí zastavit.
     
    54:06
    Kazaň se až nyní dostala do útočného pásma. S kotoučem je nedaleko branky, ale Konstantin Barulin ještě nemusel zasahovat. Zatím jsou to jen nahrávky.
     
    53:43
    Tak hry v plném počtu na obou stranách s v poslední periodě tohoto zápasu neužíváme zrovna moc. Domácí hokejisté mají nyní k dispozici početní výhodu.
     
    53:22
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Arťom Golubovič.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 9. K. Petrov (Chenkel, Lučevnikov), 26. S. Da Costa (V. Tichonov, Dawes), 56. V. Tichonov (Ljamkin, S. Da Costa) – 1. L. Hudáček (Bryncev, Šiksatdarov), 38. A. Osipov (Bucajev)


    Ak Bars Kazaň: Reideborn (Miftachov) – Judin, Ljamkin, Pedan, Rukavišnikov, Žuravljov, Chenkel, Lučevnikov – Galijev, Zaripov, Azevedo – Dawes, V. Tichonov, S. Da Costa – M. Gluchov, Burmistrov, Lukojanov – Voronkov, Safonov, K. Petrov – Brovkin.
    Neftěchimik Nižněkamsk: Barulin (Ivannikov) – Rantakari, Bryncev, Volgin, A. Osipov, Sidorov, Loginov, K. Vorobjov – Chajrullin, Šiksatdarov, L. Hudáček – A. Kosticyn, Kučerjavenko, Bikmullin – Chafizov, Golubovič, Šarifjanov – Šutov, Čiviljov, Šafigullin – Bucajev.

    Rozhodčí: Bondar, Fraňo – Galimov, Kanifadin
    thejrc.org