Malta – Andorra 3:1 (kon.) | San Marino – Gibraltar 0:0 (kon.) | Lotyšsko – Faerské ostrovy 1:1 (kon.)
konec
Lotyšsko
1:1 (0:0)
Faerské ostrovy
Sobota 14.11.2020, 18:00 • Daugava, Riga • Liga národů UEFA - Liga D • Skupina 1
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:53:16)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:12.
     
    Nic více se v dnešním duelu již neodehraje, a tak si oba týmy rozdělí bod po remíze 1:1! Do vedení se dnes dostali Lotyši, a to v padesáté deváté minutě. Vladislavs Gutkovskis prodloužil balón na zadní tyč, kde měl spoustu času na sklepnutí balónu do sítě Vladimirs Kamešs. Ovšem domácímu celku nevydrželo vedení ani celou minutu... Poté totiž centroval Viljormur Davidsen a jeho pobídku využil Gunnar Vatnhamar. Následně mohli rozhodnout o svém vítězství hlavně Lotyši, ale další branky jsme se dnes nedočkali.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Roberts Savalnieks ještě musel vrátit balón, až poté mohl rozehrát stadnardní situaci z poloviny hřiště. S jeho centrem si Faerské ostrovy poradily.
     
    90+1
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Jānis Ikaunieks, přichází Alvis Jaunzems.
     
    90
    Nastavovat se budou dvě minuty!
     
    89
    Gunnar Vatnhamar je dnes ve vzduchu jednoduše skvělý a znovu se dostal k hlavičce. Ta tentokrátbyla zastavena, o což se postaral Kaspars Dubra.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Daniels Ontužāns (Lotyšsko).
     
    87
    Jóannes Bjartalid zůstává ležet na hřišti a drží se za koleno. Faulován ale podle názoru sudího nebyl. Lotyšsko tak má k dispozici autové vhazování.
     
    86
    Zápas se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci a vypadá to, že si oba týmy z tohoto utkání vezmou bod. Nebo se podaří ještě někomu vstřelit branku?
     
    85
    Daniels Ontužāns měl na pravé straně hodně místa. Přesto nakonec míč posunul za sebe. Jeho spoluhráč centroval do šestnáctky, ale Teitur Gestsson chytá.
     
    84
    I když ale Faerské ostrovy dnes nezvítězí, budou postupu do vyšší Ligy národů velmi blízko. V posledním duelu s Maltou jim bude stačit jakýkoliv bod.
     
    83
    Střídání v týmu Faerské ostrovy: ze hřiště odchází Meinhard Olsen, přichází Hilmar Leon Jakobsen.
     
    82
    Jānis Ikaunieks si pomohl při zpracování rukou, což neuniklo pozornosti hlavního rozhodčího. Útočná akce Lotyšska tak skončila velmi brzy...
     
    81
    Držení míče: 53% – 47%!
     
    80
    Do konce základní hrací doby nám chybí posledních deset minut! Faerským ostrovům by se dnes hodilo zvítězit, jelikož by měly jistotu posunu do Ligy národů C.
     
    79
    Sonni Nattestad se provinil faulem v šestnáctce, a tak se domácí dalšímu centru bez větších problémů ubránili. Roberts Ozols bude odkopávat od své svatyně.
     
    78
    Znovu jsme v podání Faerských ostrovů viděli daleký centr z poloviny hřiště. Domácí obránce si sice poradil, ale pro hosty z toho je ještě rohový kop.

    Denisa Józsová

    Branky: 59. Kamešs (Gutkovskis) – 60. G. Vatnhamar (V. Davidsen)

    Karty:   77. Ķigurs (LAT), 88. Ontužāns (LAT) – 58. V. Davidsen (FAO)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:12.
    Lotyšsko: Ozols – Savalnieks, Černomordijs (C), Dubra, Jurkovskis – Kārkliņš, Rugins (61. Saveljevs) – Kamešs (61. Ontužāns), J. Ikaunieks (90+1. Jaunzems), Ciganiks (71. Ķigurs) – Gutkovskis.
    Náhradníci: D. Ošs, Ikstens – Ontužāns, M. Ošs, Stuglis, D. Ikaunieks, Jaunzems, Krollis, Ķigurs, Uldriķis, Saveljevs, Stuglis.

    Faerské ostrovy: Gestsson – Rólantsson, Nattestad, Faerö, V. Davidsen (C) – Bjartalid, S. Vatnhamar, Baldvinsson (68. Jónsson), G. Vatnhamar – K. Olsen, M. Olsen (83. H. L. Jakobsen).
    Náhradníci: Nielsen, K. Joensen – Danielsen, Justinussen, Bartalsstovu, Jónsson, Soylu, Hansen, Wardum, Jacobsen, Leon Jakobsen.

    Rozhodčí: Dabanović – Djukić, Todorović (vš. Černá Hora)
    thejrc.org