Chabarovsk – Omsk 2:1 (kon.) | Novosibirsk – Magnitogorsk 3:2 (kon.) | Barys – Minsk 1:4 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Avangard Omsk
Neděle 15.11.2020, 08:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Jevgenij Alikin vymazal střelce Avangardu, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (10:24:06)
     
    Československá stopa:

    Amur Chabarovsk

    Marek Langhamer z pozice náhradního brankáře do utkání nezasáhl
    Dominik Mašín 0+0, 2 střely, 22:31 čas na ledě
    Hynek Zohorna 0+0, 1 střela, 15:54 čas na ledě
    Tomáš Zohorna 0+0, 1 střela, 16:20 čas na ledě

    Avangard Omsk

    Šimon Hrubec 2 inkasované góly, 24 zákroků, úspěšnost zákroků 92,31%
    Jiří Sekáč 0+0, 1 střela, 15:52 čas na ledě
     
    Utkání, které patřilo Jevgeniji Alikinovi, vyhrál překvapivě Chabarovsk. Ten tak ukončil sérii nepříznivých zápasů se silným Omskem. Jinak jsme sledovali velmi napínavé a atraktivní utkání, ve kterém nebyla nouze o zajímavých příležitostech. O rozhodující trefu se postaral Alexandr Polunin, který se prosadil v pětadvacáté minutě. Avangard dnes doplatil na zahozené příležitosti a musel se před soupeřem sklonit.

    Střely na branku: 26:36.
    Střely na branku ve třetí třetině: 4:11.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Nail Jakupov dlouho neměl komu přihrát, a tak s kotoučem míchal u modré čáry. Následně se rozhodl pro nahození, kterým trefil soupeře, od něhož puk zamířil na tribunu.
     
    58:32
    Ani Avangard Omsk nemá nač čekat, a tak si vyžádal oddechový čas! Opory týmu si trochu odpočinou a půjdou znovu do akce, vyrovnání mají na dosah.
     
    58:23
    Avangard Omsk je v útočném pásmu, a tak Šimon Hrubec opouští svoji svatyni! Hostující tým to zkusí se šesti hráči v poli!
     
    57:27
    Hostující celek byl znovu v útočné třetině, ale prohrál souboj v rohu kluziště. Chabarovsku se znovu podařilo vyhodit do středního pásma.
     
    56:38
    Celá situace se opakuje, třetí icing Amuru v krátkém horizontu.
     
    56:26
    Chabarovsk je opravdu pod obrovským tlakem a raději vyhodil za cenu zakázaného uvolnění. Bude se vhazovat po pravé ruce Jevgenije Alikina.
     
    55:58
    Z pravé strany vystřelil přes obránce Jegor Činachov, jehož pokus vyrazil betonem rusky brankář. Omsk se nadechuje k závěrečnému tlaku.
     
    55:37
    Amur Chabarovsk je v posledních minutách pod obrovským tlakem, a tak si vyžádal oddechový čas!
     
    55:14
    Cink! Ihned po vhazování vypálil Kirill Semjonov, který mířil až příliš přesně a zacinkal na levou tyčku. Omsk byl velmi blízko vyrovnání, ale štěstí je na straně Jevgenije Alikina, který mu jde naproti.
     
    Střely na branku: 26:33.
     
    55:11
    Pokud neproměníš dvojnásobnou početní výhodu, nemůžeš vyhrát! Takto praví jedno nepsané pravidlo, Omsk tuto výhodu zahodil a dál prohrává.
     
    54:47
    Tomáš Zohorna se velmi rychle vrací do obranného pásma, aby pomohl spoluhráčům při bránění. Amur je ve čtyřech a je jasné, že se už ubrání.
     
    54:22
    Dalším tvrdým pokusem se prezentoval Oliwer Kaski, jehož bomba skončila v brankářově moci. Jevgenij Alikin drží Amur v těsném vedení!
     
    54:06
    Z vrcholu levého kruhu vystřelil Oliwer Kaski, jehož pokus Jevgenij Alikin vyrazil před sebe, kde se pohyboval Alexandr Chochlačov. Jeho dorážka ale skončila na brankářově betonu a druhá pod lapačkou.
     
    53:05
    Tohle je obrovská komplikace pro Chabarovsk, který za malou chvíli bude hrát ve dvojnásobné nevýhodě! Omsk se může snadno dotáhnout, povede se mu to?
     
    53:05
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Dmitrij Lugin – 2+2 min, nedovolené bránění).
     
