Třinec – Motor ČB 6:3 (kon.) | Litvínov – Zlín 1:0 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 0:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Sparta 2:3 (po pr.) | Liberec – Vítkovice 0:3 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 2:1 (kon.)
Olomouc – Plzeň 1:2 (po pr.)
konec
Mountfield HK
0:4 (0:2, 0:2, 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 17.11.2020, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Příjemný den z Hradce Králové! Zítřek se na soutoku Labe a Orlice ponese nejen v duchu připomínky událostí 17. listopadu let 1939 a 1989, nýbrž také ve znamení extraligového souboje. Proti sobě se postaví týmy Mountfield HK a HC Energie Karlovy Vary!
     
    Mountfield HK
    4. místo, 20 bodů, 9 zápasů, skóre 31:17


    Září se hradeckým hokejistům vyvedlo náramně, z pěti utkání totiž ani jednou neodešli jako poražení, pouze jediný bod ztratili v samostatných nájezdech s Libercem. Po znovurozjetí soutěže už to pod Bílou věží tak růžové není, i přesto se ale Východočeši nemají za co stydět – těsnou prohru ve Vítkovicích (1:2) Ostravanům vrátili o dva dny později doma (3:2), po prohře v Liberci (1:4) si zase v neděli spravili chuť v duelu s Olomoucí (4:0). Stejně jako mač s Morou, i ten s Karlovými Vary sehrají na domácím stadionu, což by Lvům mělo dle posledních výsledků sedět.
     
    HC Energie Karlovy Vary
    6. místo, 15 bodů, 8 zápasů, skóre 22:26


    Na rozdíl od jejich úterního soupeře se Karlovarským daří víc po měsíční zápasové pauze. Na startu sezóny totiž Západočeši dvě ze čtyř klání prohráli, nyní v listopadu mají tři výhry ze čtyř pokusů. Energie nejprve přetlačila v gólově bohatém utkání České Budějovice 5:4, a i když následovala prohra 2:7 s Třincem, Karlovy Vary jsou už zpět na vítězné vlně. Zapsaly totiž druhou výhru proti Motoru (3:2) a v neděli přidaly v skalp Litvínova (2:1).
     
    Loňské vzájemné zápasy? Přesně půl na půl

    V minulé sezóně si oba sváteční soupeři rozdělili body rovným dílem. V součtu s předčasně ukončeným předkolem se Hradec proti Karlovým Varům postavil celkem šestkrát, přičemž třikrát se radoval on a třikrát soupeř. Vyrovnanou bodovou bilanci dokonce potvrdil i fakt, že každé mužstvo vyhrálo jeden ze zápasů až po prodloužení, respektive samostatných nájezdech.
     
    Kdo je v čele týmových statistik?

    Pojďme se podívat na nejproduktivnější útočníky a obránce každého týmu. A začneme s domácím mužstvem. Bodovým statistikám v Hradci vévodí bek NHL Filip Hronek, který sbírá víc než bod na zápas – na kontě má už 4 góly a 6 asistencí, s čímž vévodí také obráncům v celé soutěži. V útoku se daří nejvíce kapitánu Radku Smoleňákovi a Jakubu Orsavovi, kteří mají shodně po 8 bodech – Smoleňák za 5+3, Orsava za 2+6.

    V útoku Karlových Varů se pak nejtučnějším kontem pyšní Jakub Flek se 7 body za 6 branek a 1 asistenci, pouze o bod méně má zámořská posila David Kaše (1+5). Nejproduktivnějším bekem je pak se třemi nahrávkami Petr Šenkeřík.
     
    Jak vypadá situace v brankovištích?

    Hradeckou jedničkou mezi třemi tyčemi je Marek Mazanec (úspěšnost 92,54 %; 2,11 gólu za zápas), jenž však minulý duel kvůli zranění vynechal. Jeho místo tak zaujal Štěpán Lukeš, který si extraligu zachytal poprvé od loňského února. A vedl si náramně, proti Olomouci totiž nepustil za záda žádnou ze 32 střel a připsal si druhou vychytanou nulu kariéry.

