Martin – Trnava 3:1 (kon.) | Topoľčany – Humenné 1:4 (kon.) | Dubnica – Pov. Bystrica 6:4 (kon.)
Skalica – Levice 1:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
HK Gladiators Trnava
sk Pátek 20.11.2020, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Aleš Bachánek (tréner HK Gladiators Trnava): "Prestávka určite nikomu nepomôže, ani neprospeje. V období, kedy môžete trénovať len so šiestimi hráčmi, si nemôžeme prakticky nič reálne vyskúšať. Niekto sa s tým vysporiada lepšie, iný horšie. Je to tak, ako to je. Vieme, na čom musíme ako tím pracovať, kde máme svoje slabiny. Je to prakticky naše prvé stretnutie, keďže súboj s "18-kou" sme predohrávali už dávnejšie. Do zápasu sme ale vstúpili veľmi zle, zaspali sme úvod. Neviem, čím to je, nechcem to teraz rozoberať. Ak však inkasujete úvodný gól z presilovej hry, nie je to nič príjemné. V ďalšej tretine sme už vedeli, čo hrá súper. Urobili sme určité zmeny, od prostrednej časti sa hra vyrovnala. Tretia tretina bola i o šťastí, dokázali sme totiž streliť iba jeden gól. Stretnutie hodnotím pozitívne, pre nás to bolo o zbieraní skúseností. Vieme, čo si zo zápasu môžeme vziať do ďalších stretnutí. Pochváliť musím oboch brankárov, dnes chytali výborne. Určite sa nepozeráme len na úvodné zápasy. Ako tím to chceme niekam dotiahnuť, viac budeme o našej forme vedieť o dva – tri týždne."

    Miroslav Mosnár (tréner HK Martin): "Je nesmierne ťažké vrátiť sa do sezóny po takmer dvoch mesiacoch. Zápasový výpadok bol veľký, tri štvrtiny tímu bolo navyše chorých. Návrat bol o to ťažší. Nebolo to len o voľne, ale aj chorobe. Bolo vidieť, že niektorí hráči mali ešte kondičné resty, nohy ich ešte veľmi neposlúchali. Nebolo to určite na takej úrovni ako keď je človek zdravý a neprechodil ochorenie. Zápas sme ale zvládli, sme preto spokojní. Určite chceme robiť veci jednoduchšie. Súper mal takisto príležitosti, hral dobre. My sme boli predovšetkým zvedaví na to, ako to bude vyzerať. Víťazstvo preto teší o to viac. Zajtra si spoločne ešte rozoberieme dnešný duel, určite by som bol rád, ak by sme si v ďalšom stretnutí nekomplikovali život. Ak toto zvládneme, zostane nám viac síl na kreativitu. Niekedy sa hrať veľmi nedá, ak súper vyvíja veľký tlak. Ak sa však hrá o body, je určite lepšie si vybrať jednoduchšiu cestu. Za seba i za chlapcov môžem povedať, že sme sa nesmierne na tento zápas tešili. Po tom, ako nás informovali, že sa zatvára 1. liga, sme boli veľmi sklamaní. Šťastie v nešťastí vidím v tom, že sme práve chytili koronavírus. Karanténu sme si preto odbili a teraz sa spolu tešíme, že môžeme opäť hrať."

    Robert Neuwirth (útočník HK Gladiators Trnava): "Určite ťažké stretnutie pre oba tímy nakoľko sme netušili, kedy bude prvý zápas. Dozvedeli sme sa to konečne uplynulý týždeň, i keď program je tieto dni pomerne nahustený. S chalanmi sme si už ale hovorili, aby to konečne prišlo a je to tu. Úvodnú tretinu sme sa preto zoznamovali s prostredím, v druhej už to vyzeralo dobre. Gólman nás neskutočne podržal, hráči však majú čo zlepšovať. Vieme, čo je potrebné, musíme sa do toho dostať. Rozohratie sa je len otázkou stretnutí. Čím viac budeme hrať, tým lepšie sa do toho dostaneme. Prihrávky, strely, jednoducho všetko. Príležitosti boli aj v tomto stretnutí, čoho dôkazom sú nastrelené žŕdky. Treba sa však zžiť s hokejom, vyskúšať si v zápase všetko potrebné. Teraz je to hlavne všetko o team-buildingu, zohrávaní sa so spoluhráčmi. Na tréningoch cvičíme kam máme ísť, s kým, všetko je to hlavne o komunikácii. Najdôležitejšia je dôvera, že v rozhodujúcej chvíli bude spoluhráč tam, kde má byť. Musíme vedieť o každom z nás. Že sme poskladaní z viacerých krajín, mi vôbec nevadí. Zo zámoria som zvyknutý na to, že tím sa nanovo skladá pred každou sezónou. Zoznamujeme sa pomerne rýchlo, je len smola, že sú teraz na základe opatrení pozatvárané všetky reštaurácie a nie je si kde sadnúť."