    52:42
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Tomáš Zohorna – 2 min., sekání).
     
    52:24
    Z levého kruhu vystřelil Tomáš Zohorna, jehož pokus mířil ke vzdálenější tyči. Šimon Hrubec si situaci pohlídal a vyrážečkou zasáhl.
     
    51:50
    Avangard zachytil přihrávku a velmi rychle otočil kormidlem hry! Damir Šaripzjanov nabral velkou rychlost a dostal se do ofsajdu, když nepočkal na pomalejšího Andreje Stase.
     
    51:25
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Reid Boucher – 2 min., sevření puku rukou).
     
    Střely na branku: 25:29.
     
    50:45
    Znovu se za vlastní brankou nacházel Dominik Mašín, který poslal černou gumu do středního pásma. Následně Omsk poslal kotouč na střídačku, a tak je znovu přerušeno.
     
    49:42
    Hostující celek se snaží přejít do útočného pásma, kde se v posledních minutách nemůže usadit. Chabarovsk si drží pozice a kotouč rychle létá do středního pásma.
     
    48:30
    Téměř po osmi minutách se hra přerušuje! Domácí celek totiž nepřesně rozehrál a černá guma zamířila na zakázané uvolnění.
     
    47:36
    Od modré čáry vystřelil Jurij Sergijenko a jeho pokus se marně snažil tečovat Dmitrij Lugin. Chabarovsk dnes hraje opravdu dobře a rozhodně v utkání není horším mužstvem.
     
    46:34
    Dominik Mašín měl za vlastní brankou problémy a o kotouč přišel. Následovala přihrávka do nebezpečného prostoru, avšak Chabarovsk si ji pohlídal.
     
    45:10
    Téměř pět minut se hra je bez přerušení! Hra má v těchto momentech spád a přelévá se ze strany na stranu. Tohle by diváky jistě zvedalo ze sedadel, avšak tribuny jsou prázdné!
     
    44:09
    A další přihrávka mířila před branku Chabarovsku, Jevgenij Alikin drží Amur ve vedení! Do předbrankového prostoru si najížděl Nail Jakupov, jenž nebyl schopen přehodit gólmanův beton.
     
    43:19
    Po rychlé kombinaci se na levé straně uvolnil Alexej Běreglazov, jenž postupoval k brance sám. Jeho pokus z kruhu pro vhazování zamířil těsně nad horní tyčku!
     
    42:00
    Na druhé straně vystřelil od modré čáry Pavel Turbin, jehož rána byla sražená do rohu hrací plochy. Amur pak opustil útočnou třetinu a prostřídal formace.
     
    41:07
    Od modré čáry dvakrát pálil Oliwer Kaski. Finský obránce nejprve trefil spoluhráče před brankou a následně poslal černou gumu jen vedle branky.
     
    40:22
    Z pravé strany přihrával před branku Damir Šaripzjanov, ovšem po puku se marně natahoval spoluhráč. Amur přežil další nepříjemnost, na což si musí dávat velký pozor.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Sledujeme velmi zajímavé utkání, které je rozhodně vyrovnané, alespoň herním projevem. Pokud se podíváme na průběžný stav, v těsném vedení se nachází domácí Amur. Chabarovsk se dokonce dostal do dvoubrankového náskoku, avšak Omsk při vlastním oslabení korigoval. Bodově se do střetnutí zatím nezapsal žádný český hráč, ale ještě máme před sebou dvacet minut. Uvidíme, který celek se bude radovat z vítězství.

    Střely na branku: 22:25.
    Střely na branku ve druhé třetině: 12:16.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:33
    Na vrcholu pravého kruhu se nacházel Alexej Běreglazov, jehož pokus byl nepřesný. Domácí brankář situaci pohlídal jen pohledem, což tentokrát opravdu stačilo.
     
    39:16
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Kirill Rasskazov – 2 min., držení).
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Reid Boucher – 2 min., sekání).
     
    38:01
    A další český hráč v akci, Jiří Sekáč zachytil přihrávku Amuru a okamžitě vyhodil přes celé kluziště. Hráči Omsku tak rychle odjíždí na střídačku.
     
    37:04
    Tomáš Zohorna nejprve zachytil vyhození a postupoval do kruhu pro vhazování, odkud minul Hrubcovu branku. Další český minisouboj pro brankáře Avangardu.
     
    36:34
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Kirill Gotovec – 2 min., podrážení).
     