    Na západě Čech patří post týmové jedničky Filipu Novotnému, který odchytal mimo jiné taky všechna tři vítězná listopadová utkání Varů. Jeho úspěšnost činí 91,83 % a průměrně obdrží 2,62 branky za zápas.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Zámorský, Nedomlel (A), Hronek, Jank, F. Pavlík (A), Šalda, R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Orsava – Kelly Klíma, V. Růžička, J. Sklenář – M. Chalupa, Lev, Perret – Jergl, Koukal, R. Pavlík.

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Hamrla) – Šenkeřík, M. Rohan (A), Plutnar, Graňák, Zábranský, Pulpán (A), D. Mikyska – Flek, D. Kaše, Hladonik – M. Zabloudil, T. Mikúš, O. Beránek – Kohout, Černoch, Koblasa – Vondráček, Skuhravý (C), M. Kadlec.

    Rozhodčí: Sýkora, Šír – Brejcha, Gerát.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Zatímco oba týmy budou po rozbruslení v kabinách finišovat přípravy na zápas, pojďme se podrobněji podívat na dnešní sestavy.

    V té hradecké nastala oproti poslednímu mači jediná změna. Zranění nepustilo do souboje obránce Jérémieho Blaina, místo něj se do sestavy po bok Filipa Pavlíka vrátil Radim Šalda.

    Na soupisce Karlových Varů figuruje jako sedmý bek místo Martina Weinholda Dalimil Mikyska, v útoku zase chybí Tomáš Redlich. Na jeho místo se posunul do čtvrté lajny Martin Kadlec a druhou letku doplnil Matěj Zabloudil.
     
    Utkání za malou chvíli vypukne, oba celky už se pozdravily na modrých čarách.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Jako první chtěli rozjet útok hosté, nepovedlo se jim ale projít středním pásmem. A hned vzápětí se to samé stalo také domácím.
     
    00:38
    V držení kotouče jsou více Karlovy Vary, nedaří se jim však dostat se z obranné třetiny.
     
    01:00
    První střelu duelu zapsal Vladimír Růžička, kterému se odkryl prostor mezi kruhy. Hradecký forvard však přestřelil.
     
    01:28
    Ani na druhé straně se nezadařilo, pokus od modré čáry proplachtil vysoko nad bránou.
     
    01:57
    Rozehrávka se karlovarskému mužstvu nepovedla a zmocnil se jí ve středním pásmu Jakub Lev, ani on ale nedokázal zahájit nebezpečnou akci.
     
    02:11
    A teď je hra přerušena, protože Mountfield se ocitl v postavení mimo hru.
     
    02:28
    Petr Zámorský přebruslil Tomáše Vondráčka, díky čemuž se píská icing hostů a vhazovat se bude před Novotným.
     
    02:41
    Západočeši ale rychle dostali kotouč z obrany a stihli vystřídat pětku na ledě.
     
    03:02
    Filip Hronek vyslal od modré střílenou nabídku, skončila ale jenom na zadním mantinelu.
     
    03:45
    Libor Zábranský si sjel v rychlém protiútoku z druhé vlny na střelu z vrcholu mezikruží, trefil ale jenom bránícího hokejistu. Následně se k puku dostal ještě Lukáš Pulpán, ten ale netrefil bránu.
     
    04:27
    Ondřej Beránek sice nenatáhl svou hokejku natolik, aby zachytil průnikovou nahrávku a vydal se do úniku, alespoň ale touš dobruslil tak, že se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    04:46
    Jakub Lev číhal na hraně brankoviště a nejdřív se snažil docpat do sítě nahrávku zpoza brány, poté ještě tečoval nahození z pravého kruhu. V obou případech ale neuspěl.
     