    Matúš Lukáš Lavička (obranca HK Martin): "Prestávku sme sa snažili využiť ako sa dalo. Trénovali sme v skupinách po šiestich, do zápasovej praxe sme ale vstúpili až teraz. V kabíne bola pred duelom dobrá nálada, vládla takisto pohoda. Sme určite radi za víťazstvo. Góly ako aj asistencie určite potešia, viac je ale samotné víťazstvo. Samozrejme, zaznamenali sme niekoľko nedostatkov ako aj chýb. Na rozbehnutie sa, určite dobré stretnutie. Najväčším nedostatkom je však naďalej absencia divákov. V takomto prostredí sa nehrá ľahko, všetci preto veríme, že čoskoro budú môcť prísť na štadión aj diváci. V tomto zápase však emócie pred bránkami nechýbali. Niekedy je treba byť agresívny, takpovediac taký "malý hajzlík". Práve takéto momenty dokážu povzbudiť striedačku ako aj divákov. Samozrejme, čaká nás náročný program. Spolu s dohrávkami budeme hrávať aj nedele, na všetko sa dá ale zodpovedne pripraviť. Každé ráno sa ako tím stretávame, dôležitá je pohoda v šatni, pohoda na hokejke a potom to tam padá. Určite sa môžete tešiť i na ďalšie góly." (22:10:20)
     
    Martin zvíťazil nad Trnavou 3:1. Góly: 3. Murček (Lavička, Poliaček), 14. Nauš (Ligas, Dvořák), 21. Murček (Lavička, Poliaček) – 53. Neuwirth (Španko, Antonov).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:34
    Opäť tu máme power-play hostí. Tabaček sa snaží trafiť prázdnu bránku.
     
    59:26
    Ivanovič sa vracia do bránky. Hostia už nebudú riskovať.
     
    59:25
    Oddychový čas hostí.
     
    59:25
    Burzíkom vyhodený puk. Len do stredného pásma.
     
    59:08
    Paulíny mieri vysoko nad bránku. Skúsil to z diaľky.
     
    58:50
    Ivanovič opúšťa bránku. Hostia hrajú power-play.
     
    58:13
    Jaša bojuje v pravom rohu. Hostia naďalej aktívni.
     
    57:46
    Kohút zastavený domácim hráčom. Zdalo sa, že tam bolo hákovanie.
     
    57:16
    Domáci v plnom počte. Pokrivčák na ľadovej ploche.
     
    56:43
    Barto zastavuje akciu hostí a vyhadzuje puk. Domáci sa oslobodzujú.
     
    56:27
    Neuwirth opäť pred bránkou. Tentoraz Bernát puk prikryl.
     
    55:43
    Poliaček hľadal Murčeka. Mohol voliť skôr vyhodenie puku.
     
    55:15
    Tomáš Pokrivčák (MAR) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    54:23
    Kamenický sa musí vrátiť po puk. Hostia začínajú od vlastnej bránky.
     
    53:44
    Matějka z prvej. Dobre myslený pokus.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 3. Murček (Lavička, Poliaček), 14. Nauš (Ligas, Dvořák), 21. Murček (Lavička, Poliaček) – 53. Neuwirth (Španko, Antonov)


    HK VITAR Martin: Bernát (Pavlas) – Lavička, Tabaček – Dvořák, Ligas – Babka, Burzík – Belica, Nátny – Gimenez, Murček, Poliaček – Nauš T., Barto, Paulíny – Jurášek, Dírer, Pokrivčák – Smidžár, Grega, Rešetár
    HK Gladiators Trnava: Ivanovič (Kožiak) – Štěpanovský, Kamenický – Španko, Martiška – Schmidt, Mišurda – Beneš – Jaša, Kukumberg, Matějka – Antonov, Kohút, Neuwirth – Tóth, Hrbáčik, Klema – Ševčík, Špankovič, Marguš

    Rozhodčí: Rojík, Kollár – Hajnik, Hanko, Majling (delegát)
    thejrc.org