    35:29
    Z levé strany vystřelil Vladimir Butuzov, jehož pokus vyrazil český brankář. Útočník dál pokračoval k brance, ale z další střely zamířil jen vedle.
     
    34:00
    Nail Jakupov si před modrou čárou narazil se spoluhráčem a pokračoval dál do pásma. Jeho pokus mířil do bližší části branky, ovšem Jevgenij Alikin zasáhl držadlem hole.
     
    33:01
    Z levého kruhu pro vhazování střílel Alexandr Chochlačov, jehož pokus proletěl jen vedle branky. Omsk dále pokračuje v kombinaci a bude se snažit vyrovnat.
     
    Střely na branku: 17:19.
     
    32:35
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Kirill Rasskazov – 2 min., podrážení).
     
    31:31
    Jiří Sekáč vybojoval kotouč a hned byl hrán do těla. Český hráč přesto přihrál na Jegora Činachova, jehož nepříjemná střela proletěla těsně vedle pravé tyče.
     
    30:39
    Z ostrého úhlu zkusil svou porci štěstí Dominik Mašín, jenomže na Šimona Hrubce si nepřišel. Hra se tak otáčí na druhou stranu hrací plochu.
    28:55 Alexej POTAPOV - 2:1
     
    28:55
    Avangard právě vstřelil branku!
    V oslabení se Omsk dočkal a už je stav zápasu pouze o jedinou trefu! Andrej Stas táhl akci po levé straně a v útočném pásmu nechal kotouč za sebou. ALEXEJ POTAPOV ihned vystřelil, ale trefil již zmíněného spoluhráče. Avšak dostal šanci na reparát, jenž střelou do vzdálenější šibenice využil. Jevgenij Alikin byl tentokrát bez šance zasáhnout. Asistence: Andrej Stas.
     
    27:41
    Po chybě Amuru jeli tři hostující hráči na jediného obránce. Nail Jakupov propásl šanci k přihrávce a musel tak vzít celou situaci na sebe. jeho pokus letěl těsně nad ledem a byl zastaven domácím brankářem.
     
    27:08
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Reid Boucher – 2 min., krosček).
     
    26:21
    A znovu byla k vidění milimetrová přihrávka přes osu hrací plochy. Na pravé straně se nacházel Jegor Činachov, avšak ani on neprotrhl kouzlo Jevgenije Alikina.
     
    26:00
    Zakončení Omsku bylo zastaveno a černá guma následně zamířila do středního pásma. Hostující celek bude muset začít znovu.
     
    25:51
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Dominik Mašín – 2 min., držení).
     
    25:29
    Domácí mužstvo se hnalo do přečíslení, avšak nezvládlo přechod přes útočnou modrou čárou. Pro ofsajd je hra vykázaná do středního pásma.
     
    Střely na branku: 13:12.
    24:26 Alexandr POLUNIN - 2:0
     
    24:26
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Tohle je další nedůslednost v hostující obraně, kterou Amur trestá dalším zásahem! ALEXANDR POLUNIN přesprintoval Alexeje Běreglazova a následně si stáhl kotouč kolem padajícího Oliwera Kaskiho. Zakončení pak zamířilo kolem Hrubcovo ramena do horního rohu branky. Asistence: Pavel Turbin.
     
    23:55
    První formace Omsku se sice zabydlela v útočném pásmu, ale kombinovala jen u mantinelu, kde podstupovala příliš osobních soubojů.
     
    22:24
    Z pravé strany vystřelil Nail Jakupov, jehož pokus Jevgenij Alikin vyrazil. Stejný hráč se dostal ještě k dorážce a mířil pod břevno, ovšem domácí maskovaný muž kotouč vyrazil do ochranné sítě.
     
    21:38
    Alexandr Chochlačov měl proti sobě českého obránce Dominika Mašína, přes kterého sice nepřešel, ale vystřelil pod jeho nohama. Pokus mířil jen do hrudi ruského brankáře.
     
    20:49
    Z pravé strany se napřáhl Danil Fajzullin, jehož pokus vyrazil Šimon Hrubec. O překvapení českého brankáře se ještě pokusil Valerij Vasiljev, avšak nepodařilo se mu to.
     
    20:08
    Pokračujeme druhou dvacetiminutovkou! Úvodní vhazování vyhrálo domácí mužstvo, avšak po souboji u mantinelu může jít do akce hostující Omsk.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Sledovali jsme velmi zajímavou první periodu, která byla vyrovnaná, ačkoliv Omsk měl více slibných příležitostí, ale nevyužil je. A jak to tak bývá, Chabarovsk v závěru třetiny odskočil do vedení. První utkání v dresu Amuru hrají Vladimir Michasjonok a Dmitrij Archipov, kteří byli pod gólovou situací tučně podepsání. Favorizovaný Avangard bude muset ve druhé části přidat a najít recept na skvěle chytajícího Jevgenije Alikina.