    04:54
    Filip Novotný se provinil sekáním a Hradec si zahraje první přesilovku. Za západočeského gólmana odsedí trest Matěj Zabloudil.
     
    05:16
    Karlovarským se daří zvládat oslabení, vyhazují ven jeden puk za druhým.
     
    05:37
    Jakub Lev, jenž byl před chvílí seknut Novotným, mu to nyní oplatil podrážením a také obdržel dvouminutový trest, hrát se bude ve čtyřech.
     
    06:09
    Hradec prostřídal hokejisty a zavezl puk do pásma, nepřesná nahrávka Petra Zámorského ale vyhnala Lvy ven.
     
    06:44
    Východočeši jsou však stále na puku a rozjíždějí další útočnou akci.
     
    06:52
    Ta ale k ničemu nevedla a po přerušení hry je tu komerční přestávka. Za dvě vteřiny navíc skončí Novotného trest a Vary budou hrát zkrácenou přesilovku.
     
    06:54
    Hosté v plném počtu.
     
    07:20
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A Západočeši početní výhodu využívají a jdou jako první do vedení! Petr Šenkeřík vyslal cílenou střílenou nahrávku na hůl PETRA KOBLASY, který z blízkosti brány zvedl teč pod horní tyč tak, že domácí brankář nestihl zareagovat – 0:1. Asistence: Petr Šenkeřík, David Kaše.
    07:20 Petr KOBLASA - 0:1
     
    08:16
    Hradec se snaží rychle srovnat, málem se mu to ale nyní nevyplatilo. Zapomněl se totiž vepředu a hosté ujeli ve třech na druhou stranu, naštěstí pro domácí ale s příležitostí nenaložili dobře.
     
    08:49
    Teď Energie rozehrála přes všechny čáry a její hráči si kvůli zakázanému uvolnění prodlouží pobyt na ledě.
     
    09:02
    Petr Zámorský se ocitl coby bek na levém kruhu, kam obdržel nahrávku a zkusil vypálit. Kotouč si ale rovnal dlouho a Filip Novotný se proti němu stihl přemístit.
     
    09:24
    Hosté si nepohlídali přechod útočné modré a je z toho postavení mimo hru.
     
    09:58
    Radovan Pavlík posunul ve středním pásmu bekhendem puk na Filipa Hronka, jenž udělal pár rychlých kroků a těsně za modrou čárou napral bombu do Novotného výstroje.
     
    10:28
    Karlovarští nyní vytáhli forčekink a Hradec měl problémy s rozehrávkou, nakonec se ale dopředu dostal a prověřil Novotného u pravé tyče.
     
    10:51
    Karlovy Vary mají možnost navýšit své vedení z druhé početní výhody, protože Radek Smoleňák je vyloučen za útočný faul v podobě krosčeku.
     
    11:09
    Petr Koukal vybojoval u mantinelu puk, nedokázal ho ale vyhodit a hosté pokračují v útoku.
     
    11:22
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Karlovarským dnes přesilovky jdou, zatím mají totiž stoprocentní úspěšnost! DAVID KAŠE si vyměnil puk s Petrem Šenkeříkem, který mu od modré vrátil touš zpátky na pravý kruh. Odtud Kaše využil clony před gólmanem a trefil se kolem bližší tyče – 0:2. Asistence: Petr Šenkeřík.
    11:22 David KAŠE - 0:2
     
    12:16
    Východočechům se nelíbil západočeský ofsajd a po odpískání došlo k menší slovní potyčce. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    12:24
    Znovuobnovení hry zahájili hosté technickým přestupkem v podobě icingu.
     
    12:45
    Boj o puk za karlovarskou bránou vyhráli domácí, nedokázali ale zakombinovat a vystřelit na Novotného.
     
    13:25
    Radek Pilař měl před soupeři náskok, a tak dojel puk dřív, aby se pískal icing a domácí získali vhazování v útočné třetině.
     
