Chabarovsk – Omsk 2:1 (kon.) | Novosibirsk – Magnitogorsk 3:2 (kon.) | Barys – Minsk 1:4 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Avangard Omsk
Neděle 15.11.2020, 08:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Jevgenij Alikin vymazal střelce Avangardu, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (10:24:06)
     
    Československá stopa:

    Amur Chabarovsk

    Marek Langhamer z pozice náhradního brankáře do utkání nezasáhl
    Dominik Mašín 0+0, 2 střely, 22:31 čas na ledě
    Hynek Zohorna 0+0, 1 střela, 15:54 čas na ledě
    Tomáš Zohorna 0+0, 1 střela, 16:20 čas na ledě

    Avangard Omsk

    Šimon Hrubec 2 inkasované góly, 24 zákroků, úspěšnost zákroků 92,31%
    Jiří Sekáč 0+0, 1 střela, 15:52 čas na ledě
     
    Utkání, které patřilo Jevgeniji Alikinovi, vyhrál překvapivě Chabarovsk. Ten tak ukončil sérii nepříznivých zápasů se silným Omskem. Jinak jsme sledovali velmi napínavé a atraktivní utkání, ve kterém nebyla nouze o zajímavých příležitostech. O rozhodující trefu se postaral Alexandr Polunin, který se prosadil v pětadvacáté minutě. Avangard dnes doplatil na zahozené příležitosti a musel se před soupeřem sklonit.

    Střely na branku: 26:36.
    Střely na branku ve třetí třetině: 4:11.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Nail Jakupov dlouho neměl komu přihrát, a tak s kotoučem míchal u modré čáry. Následně se rozhodl pro nahození, kterým trefil soupeře, od něhož puk zamířil na tribunu.
     
    58:32
    Ani Avangard Omsk nemá nač čekat, a tak si vyžádal oddechový čas! Opory týmu si trochu odpočinou a půjdou znovu do akce, vyrovnání mají na dosah.
     
    58:23
    Avangard Omsk je v útočném pásmu, a tak Šimon Hrubec opouští svoji svatyni! Hostující tým to zkusí se šesti hráči v poli!
     
    57:27
    Hostující celek byl znovu v útočné třetině, ale prohrál souboj v rohu kluziště. Chabarovsku se znovu podařilo vyhodit do středního pásma.
     
    56:38
    Celá situace se opakuje, třetí icing Amuru v krátkém horizontu.
     
    56:26
    Chabarovsk je opravdu pod obrovským tlakem a raději vyhodil za cenu zakázaného uvolnění. Bude se vhazovat po pravé ruce Jevgenije Alikina.
     
    55:58
    Z pravé strany vystřelil přes obránce Jegor Činachov, jehož pokus vyrazil betonem rusky brankář. Omsk se nadechuje k závěrečnému tlaku.
     
    55:37
    Amur Chabarovsk je v posledních minutách pod obrovským tlakem, a tak si vyžádal oddechový čas!
     
    55:14
    Cink! Ihned po vhazování vypálil Kirill Semjonov, který mířil až příliš přesně a zacinkal na levou tyčku. Omsk byl velmi blízko vyrovnání, ale štěstí je na straně Jevgenije Alikina, který mu jde naproti.
     
    Střely na branku: 26:33.
     
    55:11
    Pokud neproměníš dvojnásobnou početní výhodu, nemůžeš vyhrát! Takto praví jedno nepsané pravidlo, Omsk tuto výhodu zahodil a dál prohrává.
     
    54:47
    Tomáš Zohorna se velmi rychle vrací do obranného pásma, aby pomohl spoluhráčům při bránění. Amur je ve čtyřech a je jasné, že se už ubrání.
     
    54:22
    Dalším tvrdým pokusem se prezentoval Oliwer Kaski, jehož bomba skončila v brankářově moci. Jevgenij Alikin drží Amur v těsném vedení!
     
    54:06
    Z vrcholu levého kruhu vystřelil Oliwer Kaski, jehož pokus Jevgenij Alikin vyrazil před sebe, kde se pohyboval Alexandr Chochlačov. Jeho dorážka ale skončila na brankářově betonu a druhá pod lapačkou.
     
    53:05
    Tohle je obrovská komplikace pro Chabarovsk, který za malou chvíli bude hrát ve dvojnásobné nevýhodě! Omsk se může snadno dotáhnout, povede se mu to?

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 18. Archipov (Michasjonok), 25. Polunin (Turbin) – 29. A. Potapov (Stas)


    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – Mašín, Korjagin, V. Vasiljev, Sergijenko, Turbin (A), Kamalov, Zimin – V. Butuzov, Rasskazov (A), Polunin – Fajzullin, T. Zohorna (C), H. Zohorna – Gorškov, Šarov, Lugin – Michasjonok, Pjanov, Archipov.
    Avangard Omsk: Hrubec (Bobkov) – Šaripzjanov, Jemelin (C), Běreglazov, Kaski, Gotovec, Čisťakov, Solovjov – Činachov, Knight, Sekáč (A) – Jakupov, Zernov, Boucher – Chochlačov, K. Semjonov, Šumakov – A. Potapov, Stas (A), K. Kostin.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Ansons – Zacharov, Ponamarenko

    Diváci: bez diváků
    thejrc.org