    Střely na branku: 6:9.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:33
    Z levého kruhu rychle vystřelil Dominik Mašín, jehož střelu vyrazil Šimon Hrubec betonem. Následně se Avangardu podařilo vyhodit do středního pásma.
     
    19:29
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Damir Šaripzjanov – 2 min., hákování).
    17:44 Dmitrij ARCHIPOV - 1:0
     
    17:44
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Nováčci v sestavě domácího celku posílají Amur do vedení! Po chybě ve středním pásmu se k brance Omsku vydal Vladimir Michasjonok, jenž přihrál pod sebe, kde se nacházel DMITRIJ ARCHIPOV. Jeho pokus propadl českému brankáři, jenž se ještě rychle otáčel, aby puk zastavil. Ovšem při rychlém výpadu zasáhl právě černou gumu, které tak doputoval za brankovou čáru. Asistence: Vladimir Michasjonok.
     
    17:16
    Mezi kruhy si tentokrát najel Jegor Činachov, který měl dost času na přesné zakončení. Ovšem jeho pokus letěl pouze nad branku Chabarovsku.
     
    16:11
    V posledním odehraném střídání se hostující první formace nedokázala zabydlet v útočném pásmu. Vše korunoval Jiří Sekáč, jenž vyslal nepřesnou přihrávku a pak se otráveně otočil směrem ke střídačce.
     
    15:25
    Hra se znovu přerušuje, jelikož Reid Boucher vjel do ofsajdu. Následuje znovu přesun do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    14:07
    Snadný zákrok pro Šimona Hrubce, jenž dobře viděl na Zohornův pokus. Mladší z bratrů Hynek, vyslal jen propagační pozdrav k reprezentačnímu kolegovi.
     
    12:59
    Alexej Jemelin se dostal na pozici křídla a našel českého spoluhráče. Jiří Sekáč se proháčkoval před branku a dal si kotouč na bekhend, ovšem zakončení mu nebylo umožněno.
     
    12:26
    Nepochopitelně ještě přihrával Dmitrij Archipov, který již byl sám před Šimonem Hrubcem. Následný pokus Pjanova byl zablokován obětavým obráncem.
     
    11:40
    Aktivní Kirill Semjonov přihrál k modré čáře, kde se nacházel Oliwer Kaski, jehož pokus mířil vedle vzdálenější tyče. Pěkný moment v podání favorizovaného Omsku.
     
    Střely na branku: 3:9.
     
    11:07
    Na střed hrací plochy si najel Danil Fajzullin, jenž okamžitě vystřelil, ale trefil jen prvního bránícího hráče. Omsk je v tomto střídání pod tlakem, ze kterého se nemůže vymanit.
     
    10:27
    Tempo hry se nám trochu uklidňuje a my stále čekáme na první branku zápasu. Aktuálně se bojuje spíše o střední pásmo, kde je k vidění několik osobních soubojů.
     
    08:59
    Kolem soupeře předvedl výpad na střed Semjon Čisťakov, jehož pokus následně zamířil vedle branky. Hra se velmi rychle otočila a Amur poprvé zahrozil! Dmitrij Archipov přihrál mezi obránce, kam si najel Valentin Pjanov, jenž nastavil čepel hole a zamířil jen vedle Hrubcovy branky.
     
    08:30
    Kirill Semjonov předvedl před modrou čárou ještě kličku, kterou spoluhráče vystavil do ofsajdu. Proto se hra vrátí do neutrální zóny.
     
    07:16
    Další pokus vyslal proti brance Chabarovsku Sergej Šumakov, jehož ránu znovu vyrazil domácí brankář. Amur se v prvním oslabení ubrání a bude v plném počtu.
     
    06:46
    Po nepřesné přihrávce Omsku se Chabarovsk poprvé osvobozuje. Unavená čtveřice domácích hráčů rychle nabírá kurz ke střídačce.
     
    05:39
    Jegor Činachov přihrával znovu přes osu na levý kruh, kde se nacházel Reid Boucher. Jeho pokus mířil k bližší tyči, avšak Jevgenij Alikin se výborně přesunul a drží bezbrankový stav.
     
    Střely na branku: 2:3.
     