    13:29
    Radek Smoleňák si krátce po buly vybruslil s pukem těsně před gólmana, Filip Novotný ale jeho úmyslu se střelou k pravé tyči přečetl!
     
    13:48
    Filip Pavlík zkusil nahodit puk na bránu a doufal, že se do ní od někoho odrazí, jenže nestalo se tak.
     
    14:19
    Vladimír Růžička nejdřív nepřesně střílel z pravého kruhu, chvíli nato ještě tečoval nahození z levé strany. Ani to mu ale gólovou radost nepřineslo.
     
    14:50
    David Kaše dostal nabito na levé kruh a mířil k delší tyči, Štěpán Lukeš ale stihl natáhnout svůj levý beton!
     
    16:08
    Východočeši by rádi ještě před přestávkou ukrojili ze soupeřova náskoku, jenže se jim nedaří přejít přes střední pásmo a usadit se v tom útočném.
     
    16:37
    Martin Kadlec teď navíc vypálil z osy hřiště a Lukeš musel jeho ránu skrýt v náručí.
     
    17:16
    Michal Plutnar se mimo hru s kotoučem těžko zvedal z ledu, rozhodčí si ale všimli a vyloučili Vladimíra Růžičku za podrážení. Zůstanou Vary v přesilovce i nyní stoprocentní?
     
    17:18
    Hostům se po vhazování nepovedlo zachytit puk na modré lajně a museli zacouvat ke svému brankáři.
     
    17:50
    Petr Šenkeřík vypálil od modré a jeho ránu ještě někdo před Lukešem tečoval, hradecký gólman ale i tak vyrazil puk mimo tři tyče!
     
    18:31
    Další Šenkeříkovu ránu schytal bránící Richard Nedomlel a Hradečtí se vzápětí osvobodili.
     
    18:55
    Východočeši dokázali znovu vybojovat v obranném pásmu puk a vyvezli jej ven, aby ušetřili vteřiny z Růžičkova trestu.
     
    19:16
    A domácí forvard právě opustil trestnou lavici, hraje se v pěti na obou stranách a Karlovy Vary tak poprvé v duelu nevyužili početní převahu.
     
    19:49
    Západočeši nahodili do útoku, nevybojovali ale dobré postavení a třetina skončí s pukem na holích domácích hráčů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 16:51.
     
    Přestože Hradečtí mají na kontě více střel, Karlovy Vary vykázaly díky přesilovým hrám vyšší efektivitu a po dvaceti minutách vedou 2:0. Zpočátku byl mač plný nepřesností a vyčkávání, tomu ale vystavily stopku udělené tresty a v 8. minutě se Západočeši radovali v přesilovce poprvé. A u jedné branky nezůstali, hned další početní převahu znovu využili a odskočili svému soupeři o dva góly. Hradečtí se snažili v závěru třetiny snížit protivníkův náskok, jenže se jim nedařilo se na delší dobu usadit v útoku, protože hosté výborně forčekovali, a do prostřední periody tak domácí půjdou s dvoubrankovým mankem.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Hradec – 10
    Karlovy Vary – 6
     
    Hokejisté jsou zpět na ledové ploše, za půlminutku vyprší čas určený pro přestávku a bude se pokračovat ve hře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Vary vyhrály buly a vydaly se dopředu, za Lukešovou svatyní se ale ke kotouči dostali Východočeši.
     
    20:45
    Jakub Flek vyslal od levého mantinelu spíše propagační střelu, se kterou neměl brankář Mountfieldu problém.
     
    21:30
    Hradeckým se nedaří přes západočeskou zeď přejít do útoku, teď se z jejich nahrávky stalo jenom zakázané uvolnění.
     
    22:02
    Jakubu Sklenářovi se teď povedlo přejet modrou lajnou a po přiťuknut se spoluhráčem vystřelil zprava, netrefil však prostor mezi třemi tyčemi.
     
    22:51
    Do střely Václava Skuhravého sice padl jeden z domácích, puk karlovarského kapitána ale i tak našel cestu do Lukešovy výstroje.
     
    23:26
    Po nahození Aleše Jergla získal čtvrtý útok Hradce útočnou třetinu a nahrávky zakončil střelou na vzdálenější tyč Petr Koukal. Novotný ale puk dobře viděl a hmátl po něm lapačkou.
     
    24:03
    Rána Filipa Pavlíka se odrazila k pravé tyči, kde se snažil skákavý puk usměrnit Lukáš Cingel, jenže se mu to nepovedlo.
     
    24:54
    Hosté teď vyslali na Lukeše sérii tří střel, všechny však brankář Mountfieldu vyrazil mimo branku.
     
    25:33
    Přízemní nepříliš nebezpečný pokus Petra Zámorského shrábl Filip Novotný lapačkou, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    25:50
    Štěpán Lukeš zastavil za bránou puk pro své spoluhráče, ti se ale nedostali dál než k půlicí čáře.
     
    26:41
    Filip Pavlík napřáhl ke střele z první, projektil jím vyslaný se zastavil o bránící hráče nashromážděné před brankovištěm.
     
    27:11
    Lukeš si musel pohlídat levou tyč, protože k ní nebezpečně vyplul kotouč ze souboje u zadního hrazení.
     
    27:27
    Po komerční pauze si Západočeši zahrají přesilovou hru, Petr Koukal je totiž potrestán za hákování.
     
    27:35
    Rána Jiřího Černocha byla ztečována mimo branku, stejně tak se chvíli nato stalo i s Šenkeříkovým pokusem.
     
    28:12
    Hradec vyhodil přes všechny lajny a Jordann Perret dokázal dlouhou dobu držet kotouč v útočném rohu proti přesile tří protihráčů.
     
    28:54
    Filip Pavlík teď dokonce nahodil na Novotného klec, bez teče ale touš zamířil mimo.
     
    29:28
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Soupeřovu přesilovku sice Hradec ubránil, těsně po jejím skončení se ale hosté přeci jen prosazují a vedou už o tři góly! Lukáš Pulpán vyslal do samostatného úniku ONDŘEJE BERÁNKA, který s ním naložil náramně. Vyčíhal si odkryté místo mezi betony a neomylně do něj zamířil – 0:3. Asistence: Lukáš Pulpán, Libor Zábranský.
    29:28 Ondřej BERÁNEK - 0:3
     
    30:35
    Před Radimem Šaldou, který dojížděl svou střelu, raději Filip Novotný přikryl puk na ledu a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    31:00
    Signalizovaný ofsajd zabránil Hradeckým v akci, pokračovat ale budou moci poté, co soupeř vyhodil na icing.
     
    31:33
    Po sražené střele od hradecké střídačky se kotouč vznesl vysoko do vzduchu a skončil v hledišti nedaleko novinářské tribuny.
     
    31:50
    Petr Koukal tečoval s hokejkou mezi nohama a z těsné blízkosti nahozený puk, Novotný ale měl beton na správném místě.
     
    32:06
    Radek Smoleňák pálil zleva křížem, pro jeho pokus si chňapl Novotný lapačkou a následuje komerční přestávka.
     
    32:23
    Hradci se nyní daří postupně víc a víc se usazovat v útočné třetině, stále ale nepřicházejí střely, které by zaváněly gólem.
     
    33:16
    Jakub Sklenář si najížděl do mezikruží na střelu, nahrávka mu ale nebyla adresována přesně. A vzniklo z toho přečíslení na druhé straně, které zakončoval křížem Jakub Flek a Lukeš musel vytáhnout vyrážečku!
     
    34:18
    Dalimil Mikyska nahrál k pravé tyči úplně volnému Ondřeji Beránkovi, kterému chyběla k úspěšnému příklepu snad jen hokejka zahnutá na druhou stranu!
     