    05:25
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Jurij Sergijenko – 2 min., podrážení).
     
    04:32
    Přes osu dostal přihrávku na pravý kruh Kirill Semjonov, který okamžitě vypálil. Kotouč brankáři propadl a už se kutálel do branky. Ovšem Jevgenij Alikin se rychle otočil a odpálil jej k zadnímu mantinelu!
     
    03:58
    Avangard rychle překonal střední pásmo a o rychlou střelu se postaral z vrcholu pravého kruhu Alexej Běreglazov. Jeho rána sice mířila vedle branky, přesto ji Jevgenij Alikin schoval do lapačky.
     
    03:11
    Mezi kruhy měl dlouho napřaženo Jiří Sekáč, na kterého mířila přihrávka až v momentu, kdy se k němu stáhli hned dva bránící hráči. Škoda, český útočník byl ve výborně střelecké pozici.
     
    02:34
    Hra se znovu otočila a máme tu další přerušení. Zakončení Gleba Korjagina schoval do lapačky Šimon Hrubec. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    02:12
    Také Jevgenij Alikin si připisuje do statistik první úspěšný zákrok, když si počíhal na střelecký pokus zkušeného Andreje Stase.
     
    01:39
    Kirill Semjonov a Alexandr Chochlačov se dostávali vpřed podél pravého mantinelu, Ovšem byli zahnáni za branku, kde podstupovali souboj.
     
    00:37
    Z pravé strany na druhé straně zakončil Alexandr Polunin, jehož pokus skončil v moci českého brankáře. O dorážku se ještě pokoušel Kirill Rasskazov, který byl obránci poslán k ledu.
     
    00:10
    Omsk vyhrál vhazování a z levé strany se probojoval do útočného pásma. Přihrávka mířila do předbrankového prostoru, kde souboj podstupoval Jiří Sekáč.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky se srovnaly na modrých čarách, aby vyslechli státní hymnu Ruska. Následně se Tomáš Zohorna a Alexej Jemelin pozdravili s rozhodčími a následně už bude vhozeno zahajovací buly. Pojďme na to!
     
    V brance Omsku se nachází opět Šimon Hrubec a v první útočné formaci se nachází také Jiří Sekáč. Na straně domácích do utkání zasáhnou Dominik Mašín a bratři Zohornové. Naopak jen v pozici náhradního gólmana zůstává Marek Langhamer a se zraněním se potýká Michal Jordán.
     
    Úvodní sestavy:

    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – Mašín, Korjagin, V. Vasiljev, Sergijenko, Turbin (A), Kamalov, Zimin – V. Butuzov, Rasskazov (A), Polunin – Fajzullin, T. Zohorna (C), H. Zohorna – Gorškov, Šarov, Lugin – Michasjonok, Pjanov, Archipov.

    Avangard Omsk: Hrubec (Bobkov) – Šaripzjanov, Jemelin (C), Běreglazov, Kaski, Gotovec, Čisťakov, Solovjov – Činachov, Knight, Sekáč (A) – Jakupov, Zernov, Boucher – Chochlačov, K. Semjonov, Šumakov – A. Potapov, Stas (A), K. Kostin.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Ansons – Zacharov, Ponamarenko.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou dobré ráno všem hokejovým nadšencům, kteří se rozhodli sledovat utkání mezi Chabarovskem a Omskem. Již jsou známy sestavy, a tak si je pojďme představit. Pojďme se hned od rána bavit hokejem.
     
    Nedělní střetnutí mezi Chabarovském a Omskem startuje v 8 hodin, a tak se od samého rána můžeme bavit hokejem. Z duelu je pro vás připraven podrobný přenos, kterým vás provede Michal Luxa. Potvrdí Avangard roli favorita nebo Amur soupeři oplatí předchozí porážky? To začne odtajňovat až samotné střetnutí. Doufejme, že nás čeká další atraktivní duel KHL.
     