    34:48
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Vary jsou už ve čtyřgólovém trháku! Rozhodčí signalizovali ponechanou výhodu pro hosty, což Východočechy rozhodilo a Západočeši toho naopak využili. LIBOR ZÁBRANSKÝ si sjel na levý kruh a poměrně zblízka propálil touš mezi Lukešovými betony – 0:4. Asistence: Martin Kohout, Lukáš Pulpán.
    34:48 Libor ZÁBRANSKÝ - 0:4
     
    35:42
    Po střetu u své brány se Radek Smoleňák nezvedal z ledu a sudí tak hru raději přerušili. Hradecký kapitán se nakonec zvedl na brusle a odjel na střídačku.
     
    35:55
    Jakub Flek střílel dvakrát z levé strany, v obou případech vytěsnil kotouč mimo nebezpečí Štěpán Lukeš.
     
    36:08
    Po delší době si přesilovou hru zahraje Hradec, jelikož Jan Hladonik vyfasoval trest za podrážení.
     
    36:21
    Hned po vhazování se Karlovarští osvobodili, následné hradecké zavezení kotouče skončilo ofsajdem.
     
    36:32
    Energie vyhrála buly a znovu kotouč zamířil přes všechny čáry až na druhou stranu hřiště.
     
    37:11
    Filip Hronek sice zachytil hostující vyhození, pak ale nepřesně nahrál a z akce sešlo.
     
    37:14
    A 54 vteřin nyní budou domácí v dvojnásobné přesilovce, Ondřej Beránek je i přes protesty vyloučen za vystřelení puku mimo hřiště!
     
    37:52
    Hradec je v pásmu, Hronkovi ale nesedla střela a rozduněla jen zadní mantinel.
     
    38:12
    Karlovy Vary jsou ve čtyřech, dvojnásobné oslabení zvládly!
     
    38:37
    Lukáš Cingel nabízel do brankoviště na teč Radku Smoleňákovi, Filip Novotný byl ale pozorný.
     
    39:01
    Petr Zámorský střílel od modré čáry, trefil však jen spoluhráče clonícího před bránou.
     
    39:18
    Energie je v plném počtu a stále s nulou inkasovaných branek!
     
    39:53
    Jerglova střela od modré sice nevypadala gólově, i tak se po ní ale Novotný natáhl vyrážečkou a odklonil ji do ochranné sítě.
     
    39:59
    David Kaše po buly vyhodil puk přes všechny čáry a vteřinu před sirénou se ještě jednou bude vhazovat v karlovarském obranném pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 17:43.
     
    Čtyřicet minut hry je za námi a stejně jako po první třetině, také nyní mají k výhře blíž hosté. Jejich dobré napadání a lepší práce kolem soupeřovy brány se projevily na gólovém kontě, když se ve druhé půlce periody Energie prosadila hned dvakrát. Oproti tomu Hradec nevyužil téměř minutu dlouhou přesilovou hru pět na tři a bude to mít hodně těžké, jestli chce ještě vybojovat nějaké body, neboť na Karlovy Vary ztrácí už čtyři góly.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Hradec – 12 (22)
    Karlovy Vary – 10 (16)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Radek Smoleňák protečoval puk do pásma, Hradec se ale nedostal dál než k matinelům.
     
    40:42
    Karlovarští už chtěli upalovat na střídačku, vinou zakázaného uvolnění ale budou muset na ledě ještě zůstat.
     
    41:00
    Jakubu Sklenářovi přeskočil při přebírání dlouhé nahrávky kotouč přes hokejku a nemohl tak pokračovat v akci.
     
    41:49
    Mountfield je teď aktivnější a snaží se se zápasem ještě něco udělat, hostující obrana v čele s Novotným je však proti.
     
    43:03
    Lukáš Cingel se na chvíli lekl, že by Hradec mohl být potrestán za hru v šesti, a tak rychle vyskočil na střídačku. Pak si však přepočítal hráče na ledě, zjistil, že hokejistů v černých dresech je na ledě o jednoho méně, a skočil zpátky.
     
    44:13
    Jakub Sklenář zasprintoval, aby se nepískal icing, Filip Hronek se posléze dostal k ráně od modré. Ta ale nemířila mezi tři tyče.
     
    44:54
    Východočeši se delší dobu drželi v útoku a po další Hronkově střele se puk od hostů odrazil na zakázané uvolnění, stejná pětice Karlovarských tak musí na ledě zůstat.
     
    45:19
    Zámorský udržel pásmo a Matěj Chalupa mohl střílet od modré, nemířil ale přesně.
     
    45:59
    Filip Pavlík se vydal podpořit útok a jeho pokus zblízka zazvonil o vnější část pravé tyče.
     
    46:24
    Východočeši si vytvořili tlak a hosté opět jen vyhodili na icing, znovu tak musejí zůstat na ledě bez střídání.
     
    46:47
    Lukáš Cingel nabízel touš na teč do brankoviště, tam se ale puk jen odrazil do výšky a odplachtil pryč.
     
    47:26
    Kelly Klíma důraznou hrou odstavil protivníka od puku, Vladimír Růžička však poté nahrál jen na hůl soupeře.
     
    48:06
    Jakub Lev prohodil kotouč do útoku a poté se s ním vytočil k pravé tyči zpoza brány, Novotný měl beton na správném místě.
     
    48:54
    Filip Pavlík je v dnešním mači hodně aktivní a na svou osobu teď vybojoval faul – za podrážení jde pykat Tomáš Mikúš a po komerční přestávce si domácí zahrají přesilovku.
     
    49:04
    Vary se dvakrát za sebou osvobodily, Hradec zkouší znovu založit útok.
     
    49:31
    Modrou lajnu tentokrát Lvi přešli a Filip Hronek chtěl využít clonu střelou od modré, Filip Novotný ale zasáhl betonem.
     
    49:51
    Michal Plutnar se provinil podrážením a na Lvy čeká 63 vteřin početní výhody 5 na 3!
     
    50:04
    Petr Zámorský vypálil z první a jeho projektil prošel k Novotnému, který jej schoval ve výstroji.
     
    50:22
    Hradečtí se drželi dlouho v pásmu a ostřelovali soupeřovu klec, nakonec po odrazu od varské hokejky skončil puk mimo hřiště.
     
    50:36
    Západočeši se osvobozují a z dvojnásobné přesilovky Hradce už mnoho nezbývá.
     
    51:03
    Karlovy Vary jsou ve čtyřech!
     
    51:32
    Z mezikruží usměrnil jeden z Východočechů touš na Novotného klec, karlovarský brankář ale chytá ve velké pohodě a zareagoval na změnu směru letu kotouče lapačkou.
     
    51:51
    Energie se znovu osvobodila a už hraje v plném počtu.
     
    52:12
    Přes lajnu černo-bílých dresů se Lvi nedostali a Zámorský musel udělat oblouček zpět ke svému gólmanovi a zkusit to znovu.
     
    53:09
    Obě mužstva odešla střídat, kotouč na holi má Hradec. Ten se v posledních minutách stará o útok, Vary se naopak brání.
     
    53:38
    Před hradeckou střídačkou se strhla bitka, ve které si to rozdali hradecký bek Filip Hronek a karlovarský útočník Martin Kadlec!
     
    53:38
    Než rozhodčí udělí tresty, přichází čas pauzy určené komerčním účelům.
     
    53:38
    Filip Hronek i Martin Kadlec zamířili za vyrovnanou bitku do kabin a obdrželi shodné tresty – 2+2 minuty za hrubost a 10 minut za bitku.
     
    54:57
    Filip Pavlík vypálil od modré lajny, na jeho střelu Filip Novotný dobře viděl a odklonil ji pryč.
     