    Československá stopa:

    Amur Chabarovsk

    Marek Langhamer 12 odchytaný zápasů, žádné čisté konto, úspěšnost zákroků 90,62%
    Michal Jordán 13 odehraných zápasů, 6 bodů (3+3), aktuálně zraněný
    Dominik Mašín 5 odehraných zápasů, 3 body (0+3)
    Hynek Zohorna 13 odehraných zápasů, 7 bodů (1+6)
    Tomáš Zohorna 14 odehraných zápasů, 10 bodů (4+6)

    Avangard Omsk

    Šimon Hrubec 2 odchytané zápasy, žádné čisté konto, úspěšnost zákroků 91,89% – statistiky jsou jen v dresu Omsku
    Jiří Sekáč 18 odehraných zápasů, 9 bodů (3+6)
     
    Oba celky se v letošní sezóně již utkaly! Duel hraný na začátku září byl jednoznační záležitostí, když si Omsk před vlastními diváky otevřel střelnici. Avangard totiž soupeři nasázel osm zásahů a jen dvakrát inkasoval. Mezi střelce zápasu se ve třetí části zapsal také Jiří Sekáč, jenž zaznamenal sedmou trefu a konečnou podobu výsledku 8:2, dal finský obránce Ville Pokka. A tak má Chabarovsk soupeři co vracet.

    Poslední vítězství Chabarovsku se datuje do února roku 2019, kdy Amur doma vyhrál těsně 3:2. O rozhodující trefu se tenkrát postaral český obránce Jan Kolář, jemuž přihrávku naservíroval spoluhráč z reprezentace Tomáš Zohorna. Ten v mužstvu stále působí.

    Další vzájemné zápasy

    Omsk – Chabarovsk 2:0 (přátelský duel)
    Chabarovsk – Omsk 1:2 po nájezdech
    Chabarovsk – Omsk 1:2
     
    Amur Chabarovsk

    O mnoho hůře je na tom Chabarovsk, který je aktuálně mimo pozice zaručující vyřazovací boje. Amur aktuálně figuruje na desátém místě, když získal dvacet bodů. Na postupovou pozici ale ztrácí pouhé čtyři body a zápasů do konce sezóny je ještě spousta. Výsledky Chabarovsku jsou jako na houpačce a domácímu celku by se jistě hodila série vítězství. Amur ale potřebuje dávat více branek a o mnoho méně jich inkasovat, jinak se ani letos nepodívá do vysněného play-off.

    Poslední výsledky Chabarovsku

    Chabarovsk – Minsk 1:2
    Novgorod – Chabarovsk 3:4 po prodloužení
    Nižněkamsk – Chabarovsk 1:3

    Nejproduktivnější hráči

    Vladimir Butuzov 16 bodů (8+8)
    Alexander Gorškov 10 bodů /4+6)
    Tomáš Zohorna 10 bodů (4+6)
     
    Avangard Omsk

    Hostující mužstvo šlape jako dobře promazaný stroj a v posledních dnech do něj přibyl český brankář Šimon Hrubec, který může pošilhávat po Gagarinově poháru. Ovšem k tomu bude muset Omsk projít ještě dlouhou cestu, plnou nástrah. Avangard najdeme na druhé příčce Východní konference, když získal čtyřiatřicet bodů. Více bodů posbírali vedoucí Kazaň, třetí Jekatěrinburg a čtvrtý Čeljabinsk. Jenomže vedoucí celek Černyševovy divize byl posunut na druhou pozici.

    Poslední výsledky Omsku

    Novosibirsk – Omsk 1:4
    Omsk – Soči 3:2
    Spartak – Omsk 3:2 po prodloužení

    Nejproduktivnější hráči

    Sergej Tolčinskij 24 bodů (9+15)
    Reid Boucher 17 bodů (8+9)
    Alexander Chochlačev 17 bodů (6+11)
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u ranního zápasu KHL. Do dnešního souboje zasáhnou Amur Chabarovsk a Avangard Omsk. Souboj bude zajímavý hlavně pro české fanoušky, jelikož do zápasu zasáhne hned několik našich hokejistů. Pokud budeme hledat pozici favorita, tu bude zastávat hostující mužstvo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 18. Archipov (Michasjonok), 25. Polunin (Turbin) – 29. A. Potapov (Stas)


    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – Mašín, Korjagin, V. Vasiljev, Sergijenko, Turbin (A), Kamalov, Zimin – V. Butuzov, Rasskazov (A), Polunin – Fajzullin, T. Zohorna (C), H. Zohorna – Gorškov, Šarov, Lugin – Michasjonok, Pjanov, Archipov.
    Avangard Omsk: Hrubec (Bobkov) – Šaripzjanov, Jemelin (C), Běreglazov, Kaski, Gotovec, Čisťakov, Solovjov – Činachov, Knight, Sekáč (A) – Jakupov, Zernov, Boucher – Chochlačov, K. Semjonov, Šumakov – A. Potapov, Stas (A), K. Kostin.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Ansons – Zacharov, Ponamarenko

    Diváci: bez diváků
    thejrc.org