    55:37
    I nadále se Lvi snaží vstřelit alespoň čestnou branku, v útoku se jim ale nedaří vytvořit nebezpečnou příležitost.
     
    56:32
    Za hákování je teď navíc poslán na trestnou lavici Jakub Orsava, což znamená dvě minuty v přesilovce pro Karlovy Vary.
     
    56:41
    Ondřej Kaše hned po buly vystřelil, Štěpán Lukeš byl ale připraven.
     
    57:05
    Jiří Černoch napřáhl na pravém kruhu, kotouč však poslal mimo vymezené území.
     
    57:28
    Na druhé straně drželi domácí puk v souboji a šetřili cenné vteřinky při hře ve čtyřech.
     
    58:08
    A znovu domácí vyhodili přes všechny čáry, tentokrát ještě upalovali na střídačku.
     
    58:32
    Hradec Králové hraje v plném počtu, musel se ale mít na pozoru – jeden z hostů totiž obdržel nahrávku na levý kruh a měl dostatek prostoru ke střele, Lukeš se však přesunul od tyče k tyči a pokus vyrazil!
     
    58:58
    Karlovarská brána se vychýlila ze své obvyklé pozice, a tak ji ledaři ještě 62 vteřin před, myslím, že můžeme už říci, koncem zápasu vrací na původní místo.
     
    59:17
    Ještě se vylučuje a Mountfield bude mít možnost snížit v početní výhodě, Petr Šenkeřík totiž vyfasoval trest za podrážení.
     
    59:24
    Vary vyvezly touš na druhý konec hřiště, Hradec má ale ještě čas na další útok.
     
    59:40
    Jakub Lev vystřelil do výstroje Novotného, vhazovat se bude před hostujícím brankářem.
     
    59:54
    Kombinace domácích ale vedli jenom k nepřesné střele a vypadá to, že Energie si už čisté konto vzít nenechá.
     
    Konec zápasu.
     
    Je tomu tak, sváteční klání právě skončilo a stejně tak naděje Hradce na vstřelení čestné branky. Karlovy Vary byly dnes lepším mužstvem, když v prvních dvou třetinách dobře bránily a forčekovaly, využily dvě přesilovky a další dvě trefy přidaly při hře v pěti. Východočeši si sice nějaké šance vypracovali, a i když soupeře přestříleli (největším rozdílem ve třetí třetině), dnes končí jako poražené mužstvo. Filip Novotný totiž neinkasoval ani v jednom ze dvou dvojnásobných oslabení, ani v tlaku, který si domácí hráči v poslední periodě přeci jen dokázali vytvořit. Karlovarští se tak mohou radovat nejen z výhry 4:0, ale také z vychytané nuly svého gólmana!
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Hradec – 11 (33)
    Karlovy Vary – 4 (20)
     
    Pro tuto chvíli je to ode mě z ČPP Arény již vše. S přáním příjemně stráveného zbytku Dne za svobodu a demokracii se s vámi loučím a někdy příště u extraligových on-line přenosů na shledanou! (18:26:06)
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 8. Koblasa (Šenkeřík, D. Kaše), 12. D. Kaše (Šenkeřík), 30. O. Beránek (Pulpán, Zábranský), 35. Zábranský (Kohout, Pulpán)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Zámorský, Nedomlel (A), Hronek, Jank, F. Pavlík (A), Šalda, R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Orsava – Kelly Klíma, V. Růžička, J. Sklenář – M. Chalupa, Lev, Perret – Jergl, Koukal, R. Pavlík.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Hamrla) – Šenkeřík, M. Rohan (A), Plutnar, Graňák, Zábranský, Pulpán (A), D. Mikyska – Flek, D. Kaše, Hladonik – M. Zabloudil, T. Mikúš, O. Beránek – Kohout, Černoch, Koblasa – Vondráček, Skuhravý (C), M. Kadlec.

    Rozhodčí: Sýkora, Šír – Brejcha, Gerát
    thejrc.org